AMD 4 jezgre ili 3?

poruka: 89
|
čitano: 9.690
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
AMD 4 jezgre ili 3?

Pozdrav, razmisljam o kupnji nekog procesora,maticne i ram memorije. Proc mora biti do 600 kn pa imam na izboru ove:

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050603210

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050603217

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050603230

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050603227

te me zanima dali cu vidjeti veliku razliku s 4 gb ddr 3 rama i 8 gb ddr3 rama

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
AMD 4 jezgre ili 3?

uzmi si ovaj:

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050603230

edit: nisam vidio pitanje ispod,veliku razliku nećeš vidjeti,u velikoj većini slučajeva nikakvu,ali ako imaš novca i planiraš za budućnost,onda uzmi 8 GB jer sad dolazi poskupljenje memorija.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.12.2011 20:35 (antimadridista).
Moj PC  
0 3 hvala 0
15 godina
Re: AMD 4 jezgre ili 3?

Što se tiće procesora, uzmi taj sto ti je on preporucio.

A u vezi razlike između 4 i 8gb, osjetit ćeš naravno!

Samo, čime se baviš, jer u igrama to i nema neke veze ako ti nisu neki drugi procesi upaljeni.

SuperAdmin BurekCraft V.2
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.12.2011 20:33 (nul-3).
14 godina
neaktivan

zaboravio sam napomenuti da me pervenstveno interesira gaming, pa dok igram volim si pustit mjuzu, visit na forumu i tak,

15 godina
NSRkić kaže...

zaboravio sam napomenuti da me pervenstveno interesira gaming, pa dok igram volim si pustit mjuzu, visit na forumu i tak,

kako to možeš istovremeno? {#}

niti u gamingu se još ne osjete razlike između 4GB i 8GB,jedino sam čitao da ovi sa 8GB malo brže učitavaju mape u BF3,i to je jedina igra u kojoj ta razlika bar malo dolazi do izražaja.

Ubrzo dolazi poskupljenje memorija,pa ako imaš novca,ipak bi ti bilo bolje da već sad uložiš u to.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.12.2011 20:41 (antimadridista).
14 godina

Bolje idi na Am3+ ploču i neki polovni Athlon II X4 ili još bolje Phenoma II X4 nego ovaj što su ti preporučili. FM1 socket je mrtav.

15 godina
itomic009 kaže...

Bolje idi na Am3+ ploču i neki polovni Athlon II X4 ili još bolje Phenoma II X4 nego ovaj što su ti preporučili. FM1 socket je mrtav.

istina da bi bilo bolje,ali onda mora mijenjati ploču što je još dodatno novca.

A i pitanje je želi li novo ili polovno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.12.2011 20:43 (antimadridista).
15 godina
AMD 4 jezgre ili 3?

I rekao sam da gaming ne uzima puno memorije. Samo malo zahtijevnije igre poput BF3.

Ako slušaš glazbu i otvoren ti je preglednik sto neuzmes 6GB?

Jednu od 2 i jednu od 4 :D eto ti, riješena dilema.

Ak' imaš keka, uzmi si ti 8GB, za 2-3 godine ćeš ga svijedno nadograđivati, a možda se dese scenariji ko s HDD-ovima trenutno.

Imaš para: 8GB

Pokušavaš što manje potrošiti: 4+2 ili samo 4GB

SuperAdmin BurekCraft V.2
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
antimadridista kaže...
itomic009 kaže...

istina da bi bilo bolje,ali onda mora mijenjati ploču što je još dodatno novca.

A i pitanje je želi li novo ili polovno.

Pa nije još ni kupio ništa tako da nemjenaj niakkvu ploču kad je još u fazi biranja. CPU star par mjeseci nije ništa gori od potpuno novog. CPU je vjerojatno najizdržljivija komponenta pa se netreba bojat rabljenog.

14 godina
neaktivan
AMD 4 jezgre ili 3?

nemam gotovine, placam s karticom, tak da rabljeno ne ulazi u obzir, isao bi na am3 socket, rađe bih uzeo ovog x3 455, nezz zasto, nekak mi se ovaj quad cini slabijim

edit:

uzimao bih ovu maticnu tako da kasnije mogu nabacit quad core po želji, i jos sto je super podrzava 16 gb rama

http://shopping.tportal.hr/Racunala-i-Software/Maticna-ploca-ASROCK-M3N78D-nForce-720D-DDR3-zvuk-G-LAN-S-ATA-RAID-PCI-E-eSATA-ATX-s-AM3_pr114030ct2710.html

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.12.2011 21:35 (NSRkić).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Neznam koliko misliš trošit, ali ne uzet AM3+ ploču je bedasto kad ima i njih povojljnih. Ako uzimaš na rate, protegni se na Athlona 640 jel 4 jezgre za igre je danas must have.

15 godina
neaktivan
antimadridista kaže...
NSRkić kaže...

zaboravio sam napomenuti da me pervenstveno interesira gaming, pa dok igram volim si pustit mjuzu, visit na forumu i tak,

kako to možeš istovremeno? {#}

niti u gamingu se još ne osjete razlike između 4GB i 8GB,jedino sam čitao da ovi sa 8GB malo brže učitavaju mape u BF3,i to je jedina igra u kojoj ta razlika bar malo dolazi do izražaja.

Ubrzo dolazi poskupljenje memorija,pa ako imaš novca,ipak bi ti bilo bolje da već sad uložiš u to.

nevezano za temu,a otkud tebi informacija da ce ram poskupjeti?

Nemam potpis jer sam nepismen...
14 godina
neaktivan
Snakepriest kaže...
antimadridista kaže...

nevezano za temu,a otkud tebi informacija da ce ram poskupjeti?

Rađe kaži, otkud ne...

On Topic;

Autore, uzmi neku matičnu s ACC/UCC podrškom, tipa ovo ili ovo te najjeftinijeg trojezgrenog Athlona II da ga uz malo sreće unlockaš u četverojezgreni, a ako želiš bit 100% siguran, uzmeš bilo koju AM3 matičnu i najjeftinijeg Athlona II x4.

samsung sgh-i997 infuse 4g @ at&t
14 godina
neaktivan
AMD 4 jezgre ili 3?

ova gore matična nema to?, dajte mi preporučite neku matičnu s time al da je MAX 500 kn, mora bit cak jeftinija, jer proc me izadje oko 600 i ram 160, to je 1250 kn otprilike, a samo toliko imam na raspolaganju,

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.12.2011 22:34 (NSRkić).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
NSRkić kaže...

ova gore matična nema to?, dajte mi preporučite neku matičnu s time al da je MAX 500 kn, mora bit cak jeftinija, jer proc me izadje oko 600 i ram 160, to je 1250 kn otprilike, a samo toliko imam na raspolaganju,

Nema, evo imaš gore ECS-a 880 chip. based preporučenog.

14 godina
neaktivan
AMD 4 jezgre ili 3?

ne gledam uopce{#}gdje pise da maticna podrzava acc/ucc? dal pase socket am3 proc u socket am3 +?

zanima me jos ram memorija, da uzmem 1600 mhz ili 1333? netko mi je rekao da zna bit problema s 1600 jer neki CPU ih ne podrzavaju

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
NSRkić kaže...

ne gledam uopce{#}gdje pise da maticna podrzava acc/ucc? dal pase socket am3 proc u socket am3 +?

zanima me jos ram memorija, da uzmem 1600 mhz ili 1333? netko mi je rekao da zna bit problema s 1600 jer neki CPU ih ne podrzavaju

Ne da bude problema nego jednostavno mema koja ima tvorničku frekvu npr. 1.600MHz radi na 1.333 jer Phenomi II ''nativno'' više ne podržavaju, odnosno mema može radit na više od 1.333, ali tek ako je se OC-a i tako posebno podesi u BIOS-u.

Ne, ne paše. Za AM3+ proc trebaš nužno AM3+ socket. Ideš na Bagera pa ti treba sAM3+ ploča ili?

14 godina
neaktivan
AMD 4 jezgre ili 3?

što je bager?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
NSRkić kaže...

što je bager?

Najnovija AMD-ova serija procesora u prodaji, Bulldozeri - ''Bageri''. Da bi upogonio Bulldozera, trebaš nužno matičnu koja posjeduje AM3+ socket, matičnu s AM3+ podrškom.

17 godina
AMD 4 jezgre ili 3?

M3N78D ima NVCC (nVidia Core Calibration) što je ekvivalent ACC-u (Advancedu Clocku Calibrationu). Dakle podržava otključavanje procesora.

AMD Athlon II x3 je najbolja kupnja između 500-600 Kn; pogotovo uzevši u obzir da ih se večina bez problema otključa u stabilan X4.

Bager vjerojatno predstavlja Buldožder odnosno AMD Bulldozer procesora (AMD FX procesori) za AM3+ socket.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Moj PC  
3 0 hvala 2
14 godina
neaktivan
AMD 4 jezgre ili 3?

ma uzet cu taj x3, nemam para za am3+, za dizanje x3 proca na x4, treba li novi hladnjak,odnosno jači?

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.12.2011 0:44 (NSRkić).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
NSRkić kaže...

ma uzet cu taj x3, nemam para za am3+, za diganje x3 proca na x4, treba li novi hladnjak,odnosno jači?

Nije nužno imati bolji hladnjak, ali je preporučljivo. Prvo vidiš jel ga možeš otključati stabilno pa ako radi kao X4 onda uzmeš hladnjak.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
14 godina
neaktivan
NSRkić kaže...

ma uzet cu taj x3, nemam para za am3+, za dizanje x3 proca na x4, treba li novi hladnjak,odnosno jači?

+ ovu ploču, ima podršku za AM3+ proceve (Bagere) u budućnosti te podršku UCC-a za otključavanje jezgri.

14 godina
neaktivan
NSRkić kaže...

Ne bih ti savjetovao da unlockaš bez aftermarket coolera.Bilo bi dobro kad bi kupio aftermarket

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Ja u paklu i vraga zajebavam ;)
14 godina
neaktivan
AMD 4 jezgre ili 3?

al kak ce mi stat gore am3 proc? rekli ste da nisu isti socketi? oprostite na mučenju, kuzim se malo u te proce i memoriju al mbo mi je misterija :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
NSRkić kaže...

al kak ce mi stat gore am3 proc? rekli ste da nisu isti socketi? oprostite na mučenju, kuzim se malo u te proce i memoriju al mbo mi je misterija :)

Na ploču idu i AM3 i AM3+ procevi. AM3+ ploče su unatrag kompatibilne s AM3 procevima, dok AM3 ploče nisu unaprijed kompatibilne s AM3+ procevima. Skontao?

14 godina
neaktivan
AMD 4 jezgre ili 3?

aha {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD 4 jezgre ili 3?

Isplativije ti je uzet 3 jezgre jer se dosta njih da otkuljcuati na 4 ja u igri ti je nekih 5-6 FPS-a razlika između 3 i 4 jezgre

Don Believe The Tyoe
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD 4 jezgre ili 3?

malo mi se povećao budžet, pa sam razmisljao uzet ovaj x3 proc, mbo preporucenu, 4 il 8 gb rama, i neki dobar hladnjak za proc, da ga odmah mogu roknut na 4 jezgre, pa dal mi mozete preporucit kojeg, al da kosta oko 150 kn?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
NSRkić kaže...

malo mi se povećao budžet, pa sam razmisljao uzet ovaj x3 proc, mbo preporucenu, 4 il 8 gb rama, i neki dobar hladnjak za proc, da ga odmah mogu roknut na 4 jezgre, pa dal mi mozete preporucit kojeg, al da kosta oko 150 kn?

SCYTHE KATANA III

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Ja u paklu i vraga zajebavam ;)
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice