Pozdrav!
Imam slijedeću konfiguraciju:
Intel I7 2630 QM
4 GB RAM memorije
nVidia GeForce GT635M sa 2 GB RAM memorije
1 TB Seagate HDD
Laptop je očišćen od prašine, stavljena nova termalna pasta i ne koristi se na krevetu ili u krilu već ga držim na povišenom postolju na stolu.
Brinu me temperature. U IDLE CPU i matična se kreću oko 45 -50, isto toliko i pri normalnom surfanju i korištenju (Word i slično). Kod igrica idu do 65-70 otprilike i ventilator ispuhuje mlaki zrak i na dodir je lagano topao, no nije nigdje toliko vrel da se ne da dirati.
Najviše me brine HDD. U IDLE se temperatura kreće oko 40-45 stupnjeva, a kad igram zagrije se i do 55+ stupnjeva. Nakon što ugasim igre nakon nekog vremena se ohladi ispod 50 stupnjeva opet.
Moram li se brinuti oko toga i može li doći do gubitka podataka ili je HDD u laptopu ipak predviđen za nešto više temperature pri malo jačem korištenju?
Ne znam isplati li mi se kupovati cooling pad pošto ima tek dva mala proreza za HDD na donjoj stranici, pa je pitanje koliko bi efikasno cooler hladio HDD.
Ovo mi je novi laptop, pa sam malo zabrinutiji za njega jer ne želim da dođe do gubitka podataka ili nekih kvarova.