AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 872.337
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
odjavljen
Re: AMD FX Club
MasterOdisasteR kaže...
Vi cete sigurno znat... Imam MBO (pogledaj pod moj PC) GA990-XA-UD3 ...uglavnom imao starog phenoma i sad uzeo fx 8350...pokusao sam ga stavit ali ne daje nikakve znakove....kasnije sam se sjetio da trebam BIOS updateat i tako vratim stari phenom,updateam bios i vratim nazad fx 8350 ...komp upalim ,ponovo ne daje sliku i nakon 5-6 sekundi se sam izgasi ...molim pomoc HITNo

Resetiraj CMOS, tako je i meni bilo kad sam prešao  s phenoma na FX-a.

skorvy http://www.speedtest.net/result/4656104677.png
13 godina
Jel ti se isto gasio pc ?
DeaathDealer
14 godina
MasterOdisasteR kaže...
Vi cete sigurno znat... Imam MBO (pogledaj pod moj PC) GA990-XA-UD3 ...uglavnom imao starog phenoma i sad uzeo fx 8350...pokusao sam ga stavit ali ne daje nikakve znakove....kasnije sam se sjetio da trebam BIOS updateat i tako vratim stari phenom,updateam bios i vratim nazad fx 8350 ...komp upalim ,ponovo ne daje sliku i nakon 5-6 sekundi se sam izgasi ...molim pomoc HITNo

Probaj napraviti metodu reset BIOS-a odnosno CMOS baterije.Ostavi FX8350 na ploči...prvo odspoji računalo iz struje i izvadi iz ležišta na 5min malu bateriju okruglog oblika...poslje vrati i pokušaj upaliti odnosno uči u BIOS,radi provjere dali je procesor uredno prepoznat usput podesiš ostale opcije i  spremiš postavke.

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.8.2016 19:50 (3n3m1).
12 godina
odjavljen

Ne sječam točno, samo znam da se nije htio upaliti od prve, i nakon što se uspio upaliti išao sam na bios update i ponudio mi je noviju verziju koju nije sa starim phenomom, pa sam updejto i poslije toga sve OK.

3n3m1 da točno to, jer reset cmosa nije pomogao samo vađenje bat na par minuta.

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.8.2016 19:45 (skorvy).
13 godina
Znam sta je CMOS i baterija ali ipak hvala ..nezz zasto mi se shut downa ,ovo je karakteristika velike temp da se ovako gasi ...napravit cu ovo na par minuti pa javim ...btw zasto mi se jos dok sam bio na phenomu nakon updatea biosa smanjila rezolucija i nisam je mogao povecati preko 1600xnesto ...prakticki kao da nema drivera
DeaathDealer
13 godina
Ne pomaze...nezz sta da radim
DeaathDealer
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

Uzeo si novog FXa ili?

13 godina
Polovni...da nisam krivo updatea BIOS ? Ali mislim da iapk nisam jer mi nebi radio onda ni phenom ?
DeaathDealer
12 godina
odjavljen

Koji bios imaš flešan i koja revizija matične ti je?

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.8.2016 20:12 (skorvy).
13 godina
Bios je v13 isao sam flashat preko gigabaytovog @BIOS ...revizija to je ?
DeaathDealer
12 godina
odjavljen

Nema veze, revizija je 1.0 po verziji biosa koji si napisao i koja je ujedno zadnja verzija, osim bete koja je dostupna.

Ne možeš ni u bios ući s fx?

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.8.2016 20:18 (skorvy).
13 godina
Prijatelju ne mogu nigdi uc ,monitor uopce ne pali ...i komp se sam shut downa nakon 5-6 sec ...ventialtori rade sve radi ,ali nista se ne dize
DeaathDealer
12 godina
odjavljen

Evo ovdje koliko vidim sličan problem, pa ima linkova i riješenja, možda ti nešto pomogne.

13 godina
NEVJEROVATNO koji ke uzrok problema ...rijesio sam sve,testirao sam spojeve po maticnoj ploci i sjetio sam se da otvorim oni backplate sa strazne strane...provukao se sata kabel koji je bio spojen na maticnu a nije vodio nigdje, te je dirao sa metalnim osiguracem dio ploce sa straznje strane...za nevjerovat!!!
DeaathDealer
13 godina
neaktivan

Imao si takvu ludu srecu, mogao si spaliti plocu i bog zna sta jos :D

Ako se sta desi ploci nikome ne pominji taj kiks i opet dobro pogledaj kablove gdje koji ide da ne moze slucajno doci do toga opet.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
Znam sve ne moj mi nista govorit...evo sad pali ali nakon biosa ponovno se shut downa..da nije do temp ?
DeaathDealer
12 godina
odjavljen

Ako si dobro postavio hladnjak i termalnu nanesao trebalo bi biti OK. Resetiraj bios ako si u međuvremenu nakon flashanja biosa mijenjao procesore.

13 godina
Znaci cijelo popodne evo sve dosad ,i jos nisam rijesio problem. Dode mi da ga bacim kroz prozor ...phenom radi, a fx upali ,taman udem u bios i vidim da ga je prepoznalo i shut downa seb...ili pocne dizat widowse i shut downa se. Promijenio sam termalnu i ucvrstio sve...nez vise sta da radim ...onaj koji pronade rjesenje uplacujem mu 100 kn na paypal acc
DeaathDealer
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Provjeri:

Napajanje procesora jel dobro naleglo

Napajanje ploce

Dal' je ploca dobro instalirana u kuciste, jel nalijeze direktno na kuciste ili na one sarafe

Vidi jel termalna malo sletila na maticnu da ne pravi probleme gdje

FLASHAJ ZADNJI BIOS MATICNE!!!

Noc je tek pocela polako :D

P.S. dobro pogledaj zadnju stranu maticne da ti se slucajno nije nesto spalilo, neki pin ili bilo kakav krug na mjestu iza RAM memorije.

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.8.2016 23:03 (chaselol).
13 godina
Sto se tice dali je ista pregorilo ,sumnjam da je jer mi radi Phenom ..a vcrs necu nista jer moram sad jos jest ,i izgubija sam volju ,ali sutra ujutro nastavljam avanturu...ali pogledat cu sve te tvoje navedene stavke jos jednom ...nego palo mi je napamet da mozda kojim slucajem ne vuce dovoljno snage jer phenomu ipak manje treba od fxa ?
DeaathDealer
15 godina
AMD FX Club

Ma ta ploča nije za fx 8350 to se već duže vremena zna, to kolega chaselol još bolje zna od nas svih  nekad prije kupovine treba malo pročitati a i pitati a svi ste na forumu po par godina.I ja sam radio grešku ne kažem da sam pametan svaka se škola skupo plaća pa sam je i ja platio.Kupio sam fx 8350 ne znajući ništa i ako gigabyte kao proizvođač to ne govori lajicima ali eto bar postoji forum kao ovaj i dobri ljudi koji će pomoći.Moja greška je bila kupio sam matičnu ploču na kojoj piše da podržava fx 8350 gigabyte 990fxa-D3 4+1 fazna regulacija i iskreno procesor nije moga raditi na 4.0 Ghz a da se nije pregrijavao.

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
Ovdje je fazna 8+2, ali nisam jos gledao temperature...vrlo vjerovatno je da je moguce da se na ovi naxin gasi upravo radi toga...a imam jos dobro hladenje i sve ...uf ,pogledat cu ujutro temperature pa javim
DeaathDealer
13 godina
Uspio sam uci u bios i pratio sam temperaturu...dize se za po 4 stupnja svake sekunde...dode do 90-100 i shut dowma se...to je uzrok ...necu vise ni palit strah me da se ne sprzi ...e sad jeli moguce da proc nije ispravan ?
DeaathDealer
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Da li si dobro stavio hladnjak i termalnu pastu?

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.8.2016 0:24 (nicky.sl).
15 godina
neaktivan
MasterOdisasteR kaže...
Uspio sam uci u bios i pratio sam temperaturu...dize se za po 4 stupnja svake sekunde...dode do 90-100 i shut dowma se...to je uzrok ...necu vise ni palit strah me da se ne sprzi ...e sad jeli moguce da proc nije ispravan ?

Ispravan je cpu, nisi fino postavio cooler.

13 godina
neaktivan
MasterOdisasteR kaže...

Nisi dobro montirao kuler, pogledaj neki youtube video kako i sta i samo polako :)

17 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...

Ma ta ploča nije za fx 8350 to se već duže vremena zna, to kolega chaselol još bolje zna od nas svih  nekad prije kupovine treba malo pročitati a i pitati a svi ste na forumu po par godina.I ja sam radio grešku ne kažem da sam pametan svaka se škola skupo plaća pa sam je i ja platio.Kupio sam fx 8350 ne znajući ništa i ako gigabyte kao proizvođač to ne govori lajicima ali eto bar postoji forum kao ovaj i dobri ljudi koji će pomoći.Moja greška je bila kupio sam matičnu ploču na kojoj piše da podržava fx 8350 gigabyte 990fxa-D3 4+1 fazna regulacija i iskreno procesor nije moga raditi na 4.0 Ghz a da se nije pregrijavao.

LOL, od kuda ti to?

http://www.gigabyte.com.hr/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=3901

Normalno da je i za solidan overklok istoga iako ne za nešto ekstremno. 8+2 faze su ovdje u pitanju. Kolegi chaselolu je prije te gige roknula i jedna dobra asusisca pa kaj bi nam sad to trebalo govoriti? 

Nije problem u tome podržava li ploča takav cpu nego ima nešto neispravno u kompu, mogeuće i samu ploču, cpu, napajanje ili tko zna kaj.

12 godina
odjavljen
XXX kaže...

Nije problem u tome podržava li ploča takav cpu nego ima nešto neispravno u kompu, mogeuće i samu ploču, cpu, napajanje ili tko zna kaj.

Što god radio, ili bilo neispravno, za početak bi mu predložio da si uzme produžni kabal i nastavi s time negdje u dvorišu, dalje od kuće i to....

17 godina
odjavljen
skorvy kaže...
XXX kaže...

Što god radio, ili bilo neispravno, za početak bi mu predložio da si uzme produžni kabal i nastavi s time negdje u dvorišu, dalje od kuće i to....

A razlog za to bi bio?

15 godina
XXX kaže...
skorvy kaže...
XXX kaže...

A razlog za to bi bio?

Ma zapalit će sobu a možda i čitavu kuću 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice