HP Pavillion g6 2017 sp fan zamjena

poruka: 4
|
čitano: 831
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Pozdrav,

narucio bih novi ventilator za laptop s e-Baya, pa me zanima kako procijeniti "sto je kvalitetno"? Naime, imam HP Pavillion g6 2017 sp, i temperature su pocele ici (case i cores 1-4) do 75+ stupnjeva pod loadom, 50-55 idle. Vec sam ga ispirio od prasine, tako da nije do toga, nego pretpostavljam da je u pitanju potreba za novom termalnom pastom, a obzirom da cu to stavljati, kupio bih kvalitetan (tih i efikasan) ventilator sa heatsinkom.

Postoje li nekakve "marke", ili nesto na sto treba obratiti paznju prilikom kupovine replacement ventilatora? Iako mislim da to nije potrebno naglasiti, radi se o CPU fan-u. Cijena.. pa recimo da bih odvojio do 200-250 kn (obzirom da sam nedavno uzeo Coolermaster-a Hyper T4 za 250kn desktop CPU. koji je izuzetno tih i temp pod loadom ne prelazi 45 stupnjeva pri 700 RPM-a, zelio bih nesto "slicno" u tom cjenovnom ranku za laptop).

Hvala unaprijed na svim savjetima i sugestijama.

0 0 hvala 0
13 godina
Re: HP Pavillion g6 2017 sp fan zamjena

tako što nema za laptop nažalost.samo ispuhivanje nije dovoljno jer se prašina naljepi na rebra do coolera, tako da rastavi promjeni pastu,možeš ispolirat bazu heatsinka i možda koji stupanj skinuti sa cooling padom za laptope

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.2.2014 20:02 (g3arv8).
15 godina
Re: HP Pavillion g6 2017 sp fan zamjena
g3arv8 kaže...

tako što nema za laptop nažalost.samo ispuhivanje nije dovoljno jer se prašina naljepi na rebra do coolera, tako da rastavi promjeni pastu,možeš ispolirat bazu heatsinka i možda koji stupanj skinuti sa cooling padom za laptope

Hvala na odgovoru.

Laptop je vec rastavljen, cim se trgovine otvore idem kupiti novu termalnu pastu. Ventilator je bio toliko cist kad sam otvorio laptop da se moze skoro prodati za novo, tako da ovo nije do prasine. Vec je jednom bio na garanciji jer je ventrilator samo prestao raditi (potpuno se prestao vrtiti, nakon 6 mjeseci koristenja). Poliranje baze hladnjaka - mozda. Razmisliti cu. Definitivno cu skiniti termalnu i staviti novu. Cooling pad sam kupio cim sam dobio hladnjak, COOLERMASTER NotePal Infinite Evo - no neku razliku nisam primjetio u padu temperature.

Novi ventrilator cu isto tako uzeti, samo se jos dvoumim kako odabrati "najbolji" s popisa.

13 godina

1.Moras gledat oblik coolera da ti pase na tvoj heatsink, nemozes tu bas nesto postici, odnosno moras uzeti originalni.

2.Najvise ces postici ako uzmes neku kvalitetnu pastu tipa arctic mx2 - ili mx 4 , sa time sigurno skidas par stupnjeva , naravno u normalnoj kolicini stavis , zrno graska,i ispoliraj bazu heatsinka , imas za sve na youtube tutoriale, a kostat ce te 10-20 kn dok kupis brusni papir razlicite grubosti

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice