Pozdrav svima!
Nedavno sam kupio rabljeni HP 8760w, i prezadovoljan sam laptopom. Nevjerojatno je snažan, brz i kvalitetno proizveden. Međutim, imam jedan problem koji me jako brine a to su temperature VRM-ova na grafičkoj kartici (Nvidia Quadro 3000M). Koji god da sam program otvorio za očitanje temperature (Hwinfo, HW monitor, Aida64), svi kažu jedno - užasno visoke temperature VRM-ova, od preko 100 C čim se laptop boota u windowse.
Što je još čudnije, sve temperature osim VRM-ova su sasvim u redu. Screenshot sam uslikao dok je laptop bio u idleu. Još veća glupost je vrijednost hladnjaka, piše da je na 100% i kad miruje i kad radi. Bezveze.
E sad, jesu li ove temperature koje sam priložio stvarno toliko kritične ili ne? Kopao sam po Internetu na sve strane, neki kažu da je to previše a neki ne, ja sad više ne znam što da mislim. Najviše od svega me zaintrigirao drugi post na ovom linku: http://forum.notebookreview.com/threads/m6600-owners-thread.580712/page-646
Zanima me je li netko od vas imao ovaj laptop i sličan problem, ili barem drugi laptop ali s istom grafom? Vrlo rado bih otvorio laptop, ali moram prvo kupiti alat jer ga u stanu u Zagrebu nemam (debili su koristili križne i torx vijke na ovom laptopu). Je li moguće da su thermal padovi na VRM-ovima odradili svoje? Ako da, kako to da su sve ostale temperature u redu?
Hvala.