Kupovina prijenosnika

poruka: 21
|
čitano: 2.983
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Kupovina prijenosnika
pitanje

imam malu dvojbu oko kupovine novog prinosnika u rangu do 5000kn!

Pitanja su sljedeca:

Da li je jos uvijek zagriajvanje AMD-ovih proc. predstavlja problem ... tj. da li se isplati uzimati Intela jer pretpostavka je da je AMD jeftiniji.

Konkretno:

AMD Turion64 X2 TL58

Core2Duo T2600

Koji graficki podsustav uzeti:

ATI Radeon X1250

Intel X3100

Intel Graphics Media Accelerator 950

koja je razlika izmedju njih?

Isto tako me interesira i vase misljenje oko audio poodsustava jer ce biti spojeno na razglas!

Ako imate neka iskustva napisite jer ce moj buduci prijenosnik proci kroz pakao na +40,

iz ovih razloga treba mi izdrzljiva zvijer koja ce moci podnijeti moju torturu unaprijed Hvala na odgovorima!

Usput da napomenem da sam bacio oko na sljedece priojenosnike:

HP 6715b KD998ES AMD Turion64 X2 TL58 2GB 160GB DVDRW 15.4'' WXGA WiFi BT TPM FP FreeDos +HP torba

HP 530 KP477AA CoreDuo T2600 1GB 120GB 15.4''WXGA Intel GMA950 DVDRW WiFi Jamstvo 36 mjeseci FreDos

IBM/Lenovo N200 565D705 Core DuoT2310 2GB 160GB 15.4'' WXGA Intel X3100 DVDRW WiFi BT FreeDOS

ACER Aspire 5520G Turion64 X2 TK-55 1GB 160GB 15.4'' WXGA GF 8400M DVDRW WiFi BT VHP / LX.AK40X.154

Ovo ce biti moj prvi prijenosnik a stolno racunalo koje sam slozio sam prije 2god. jos uvijek radi savrseno i to s CRT monitorom hehe :)

Tko hoda taj ne vozi, a tko vozi taj ne hoda :)
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.3.2008 19:53 (Mickey).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Kupovina prijenosnika
Mickey kaže...

HP 6715b KD998ES AMD Turion64 X2 TL58 2GB 160GB DVDRW 15.4'' WXGA WiFi BT TPM FP FreeDos +HP torba

HP 530 KP477AA CoreDuo T2600 1GB 120GB 15.4''WXGA Intel GMA950 DVDRW WiFi Jamstvo 36 mjeseci FreDos

IBM/Lenovo N200 565D705 Core DuoT2310 2GB 160GB 15.4'' WXGA Intel X3100 DVDRW WiFi BT FreeDOS

ACER Aspire 5520G Turion64 X2 TK-55 1GB 160GB 15.4'' WXGA GF 8400M DVDRW WiFi BT VHP / LX.AK40X.154

Ovo ce biti moj prvi prijenosnik a stolno racunalo koje sam slozio sam prije 2god. jos uvijek radi savrseno i to s CRT monitorom hehe :)

Preporuka za boldanog... u svakodnevnoj upotrebi je legalna win xp verzija...
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Ma imam XP, nego zasto si preporucio bas taj?

17 godina
neaktivan
Kupovina prijenosnika
autorov komentar

Jos se nemrem odluciti toliko internet stranica ima za podivljati, a svatko svoga konja hvali :(

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kupovina prijenosnika

Kupi IBM/Lenovo. Ja imam IBM tak da mogu ga samo preporučit. Ništa drugo. Odličan je.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mickey kaže...

Ma imam XP, nego zasto si preporucio bas taj?

Sam si reka, svako svoga konja hvali, a kod mene ih je 7 takvih (6715b) i zasad se svi super drze, nekako su best buy za ono sto dobijes kako kvalitetom, tako i mogucnostima.
17 godina
neaktivan
Kupovina prijenosnika
autorov komentar

Ej moji cyber frendovi a kaj velite na ovu ponudu?

Toshiba L40-18W Satellite,

Pentium T2370,

1GB+1GB,

200GB,

15.4" WXGA,

Intel X3100,

DVD-SM,

WiFi,

FreeDOS

Eh da ne zaboravim u tijeku je nagradna igra za Toshibine prijenosnike vise o tome:

Nagradna igra

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kupovina prijenosnika
autorov komentar

Sutra sam u Vemilu i odlucujuci dan-D za mog novog vjernog pratioca na putovanjima diljem lijepe nase obale!

ups pa to je danas :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.3.2008 0:46 (Mickey).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Intelov procesor ti je skuplji ali i puno bolji! Ja imam Acer sa Intel 1.73 Ghz procesorom- M 740 s Centrino tehnologijom ( bolje performanse a mala potrošnja energije) i stvarno je moćan! AMD ti je promašaj ( I dalje se grije više a slabiji je)!  Intel Dual Core - Centrino! Što se tiče grafike, ovo su ti sve chipseti i oni su ti ograničeni! ako trebaš jaku grafiku za igre onda traži prijenosnik koji ima grafičku a ne chipset! Al od ovih ja bih Intel GMA 950! Ja imam 915 i dobra je za sve osim jakih igara ( Overlord, Need for speed itd.) Što se tiče konfiguracije- HP! Acer ti ima slabo kućište i ne tako dobar display kao HP, a i podrška drivera za HP je bolja, dok ti je Lenovo zapravo propali IBM prijenosnik!!

Nadam se da sam ti bar malo pomogao!

17 godina
protjeran
Kupovina prijenosnika

Toshiba L40-18W Satellite,

Pentium T2370,

1GB+1GB,

200GB,

15.4" WXGA,

Intel X3100,

DVD-SM,

WiFi,

FreeDOS

Čudo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Insomnija kaže...

Intelov procesor ti je skuplji ali i puno bolji! Ja imam Acer sa Intel 1.73 Ghz procesorom- M 740 s Centrino tehnologijom ( bolje performanse a mala potrošnja energije) i stvarno je moćan! AMD ti je promašaj ( I dalje se grije više a slabiji je)!  Intel Dual Core - Centrino! Što se tiče grafike, ovo su ti sve chipseti i oni su ti ograničeni! ako trebaš jaku grafiku za igre onda traži prijenosnik koji ima grafičku a ne chipset! Al od ovih ja bih Intel GMA 950! Ja imam 915 i dobra je za sve osim jakih igara ( Overlord, Need for speed itd.) Što se tiče konfiguracije- HP! Acer ti ima slabo kućište i ne tako dobar display kao HP, a i podrška drivera za HP je bolja, dok ti je Lenovo zapravo propali IBM prijenosnik!!

Nadam se da sam ti bar malo pomogao!

Intel GMA 950 je slaba grafička. X3100 je puno bolja kaj se tiče integriranih.
17 godina
neaktivan
Kupovina prijenosnika
autorov komentar
prihvaćeno rješenje

Eto odluka je pala na licu mjesta "on face of the place" :)

Nakon sat vremena davljenja djelatnika Vemila na vrbanima i procitanim recenzijama odluka je pala za:

Toshiba L40-18W, uzeo sam i Logitech misa LX8 i sve to za samo 3999kn :) bez PDV-a

Drustvo puno ste mi pomogli ali isplatilo se hvala za preporuci za,

HP 6715b ali mi se cinio malo pre krut a tipkovnica pre mekana, plus toshiba ima bolju audio podrsku koju Hp nema!

Eto da zatvorim ovaj topic, Thanx jos jednom!

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Kupovina prijenosnika

Intel procesor sa diskretnom grafuljom(nVidia ili ATI).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kupovina prijenosnika

Integrirana graficka, i X3100 je sranje. Skupa sa 1.6 dualcore Intel u aquamarku 3 samo 8500 bodova. Zapinje strasno u COH Opposing fronts, o Crysisiu ni sanjat a da ne govorim da ne podrzava puno efekata a posebno lightning.

Ja sam zadrti AMD-ovac ali za laptop Intel dual-core definitivno. Samo grafu posebon ne integriranu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kupovina prijenosnika

uffff sry tema vec zatvorena

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Luka kaže...

Integrirana graficka, i X3100 je sranje. Skupa sa 1.6 dualcore Intel u aquamarku 3 samo 8500 bodova. Zapinje strasno u COH Opposing fronts, o Crysisiu ni sanjat a da ne govorim da ne podrzava puno efekata a posebno lightning.

Ja sam zadrti AMD-ovac ali za laptop Intel dual-core definitivno. Samo grafu posebon ne integriranu.

Od svih grafičkih kartica koje je naveo na početku sve su integrirane i najbolja je X3100. A neintegriranu grafičku sa C2D procesorom u laptopu nemožeš nać za takvu cijenu (5000kn)
16 godina
neaktivan
Kupovina prijenosnika

Pozdrav svima! Imam jednu pitanje ( neznam dali sam na pravom mjestu ) htio bih si kupiti novi laptop za gledanje filmova i dig. televizije i wireless da sve to ima vec u njemu moze mi netko reci koji  marku i model da kupim?! Hvala unaprijed.Namigiva

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Lambo kaže...

Pozdrav svima! Imam jednu pitanje ( neznam dali sam na pravom mjestu ) htio bih si kupiti novi laptop za gledanje filmova i dig. televizije i wireless da sve to ima vec u njemu moze mi netko reci koji  marku i model da kupim?! Hvala unaprijed.Namigiva

Koliko para misliš dati za njega?

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
16 godina
neaktivan

Od 4000 do 5000 ako je moguce za te pare kupiti takav laptop! Hvala

17 godina
neaktivan
Lambo kaže...

Ja za manje od mjesec dana kupujem laptop do 5000kn i ovaj mi je najviše zapeo za oko:

http://vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1011280

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.7.2009 0:05 (Paolo2612).
16 godina
neaktivan
Lambo kaže...

Mene zanima za jednog frenda koji traži laptop za ugrubo takve pare. Pitanje je slijedeće; ima li kakve razlike u cijenama u Bosni nam susjednoj i u Hrvatskoj? Jesu kod bosanaca kaj jeftiniji? Svaka se lipa gleda, recesija je znate...

dzodzoista doista
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice