HP 8760w - problemi s temperaturama

poruka: 10
|
čitano: 1.921
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Pozdrav svima!

Nedavno sam kupio rabljeni HP 8760w, i prezadovoljan sam laptopom. Nevjerojatno je snažan, brz i kvalitetno proizveden. Međutim, imam jedan problem koji me jako brine a to su temperature VRM-ova na grafičkoj kartici (Nvidia Quadro 3000M). Koji god da sam program otvorio za očitanje temperature (Hwinfo, HW monitor, Aida64), svi kažu jedno - užasno visoke temperature VRM-ova, od preko 100 C čim se laptop boota u windowse.
Što je još čudnije, sve temperature osim VRM-ova su sasvim u redu. Screenshot sam uslikao dok je laptop bio u idleu. Još veća glupost je vrijednost hladnjaka, piše da je na 100% i kad miruje i kad radi. Bezveze.

E sad, jesu li ove temperature koje sam priložio stvarno toliko kritične ili ne? Kopao sam po Internetu na sve strane, neki kažu da je to previše a neki ne, ja sad više ne znam što da mislim. Najviše od svega me zaintrigirao drugi post na ovom linku: http://forum.notebookreview.com/threads/m6600-owners-thread.580712/page-646

Zanima me je li netko od vas imao ovaj laptop i sličan problem, ili barem drugi laptop ali s istom grafom? Vrlo rado bih otvorio laptop, ali moram prvo kupiti alat jer ga u stanu u Zagrebu nemam (debili su koristili križne i torx vijke na ovom laptopu). Je li moguće da su thermal padovi na VRM-ovima odradili svoje? Ako da, kako to da su sve ostale temperature u redu?

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Vjeroatno nema razloga za brigu ali provjeri to ovako;

Pusti upaljenu aplikaciju s kojom pratiš temp, a laptop gurni u stby, pusti ga da se ohadi i probudi ga iz stby i odmah očitaj temperature. Ako su istog momenta visoke tada će izglednije biti da ti ta aplikacija ne oitava senzore nego da su to realne temperature.

www.itelektronika.com

0 0 hvala 0
16 godina
Re: HP 8760w - problemi s temperaturama
ITelektronika kaže...

Vjeroatno nema razloga za brigu ali provjeri to ovako;

Pusti upaljenu aplikaciju s kojom pratiš temp, a laptop gurni u stby, pusti ga da se ohadi i probudi ga iz stby i odmah očitaj temperature. Ako su istog momenta visoke tada će izglednije biti da ti ta aplikacija ne oitava senzore nego da su to realne temperature.

To sam i napravio, i čim se laptop upali temperatura VRM-ova je 97 C. U međuvremenu sam kupio alat i otvorio laptop, u prilogu je slika kako to izgleda. Pasta je u redu ali nemam pojma što da mislim na ove thermal padove. Da odmah odem kupit nove u trgovinu?

15 godina
neaktivan

Vidi se da su i ispucali; moja preporuka je da ih promijeniš.

ImašArctic u Linksu i ne vidim zašto ne bi bili dobri, možda su malo skupi.

Ako želiš riskirati, imaš eBay, makar ne preporučam(osim ako znaš koji valjaju), ja sam se s time jebao i trebalo je vremena da dođem do dobroga(uz dostavu i sve, laptop se pregrijavao kakva 2 mjeseca). Ja sam si ovaj uzeo i dobar mi je, ali čini se da Arctic ima bolju provodljivost.

I dobro provjeri debljinu prije kupnje.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2016 11:39 (chutac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Kada si već rastavio promijeni sve, i pastu i padove. Mada, prea ovome teško da je tu uopće problema bilo.

Vram ima mali TDP i da nema nikavih padova do 97c bi mu trebalo poprilično vremena posebice kada govorimo sistemu koji nije pod opterećenjem. Tako da je tu vjerovatno problem oko očitavanja temperature senzora prije nego li realnoj temperaturi. No kada je već sve rastavljeno, promijeni pa provjeri ponovo. Probaj s nekim drugim programom.

www.itelektronika.com
16 godina

Već sam gledao po netu gdje mogu pronaći padove, i mislio sam kupiti te iz Linksa ili iz ADM-a (imaju isto neke Arcticove). Kasnije sam jos sve sastavio, upalio, situacija je ista. Onda sam ugasio laptop i izvukao tipkovnicu van (jer je ispod tipkovnice hladnjak) i bio je dosta vruć, malo peče na dodir. Ne znam, nisam pametan. Sutra ću vjerojatno otići ili u Links ili u ADM i kupit te padove i pastu pa ću sve promijenit i vidjet kako se ponaša.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Na dodir malo peče 50 stupnjeva, ne 97.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
chutac kaže...

Na dodir malo peče 50 stupnjeva, ne 97.

Da, to isto i ja mislim. Vidjet ću još šta ću napravit.

15 godina
neaktivan

Baš sam mjerio sada i radijatori su mi na 50C, a prže.
Tako sam mislio da mi se napajanje pregrijava jer je bilo toplo, a ispostavilo se da je na 40C 

Promijeni, nemaš što za izgubiti. I kada budeš stavljao, nemoj napraviti kako je, nego izreži thermal pad veličine čipa. Ovo što je između čipova je višak i odmaže pri prijenosu topline na hladnjak.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Enzo kaže...

Pozdrav svima!

Nedavno sam kupio rabljeni HP 8760w, i prezadovoljan sam laptopom. Nevjerojatno je snažan, brz i kvalitetno proizveden. Međutim, imam jedan problem koji me jako brine a to su temperature VRM-ova na grafičkoj kartici (Nvidia Quadro 3000M). Koji god da sam program otvorio za očitanje temperature (Hwinfo, HW monitor, Aida64), svi kažu jedno - užasno visoke temperature VRM-ova, od preko 100 C čim se laptop boota u windowse.
Što je još čudnije, sve temperature osim VRM-ova su sasvim u redu. Screenshot sam uslikao dok je laptop bio u idleu. Još veća glupost je vrijednost hladnjaka, piše da je na 100% i kad miruje i kad radi. Bezveze.

E sad, jesu li ove temperature koje sam priložio stvarno toliko kritične ili ne? Kopao sam po Internetu na sve strane, neki kažu da je to previše a neki ne, ja sad više ne znam što da mislim. Najviše od svega me zaintrigirao drugi post na ovom linku: http://forum.notebookreview.com/threads/m6600-owners-thread.580712/page-646

Zanima me je li netko od vas imao ovaj laptop i sličan problem, ili barem drugi laptop ali s istom grafom? Vrlo rado bih otvorio laptop, ali moram prvo kupiti alat jer ga u stanu u Zagrebu nemam (debili su koristili križne i torx vijke na ovom laptopu). Je li moguće da su thermal padovi na VRM-ovima odradili svoje? Ako da, kako to da su sve ostale temperature u redu?

Hvala.

Ja imam isti model i meni se čini da se dosta grije. Jel problem rastavljanje?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice