imam novi lenovo laptop i free dos je i sad trebam instalirati windowse,ubacim dvd i ništa se ne dešava već samo navodno piše kad ga upalim za vrijeme i datum,kako pokreniti dvd tj.ući kod njega u bios,klikam del i ništa
Lenov laptop
- poruka: 21
- |
- čitano: 2.299
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
što sad napraviti da dignem dvd
Lenovo ima na nekim modelima drukčije tipke za ulazak u BIOS - probaj npr. F1, F2, F10, razmak... a F12 bi trebao biti boot meni (izbor uređaja s kojeg se pokreće).
ma to me buni,ima i neki mali dugme sa strane neki key,vidiš na ovoj slici da traži upis datuma,upiso ali ništa
Netom što uključiš laptop tipkaj na Enter. Tada će ti se pojaviti menu s kojim odrediš iz kojeg izvora će započeti dizanje sustava. Odabereš CD/DVD (ili optički) i to je to. Na nekim se računalima u ovaj menu ulazi i preko Escape tipke pa ako ne ide s Enter pokušaj s Escape. Ovu tipku koju spominješ služi za nešto sasvim različito.
ma odneso sam ga tamo di je kupljen i za 0 kn budu instalirali a onaj trgovac kad je kupovan nije to reko,jbg,neću se stim zahebavati
F2 ti je ulazak u BIOS, F12 Boot meni. Pošto je laptop nov, onda su FN tipke okrenute, moraš stiskat FN+F2 ili FN+F12 kad se pojavi Lenovo logo.
ma ne,znaš što sam trebo odraditi a nisam,pošto je free dos i da bi narikto da se automatski buta sa dvd-a kad je ugašen ima sa srane jedan mali crni gumb i moaš ga duže držati i onda se on upali i odmah isbaci postavke za bios,jbg,to se zove navodno one key recovery
Da znam za to, imam na svom laptopu, a možeš do toga doći i s tipkama.
ma to nisasm znao jer da ih nazovem bikovima od proizvođača,toliko malo,toliko nevidljivo da čak dosta stvari ni sa povećalom nemoš pročitati,katastrofa a da ne govorim o ovim našim hrvatskim lijenčinama koji niti upute nemogu napisati tj.prevesti,bljak
ma to nisasm znao jer da ih nazovem bikovima od proizvođača,toliko malo,toliko nevidljivo da čak dosta stvari ni sa povećalom nemoš pročitati,katastrofa a da ne govorim o ovim našim hrvatskim lijenčinama koji niti upute nemogu napisati tj.prevesti,bljak
Hm, pa u uputama je jasno nacrtan, označen i objašnjen taj gumb.
tebi možda da gdje si kupio ali ovdje ne,samo kako se pali i to je to,naši su općenito preljeni da bi to malo više opisali,govorimo o hrvatskom prijevodu neulazeći engleski jer svi neznaju dobro engleski,u tome je bit
Papire koji su došli s laptopom nisam otvarao, ima na Lenovo webu HR pdf verzija, sve ima unutra.
ipak mi nije jasno kako se nisam mogo povezati bežićno na svoju mrežu a drugdje da,imam lozinku ali mi je netraži već samo neke brojeve sa naljepnice na laptopu a brojevi su samo kombinacija sa slovima,kakav je to usmjerivač???
Pozdrav,
da ne otvaram novu temu, imam Lenovo T540p i nisam ga koristio tjedan dva, danas kada sam ga upalio otvara mi se ovaj boot meni...sto nije problem, problem je da se lap nece bootati s niti jednog hardvera, niti sa diska, niti dvd rom, niti sa usb-a. Zadnja dva su bootabilni pa mi nije jasno zasto nece. Ne mogu nista napraviti, ni factroy restore niti novu instalaciju...nista. System dignostic nije nista pokazao, sve je zeleno.
Kaj da radim?
Hvala unaprijed...
EDIT: kad odaberem bilo koju opciju samo se vrati na ovaj meni, nista nije napravio...
Nekad ovakve nesuvisle probleme riješim tako da odspojim bateriju na 10-tak minuta, normalno da externo napajanje nije priključeno.
Nekad ovakve nesuvisle probleme riješim tako da odspojim bateriju na 10-tak minuta, normalno da externo napajanje nije priključeno.
Probao sam i hard reset, baterija van, kabl van, drzi stisci power gumb (nasao na njihovim forumima) ali nije pomoglo...
Kad upalim lap dobijem ovaj ekran...
Itko? Nesto? Ideja bilo kakva...