Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.161
|
čitano: 13.548.355
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Narfxy kaže...

Ekipa, vidim da se po nabava.net vrti dosta modela sa i5 4210u i gt 840m oko 4000 kn +-200 kn..

Molim vas preporuku koji je best buy oko 4000 kn ako zelim hd ekran od 15 incha i spomenuti proc i grafu.

Hvala vam puno, ne razumijem se previse u kvalitetu pojedinih brendova, u vasim sam rukama. :)

Evo da napisem prvi post sa novog laptopa kupljenog od kolege Narfxy,uglavnom nasao sam acera sa HD rezolucijom jer kolega je rekao da bi zaigrao tipa Far Cry 3/4,a GT 840m jednostavno nema snage to potjerati na iole vecim detaljima u FullHD.

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.7CB057B6-A843-41B8-A093-1FD1DA5630F2.aspx

Ovaj Acer sam jedino nasao i njega sam ugledao,ali eto ima nizi takt procesora dosta i drugacija kvaliteta izrade od tog Lenova.

sad vidim da si rekao +-200 kn tako da taj Acer jedini upada sa HD ( 1366x768 ) rezolucijom da posteno zaigras jer kao sto rekoh na FHD rezi,GT 840m nema snage...

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.1.2015 21:41 (doky01akablava).
10 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Izašao sys req za GTAV. Čekamo odly-a da se pohvali kako će njegov nitro to gurati.  

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.1.2015 22:27 (AirLive).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=J4T54EA Mislite li da je ovaj HP 250 G3, J4T54EA, i3, 820m best buy laptop do 3000kn koji bi se koristio uglavnom za gledanje filmova i korištenje office-a i interneta? Ili ima tko možda nešto bolje preporučiti za tu cijenu?

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.1.2015 22:34 (prasac).

0 0 hvala 0
15 godina
AirLive kaže...

Izašao sys req za GTAV. Čekamo odly-a da se pohvali kako će njegov nitro to gurati.  

Srednja žalost. 

Ali sa druge strane gledam ovako. Što će mi 970M/980M kada mi je ekran 60Hz. Pa se nekako tješim. :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.1.2015 22:53 (Oldy).
10 godina
neaktivan
Oldy kaže...

Srednja žalost. 

Ali sa druge strane gledam ovako. Što će mi 970M/980M kada mi je ekran 60Hz. Pa se nekako tješim. :)

Pa nije loše što se tiče optimizacije uopće. Te kartice svakako dobro dođu za bolju grafiku na 60hz. Jedino što će ti malo kuhat laptop...

S obzirom da se žališ na nedostatak coolboosta za nitro na nemi o tom laptopu, evo ti par savjeta za bolje temperature:

1  2  3  Ako baš bude zeznuto uvijek možeš preći na vodeno hlađenje.  

15 godina

Pa nisam ja izmislio coolboost nego acer. Drugim riječima beš feature koji ne možeš upaliti, ne znam i dalje što je s tim. :(

Samo ti zezaj možda se smiluju do ljeta sada nije toliko kritično. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.1.2015 23:24 (Oldy).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Oldy kaže...

Pa nisam ja izmislio coolboost nego acer. Drugim riječima beš feature koji ne možeš upaliti, ne znam i dalje što je s tim. :(

Samo ti zezaj možda se smiluju do ljeta sada nije toliko kritično. 

A šta ću sad, moram malo. I to za taj coolboost mi nije jasno; jeli sad ventovi rade na 100%, a sa tim bi išli "preko", ili ste vi trenutno bez te opcije zakinuti za taj postotak koliko acer obećava poboljšat performanse?

15 godina

Sada kao ne idu max a sa tim bi se dobilo 19% još brža vrtnja uz 11% niže temperature.

Svuda spominju skočni prozor u kojem se to uključuje (turbo mode) ali ja nemam nikakav skočni prozor niti app kao za dustdefender niti ništa.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.1.2015 23:42 (Oldy).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
AirLive kaže...

Ispričavam se na OT, ali ovo je baš brutala:
65 GB slobodnog prostora na disku
Znači sa mojim SSDom od 120Gb, ovo bi morao instalirati na HDD... Syayno

10 godina
neaktivan
Hrvoj kaže...

Ispričavam se na OT, ali ovo je baš brutala:
65 GB slobodnog prostora na disku
Znači sa mojim SSDom od 120Gb, ovo bi morao instalirati na HDD... Syayno

Pa sad ne znam za vas ostale, ali veličina igre je zadnje na što bi se bunio. SSD primarno služi za OS i razne programe koje često koristiš, nije baš da služi za ga natrpavat sa igrama, filmovima i sl. Nije valjda toliko teško ljudima čekat malo dok se učita igra. Ja sam npr. na starom asusu n60dp igrao dead island pa bi čekao po 7-8 min da mi se učita level (ne znam koji je problem tu točno bio, najvjerojatnije ddr2 ram) pa se nisam bunio dok god mi igra vrti fluidno. Nitko ti naravno ne brani da stavljaš igre od 40-50 gb na ssd ako imaš viška prostora, ali za takve po meni gluposti nema smisla kupovat ssd-ove od 500gb ili 1tb. Za tu cijenu možeš kupiti laptop.

@oldy    Jednostavno rečeno, ostali ste zakinuti. Nije lijepo od acera svakako.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.1.2015 1:17 (AirLive).
15 godina

Update situacije oko nitra pa da završimo sa tim. Ovako.

Oni tj. Acer pod pop up window gdje se uključuje coolboost smatra ovaj side bar od acera zvan quick access. 

Da doista u njemu postoji coolboost on-off ali razlika između ugašenog i upaljenog je doslovno 1-2 stupnja iako možda čak i izgleda da ventovi kao brže vrte ili se to meni samo čini ali i da vrte od toga trenutno nema ništa. Ende. 

0 0 hvala 0
11 godina

Bitno da su dobre temperature opcenito, sa ili bez famoznog coolboosta.

12 godina

Samo mali komentar na izradu (prije svega tipkovnicu) ovih mainstream laptopa koji se uglavnom vrte po preporukama... Mislim, možda nekome nije toliko bitno, meni je jer dosta tipkam na laptopu. Jučer sam ih ispipao hrpu u jednoj trgovini i ostao blago razočaran. Lenovo Z50-70 je tu uvjerljivo najlošiji, pritisneš jednu tipku, ulegne se još 10 oko nje. Acer V3 i Toshiba L50 su nešto bolji, ali i dalje za mene nezadovoljavajuće. Jedini laptop na kojem nije bilo nikakvog uvijanja tipkovnice je HP ProBook

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Evo samo da javim da sam uspio uzeti laptop koji sam želio, Asus G551JM-CN013D, i na kraju mi je super ispalo.

Naime, Instaru sam javio da odustajem od njih zbog razloga koje sam već naveo u prošlim postovima i nakon toga su mi oni za ispriku odlučili spustiti cijenu za 400kn (s 8000kn na 7600kn), a to je pratio i Arhiteh kada sam im javio za razvoj situacije (sa 7900kn na 7600kn) pa sam uzeo kod Arhiteha na kraju i sve prošlo bez ikakvih problema - laptop me čekao tamo točno u termini u kojem sam naveo da ću doći i djelatnik je bio upućen u popust i sve. Tako da svaka pohvala što se njih tiče ;)

Što se tiče samog laptopa, nisam još ni windowse stigao staviti na njega, ali mogu pohvaliti izgled i izradu, stvarno fenomenalno izgleda :)

Jedini minus je što voli otiske prstiju, ali to sam i očekivao. Za ekran sam se sada i osobno uvjerio da je IPS iako to nigdje ne navode na kutiji ili uputama (upute su malo šture i generalne za laptop, nije specifično za model).

Unutra sam već ubacio Samsungov 250GB SSD (HDD će ići umjesto optike kad mi stigne caddy/bracket) i sada čeka da ulovim vremena za instalaciju windowsa pa eto, javim više kad ulovim vremena da ga upogonim.

4 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

pozdrav..

ne znam možda sam fulio temu al nadam se da mi neko može pomoći... imam laptop Hp Probook 4540s, baterija mi je otišla skorz 0% nakon dvije godine... na laotopu je trenutno 6-cell baterija al sam na ebay našao odgovarajuću 9-cell pa me interesuje kad bi stavio tu 9-cell bateriju hoće li praviti problem ostalim perfomansama laptopa.... i još jedno pitanje dal je na ovom laptopu moguće promjeniti integrisanu grafičku..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
The_Fichek kaže...

@Dio

Np :)

@Berkut

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=V3-572G-33X6 Laptop je mrvu tezi od prosjeka, ali i cvrsci upravo radi tog gornjeg metalnog dijela koji ga odvaja od konkurencije skupa sa svjetlecom tipkovnicom. Sa FHD rezolucjiom ima jos Lenovo z50 koji gore ima ili plastiku ili nekakvu alu leguru, zavisi o modelu. Kako je po meni taj model izguran od strane Acera kojem je nedavno i snizena cijena, Lenovo z50 sa i5 bi bio veci best buy od tog sa i3: klik Lenovo ima glossy ekran, Acer matt. Neceg drugog da je 15.6 FHD bas i nema. i5U je prosjecno 25% bolji od i3U, iako zavisi koliki max. takt jezgri i5U moze potegnut u odredjenom modelu na high performans modeu kada se pali intelov turbo boost kojeg i3 nema. Za malo vece novce ima i ovaj Acer koji vec ima posten i5M procesor, 25% jaci od i5U, 50% od i3U, to bi vec bio "overkill" za nju, a dobra opcija ako bi se vi bavili necim zahtjevnijim ili ona u buducnosti. Taj Acer nije jednako dobre izrade kao v3, gore je plastika ili mozda i malo aluminija, uglavnom nije tako ni bitno jer komponente nisu neki veliki potrosaci, a hladjenje dovoljno dobro, iako tocno za taj model ima slabo informacija pa to hladjenje vise temeljim na nekim slicnim modelima. Ovdje sam pronasao jedno iskustvo covjeka koji je kupio istog Acera sa HD rezom. Dolje je njegov komentar, samo neznam na kojem jeziku, vidim puno pluseva, 5 od 5 preporuku, vrijedi prevest sa google translatorom, ako vas interesira. Htjeli vi to ili ne, svi dolaze sa superefikasnom 840m grafickom koja moze potegnut i novije igre. Nemorate skinut drivere za graficku pa nece ni znati da postoji graficka, no to je svakako nesto sto podize vrijednost samom laptopu. I jos jedna sitnica, a to je da svaki noviji Acerov laptop, a to svu svi predlozeni, na sluzbenim stranicama nude sluzbene drivere samo od Win8 nadalje, dok Lenovo mislim da jos uvijek nudi podrsku, odnosno drivere za Win7. Za kraj hint, a taj je da Windows ukida mainstream updejte, sigurnosne ili sve za Win7. Informaciju sam jucer procitao, ne sjecam se tocno di.

Hvala na odgovorima,budem proučio sa omladinom sve modele,ako joj se koji svidi...
Vidio na temi da je spomenut i ovaj lap...

http://www.instar-informatika.hr/notebook-asus-x751ln-ty003d-intel-core-i5-4210u-27ghz-6gb-1000gb-geforce-gt840-2gb/X751LN-TY003D

Pa me zanima dal možda ima i 15,6 inačica toga i kakav je on u odnosu na gore ponudjene..?

15 godina

Prijatelj kupuje laptop za nekih 2500 kn (novi, ne njuškalo i sl.), namijenjen nekim osnovnim stvarima (šta se uopće može dobiti za taj sitni novac).

Ne pratim ovaj segment pa neznam ni što bi uopće trebalo gledati?

Ima li itko kakvu informaciju što je trenutno best-buy u tom cjenovnom rangu, 

kakav je omjer cijena/vrijednost između amd/intel kod prijenosnika? (našao sam ovako nešto)?

PS: da li je Portio dućan ok?  edit: pronašao temu na forumu

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.1.2015 16:51 (brixy).

0 0 hvala 0
11 godina

@Berkut

Ovako nesto: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=asus+i5+15.6

samo isto kao kod veceg brata nema FHD rezolucije, K550 je sa 740m grafom koja je starija, ali bolja od nove 820m, a Asus sa 820m, tj. X550LDV-XX593D je kao sto vidis crvene boje pa bi im se mogao svidjet

Vrijedi spomenut i Asus K551LN, iako nema i5 jer je izradom doradjeniji od ostalih Asusa i lakse pristupacan za nadogradnju, makar kod x/k550 se lako daju zamjenit rami, hdd i baterija.

Sto se tice tog laganog pristupa komponentama Lenovo je isto super, kod Acera varira od modela, mozda v3 ima to bolje rjeseno od e5. Po meni je najbolji jeftiniji laptop taj v3 Acer, cvrst, solidan, FHD, svjetleca tipkovnica, skroz okej procesor za vecinu korisnika, super graficka koja se pocinje javljat za te novce. Kolega je prijemalo ostavio dojam. Vidio sam i ja taj laptop u ducanu i malo stiskao, nisam primjetio uvijanje koje je subjektivno, neko ne podnosi nit mrvu uvijanja, nekom ne smeta. Opcenito prilikom pisanja se rijetko kod kojeg laptopa to primjeti.

Kvalitetu ekrana je najteze od svega procijenit i tu treba dobro guglat.

@brixy

Da, taj Acer ili ovaj HP 250 su najbolji odabir za te novce. HP ima jaci proc i nisam siguran ima li taj model pasivno hladjenje. Guglaj malo same laptope. Portio je web shop Linksa, nemas brige.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.1.2015 17:11 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan
@Snejk85 cekamo tvoje dojmove i nadamo se neki mali review.

0 0 hvala 0
16 godina

Eto da prijavim, jucer mi na HP Probook 450 G1 (sa i5 4200M) riknula matična.

Točnije, dok je bio Kodi upaljen odjednom se ugasio ekran i vidjelo se par iskri iz ventilatora nakon čega je podosta zasmrdilo. Nakon toga se nije dao upalit ni sa ni bez baterije (na punjenju) niti dao ikakve signale, odnio u servis i riknula matična...

edit - srećom, mijenjaju pod garancijom (laptop je star mj dana), ali imam ocito vrlo neugodna iskustva sa HP (puno riknutih baterija, sada i ovo...)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hrhttp://500px.com/mihovilm
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.1.2015 17:48 (Mitch).
14 godina
neaktivan

Sad kada su napokon izašle specifikacije za igrat gta 5 može li mi neko preporuciti neke laptope koji imaju recommended specifikacije

0 0 hvala 0
16 godina
Najjeftinije sto bi se uklapalo u to je po meni ovaj tu
http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=14713
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hrhttp://500px.com/mihovilm
15 godina

Po preporučenim moj i7-4710HQ je na 110%, 860M je na negdje 78% a RAM 8GB je 100% tako da bar 870M ako ne i 880M. 

1 0 hvala 0
11 godina

Za gta5 mislim da nece bit potrebe gledat tako skupi laptop nego bi s obzirom na izasle specifikacije trebao bit dovoljan: Asus g551jk za 6100kn, Lenovo y50 za 6860kn sa jacom gddr5 860m kao nekakvi best buy gaming laptopi.

Kad igra izadje, vjerujem da ce Oldy prvi istestirat gta5 sa Acer Nitrom i 860m grafom :) Ima tu jos forumasa sa laptopima koji imaju 860m ili 850m grafe pa je najbolje sacekat i vidjet sto ce oni rec, ako je tolka volja igrat gta5 na laptopu.

Netko ko ima 10k i zeli kupit mrcinu od laptopa, pametnije ciljat na nesto skuplji Asus G751YT koji kosta 11600kn. Samih +8gb rama i 128GB SSD vrijede razlike od 1100kn, a 970m sigurno vrijedi ostatak i vise razlike. Evo benchmarks

U tom rangu je bilo Asusa i sa 980m, trenutno najjacom laptop grafom, neznam di su nestali.

** Zavisi na koje postavke pucate decki !

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.1.2015 20:36 (The_Fichek).
16 godina
Railgun2 kaže...

Ja sam 3 mjeseca traži neki laptop u tom rangu 5000 kn, svi koje si gore naveo su bili u uzem izboru, no na kraju sam uzeo ovo za 5219 kn

AcerAspire v3- 572G nxmpyex041, magazinRS.

metalni alu poklopac i okvir tastature točno ovakav kao na njemačkoj stranici

http://www.notebooksbilliger.de/acer+aspire+v3+572g+50e4/eqsqid/2c4add84-fd44-4240-99a4-1b365d22778e

Uf, ovo djeluje fantastično, teško da je naći nešto bolje za ovu lovu.

Kakvo je kućište, da li se uvija, i tipkovnica?

Jedino mi se ne sviđa što je štedljivi procesor.

Ima li neka verzija od 17''??

15 godina

Dolazi i 960M koliko vidim jača i do 50% od 860M?

0 0 hvala 0
11 godina

@Erda

Ima verzija od 17,3" i zove se Nitro Acer vn7-791g kojeg mozes naci bez problema za 700 eura vani. Takodjer taj v3-572g je neisplativ vani za te pare jer pored njega ima v5-573g kojeg sam imam ili opet Nitro bilo 15,6" bilo 17,3", svi sa IPS kvalitetnijim ekranom. Evo link primjera na sto mislim - klik i5H je i osjetno jaci od i5U pa i i7U, a kad zelis cim dulje trajanje baterije fino stavis power-saver mode. I da, opcenito ta ponuda, taj link v3 acera nije nest jer se nadje isti u Hrvatskoj za iste novce ako bi gledali i ukljucenu postarinu: v3 Hrv dok Nitroa ispod 7000kn, tj. sa slabijim specifikacijama nema u Hrvatskoj nego se nalaze samo oni jaci modeli, tj. sa 860m grafickom. Oprez, ako kupis tako Acera vani vrlo vjerojatno ti nece vrijedit jamstvo u Hrvatskoj pa onda ako si i dalje zainteresiran mozes gledat iz austrijskog Cyberporta koji je blize nego njemacki: klik2 tu ga imas za 650 eura bez Windowsa, i raznoraznih kombinacija opcenito ima sa tim Nitroima. Npr. mozes ga trazit sa 850m grafom koja je 2x jaca za 840m i tako.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.1.2015 21:44 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

To sam bas isao editat. Svakako se informiraj sto se tice placanja u web shopovima jer laptop je odlicna ponuda, prilicno kompletan u odnosu na ostale u tom rangu. Nisu to random ducani. Ja bih izbjegao samo M-computers i Supernet, ali ono, ne radi toga sto sam imao iskustva s njima nego jer su mi malo nepoznati ducani, sto nije fer od mene i zapravo je glupa sugestija. U Supernetu moguce da je ista cijena na rate, u ekupi.hr je gotovo pa sigurno ista cijena na rate kako pise i za gotovinu, znaci 6654kn i mozes placati Dinersom (ne pise erste diners, samo diners). Ako ti pase ekupi.hr, a cijena prevelika gledaj x550jk - klik Ako ti se ne svidja nist od toga, javi se pa cemo vidit dalje.

---------------------------

Vidim da ima on jači tip procesora, tako da tu baterija pati. S obzirom da mi laptop ne služi za igre već za programiranje / grafika, ostajem pri U varijanti procesora.
Nego pala mi je ideja napamet,
da uzmem laptop koji ima sve što mi zadovoljava zahtjeve i SSD po strani. Pitanje je samo mogu li prebaciti Windowse sa klasičnog HDD-a na SSD bez da gubim garanciju itd. (iako bi to ostavio poslovnici da odradi).
u tom slučaju, za oko su mi zapeo slijedeći modeli:
https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=26398 (iako ne vidim neku razliku između ta dva)
+ SSD na njega, došao bi do svoje cifre od 6000 kn.
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.1.2015 21:04 (Shinky).
9 godina
neaktivan
Zahvala ekipi s ultimativne teme za odabir lapa

Pozdrav ljudi - mozda ovaj moj post ne spada tu ali moram se zahvalit odlicnoj ekipi na ovoj temi i pohvalit novom masinicom Acer V3-572G-33X6 koja se upravo instalira.

Moj prvi izbor je bio sve hvaljeni lenovo Z50-70 kojeg sam mogla uzeti odmah u jedinoj "vecoj" trgovini u gradu medjutim nije me se dojmio na dodir (losa tipkovnica, sicusan touchpad s tipkama koje zapinju) nakon posta forumasa the economist link definitivno je otpao najvise zbog kritika na racun ekrana.

Nakon procitanih hrpa postova odluka je pala na Acera - najvise zbog mat ekrana, FHDa i grafike.

O konfiguraciji ne bi puno jer je vec dosta napisano na tu temu. Driveri za sedmicu uredno nadjeni na sluzbenim stranicama (vidjet cemo hoce li koji zastekat) Tipkovnica (svjetleca) i touchpad solidni.

Lap jucer narucen i placen danas vec dostavljen i radi na krajnjem jugu. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.1.2015 21:06 (cancy).

2 0 hvala 0
11 godina

@Shinky

Pitaj ih bi li mogao prebacit Windoze tako. Razlika je sto ovaj sa 4GB rama ima FHD rezoluciju, a ovome sa 6GB rama ne pise podatak o rezoluciji. Prema konkurenciji trebao bi i taj sa 6GB i 1TB HDD imat FHD rezu: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=v3+acer+i5+840m Kako su izgleda svi zadovoljni sa v3 tim novim Acerom, mislim da ti je to siguran odabir, pogotovo kako zelis U procesor. Eventualno si jos pogledaj Asus K555LN, samo taj prvi iz HGshopa ima HD rezu, isplativiji su oni sa FHD i i7U i pogotovo oni sa 7200rpm 750GB umjesto 5400rpm 1TB HDD. On takodjer ima metal gore, ali ne i iza ekrana. Ekran je malo upitan, pogotovo kako dosad bas i nisam vidio dojmove, komentare na taj laptop. Taj i7U bi trebao bit nekih 20% brzi od i5U, brzi HDD bi se isto osjetio, no tako i tako ides na SSD.. Ne dobis windoze, zaboravio sam kolko ti je to bitno. Sigurno da tu ima ducana kojima mozes platit na rate Erste Dinersom i kojima mozes vratit laptop ako posiljka bude fejl..

@cancy

Zanimljivo, nisam iskreno ni gledao ima li drivera za win7 na v3, nego pretpostavio da je osmica u pitanju kao kod v5, vn7 (nitro) serija..

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.1.2015 21:28 (The_Fichek).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice