HP ProBook 4525s - Grafička kartica i problemi

poruka: 9
|
čitano: 9.897
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Grafička kartica i problemi

Pozdrav!

Ovako danas sam igrao wow i tijekom igranja cijeli laptop mi se zamrznuo i nakon nekog vremena opet se je pokrenuo i ekran se je zamračio i laptop je izbacio
nekakav error "amd drivers has stopped responding and has recovered" i tako svaki čas nakon što sam posvjetlio ekran. Problem je nestao kada sam ga isključio iz
struje.
Mislio sam da je problem u windowsima ili drajverima pa sam stavio nove windowse i drajvere.Nakon instalacije drajvera laptop se restartao i više nije bilo slike na ekranu
samo prazan crni ekran. Onda sam na laptop priključio eksterni monitor na kojem je bilo slike pa sam napravio system restore i nakon toga vratila mi se slika i na laptopovom ekranu.
Onda sam opet išao instalirati drajvere i kada sam resertirao opet je nestala slika, a na eksternom monitoru su se pojavile
neke crtičaste mrlje na ekranu. slike možete vidjeti u priloženim slikama. Nakon toga sam opet išao system restore no crte su ostale i slike još uvijek nema na laptopu. Kada opet pokušavam reinstalirati drajvere pojavi mi se onakav plavi crash ekran(blue screen of death).

Valjda se netko susreo sa ovakvim problemom!

Laptop je(kao što se iz naslova vidi): HP ProBook 4525s
Grafička kartica je: ATI mobility Radeon HD 5470(512mb)
Ostale specifikacije možete vidjeti iz priložene slike.

Unaprijed Hvala!

slika slika
Programer,web developer

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Grafička kartica i problemi
Wedran Dev kaže...

Pozdrav!

Ovako danas sam igrao wow i tijekom igranja cijeli laptop mi se zamrznuo i nakon nekog vremena opet se je pokrenuo i ekran se je zamračio i laptop je izbacio
nekakav error "amd drivers has stopped responding and has recovered" i tako svaki čas nakon što sam posvjetlio ekran. Problem je nestao kada sam ga isključio iz
struje.
Mislio sam da je problem u windowsima ili drajverima pa sam stavio nove windowse i drajvere.Nakon instalacije drajvera laptop se restartao i više nije bilo slike na ekranu
samo prazan crni ekran. Onda sam na laptop priključio eksterni monitor na kojem je bilo slike pa sam napravio system restore i nakon toga vratila mi se slika i na laptopovom ekranu.
Onda sam opet išao instalirati drajvere i kada sam resertirao opet je nestala slika, a na eksternom monitoru su se pojavile
neke crtičaste mrlje na ekranu. slike možete vidjeti u priloženim slikama. Nakon toga sam opet išao system restore no crte su ostale i slike još uvijek nema na laptopu. Kada opet pokušavam reinstalirati drajvere pojavi mi se onakav plavi crash ekran(blue screen of death).

Valjda se netko susreo sa ovakvim problemom!

Laptop je(kao što se iz naslova vidi): HP ProBook 4525s
Grafička kartica je: ATI mobility Radeon HD 5470(512mb)
Ostale specifikacije možete vidjeti iz priložene slike.

Unaprijed Hvala!

Probaj instalirati zadnji driver.

15 godina
neaktivan

Nije upalilo još uvijek nema slike na laptopu i još uvijek su one nekakve mrlje. :(

Programer,web developer

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: HP ProBook 4525s - Grafička kartica i problemi
Wedran Dev kaže...

Nije upalilo još uvijek nema slike na laptopu i još uvijek su one nekakve mrlje. :(

Ajd probaj skinuti ovaj koji je izasao 2010.godine.

15 godina
neaktivan

Kada instaliram drajvere pojavi se plavi ekran i laptop se samo ugasi... :(

Programer,web developer

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Wedran Dev kaže...

Kada instaliram drajvere pojavi se plavi ekran i laptop se samo ugasi... :(

BSOD,probaj sa drugim Windows-ima.

14 godina

Možda ti nešto ne valja sa Windows instalacijom , instaliraj si Windows 7 x64 SP1, (likovi dolje), snimi na maloj brzini (4x) na DVD i instaliraj ponovo, ali sve obriši, cijeli disk (samo pazi da snimiš sve prije sa diska nego formatiraš sve), nakon instalacije snimi najnovije drivere i moralo bi radit. Koristim isti laptop, samo nemam Turion x64 x2 procesor nego Athlon II x2, ista grafička kartica (Ati Radeon 5470 512MB dx11). Prije nego snimaš 7 ponovo svakako prebaci IDE mode u AHCI u BIOSu. Svakako stavi najnoviji BIOS, moj se je pregrijavao sa starim BIOSom i bacao je plavi ekran, kad sam stavio najnoviji radi kao sat.

Official Windows 7 SP1 ISO Download Links (English)

Evo download drivera za Windows 7 X64 Professional:

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareIndex.jsp?lang=en&cc=us&prodNameId=4173724&prodTypeId=321957&prodSeriesId=4173615&swLang=13&taskId=135&swEnvOID=4059

Tu verziju Windowsa si skini (7 Pro x64 SP1).

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.1.2013 20:21 (Valentin17).

1 1 hvala 1
15 godina
neaktivan

Samo par pitanja prije nego to napravim.

Da li je dobro staviti na laptop od 3gb rama 64bit-nu platformu?

Trebaju mi upute gdje skinuti i kako instalirati bios, jer se bojim da nebih pogoršao situciju.

Do sad sam se bojao da se grafička strgala jer mi se na eksternom monitoru prikazuju nekakve deblje udužne linije jednako razmaknute.

linije izgledaju kao na ovoj slici: http://img210.imageshack.us/img210/8647/image019ti3.jpg 

Programer,web developer

0 1 hvala 0
14 godina
Wedran Dev kaže...

Samo par pitanja prije nego to napravim.

Da li je dobro staviti na laptop od 3gb rama 64bit-nu platformu?

Trebaju mi upute gdje skinuti i kako instalirati bios, jer se bojim da nebih pogoršao situciju.

Do sad sam se bojao da se grafička strgala jer mi se na eksternom monitoru prikazuju nekakve deblje udužne linije jednako razmaknute.

linije izgledaju kao na ovoj slici: http://img210.imageshack.us/img210/8647/image019ti3.jpg 

Windows 7 x64 može bez problema radit na 3GB RAMA, radi on bez problema i na 2GB RAMA, a BIOS možeš skinut na linku koji sam ti dal, link u prethodnom postu, prvo snimi novi windows 7 x64, nemoj skidat ništa osim drivera za internet, da možeš skinut BIOS, snimi najnoviji BIOS (samo pokreneš setup koji si skinuo pokreneš kao administrator i klikaš next), čekaš dok ne instalira BIOS, ništa ne diraš, laptop spoji na struju, bateriju izvadi van. Kad sve snimiš i ako opet nebude radilo, onda imaš servis za reparaciju matičnih ploča u Zagrebu, zove se Moj servis, pa ti budu reparirali grafičku, koštat će te do 600 kn, ali to budeš dogovoril sa njima.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.1.2013 20:47 (Valentin17).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice