Zamjena harda

poruka: 6
|
čitano: 1.766
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Zamjena harda i Windowsa

Našla sam model laptopa koji mi je u užem izboru za kupovinu, ali... ima hard od 750 GB umjesto 1 TB koliko bih htjela. No, OK -to je manji problem, jer je ASUS u pitanju, pa je hard lako dostupan za izmjenu. Drugi, veći problem -na njemu je instalirana 8-ica, a ja bih htjela 7-icu. Moja ideja je da ubijem 2 muhe jednim udarcem, tj. da prodam taj novi hard iz laptopa zajedno sa tom nesretnom 8-icom, i zamjenim sa novim od 1TB koji bi kupila, pa bi mi  frend na njega stavio 7-icu.

Samo -ne kužim se to, pa ne znam jel bi onda ta 8-ica potencijalnom kupcu onda išta vrijedila?  Tj. ako je OS na hardu OEM verzija, -jel to igra kakvu ulogu u priči?

Sorry ako nisam baš najjasnija -ne znam postaviti pitanje kad ne poznam gradivo dovoljno dobro.  {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Zamjena harda i Windowsa

Koliko ja znam 8-ica na hardu ne gubi vrijednost jer nema veze je li OS na cd-u ili na nečemu drugom....

raja007
14 godina
Zamjena harda

Ništa nemoj dirati, tamo gdje ga kupiš traži downgrade sa Win 8 na Win 7, sam servis gdje ga kupiš ti bude to napravio, garancija normalno vrijedi, sve ostaje isto osim win OSa.

EDIT: Inače predinstalirani OS na laptopu je OEM i vezan je za taj laptop (nekome drugome ne vrijedi ništa), legalno se može aktivirati samo na tom laptopu, sama instalacija na HDDu je isto vezana za laptop i njegove komponente, kad bi taj disk recimo prodala, onaj tko ga kupi može iskoristit samo sami HDD, na njega mora snimati sav software ponovo.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.4.2013 17:04 (Valentin17).

0 0 hvala 1
16 godina
Re: Zamjena harda i Windowsa
moonyena kaže...

..

Samo -ne kužim se to, pa ne znam jel bi onda ta 8-ica potencijalnom kupcu onda išta vrijedila?  Tj. ako je OS na hardu OEM verzija, -jel to igra kakvu ulogu u priči?

..

-jedino da 'isčupaš' BIOS-UEFI s notebooka, jer je aktivacija Osmice povezana s BIOSom. Da nije OEM moglo bi se, ali tad nebi bilo ovog pitanja..

-razlog promjene 750-na-1000 je smiješan, dok je ugl razlika u cijeni sa ili bez OEM OSa premala da bi se isplatilo.

-možeš snimiti recovery, instalirati drugi OS, ako poželiš vratiš Osmicu. Ili traži dalje notebook..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
Zamjena harda

Thx, dečki! {#}  Očito mi samo preostaje downgrade, i pomiriti se s 250 giga manje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Zamjena harda

Upravo tako.{#}

Valentin

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice