Zamjena paste na procesoru,treba li?

poruka: 6
|
čitano: 1.490
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Ovaj laptop što najviše koristim mi je star možda 5 godina.CPU je core i3 3110m i vidim sinoć se temperatura popela i do 88 C u normalnom radu gledajuci youtube video.Nekako mi to previše.

Da li ću šta dobiti zamjenom paste na procesoru tj oboriti temperaturu i manje se grijati?

Ako hoću, da nosim ovom drugaru da mi to odradi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Zamjena paste na procesoru,treba li?

Obavezno! Kupi neku dobru pastu i neka ti netko otvori laptop, očisti lopatice ventilatora, unutrašnjost laptopa ako u njemu ima prašine i mucica, skine staru pastu koja se već sad valjda stvrdnula, te neka stavi novu.

16 godina

Evo sad gledam maksimalna temperatura je 79 C bila.

11 godina
neaktivan
Poželjno bi bilo da zamjenis pastu jer nije normalno imati onoliku temp isto tako kompresorom ispuši prašinu. Kad sam imao lap išao je iz ventilatora vruč zrak i kad bi kompresorom ispuhao sve u radu bi išao hladan nevjerojatan zrak.
Preporučujem to raditi svake godine u 5 mjesecu dakle prije ljeta . Ponekad je potrebno odvojit poklopac ili tipkovnicu, na mojem se skidala tipkovnica tako da se ispod odvrne jedan šaraf koji ju drži. Ovisi o laptopima koliko su komplicirano složeni, ja na svojem starom lap nisam mjenjao pastu jer da bi se došlo do proc treba raskopat cijeli lap i oduzme sat i po vremena i jos toliko da se sastavi. Znam jer sam mjenjao lcd pa sam morao doći do dna da bi odvrnuo nosać ekrana i usput došao do proc koji nisam dirao.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

i mijenjaj pastu, kad već mijenjaš pastu tu ti je vodič za najbolje. to će reći da traju godinama i drže performanse, ako se ispravno primijene. daj ti to nekome tko zna što radi, a ti samo nabavi majonezu. idealno bi bilo da ti netko tko je ugradio Noctuu da tubicu njihove (koju ionak dobije u kutiji a potroši samo šmrk). fenomenalna je. traje i djeluje u nedogled. ja sam sve svoje već podijelio ali netko sigurno ima.

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.6.2018 18:54 (Ajar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ma ima čovjek sve.Moje je samo da odnesem laptop.Od 7 laptopa ovaj i najviše koristim zbog muzike i programa,mislim da je davno sazreo za promjenu paste.Vidjet ću evo s njim ovih dana,mada ga je vidim na youtube jako kompleksno rastaviti.

Imam Noctuinu jer sam kupio njihov cooler,ali ne znam koju ovaj majstor koristi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.6.2018 19:22 (Zelja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice