Poslovni laptop

poruka: 7
|
čitano: 4.921
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Poslovni laptop

Treba mi laptop za posao do  10000 kn. Treba imati 4GB RAM-a i po mogućnosti 7200 RPM disk. Iako disk mogu nadograditi (da li se gubi garancija?) tako da bi mogao laptop+extra disk ali da ne prelazi 10k kn.

Gledao sam Acer 6920G, mišljenja?

Notebook ACER Aspire 6920G, Intel Core 2 Duo T8100 (2.1GHz), 16" HD WXGA (1366 x 768), RAM 4GB DDR2, HDD 320GB SATA, BluRay DVD+-RW DL, nVidia GeForce 9500M GS (512MB), modem, LAN, WLAN, Vista Home Premium (LX.APQ0X.381) 9.189,00 kn

Kakav je T8100? Ne znam točno kakvo je stanje s CPU u mobilnom sektoru ali ovaj T8100 mi se čini ok i među jačima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Poslovni laptop
Originalni_manic kaže...

Treba mi laptop za posao do  10000 kn. Treba imati 4GB RAM-a i po mogućnosti 7200 RPM disk. Iako disk mogu nadograditi (da li se gubi garancija?) tako da bi mogao laptop+extra disk ali da ne prelazi 10k kn.

Notebook ACER Aspire 6920G, Intel Core 2 Duo T8100 (2.1GHz), 16" HD WXGA (1366 x 768), RAM 4GB DDR2, HDD 320GB SATA, BluRay DVD+-RW DL, nVidia GeForce 9500M GS (512MB), modem, LAN, WLAN, Vista Home Premium (LX.APQ0X.381) 9.189,00 kn

Kakav je T8100? Ne znam točno kakvo je stanje s CPU u mobilnom sektoru ali ovaj T8100 mi se čini ok i među jačima.

Komponente su odlične, ali ako već tražiš poslovni laptop, bilo bi dobro da imaš kvalitetan ekran i kučište. Nisam upoznat s navedenim modelom, ali me Acer kao proizvođač laptopa razočarao svojim kučištima.
#smajli koji koluće očima#
17 godina
neaktivan
Originalni_manic kaže...

Poslovni ili gejmerski?!
Preporučam ti da skokneš do pcekspert foruma i pročitaš vodič o kupnji laptopa.
Tražiš poslovni laptop, a jedini koji si naveo je gejmerski stroj jedan od najjačih u HR. Ako želiš poslovni lap sa sličnim komonentama moraš biti spreman odvojiti više od 10k KN. To su ti HP XXXXp i XXXXw, Lenovo Txx, Dell Latitude i precision serija, mac book pro. Poslovni laptopi su redovito kvalitetnije izrade (metalne legure za ojačavanje kućišta ili kompletna metalna kućišta, vrhunski ekran, izvrsna tipkovnica)."Poslovnjaci" koriste laptope za kojima se, što se tiče komponenti, nebi ni okrenuo. Još viđam ljude da furaju Compaq-e, Thinkpade T4x ili kod nas rijetke modele Packard Bella ili Gatewaya.

Što se tiče ovog acera: konačno su napravili pravi gejmerski lap koji se može usporedit sa asusom g2, jedini nedostaci su fleksanje tipkovnice kod tipkanja i slab kut gledanja monitora. Zaslužuje pozornost svakog gejmera.

--> Moj SIG <-- IBM ThinkPad R61 - C2D T7100 1,8 MHz, nVidia Quadro NVS 140M, 2GB RAM, 120GB HDD, Ubuntu 8.04 acer TravelMate 2483 NWXCi - Pentium M 1.73MHz, 1GB RAM, 60GB HDD, Ubuntu 7.10
17 godina
eko013 kaže...
Originalni_manic kaže...

Poslovni ili gejmerski?!
Tražiš poslovni laptop, a jedini koji si naveo je gejmerski stroj jedan od najjačih u HR. Ako želiš poslovni lap sa sličnim komonentama moraš biti spreman odvojiti više od 10k KN. To su ti HP XXXXp i XXXXw, Lenovo Txx, Dell Latitude i precision serija, mac book pro. Poslovni laptopi su redovito kvalitetnije izrade (metalne legure za ojačavanje kućišta ili kompletna metalna kućišta, vrhunski ekran, izvrsna tipkovnica)."Poslovnjaci" koriste laptope za kojima se, što se tiče komponenti, nebi ni okrenuo. Još viđam ljude da furaju Compaq-e, Thinkpade T4x ili kod nas rijetke modele Packard Bella ili Gatewaya.

Što se tiče ovog acera: konačno su napravili pravi gejmerski lap koji se može usporedit sa asusom g2, jedini nedostaci su fleksanje tipkovnice kod tipkanja i slab kut gledanja monitora. Zaslužuje pozornost svakog gejmera.

Tražim laptop za posao, ali, baš kako si rekao, svi pravi "poslovnjaci" su 12k+, a imaju redovito slabije konponente od navedenog. Plus su im manja masa i kompaktnost. Zato jer sam ograničen s 10k od strane firme, mislim da je ovaj Acer, makar bila "multimedijalana" ili "gejmer" konfiguracija, ipak best value for money. Kamera, Blue-ray, fingerprint reader, sve su to features koji mi nisu prijeko potrebni, ali dobro dođu :)
17 godina
neaktivan
Originalni_manic kaže...
eko013 kaže...
Originalni_manic kaže...

Poslovni ili gejmerski?!

Tražim laptop za posao, ali, baš kako si rekao, svi pravi "poslovnjaci" su 12k+, a imaju redovito slabije konponente od navedenog. Plus su im manja masa i kompaktnost. Zato jer sam ograničen s 10k od strane firme, mislim da je ovaj Acer, makar bila "multimedijalana" ili "gejmer" konfiguracija, ipak best value for money. Kamera, Blue-ray, fingerprint reader, sve su to features koji mi nisu prijeko potrebni, ali dobro dođu :)
 Koji posao: obrada slika, desktop publishing, 3D modeliranje, nekakvi matematički izračuni...? 4GB rama i 7200rpm hdd mi miriše na obradu velikih datoteka. Nemoj žurit sa kupnjom dok ne vidimo tvoje potrebe.
--> Moj SIG <-- IBM ThinkPad R61 - C2D T7100 1,8 MHz, nVidia Quadro NVS 140M, 2GB RAM, 120GB HDD, Ubuntu 8.04 acer TravelMate 2483 NWXCi - Pentium M 1.73MHz, 1GB RAM, 60GB HDD, Ubuntu 7.10
17 godina
eko013 kaže...
 Koji posao: obrada slika, desktop publishing, 3D modeliranje, nekakvi matematički izračuni...? 4GB rama i 7200rpm hdd mi miriše na obradu velikih datoteka. Nemoj žurit sa kupnjom dok ne vidimo tvoje potrebe.
Laptop bi mi služio za pokretanje virtualnih mašina koje su gladne za performansama (Microsoft Dynamics CRM, Microsoft Project Server...) i za prezentacije riješenja korisnicima (klijentima). Pošto sve te virtualne mašine obuhvaćaju Windows Server, SQL Server, Sharepoint Server, IIS,... onda mi je potrebno dosta rama, jak CPU, a i brzi disk (SQL). Za potrebe prezentacija koristio bi u biti 2 diska da stvar brže diše, s time da bi jedan bio eksterni. Koliko vidim ovaj laptop nema firewire i to je jedini bad :( Jer bi eksternjaka preko firewirea spojio radi boljih performansi od USB 2.0.
16 godina
neaktivan
Poslovni laptop

10.000 kn sa ili bez PDV-a?

pretpostavljam da si mislio 10.000 Kn netto, brutto 12.200 kn jer firma placa

Mi u firmi koristimo DELL-ove laptope.

Odi na www.dell.com i polako biraj komponentu po komponentu, i vidjet ces da li mozes doci ispod 10.000 kn

http://www1.euro.dell.com/content/products/compare.aspx/precn_notebooks?c=hr&l=en&s=bsd

Zatim odi na www.kodeks.hr i naruci kod njih laptop.

Ja osobno imam Dell Precision M6300, 4 GB RAM, 200 GB hard disk, ..... i mogu ti reci da je skup kao vrag!

ali sve radi. vrti najzahtjevnije aplikacije bez ikakvih problema.

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.9.2008 9:46 (hmerki).

1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice