Resetiraj CMOS, tako je i meni bilo kad sam prešao s phenoma na FX-a.
AMD FX Club
- poruka: 5.910
- |
- čitano: 872.337
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

Probaj napraviti metodu reset BIOS-a odnosno CMOS baterije.Ostavi FX8350 na ploči...prvo odspoji računalo iz struje i izvadi iz ležišta na 5min malu bateriju okruglog oblika...poslje vrati i pokušaj upaliti odnosno uči u BIOS,radi provjere dali je procesor uredno prepoznat usput podesiš ostale opcije i spremiš postavke.
Ne sječam točno, samo znam da se nije htio upaliti od prve, i nakon što se uspio upaliti išao sam na bios update i ponudio mi je noviju verziju koju nije sa starim phenomom, pa sam updejto i poslije toga sve OK.
3n3m1 da točno to, jer reset cmosa nije pomogao samo vađenje bat na par minuta.

Uzeo si novog FXa ili?

Koji bios imaš flešan i koja revizija matične ti je?

Nema veze, revizija je 1.0 po verziji biosa koji si napisao i koja je ujedno zadnja verzija, osim bete koja je dostupna.
Ne možeš ni u bios ući s fx?

Imao si takvu ludu srecu, mogao si spaliti plocu i bog zna sta jos :D
Ako se sta desi ploci nikome ne pominji taj kiks i opet dobro pogledaj kablove gdje koji ide da ne moze slucajno doci do toga opet.

Ako si dobro postavio hladnjak i termalnu nanesao trebalo bi biti OK. Resetiraj bios ako si u međuvremenu nakon flashanja biosa mijenjao procesore.

Provjeri:
Napajanje procesora jel dobro naleglo
Napajanje ploce
Dal' je ploca dobro instalirana u kuciste, jel nalijeze direktno na kuciste ili na one sarafe
Vidi jel termalna malo sletila na maticnu da ne pravi probleme gdje
FLASHAJ ZADNJI BIOS MATICNE!!!
Noc je tek pocela polako :D
P.S. dobro pogledaj zadnju stranu maticne da ti se slucajno nije nesto spalilo, neki pin ili bilo kakav krug na mjestu iza RAM memorije.

Ma ta ploča nije za fx 8350 to se već duže vremena zna, to kolega chaselol još bolje zna od nas svih nekad prije kupovine treba malo pročitati a i pitati a svi ste na forumu po par godina.I ja sam radio grešku ne kažem da sam pametan svaka se škola skupo plaća pa sam je i ja platio.Kupio sam fx 8350 ne znajući ništa i ako gigabyte kao proizvođač to ne govori lajicima ali eto bar postoji forum kao ovaj i dobri ljudi koji će pomoći.Moja greška je bila kupio sam matičnu ploču na kojoj piše da podržava fx 8350 gigabyte 990fxa-D3 4+1 fazna regulacija i iskreno procesor nije moga raditi na 4.0 Ghz a da se nije pregrijavao.

Da li si dobro stavio hladnjak i termalnu pastu?
Ispravan je cpu, nisi fino postavio cooler.
Nisi dobro montirao kuler, pogledaj neki youtube video kako i sta i samo polako :)

Ma ta ploča nije za fx 8350 to se već duže vremena zna, to kolega chaselol još bolje zna od nas svih nekad prije kupovine treba malo pročitati a i pitati a svi ste na forumu po par godina.I ja sam radio grešku ne kažem da sam pametan svaka se škola skupo plaća pa sam je i ja platio.Kupio sam fx 8350 ne znajući ništa i ako gigabyte kao proizvođač to ne govori lajicima ali eto bar postoji forum kao ovaj i dobri ljudi koji će pomoći.Moja greška je bila kupio sam matičnu ploču na kojoj piše da podržava fx 8350 gigabyte 990fxa-D3 4+1 fazna regulacija i iskreno procesor nije moga raditi na 4.0 Ghz a da se nije pregrijavao.
LOL, od kuda ti to?
http://www.gigabyte.com.hr/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=3901
Normalno da je i za solidan overklok istoga iako ne za nešto ekstremno. 8+2 faze su ovdje u pitanju. Kolegi chaselolu je prije te gige roknula i jedna dobra asusisca pa kaj bi nam sad to trebalo govoriti?
Nije problem u tome podržava li ploča takav cpu nego ima nešto neispravno u kompu, mogeuće i samu ploču, cpu, napajanje ili tko zna kaj.
Nije problem u tome podržava li ploča takav cpu nego ima nešto neispravno u kompu, mogeuće i samu ploču, cpu, napajanje ili tko zna kaj.
Što god radio, ili bilo neispravno, za početak bi mu predložio da si uzme produžni kabal i nastavi s time negdje u dvorišu, dalje od kuće i to....
Što god radio, ili bilo neispravno, za početak bi mu predložio da si uzme produžni kabal i nastavi s time negdje u dvorišu, dalje od kuće i to....
A razlog za to bi bio?
A razlog za to bi bio?
Ma zapalit će sobu a možda i čitavu kuću