Pozdrav raja,
komsija mi je donjeo laptop toshiba satelite a305 jer mu se gasio, prvo sto sam i sumnjao i primjetio jeste da se bas pregrijavao tako da sam otvorio laptop, bilo je prasine bas puno u njemu te sam sve fino ocistio i zamijenuo sam termalnu pastu i na procesoru i na grafickoj, ali isto tako je na maticnoj bilo nesto proljeveno (i to sam ocistio)
Nakon toga kada sam palio laptop dosta se smanjila temperatura te radi na 30-40 stepeni, nekada ide max na 50 ali ugl je puno bolje nego ranije, ali je problem sto se laptop i dalje gasio, samo se cuje zvuk kao da skljocne i ugasi se, a znam da se tako cuje kada HDD zeza.
Skenirao sam hdd sa hdd regeneratorom i bila su 2 bad sectora, ali primjetio sam da se laptop gasi samo kada je u windowsu, hdd regenerator dok je radio par sati nije se gasio, ostavljao laptop sat-dva u biosu nije se gasio (mislio sam da opet pregrijavanje ne zeza), te takodjer ono sto mi je najcudnije jeste sto kada udjem u safe mode nije se isto tako nikada ugasio....
Donjeo sam drugi hdd, polovan je ali nema bad sectora na sebi, bio je win7 instaliran na njemu (znam da moram svakako instalirati ponovo windows), ali se desavalo isto, kada normalno upalim ili zaledi ili se ugasi, kada u safe mode sve bez problema radi, krenuo sam da instaliram ponovo sistem ali prvi put doslo do dijela "Windows is loading setup files" i tu se ugasio o.O
Na drugom pokusaju je islo sve dobro dok nije doslo do odabira postavki za instalaciju i onda se opet zacuo isti zvuk i ugasio se :/
Ne mogu da budem pametan, mislio sam da je sada razlog sto se gasi HDD ali ne razumijem zasto mi se sada kada sam drugi ubacio ponovo gasi :/
Ev trenutno sam ostavio hdd regenerator ponovo da skenira taj drugi hdd pa da vidim, ali ne znam sta dalje da cinim i do cega moze biti, da je pregrijavanje pregrijao bi se i ovako za par sati sto skenira hdd i gasio bi se i u safe mode....
Ima li iko kakvih prijedloga?