Vjerovao ti ili ne vjerovao meni je isto. Evo jedan screenshot od maloprije (ako ce ti sta znacit), znaci upaljen samo Chrome i jedan tab na kojem se gleda Youtube. Jednostavno mu je lose izvedeno hladjenje/otvori za ventilaciju.
Ultimativna tema za odabir prijenosnika
- poruka: 37.481
- |
- čitano: 14.199.116
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Preporuke za čisti office laptop (spreadsheets i browsanje sa puno tabova), ne treba GPU, dobra baterija i prenosivost, 13/14", 16/24GB RAM, do 1500€?
Može i iz EU Shopova.
Na kraju mi je pao odabir na između ova tri:
Vjerovao ti ili ne vjerovao meni je isto. Evo jedan screenshot od maloprije (ako ce ti sta znacit), znaci upaljen samo Chrome i jedan tab na kojem se gleda Youtube. Jednostavno mu je lose izvedeno hladjenje/otvori za ventilaciju.
stigao je i moj Ideapad 5 pro pa da bacim kometar glede grijanja ... da grije se ali nista strašno, evo screeenshot kod upaljenog Chrome-a sa 3 taba (u svakom se vrti po jedan video), laptop trenutno radi na balanced power režimu, nije uključeno napajanje, temperatura prostorije je 31 stupanj C i stoji na radnom stolu (bez nekakvog laptop cooling pada)
ako želiš da još nešto provjerim slobodno javi, inače kupit ću i taj cooling pad pa da samo služi da spusti temp par stupnjeva kada se zavrti neka igrica.
Daj sliku donjeg dijela laptopa, pliz
što te točno zanima?
što te točno zanima?
Kroz šta točno taj cooling pad tjera hladni zrak?
što te točno zanima?
pa imaš na webu kako laptop izgleda s donje strane.. rešetka i 2 unutarnja ventilatora... valjda znaš googlati :)
cooling pad trenutno nemam na tom laptopu ali ga svakako planiram kupiti
što te točno zanima?
pa imaš na webu kako laptop izgleda s donje strane.. rešetka i 2 unutarnja ventilatora... valjda znaš googlati :)
Pričamo o ovom modelu:
Ventilatori centralno postavljeni bacaju topli zrak kroz rešetku ispod (a ne sastrane). Ti planiraš staviti cooling pad ispod da taj isti topli zrak vrati natrag? Big brain move moram priznat.
Savjetujem da ne bacaš pare na nikakve cooling padove (čudi me da ekipa to i dalje kupuje) nego podigneš stražnji kraj laptopa lagano i spustiš temepraturu sobe u kojoj radiš.
Ja imam cooling pad, ali ne coolam njime, nije uključen, nego samo odignem laptop i malo se više provjetrava.
što te točno zanima?
Pričamo o ovom modelu:
Ventilatori centralno postavljeni bacaju topli zrak kroz rešetku ispod (a ne sastrane). Ti planiraš staviti cooling pad ispod da taj isti topli zrak vrati natrag? Big brain move moram priznat.
Savjetujem da ne bacaš pare na nikakve cooling padove (čudi me da ekipa to i dalje kupuje) nego podigneš stražnji kraj laptopa lagano i spustiš temepraturu sobe u kojoj radiš.
Ma odakle ti to da ovaj laptop baca topli zrak ispod sebe?
Koliko vidim puše vrući zrak prema gore (rešetka je ispod ruba ekrana)...i zato je taj dio najtopliji
Obično fan kupi zrak ispod laptopa i puše sa strane..nikako ispod
što te točno zanima?
Pričamo o ovom modelu:
Ma odakle ti to da ovaj laptop baca topli zrak ispod sebe?
Koliko vidim puše vrući zrak prema gore (rešetka je ispod ruba ekrana)...i zato je taj dio najtopliji
Obično fan kupi zrak ispod laptopa i puše sa strane..nikako ispod
Još bolje izvedeno onda. Koje smeće od laptopa.
Preporuke za čisti office laptop (spreadsheets i browsanje sa puno tabova), ne treba GPU, dobra baterija i prenosivost, 13/14", 16/24GB RAM, do 1500€?
Može i iz EU Shopova.
ovaj zenbook mi se cini najbolji barem što se tiče priključaka i specifikacija samog laptopa
Zanimljivo, tvrdiš da je Lenovo ideapad 5 pro smeće od laptopa, daj molim te argumente za tu tvrdnju jer inače možemo pomisliti da pišeš bezveze i trolaš temu.
Ili... Molim te navedi koji je laptop (ne gamerski) bolja kupnja za te novce pa da budemo u skladu s temom.
Ja sam uzeo 82SN0042GE za oko 1060 EUR.
Zanimljivo, tvrdiš da je Lenovo ideapad 5 pro smeće od laptopa, daj molim te argumente za tu tvrdnju jer inače možemo pomisliti da pišeš bezveze i trolaš temu.
Ili... Molim te navedi koji je laptop (ne gamerski) bolja kupnja za te novce pa da budemo u skladu s temom.
Ja sam uzeo 82SN0042GE za oko 1060 EUR.
Ideapad, bez obzira koliko keyword stavili na njega (pro, uber, ultimate, amazing) će uvijek biti entry level opcija. Dovoljno je prolistati relevantne forume i subreddite da vidiš količinu ljudi koja se žali na IP modele. Nadalje, poznajem ljude koji rade u Lenovo servisu/prodaji i uvjerljivo najveći udio servisiranih/reklamiranih laptopa je IdeaPad. Treba biti iskren pa priznati i da veliku ulogu igra činjenica da je upravo Ideapad jedan od najprodavanijih modela.
Moj osobni stav je, ako već ideš kupovati laptop onda uzmi mid/high end model sa kvalitetnim komponentama i kvalitetno izvedenim cooling solutionom kojeg kasnije možeš i lakše preprodati nego entry level drljaču. Ako si nemožeš priuštiti postoje rabljene/refurbished opcije. Ali to je neko moje mišljenje i stav i preživjet ću ako se ne slažeš samnom.
A cooling padovi su najobičniji placebo, daješ 100kn za nešto što dobiješ ako podbaciš knjigu pod laptop.
U entry levelu ideapad je po meni najbolja kupnja ..jer netko želi novo (i da je tanak i lagan) sa garancijom i ispravnom baterijom a nema novce za uzeti viši klasu ... I to uredno radi 4 - 5 godina ...i dulje ako se ispravno koristi.
Naravno, namjena i način korištenja su najbitniji na kraju ...
A glede cooling pada..neće riješiti ali može ublažiti (testirao sam i skida 4- 5 stupnjeva u odnosu kad je lapt bez njega i samo lagano podignut).. nije neka razlika ali ni tih 100 kn nije problem
Može i iz EU Shopova.
ovaj zenbook mi se cini najbolji barem što se tiče priključaka i specifikacija samog laptopa
Da, na kraju sam uzeo njega!
Kod nas isti takav, najjeftiniji, ispada 2060€. Odnosno 560€ skuplje.
Dobar deal.
Gledam, ovo je super za ispod 400eur 🤔
I onda vidim da je patio ekran, TN matrica 😮💨
duplikat
https://www.ekupi.hr/hr/Corrigo-jamstvo/Acer-Extensa-15-NX-EGJEX-00J%2C-15%2C6-FHD%2C-Intel-Core-i5-1135G7%2C-8GB-RAM%2C-512GB-PCIe-NVMe-SSD%2C-Intel-Iris-Xe-Graphics%2C-Free-DOS%2C-laptop/p/EK000526041
A što fali onom gorespomenutom Lenovu sa I3-1215U? Piše da ima IPS, i po meni ima bolji procesor iako je i3 (2p+4e cores) vs i5 (4p cores).
EDIT: a vala nije uopće loš ni taj isti ali malo jači sa i5-1235U, koji ima još 4 dodatne efficient jezgre, dakle 2p+8e. Za videoediting . Samo je 100€ skuplji dakle 30% na tu cijenu.
https://www.ekupi.hr/hr/Corrigo-jamstvo/Acer-Extensa-15-NX-EGJEX-00J%2C-15%2C6-FHD%2C-Intel-Core-i5-1135G7%2C-8GB-RAM%2C-512GB-PCIe-NVMe-SSD%2C-Intel-Iris-Xe-Graphics%2C-Free-DOS%2C-laptop/p/EK000526041
A što fali onom gorespomenutom Lenovu sa I3-1215U? Piše da ima IPS, i po meni ima bolji procesor iako je i3 (2p+4e cores) vs i5 (4p cores).
EDIT: a vala nije uopće loš ni taj isti ali malo jači sa i5-1235U, koji ima još 4 dodatne efficient jezgre, dakle 2p+8e. Za videoediting . Samo je 100€ skuplji dakle 30% na tu cijenu.
Misliš na ovaj?
Pozdrav, frendica kupuje laptop i odabrala je
Da li preporučuje nešto drugo za tu cijenu ili je ovo ok? Thx
Pozdrav, frendica kupuje laptop i odabrala je
https://www.instar-informatika.hr/notebook-lenovo-ideapad-slim-3-82xq005ssc-156-fhd-ips-amd-ryzen-5/197012/product/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click
Da li preporučuje nešto drugo za tu cijenu ili je ovo ok? Thx
To je Zen 2, a početkom ove godine je predstavljen Zen 4. Mislim da je bolje za 416 eura (3133kn) kupiti ovo...
https://psref.lenovo.com/Detail/IdeaPad_3_15ALC6?M=82KU01WXSC
Za office korištenje, da li ima potrebe za 16 GB RAM?
Čini mi se da bi i 8 GB RAM i 256 disk bilo čak dovoljno pa da li da gledamo nešto u to smjeru pa ako može neka preporuka?
Još da dodam na Ideapad Pro oftopik raspravu...
16" model ima dva ventilatora koji se vrte u suprotnom smjeru. Jedan uvlači (hladni) zrak, a drugi tjera (topli) zrak van, oba kroz rešetku s donje strane. Isto kao kod Legion Pro modela, ali su kod njega ventilatori pomaknuti skroz do lijevog / desnog ruba laptopa gdje se nalaze dodatni otvori za zrak (osim rešetke s donje strane). Ideapad ima konektore na lijevoj / desnoj strani, a kod legiona su (zbog ventilatora) pozadi. Način na koji je dizajnirano hlađenje kod Ideapad Pro je isto kao kod ThinkPad serije.
Ideapad Pro 16" ima svoju nišu u kojoj sam ja kao svinja u blatu (Ryzen HS sa integriranom grafikom uz vrhunski 16:10 ekran bez gejmerskog 5 razred osnovne lunaparka). Kada krajem godine kupim...
https://psref.lenovo.com/Detail/IdeaPad/IdeaPad_Pro_5_16APH8?M=83AR003VSC
vidjet ću koliko sam (ili nisam) promašio fudbal.
Za office korištenje, da li ima potrebe za 16 GB RAM?
Čini mi se da bi i 8 GB RAM i 256 disk bilo čak dovoljno pa da li da gledamo nešto u to smjeru pa ako može neka preporuka?
Ako je svaka kuna bitna, za 319,00 €/2.403,51 kn ...
https://pevex.hr/laptop-lenovo-v15-g2-15-6-fhd-ryzen-3-5300u-8gb-ram-256gb-ssd-w11h
I to samo ako je ekran IPS (nema oznake modela na pevex web-u pa se ne može provjeriti) i ako je svaka kuna bitna. Inače, ono što sam iznad naveo.
EDIT:
Ili možda ovaj HP, negdje između (379€, 2.863kn) ako stvarno ima IPS ekran...
https://www.links.hr/hr/laptop-hp-15s-eq2144nm-660h0ea-ryzen-5-5500u-12gb-512gb-ssd-radeon-graphics-15-6-ips-fhd-dos-crni-010101481
BUG recenzija...
https://www.bug.hr/laptopi/hp-15s-eq2144nm-33139
Pozdrav svima :)
Čitala sam nekoliko foruma ovdje ali i dalje ne znam koji laptop uzeti jer se ne kužim.
Potreban je za faks- pisanje seminara, izrada prezentacija, čitanje i učenje s njega, pa možda bolje da je malo veći ekran (15.6"-17.3")
Također bi osoba povremeno igrala LOL ili Football Manager.
Iznos do 1000€
Nadam se da imate neke preporuke :)
Pozdrav svima :)
Čitala sam nekoliko foruma ovdje ali i dalje ne znam koji laptop uzeti jer se ne kužim.
Potreban je za faks- pisanje seminara, izrada prezentacija, čitanje i učenje s njega, pa možda bolje da je malo veći ekran (15.6"-17.3")
Također bi osoba povremeno igrala LOL ili Football Manager.
Iznos do 1000€
Nadam se da imate neke preporuke :)
Ako možete protegnuti 39€ dobiti ćete dosta bolju grafičku karticu koja je i po nekim testovima i do 50% brža i biti će bolja dugoročno jer ima 6GB VRAM umjesto 4GB kao 3050ti.
Gamer osoba će vam biti zahvalna.
Mogu potegnuti još do 100, 200€ više. Hvala vam na preporuci :)
Mogu potegnuti još do 100, 200€ više. Hvala vam na preporuci :)
pitanje je da li ti treba gaming laptop za tek povremeno igranje te dvije igrice koje se mogu igrati i bez dodatne grafičke:
evo primjer LOLa samo sa integriranom grafickom koja je u ovom laptopu
također, za oko 1200 eur imaš takav laptop i s dodatnom grafičkom, 3050i, ako se želiš osigurati da mozeš pokrenuti i neku malo zahtjevniju igru (ali i dalje ništa prezahtjevno)
ako je za fax mislim da bi najprije trebala gledati ekran (ovaj je 16" sa omjerom stranica 16:10 što je bolje za office), bateriju, da je relativno lagan i čvrst (aluminij je prednost) i da nije glomazan
Ideapad Pro 16" ima svoju nišu u kojoj sam ja kao svinja u blatu (Ryzen HS sa integriranom grafikom uz vrhunski 16:10 ekran bez gejmerskog 5 razred osnovne lunaparka). Kada krajem godine kupim...
https://psref.lenovo.com/Detail/IdeaPad/IdeaPad_Pro_5_16APH8?M=83AR003VSC
vidjet ću koliko sam (ili nisam) promašio fudbal.
to je novi model, bolji procesor, konačno 32GB RAMa, više funkcija po portovima.... vjerujem da ce biti super izbor kad stigne na naše tržište