Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.284
|
čitano: 13.667.916
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
RaZ0R9111 kaže...

Trebam preporuku prijenosnog racunala

Za povremeni gaming,office,firefox itd

Specke: i7/i5 quad

Diskretna grafa

Ram i hdd mi nisu tolko bitni jer ih lako naknadno nadogradim

17.3inch ekran

Cijena do 5700(pozeljno i manje)

Hva

Lenovo Z710 i5-4200m, FullHD, 745m grafa, 1000gb + 8gb sshd, 6gb rama, super izrada, niske temperature, tih (notebookcheck.net review) - 5200kn (akcija, web cijena), 1 god jamstvo, Prosat

ACER Aspire V3-772G NX.M74EX.029 NIJE fullHD, ali ima nesto jacu nvidia 750m - 5000kn, Links, 2 god jamstvo

V3-772G-54208G1TMakk fullHD, +2gb rama (8gb sve skupa), 750m graficka - 5500kn, Arhiteh, 2 god jamstvo

Review 745m, Review 750m graficka, skrolaj dole da vidis fps u igrama

Kaj se acera tice siguran sam da ce temperature biti vislje nego u Lenova i da ce mozda malo biti bucniji. Modela ima jako puno i tesko je naci review bas za jedan od ova dva modela. Nije da je hladjenje nekvalitetno nego vjerujem da je losije od lenova. Imam doma v5-573g i zagrijava se gore desno na podrucju 750m graficke i vjerojatno intel graficke.

Nesto sa i7 procesorom mozes naci samo sa 740m grafickom koja po meni nije toliko isplativa kao 750 ili 745m u tom cijenovnom rangu (punokrvni i7 + 750 cijena preko 6000kn, blize 6500kn), tako da mislim da je ovo sto sam ti preporucio zlatna sredina i mislim da je lenovo z710 super prilika jer kolko vidim u ostalim ducanima njegova cijena ide prek 6000kn.

Jos jedna napomena: z710 ima stakleni glossy ekran, a ovaj zadnji acer matt ekran ak je to neki dealbreaker. Ako ti se svidja zadnji acer bilo bi dobro da se raspitas malo za temperature i bucnost jer velim ima stvarno hrpetina v3 modela.

Ako zelis dodatno prosirit vidike preporucujem ti da pogledas jos na njuskalu kaj se nudi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.5.2014 20:02 (The_Fichek).
14 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Kolega hvala ti na opširnom postu!

Sviđa mi se Lenovo.

Ali me brine procesor.

Naime laptopom namjeravam zamjeniti postoječe računalo(vidi moj pc)

I5 2400m ima 2 jezgre/4HT-a.

Što mi se čini malo preslabo?

Opčenito me zanima kolki bi mi bio pad u odnosu na dosadašnji pc.

Uzimao bi isključivo novi laptop sa pisanom garancijom.

Samsung Galaxy S5
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

i5 4200m je trenutno najbolji i5 laptop procesor. Razlike sa desktop procesorima si gledaj na CPU world, CPUboss, game debate za igrice, ili guglaj.

Razlika izmedju laptop i desktop procesora je puno puno manja nego laptop i desktop graficke. Mislim da ce biti ok procesor makar se bavio autocadom, catiom, programiranjem ili cim vec.

11 godina
neaktivan
RaZ0R9111 kaže...

Trebam preporuku prijenosnog racunala

Za povremeni gaming,office,firefox itd

Specke: i7/i5 quad

Diskretna grafa

Ram i hdd mi nisu tolko bitni jer ih lako naknadno nadogradim

17.3inch ekran

Cijena do 5700(pozeljno i manje)

Hvala

Acer - Glossy, i5 4000m- trenutno najbolji procesor u tom cijenovnom rangu, GT750m - trenutno najbolji za cijenu od 5k kn

Acer - isto kao i predhodni, samo ima FullHD ekran, matt i 8GB RAMA

Lenovo

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.5.2014 21:03 (TheMenstalist).
14 godina

Vidim to je max što se može dobit za 5.5k od Intel-a..

Niti ovaj nije loš.

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=254_202&products_id=13660

Po benchovima HD8870M je jača od GT750M.

Dali ima koji AMD based laptop do 5500kn?

I dali si mi uopče isplativi takvi laptopi?

(ispričavam se.)

Samsung Galaxy S5
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Taj DELL ima  i7-4500U koji je slabiji od i5 4200m.

Nema trenutno aktuelnih modela baziranih na AMDu u tome cijenovnom rangu.

Iskreno ja da uzimam uzeo bih jedan od Acera, jer ovaj lenovo ima  GT 745M koja je ipak slabija od GT 750M, ne značajno, ali je slabija. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.5.2014 22:45 (TheMenstalist).
14 godina

Uglavnom kolko vidim max maxova za 5.5k novo je GT750 i i5 4200m.

A opet kad bi kupio rabljeno sa garancijom,dali mogu naknadno produžit garanciju?

I što bi mogao dobit(gledao sam na njuškalu par Asus rog laptopa ali sve mrcine stare po 5godina)

težak odabir..

Samsung Galaxy S5
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ja bih ti savjetovao da ne kupujes polovne laptope. 

Jer sa njima zna svasta biti, a i ne mora.

0 1 hvala 0
15 godina

Uz cijelo čudo lapova sa i5U procesorima i skupljih od 5.5 ne čini mi se loše.

Garanciju možeš doplatiti u roku u kojem vrijedi originalna.

A sada da li se isplati ulagati u već sada 5 godina stari lap ne znam baš.

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.5.2014 11:48 (Oldy).

0 0 hvala 0
14 godina

Naletio sam na ovaj lap

http://www.njuskalo.hr/asus-prijenosnici/asus-g75v-oglas-11614168

Vjerojatno bi cjena išla i niže..

Neznam kolko bi mi se isplatio pored Acera sa FHD,I5 4200M,GT750..

Samsung Galaxy S5
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Mislio sam ti preporucit Dell, ali kao sto kolega kaze slabiji je taj i7 nego i5 4200m i mislim da bi se to odrazilo malo, ali samo malo u igricama, ali i svemu ostalome u odnosu na i5-4200m. Ono zbog cega ti prvenstveno nisam htio preporucit Dell je jer nema FHD rezoluciju.

Iako jaca u benchanju radeon 8870m je tu negdje u borbi sa nvidijom 745m (pogledaj linkove). Nazalost igre su lose optimizirane opcenito za graficke kartice, tj. mogle bi biti puno puno bolje optimizirane, ali trziste i profit to ne dopustaju. Tako se neke igre vrte bolje na radeon neke bolje na nvidiji. Ono sto ja mogu zakljuciti jeste to da nvidija vise igrica vrti na igrivoj razini, preko ~40fps, dok radeonka ima prednost u nekim igrama koje su tako i tako igrive na nvidji pa tu prednost dajem 745m grafickoj. Naravno ima igrica koje su tako i tako igrive na radeonki a jos bolje se vrte na nvidji. Najbolje da si malo sam proucis rezultate, ali moj glas ovdje ide 745m.

Razlika izmedju 745m i 750m : http://www.game-debate.com/gpu/index.php?gid=1714&gid2=1246&compare=geforce-gt-745m-vs-geforce-gt-750m

Na istom tom game debate mozes vidjeti da je 8870m kao 35% jaca od 745m ali kako se radi o dvjema razlicitim arhitekturama mislim da to nije toliko vjerodostojna razlika kao sto mozes vidjeti i po rezultatima u igrama. Ovdje sam ti linkao usporedbu 745m i 750m jer se ipak radi o jednoj te istoj arhitekturi samo drugacije clockanoj. Razlika je 9%, znaci nekih 10% i to se vec poklapa sa notebookcheckom i rezultatima u igricama. Tako da mislim neces nista puno izgubiti ako kupis 745m graficku, stovise mislim da ces ustediti 300kn. Takodjer zanimljivo je da nekim cudom po njihovim testovima 745m ima nesto bolje rezultate u nekim igrama od 750m.

Misilm da se taj Asus ne isplati uzimati pored Acera, a mozda niti pored Lenova jer je graficka na tom Asusu samo malcice bolja od 745m, a baterija ce i na Lenovu i na Aceru ja mislim malo dulje trajati i opcenito mislim da ce te dulje sluziti novi laptop nego taj Asus.

Ja bih ti preporucio da uzmes Lenovo, a ako te bas smeta stakleni, glossy ekran onda Acera. Ako ces uzimati Acera preporucujem ti da nekako dogovoris sa arhitehom ili di ces vec kupovati da si cuo da na nekim modelima tog laptopa znaju biti visoke temperature pa da racunaju na to da postoji sansa da ces im vratiti laptop u roku par dana ako i tebe zadesi takav model. Isto tak sam cito po forumima da na tim jacim  Acerima znaju bit defektivni ventilatori, tj. oni koji se brutalnu cuju pa treba paziti i na to jer mislim da bi inace ventovi na tom Aceru trebali biti gotovo necujni ako ne i necujni, za taj dio jos malo prosvrljaj po jutubu i guglu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.5.2014 14:54 (The_Fichek).
15 godina

Ja se osobno neću petljati za polovno da ne bi bilo rekli mi a krepao mi ne daj Bože ubrzo.

Ali ako ćeš uzimati polovno. DOBRO ali DOBRO pregledaj svaku sitnicu. Od stanja, temperatura, održavanosti....

Sa druge strane imaš novo sa kojim od izlaska iz dućana znaš svaki tren što se sve događalo sa njim do tada.

Sa polovnim to ne možeš znati. Može ispasti dobro ali i ne mora. :)

2 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Trebam preporuku laptopa do 2500 kn za stariju osobu koja ce ga koristiti za skype i povremeno surfanje.

Hvala.

I've paid my dues Time after time. I've done my sentence But committed no crime. And bad mistakes ‒ I've made a few. I've had my share of sand kicked in my face But I've come through.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

@RaZ0R9111 slazem se sa Oldyem kaj se tice rabljenih laptopa.

Kad smo kod rabljenih eto acera o kojem pricamo za 4.3k kn sa racunom itd.. Ljudi iz nekog razloga znaju staviti i jace modele za 4 i nest tisuca kn tak da ovo i nije tak cudno. Isti acer sa slikama, nije zg nego karlovac, 4.6k kn: link Pogledao sam jos kaj se nudi od Della, Asusa i Lenova od 4000 do 5600kn i nisam nist nasao. Znaci ovaj lik iz karlovca bi mogao biti u redu, a mozda i ovaj prvi, ali bi se trebao dobro informirati, a najbolje bi bilo ako ides na tu opciju da odes do njih fino upalis par igrica ovo ono, vidis grije li se laptop, je li bucan itd.

Po meni pored ovih acera i dalje najbolja opcija Lenovo z710 ako te ne smeta glossy ekran radi sshd diska, ustede 300kn u odnosu na onog FHD acera iz ducana i nevidljive ustede od 200kn koje mislim da bi morao dati za notebook cooler ako bi se htio igrati na aceru.

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.5.2014 12:46 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan
Puls3 kaže...

Trebam preporuku laptopa do 2500 kn za stariju osobu koja ce ga koristiti za skype i povremeno surfanje.

Hvala.

Za tu svrhu si gledaj da ima što dulju garanciju, jer za tu svrhu ti ne treba nikakav pretjeran hardver.

Aspire E1 - njega dobiješ sa Windowsom 8.1 64-bit, 2 godine garancije + solidan hardver

DELL 3521 - 36 mj. garancije, solidan hardver

15 godina
neaktivan
joyjoy kaže...

Kupujem budget laptop sa Pentium N3520 , ali ne mogu se odlučiti o brendu HP ili Acer , iste su cijene,karakteristike i jamstvo.
Acer E1 510-3520 ili HP15 notebook15-g000sm F8R08EA ! Sve same dezinformacije na netu : šrot Acer , šrtot HP ,
(nemam nikakvog iskustva sa laptopima) neka bugforum odluči za mene!

Ipak idem na Acer ali je cpu ,po meni puno bolji, Core i5 4200U (8GB ram, 1TB hdd , HD4400) bez DVD rom ! plus org Win 8.1 ,za potuno isti novac.

naručen preko pik radnje -BiH (novo sa garancijom 1god) Acer E1 572.

11 godina
joyjoy kaže...
joyjoy kaže...

Kupujem budget laptop sa Pentium N3520 , ali ne mogu se odlučiti o brendu HP ili Acer , iste su cijene,karakteristike i jamstvo.
Acer E1 510-3520 ili HP15 notebook15-g000sm F8R08EA ! Sve same dezinformacije na netu : šrot Acer , šrtot HP ,
(nemam nikakvog iskustva sa laptopima) neka bugforum odluči za mene!

Ipak idem na Acer ali je cpu ,po meni puno bolji, Core i5 4200U (8GB ram, 1TB hdd , HD4400) bez DVD rom ! plus org Win 8.1 ,za potuno isti novac.

naručen preko pik radnje -BiH (novo sa garancijom 1god) Acer E1 572.

Taj E1 572 je sasvim druga klasa u odnosu na ono prvo sto si pitao. Procesor je srednja klasa, solidan. Ja ga imam i jedino sto ti za sada mogu reci je da ces moci dugo biti na laptopu bez punjaca upravo jer je procesor stedljiv. Za jutub gledanje na 1080p, surfanje i te radnje hd 4400 ce obaviti posao bez problema. Neke ajmo reci novije igre ces moci vrtiti na low detaljima, ali to nije bas graficka za gejmanje iako mislim da bi mogao odvrtiti starije naslove sa njom. Super si prosao posto je u pitanju kupovina laptopa u BiH, tim bolje ako ces zbilja dobit origigi win8.1 u paketu.

11 godina

Pozdrav! 

Trebao bih laptop do max 4000kn, pozeljno i manje.

Koristiti ce se za rad u office-u, internet te povremeno

gledanje filmova. Poželjno bi bilo da je bijele boje

i da ima win 7.

Prednost imaju trgovine iz Osijeka.

Hvala puno

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
jopaa991 kaže...

Pozdrav! 

Trebao bih laptop do max 4000kn, pozeljno i manje.

Koristiti ce se za rad u office-u, internet te povremeno

gledanje filmova. Poželjno bi bilo da je bijele boje

i da ima win 7.

Prednost imaju trgovine iz Osijeka.

Hvala puno

Trenutno nećeš naći laptop sa windowsima 7, jer sada imaju Win 8 ili 8.1. I ako nađeš to neće biti aktuelni modeli !

Lenovo G510 - jako dobar za 'uredski rad'. Tipkovnica dobra, hardver isto i laka nadogradnja. 

Ako ti ne treba zasebna grafa onda ovaj Acer - jako dobar hardver, ako se ne misliš igrati jako dobar model ( Iako i ova grafa u njemu nije loša ), sive boje

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.5.2014 21:31 (TheMenstalist).
15 godina
neaktivan

Pozdrav, trebao bih laptop do 2500kn iz Svijeta Medije, operativni sustav nije potreban, ali potreban je DVD čitač. Služiti će za igranje Facebook igra, gledanje filmova, slušanje muzike, itd. Ništa preveliko. Hvala!

10 godina
neaktivan
.: R32LowRider kaže...

Pozdrav, trebao bih laptop do 2500kn iz Svijeta Medije, operativni sustav nije potreban, ali potreban je DVD čitač. Služiti će za igranje Facebook igra, gledanje filmova, slušanje muzike, itd. Ništa preveliko. Hvala!

Evo izvolis : https://www.svijet-medija.hr/art/prijenosno-racunalo-laptop-hp-15-g000sm-f8r08ea/57008

11 godina
neaktivan

Aspire E1 - njega dobiješ sa Windowsom 8.1 64-bit, 2 godine garancije + solidan hardver 

https://www.svijet-medija.hr/art/prijenosno-racunalo-laptop-acer-aspire-e1-510-28204g50dnkk-nx-mgrex-053/56609

11 godina
TheMenstalist kaže...

Aspire E1 - njega dobiješ sa Windowsom 8.1 64-bit, 2 godine garancije + solidan hardver 

https://www.svijet-medija.hr/art/prijenosno-racunalo-laptop-acer-aspire-e1-510-28204g50dnkk-nx-mgrex-053/56609

Nema opticki citac!

11 godina
neaktivan

To sam zaboravio napisati ! 

Za 200-250 kn imas dobrih externih optickih pa ako si uzmes laptop uzmi si i to.

0 4 hvala 0
14 godina
TheMenstalist kaže...

Za 200-250 kn imas dobrih externih optickih pa ako si uzmes laptop uzmi si i to.

Mogao je kupiti i bez harda pa nek spoji eksterni i nek sve to vuca za sobom...

Battlelog : Dom1natoRRR | Xfire : dgrubesa14 | YouTube : dgrubesa1990 | Facebook : p4wner
11 godina
neaktivan
p4wner kaže...
TheMenstalist kaže...

Mogao je kupiti i bez harda pa nek spoji eksterni i nek sve to vuca za sobom...

Ja mislim da mu je bolje kupiti laptop sa boljim hardverom, pa ako mu treba optika neka je ukopća.

Jer optika mu neće trebati stalno, a bolji hardver hoće ! 

{#}

10 godina

Može savijet za laptop,namjena za fax, film, glazbu, lagani gaming do 3300kn.

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Spacecraft kaže...

Hvala.

Lenovo G510 - Nećeš se baš naigrati sa integriranom grafom.

Lenovo G510  - Skuplji, ima odvojenu grafu, može pokrenuti dosta novijih igara.

Ovaj skuplji Lenovo ti je bolje uzeti, ima dobar procesor, dobru grafu i dosta rama, ali je skuplji !

11 godina
Spacecraft kaže...

Hvala.

Lenovo g510 sa AMD 8750m ako zelis ukljucen lagani gaming. To je nekakav best buy do 4000kn za budzetni gaming. Jeftiniji laptop sa i3 procesorom neces naci, a ovdje osim toga dobis 1tb harda + 8gb ssd-a. I3 kojeg dobis nije srot nego jako dobar punokrvni i3 najnovije intel generacije. Laptop je dobre izrade sto znaci da je hladjenje dobro izvedeno, a to je najbitnije kod gaminga makar on bio budzetni.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.5.2014 20:50 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

Postovanje cijenjena gospodo, zanima me koji mi GAMING laptop preporucujete do 10K kuna, to je okvirna cijena ako performanse opravdavaju prelazak limita nema problema. Dakle koristio bi se iskljucivo za gaming.Naime imam yt kanal ali posto sad na godinu dana selim van drzave previse mi je da vucem sa sobom cijelu kutiju. Tako da mi ne preporucate da kupit kutiju.

Internet - No place to rather be

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice