Ovakav rijecnik nije u redu ..
-da, tu se potpuno slažem.
opet, moram u odbranu Cartmana... jer to što si nabrojao je bila njegova reakcija na takve postove... (uzrok-posljedica).
- i ispravak, x86 se odnosi na sve (uključujući i 64bit, možda i buduće 80-128...)... Zato je od samog početka Cartman u pravu. Dok je oznaka -64, dodana da bi se razlikovali između dosadašnjih 32... kao npr DDR -jedinica nema oznaku jedan DDR-I, kao DDR-II ili 3... Pa se DDR kolokvijalno naziva 'jedinica', samo zbog razlikovanja.
x86 je arhitektura CPUa, to znači da se softvare pisan za x86 može izvšavati na tom CPU, za razliku od npr PowerPC, Pa-RISC, Cell, ... upravo se ukida podrška za IA-64 (Itanium). I nema nikakve veze s brojem bitova...
Uz temu, nikakve veze nema interna duljina za operacije, s adresiranjem. Do sad niti jedan CPU nije bio po tom pitanju jednak, tj nije se njegova arhitektura odnosila na adresni prostor.
Drago mi je raspravljati s tobom, nadam se bez ljutnje i sl..
jer, također imam pozitivno mišljenje o tebi (usporedi s prosjekom... -katastrofa.)
- i stalo mi je do mišljenja, razgovora (smisao foruma?) a možda ako sam u krivu nešto naučim... jer ni ja nisam nepogrešiv.