Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.718
|
čitano: 14.737.903
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Ajde drži laptop sa 55C na koljenima dok surfaš.

0 2 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Irregular kaže...

Pozdrav,

htio bih vašu pomoć oko odabira laptopa. Cijena bi trebala bit oko 4k, najvise do 4.5k kn. Trazio sam sam na nabava.net, al se nekuzim pretjerano u graficke i vrste procesora. Laptop bi sluzio uglavnom za poker (baze podataka) i rijetko koju igricu, nepatim na max detalje, tako da to nije uvijet, jedino bi htio moć pokretat novi Rome Total War kad izađe.

Uglavnom,

ekran: nije mi bitna veličina jer mislim spojit dodatni monitor
procesor: bilo bi super kad bi imao i5, ali moze i i3 ako bude prelazio budzet

HDD: vaznija je brzina nego veličina

grafička: da moze podrzat dodatni monitor u fullHD rezoluciji i da moze pokrenut RTW:2

softwer: bez windowsa jer sam student i mislim da bih mogao preko faksa nabavit jeftinije ili besplatno 

ram: mislim da bi mi trebalo sto vise, al nisam siguran

nemora imat dvd/blu-ray citac

Ovaj mi se cini dobar, sta vi mislite: http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/samsung-prijenosno-racunalo-350v5c-s01hr-156-intel-core-i5-3210m-750gb-hdd__2242991

Hvala, ako sam sta zaboravio slobodno pitajte

bump

14 godina
neaktivan
Deawood kaže...

Napisao sam za jezgru procesora, a ako se necemu kuciste pod malim opterecenjem zgrije do 55 - to nosi u servis. Mislim kod svakog proizvođača se nađe nekakav debilni model koji ne radi kak se spada. Mislim na kraju krajeva gotovo svi laptopi imaju usis odozdola i razne proreze koji su s razlogom tamo gdje jesu i drzeci ga na koljenima sve to pokrivas u vecoj ili manjoj mjeri i pridonosiš pregrijavanju, dodatnom usisu prašine i ostalim neželjenim stvarima.

@ irregular - razmisli o ovom Dell-u n5520 cisto zbog 3g jamstva. Procesor je nešto slabiji, graficka je ista. Ram savjetujem da odma upiknes jos jedan keks od 4gb i nek ti oni to u adm-u odma uštekaju unutra. Trebao bi biti podosta ispod buđeta od 4.5k kn.

Uglavon dvoje bliskih ljudi ga je uzelo prije nekih pola godine i zadovoljni su - primarno igraju sc2 i diablo 3 i nema pregrijavanja te ih služi dobro. Prema kratkom guglanju twr2 bi trebao imati zahtjeve ko i sc2 pa nekom tom analogijom bi trebao raditi ok. Uzmi u obzir da su sve mobilne graficke podosta slabije i da ako ces se igrati u 1080p rezoluciji morat ces smanjiti detalje.

Dell Precision M6600
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.5.2013 14:30 (darkydark).
14 godina
odjavljen
darkydark kaže...
Deawood kaže...

Napisao sam na jezgru procesora, a ako se necemu kuciste pod malim opterecenjem zgrije do 55 - to nosi u servis. Mislim na kraju krajeva gotovo svi laptopi imaju usis odozdola i razne proreze koji su s razlogom tamo gdje jesu i drzeci ga na koljenima sve to pokrivas u vecoj ili manjoj mjeri.

Imam Acera i Lenovo, a prije sam imao HPa.

Kad surfam nakon 10 minuta Acer se počne grijat ko lud, a HP još gore. Lenovo je hladan ko led isto vrijedi i kod Gaminga, Lenovo je hladan ko led, a Acer počne gorjeti.

Da ga nosim u servis? U bilo kojem servisu jedva da znaju RAM promijeniti, a kamoli nešto kompliciranije. Acer mi ima usis odozdola (desni kut) pa ga stavim na jednu nogu.

14 godina
neaktivan
Deawood kaže...
darkydark kaže...
Deawood kaže...

Napisao sam na jezgru procesora, a ako se necemu kuciste pod malim opterecenjem zgrije do 55 - to nosi u servis. Mislim na kraju krajeva gotovo svi laptopi imaju usis odozdola i razne proreze koji su s razlogom tamo gdje jesu i drzeci ga na koljenima sve to pokrivas u vecoj ili manjoj mjeri.

Kad surfam nakon 10 minuta Acer se počne grijat ko lud, a HP još gore. Lenovo je hladan ko led isto vrijedi i kod Gaminga, Lenovo je hladan ko led, a Acer počne gorjeti.

Da ga nosim u servis? U bilo kojem servisu jedva da znaju RAM promijeniti, a kamoli nešto kompliciranije. Acer mi ima usis odozdola (desni kut) pa ga stavim na jednu nogu.

Eto - generaliziranje branda. Najgora stvar koju mozes napraviti. Ja sam gotovo iskljucivo okruzen hp-ovima. Nesto probooka, nesto elitebooka cak je donedavno bio i neki jeftilen njihov iz presario serije - najgora plastika koju sam ikad vidio, a za očistit ga više od pola laptopa je trebalo raskopat, ali radio ko vurica. Svaki nakon duvanja prašine bi radili ocekivano za klasu iz koje dolazi, nikad ali nikad ne drzim laptop na koljenima, eventualno na faksu ili dok je nekaj iznimno hitno i neodgodivo. Za po doma i surfanej iz kreveta ili na kauču se uzme fino drvena daska dimenzija donje stranice laptopa i isti se drži na njoj. Ne kosta gotovo nista (u usporedbi s cijenom laptopa), štiti plodnost, ak se ista redovito briše od prašine smanjite i unos prašine u laptop i isto tak ako stalno nanašate po stanu/kući laptop samo kučište je puno sretnije ako stalno primate dasku ispod njega nego ako za rubove nanašate. Ja osobno s HP-om nisam nikad imao gotovo nikakvih problema u zadnjih 8 godina, znaci ja bi sad svima trebo govorit kak je samo hp dobar? To ne drži vodu. Sam brend skoro pa više ništa ne znači. 

A acer imas v3 ili v5? Šogor dobio službeni v3 - nesto nenormalno kak se to grije ak se igrica pokrene - ali za office poslove nikakvih problema s temperaturama.

Ovo sa servisima se u potpunosti slažem - nedavno dao jedan lap na servis, jednostavna izmjena ekrana - doslovno 5 minuta posla na tom konkretnom modelu. Uspjeli su spigati kučište ekrana i palmrest. S tim da se palmrest nije niti trebao skidat... 

Dell Precision M6600
14 godina
odjavljen
darkydark kaže...
Deawood kaže...
darkydark kaže...
Deawood kaže...

Eto - generaliziranje branda. Najgora stvar koju mozes napraviti. Ja sam gotovo iskljucivo okruzen hp-ovima. Nesto probooka, nesto elitebooka cak je donedavno bio i neki jeftilen njihov iz presario serije - najgora plastika koju sam ikad vidio, a za očistit ga više od pola laptopa je trebalo raskopat, ali radio ko vurica. Svaki nakon duvanja prašine bi radili ocekivano za klasu iz koje dolazi, nikad ali nikad ne drzim laptop na koljenima, eventualno na faksu ili dok je nekaj iznimno hitno i neodgodivo. Za po doma i surfanej iz kreveta ili na kauču se uzme fino drvena daska dimenzija donje stranice laptopa i isti se drži na njoj. Ne kosta gotovo nista (u usporedbi s cijenom laptopa), štiti plodnost, ak se ista redovito briše od prašine smanjite i unos prašine u laptop i isto tak ako stalno nanašate po stanu/kući laptop samo kučište je puno sretnije ako stalno primate dasku ispod njega nego ako za rubove nanašate. Ja osobno s HP-om nisam nikad imao gotovo nikakvih problema u zadnjih 8 godina, znaci ja bi sad svima trebo govorit kak je samo hp dobar? To ne drži vodu. Sam brend skoro pa više ništa ne znači. 

A acer imas v3 ili v5? Šogor dobio službeni v3 - nesto nenormalno kak se to grije ak se igrica pokrene - ali za office poslove nikakvih problema s temperaturama.

Ovo sa servisima se u potpunosti slažem - nedavno dao jedan lap na servis, jednostavna izmjena ekrana - doslovno 5 minuta posla na tom konkretnom modelu. Uspjeli su spigati kučište ekrana i palmrest. S tim da se palmrest nije niti trebao skidat... 

HP ko HP ok, ali mene najviše muči hlađenje što mi je za ured najbitnije. Rijetko kad ga imam na nogama, ali ga imam kad su navečer reklame, a brzo si moram nešto pogledati...

Imam V5 i grije se ko lud, bio on pod opterečenjem ili ne. Stvar je u tome što već jako dugo nije bio čišćen, a nemogu ga dati na servis da mi ga očiste zato jer će slati u ZG, a to mi predugo traje (oko tjedan dana).

16 godina
neaktivan

Trebao bi laptop koji bi primarno sluzio za internet, filmove, glazbu, rekli bi nekakvo uredsko koristenje, a sekundarno da se zavrti kakav noviji naslov iz svjeta igara. To bi bila kupovina za barem narednih 4-5 godina, pa da u tom razdublju ne bude problema. Dosta mi je bitna sama izvedba vanjskog djela da ne bude neka plastika koja skripi i pucketa kad se malo stisne. Dijagonala ekrana bi bila 17", a budzet sa kojim raspolazem je izmedju 4500kn i 5000kn. Sto sugrerirate?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav,

prvi puta samostalno kupujem laptop pa bi mi trebala pomoć oko nekih stvari. Suzio sam izbor na četiri laptopa u rangu od 4000-5000kn.

http://www.svijet-medija.hr/p/NP350E7C-S02HR/43832/

http://www.magazinrs.hr/hp-laptop-probook-4740s-i5-4gb-500gb-hd7650m-lintor-h5k47ea/hp-nb-h5k47ea

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.9D74E686-EB27-45D3-9AFF-B17D699090C4.aspx

http://www.instar-informatika.hr/notebook-fujitsu-nh532-zc5-32-173-i5-3210-ivy-bridge-gt640-2gb-vfynh532mpzc5hr/NH532MPZC5HR

Znam da je Fujitsu od svih najbolji po specifikacijama i to mi je bio prvi izbor, no ipak pokušavam što jeftinije proći, pa sam tako i našao ostala 3 laptopa. Navest ću po brojevima nekoliko stvari koje me zanimaju kako bi lakše odlučio koji kupiti. Laptop planiram koristiti za faks, filmove, glazbu i neke igre (World of Warcraft, Grand Theft Auto IV, Assassin's Creed, Skyrim...).

1. Svi modeli imaju 1600x900 rezoluciju, dok Fujitsu ima 1920x1080, pa me zanima koliko se to osjeti?
  2. Razlika između grafičkih kartica nVidia GeForce GT640M LE, AMD Radeon HD 7670m 1GB, AMD Radeon HD 7650m 2GB i AMD Radeon HD 7650m 1GB
  3. Razlika između procesora Intel Core i5 Mobile Processor 3210M, Intel Core i5 Mobile Processor 3230M i Intel Core i3 Mobile Processor 3130M
  4. Kod HP ProBook 4740s (jeftiniji model) što znači za procesor 'with Intel HD Graphics 4000' ako dolje piše da je AMD Radeon HD7650m 1GB u njemu?
  5. Kod HP ProBook 4740s (skuplji model) što znači da ne podržava 3D prikaz?
  6. Kvaliteta svih modela.

Ako se sjetim još čega, ažurirat ću post. Zanima me vaša osobna preporuka koji laptop da uzmem da odgovara mojim kriterijima, a da je što jeftiniji. Mene je najviše zainteresirao HP ProBook 4740s (skuplji model) zbog i5 procesora, gratis torbe, 6GB ram memorije i većega HDD-a.

Hvala unaprijed na odgovorima.

Lijep pozdrav {#}

1 Samsung NP350E7C
1 HP ProBook 4740s (jeftiniji)
0 HP ProBook 4740s
3 Fujitsu NH532

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Bloodboil kaže...

Pozdrav,

prvi puta samostalno kupujem laptop pa bi mi trebala pomoć oko nekih stvari. Suzio sam izbor na četiri laptopa u rangu od 4000-5000kn.

http://www.svijet-medija.hr/p/NP350E7C-S02HR/43832/

http://www.magazinrs.hr/hp-laptop-probook-4740s-i5-4gb-500gb-hd7650m-lintor-h5k47ea/hp-nb-h5k47ea

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.9D74E686-EB27-45D3-9AFF-B17D699090C4.aspx

http://www.instar-informatika.hr/notebook-fujitsu-nh532-zc5-32-173-i5-3210-ivy-bridge-gt640-2gb-vfynh532mpzc5hr/NH532MPZC5HR

Znam da je Fujitsu od svih najbolji po specifikacijama i to mi je bio prvi izbor, no ipak pokušavam što jeftinije proći, pa sam tako i našao ostala 3 laptopa. Navest ću po brojevima nekoliko stvari koje me zanimaju kako bi lakše odlučio koji kupiti. Laptop planiram koristiti za faks, filmove, glazbu i neke igre (World of Warcraft, Grand Theft Auto IV, Assassin's Creed, Skyrim...).

1. Svi modeli imaju 1600x900 rezoluciju, dok Fujitsu ima 1920x1080, pa me zanima koliko se to osjeti?
  2. Razlika između grafičkih kartica nVidia GeForce GT640M LE, AMD Radeon HD 7670m 1GB, AMD Radeon HD 7650m 2GB i AMD Radeon HD 7650m 1GB
  3. Razlika između procesora Intel Core i5 Mobile Processor 3210M, Intel Core i5 Mobile Processor 3230M i Intel Core i3 Mobile Processor 3130M
  4. Kod HP ProBook 4740s (jeftiniji model) što znači za procesor 'with Intel HD Graphics 4000' ako dolje piše da je AMD Radeon HD7650m 1GB u njemu?
  5. Kod HP ProBook 4740s (skuplji model) što znači da ne podržava 3D prikaz?
  6. Kvaliteta svih modela.

Ako se sjetim još čega, ažurirat ću post. Zanima me vaša osobna preporuka koji laptop da uzmem da odgovara mojim kriterijima, a da je što jeftiniji. Mene je najviše zainteresirao HP ProBook 4740s (skuplji model) zbog i5 procesora, gratis torbe, 6GB ram memorije i većega HDD-a.

Hvala unaprijed na odgovorima.

Lijep pozdrav {#}

http://www.magazinrs.hr/hp-laptop-probook-4740s-i5-4gb-500gb-hd7650m-lintor-h5k47ea/hp-nb-h5k47ea ovaj model odmah ispada zbog slabe grafičke kartice.

Isto tako i http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.9D74E686-EB27-45D3-9AFF-B17D699090C4.aspx ovaj model.

Fujitsu je po svim specifikacijama jači od Samsunga, ali Fujitsu laptopovi su poznati po ne kvaliteti.

1. On ima veću rezoluciju zato jer ima veći ekran, odnosno 17", a ne 15.6" kao ostatak "ekipe". Veća rezolucija je potrebna na velikim ekranima samo zato zbog kvalitete slike, a dok npr .1920x1080 na 15.6" nema neke razlike između 1680x1080.

2. Razlika je jako osjetna, GT 640 je puno jača od 7670M, a onda zamisli tek koliko je jača od 7650M. Upiši GT 640M Le u Google i nađi na stranici notebookchech.net i tako ostale grafičke kartice.

3. Nema neke primjetne razlike.

4. To znaći da procesor u sebi ima HD 4000 grafički čip kao i svi ostali, ali ima i dodatnu grafičku karticu (čitaj, izdvojenu)

5. To znaći da nemožeš uštekati 3D naočale (tipa nVidia vision) i koristiti ih zato jer ne podržava 3D.

6. Niti jedan nije previše kvalitetan.

12 godina
neaktivan

Svi imaju 17.3" ekrane, 7670 i 7650 imaju približno iste rezultate na notebook checku

14 godina
neaktivan

Pozz
Što kažete na ovaj laptop  http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=12741 koristio bih ga najvise za internet,a i za pokoju igricu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
igorrr kaže...

Pozz
Što kažete na ovaj laptop  http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=12741 koristio bih ga najvise za internet,a i za pokoju igricu.

Imam isti taj, super sam zadovoljan s njim i još nisam imao nikakvih problema. Moći ćeš igrati čak i novije igrice na low-medium postavkama + 2 godine garancija :) jedino što bi moglo bit bolje je izrada jer je kućište cijelo od plastike. meni nije smetalo, ipak su performanse bitnije heheh ;) jedino ćeš morati skidat drivere za grafičku sa samsungove stranice jer amd ne podržava takvu kombinaciju procesora i grafe kao u ovom laptopu. ;)

12 godina
neaktivan

Našao sam još ovaj HP ProBook 4740s za 3950kn i Lenovo G780A za 4300kn http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.603855CF-0C19-411A-BF8C-D2A9DF4FA00A.aspx

pa me zanima kvaliteta ovoga laptopa

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.5.2013 12:25 (Bloodboil).
14 godina
odjavljen
Bloodboil kaže...

Našao sam još ovaj HP ProBook 4740s za 3950kn i Lenovo G780A za 4300kn http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.603855CF-0C19-411A-BF8C-D2A9DF4FA00A.aspx

pa me zanima kvaliteta ovoga laptopa

Lenovo laptopovi su puno kvalitetniji od HPa.

12 godina
neaktivan

A koja je razlika u memoriji (1GB i 2GB) kod grafičke kartice, tj. za koji rad na računalu to koristi? Kod rezolucije ili?

14 godina
odjavljen

Na laptopu 2GB grafička kartica je glupost, to se osjeti tek na velikim rezolucijama.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Tražim laptop sa barem 17" ekranom, koristit ću ga za surfanje, gledanje filmova i programiranje. Neki iz nižeg cjenovnog ranga. Mogućnost kupnje u dućanu na području Zagreba. Molim preporuke.

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
ja čovjek kaže...

Tražim laptop sa barem 17" ekranom, koristit ću ga za surfanje, gledanje filmova i programiranje. Neki iz nižeg cjenovnog ranga. Mogućnost kupnje u dućanu na području Zagreba. Molim preporuke.

Ne postoji laptop iznad 18.4", eventualno neki Alienware ili slične gluposti.

Koliko točno love imaš?

15 godina
neaktivan

Ciljao sam na 17.3", love max. 4500kn manje je bolje. Kupujem jer je stari krepao i hitno mi treba (sutra, prekosutra). Do sad sam imao Acer Aspire 7520 i savršeno je zadovoljavao sve moje potrebe.

12 godina
neaktivan
PSY kaže...

Pozdrav ljudi{#}
Trebao bi savjet za kupnju laptopa do 3500kn. Služio bi za uobičajeno za internet,fejs i igricu neku.
Dobar mi se nekako činio Hp Pavilion g7-2350sm jeli on dobar izbor ili ne? Pa predlažite vi.{#}
Hvala!{#}

Pozz,produžio sam cijenu do 4500kn. Pa ako ima netko još nešto za predložit jer se ja stvarno ne mogu odlučit,a hitno je.
Hvala!{#} 

12 godina
neaktivan

http://www.ekupi.hr/Asus-prijenosno-...54-275520.aspxšto mislite o ovom laptopu? kakva je grafička nvidia geforce gt720m u uspredi sa gt 630m i radeon 7650m?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Sta mislite o ovom modelu, dali se moze nac bolje ua iste novce, ili isto za jeftinije?

Lenovo G580, 59-360870, Intel Core i5 3230M 2,60 GHz, 6144 MB, 15,6", 1366x768, SATA 1000 GB,

Windows 8, NVIDIA GeForce GT 635M 2GB, DVD±RW DL, 1x 10/100 Ethernet,802.11b/g/n,Bluetooth, HDMI 1, USB 2.0 2, USB 3.0 2, 2,6 kg, Boja smeđa, 59-360870

cijena cca 3945,00 + pdv, sve skupa oko 5000,00 kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.5.2013 20:07 (franciskod).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Irregular kaže...

Sta mislite o ovom modelu, dali se moze nac bolje ua iste novce, ili isto za jeftinije?

Lenovo G580, 59-360870, Intel Core i5 3230M 2,60 GHz, 6144 MB, 15,6", 1366x768, SATA 1000 GB,

Windows 8, NVIDIA GeForce GT 635M 2GB, DVD±RW DL, 1x 10/100 Ethernet,802.11b/g/n,Bluetooth, HDMI 1, USB 2.0 2, USB 3.0 2, 2,6 kg, Boja smeđa, 59-360870

Odličan Laptop, i više nego odličan. Svakako best buy za te novce!

U tom cjenovnom rangu ti je svejedno, uzmi najljepšeg od Lenova/Toshibe.

12 godina
ja čovjek kaže...

G780 najbolje i još ti ostane novaca.

14 godina

kojeg predlazes

12 godina
neaktivan
Irregular kaže...

Neznam kakv je ovaj notebook.hr, ali imaš ovoga, sličan je navedenom, samo je i7 procesor, konzultiraj se s još nekim prije kupnje, jer nisam siguran kakva je ova trgovina, ja sam u Splitu pa mi je super što joj je centar u Splitu...

http://notebook.hr/product_info.php?products_id=6404431  Za avansno plaćanje 5.177,65 kn.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.5.2013 21:12 (FearCro).
14 godina
odjavljen
FearCro kaže...
Irregular kaže...

Neznam kakv je ovaj notebook.hr, ali imaš ovoga, sličan je navedenom, samo je i7 procesor, konzultiraj se s još nekim prije kupnje, jer nisam siguran kakva je ova trgovina, ja sam u Splitu pa mi je super što joj je centar u Splitu...

http://notebook.hr/product_info.php?products_id=6404431  Za avansno plaćanje 5.177,65 kn.

Vidi fakat, mogao bih si jednoga na firmu priuštiti.

15 godina
neaktivan

Pozdrav, može li netko tko ima vremena zalijepiti nekoliko linkova za laptop do 4200 kn. Koristit će se uglavnom za surfanje i gledanje filmova, te pokoja zadaća u Office-u. Hvala unaprijed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Molim preporuku laptopa do cca 3000kn. Znači neki prosjek, ne treba mi za nikakve zahtjevne igrice i slično, ne želim komplicirati nego bih jednostavno htio najbolji omjer cijene i kvalitete.

gledao sam HP Pavilion G7 http://www.hpstore.hr/index.php/prijenosna-racunala/hp-pavilion-g6-g7 ali koliko vidim po forumima, ima dosta negativnih komentara.

Molim dakle preporuku.

Hvala.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice