Macbook Air s Windowsima 7

poruka: 7
|
čitano: 1.879
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Macbook Air s Windowsima 7

Ima li ovdje Mac znalaca? Trebala bi mi pomoć. Kupio sam Macbook Air 2013 13'' 128GB 4GB i želim na njemu imati samo Windowse 7. Ne bih ostavio OSX zbog malog prostora na SSD-u. Međutim, ne bih izbrisao OSX - napravio bih prvo klon njegove particije te ga po potrebi (upgrade firmwarea) pokretao s boot USB sticka.

Zna li tko kako ovo napraviti? Neki mi kažu bootcamp, ali ako idem bootcampom OSX mi opet ostaje. Kako ću tu particiju pripojiti Windowsima?

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Macbook Air s Windowsima 7

Mislim da ne možeš trajno maknuti OS X, jedino možeš imati dual boot (preko bootcamp-a, Parallels,VMware Fusion).

Uostalom ako ne želiš imati OS X predlažem ti da prodaš Mac, jer imati lijepo kućište za Windowse je besmisleno. Probaj zadržati OS X neko vrijeme i imati Win preko VMware (tako ja imam zbog autoCAD-a i još nekih programa, bolje mi je nego preko bootcamp-a), vidjet ćeš da OS X ima gomilu prednosti u odnosu na Win (ja bi ih se osobno zauvijek riješio, li eto  {#}.

14 godina
neaktivan

Stavio sam Win7 preko bootcampa, zasad rade savršeno. Baterija mi se čini traje podjednako kao na OSX-u. Gle, meni je OS samo ono što ima da radi. Jasno mi je da su Win7 miljama bolji od Win95, ali ne znam kakva to može biti razlika između dva moderna OS-a. Imam dosta starijih igrica koje mi ne rade u OSX-u, Chrome mi je glavni browser, i sve me to naginje na Windowse. Javit ću kako ide. S druge strane, odmah vidim neke ogromne prednosti Maca, vrhunsku organizaciju slika i muzike, i, posebno, google kalendar na desktopu (kontakti mi nisu radili). 

Što se micanja OSX-a, zasad neću, ne treba mi previše prostora. Ako i budem, čuo sam da ga se može prebaciti na USB boot stick? A valjda postoji i neka aplikacija koja bi onda spojila njegovu particiju s Windowsima.

13 godina

Gle može se napraviti butabilni stick sa verzijom OS X-a ili ti ni to ne treba pošto možes sa app store-a uvijek skinuti Mavericks (ako je novi Air onda je došao sa njim). Zaguglaj, nije teško pronaći.

Što se tiče OS-a htio sam ti reći da iako su win7 stvarno OK, OS x ima neke druge prednosti (ne treba antivirus, firewall, nema registrija pa se ne usporava s vremenom, ful su stabilni), ali kao što rekoh pošto ih imaš daj im šansu-nećeš zažaliti

14 godina
neaktivan

S novim updateom OS mi je 10.8.5. 

Mislio sam da mi treba OSx zbog firmwarea barem.

Ok, može onda par pitanja vezano za OSx? Na nativnoj rezoluciji tekst mi je presitan. Međutim, kad spustim rezoluciju tekst mi postaje prilično mutan, posvuda, a jako je primjetno u Safariju. Nešto kao Chrome kada se postavi DPI iznad 100% (ali se to može riješit s compatibility modom u Windowsima). Kako da ovo riješim? 

I drugo, kako da stišam/promijenim zvuk paljenja i gašenja (onaj Appleov)? Događa mi se čak i kad palim i gasim Windowse. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.12.2013 15:41 (Rainalcar).
13 godina

Hmm za rezoluciju ti ne mogu odgovoriti (ja imam iMac i meni pod Sys.Pref.-Display-Resolution je odabrano Best for Display, tako da ne znam koje ti opcije imaš).

Zvuk kod paljena ti se stišava na tipkovnici (imaš tipke, i ako te smeta drži ga stišanog kad ga gasiš i tako će ti biti i kod paljenja).

Inače mekovi ti se ne gase u principu, nego stavljaju u sleep mode. Ja svoga gasim kad instaliram updejtove i on ga traži da se restarta ili kad me nema doma više od 3-4 dana.

Neće mu biti ništa ako ga ne ugasiš po 3-4 mjeseca, dovoljno ga je namjestiti da ode u sleep kad ga zaklopiš i to je to.

14 godina
neaktivan
Imam i ja tu opciju ali mi je sve presitno. Isto tako mi je i u Windowsima, ali tamo samo postavim veći DPI i riješena stvar. Ma izrada mu je savršena. Vidi se da ja za klasu bolji od svega ostalog. Neki su mu prigovarali ekran - čista glupost, vrhunski je, a one sulude rezolucije koje sad stavljaju na 13'' ekrane, pa više ne vidiš tekst (u Windowsima barem, poput Skypea, Chromea...), skroz su besmislene, da ne govorim da gucaju bateriju. Trackpad mi je dobar ali ne bih baš rekao da je nevjerojatan u odnosu na sve ostale. Bolji jest, ali mi je miš ipak bez premca.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice