kolinte se hapeja
otiće vam taman nakon garancije
od 12 do 18 mjeseci
većina njih
kolinte se hapeja
otiće vam taman nakon garancije
od 12 do 18 mjeseci
većina njih
1. kako smanjiti dodijeljenu memoriju grafičkoj na ovom modelu?
2. može li se nekako trajno u biosu smanjiti voltaža procesora da se postigu niže temperature?
(prijedlog) naime, eksperimentirao sam alatom K10stat i otkrio da mi cpu umjesto defaultnih 0,95V (za 950MHz) i 1,10V (za 1,9GHz) apsolutno stabilno radi na 0,90V i 0,9625V, te se puno manje zagrijava, a time je i tiši, pa bi te postavke stavio u bios. ali u defaultnom biosu nema takvih opcija...
1. kako smanjiti dodijeljenu memoriju grafičkoj na ovom modelu?
2. može li se nekako trajno u biosu smanjiti voltaža procesora da se postigu niže temperature?
(prijedlog) naime, eksperimentirao sam alatom K10stat i otkrio da mi cpu umjesto defaultnih 0,95V (za 950MHz) i 1,10V (za 1,9GHz) apsolutno stabilno radi na 0,90V i 0,9625V, te se puno manje zagrijava, a time je i tiši, pa bi te postavke stavio u bios. ali u defaultnom biosu nema takvih opcija...
Nažalost tvornički bios-i su uvijek zaključani i nažalost standardnim putem nečeš moći mjenjati te postavke makar trebao bi malo prosurfati po googlu vidio sam da ekipa koristi neki program koji omogučava editiranje samog bios-a i onda spremanja kao orginala pa ga standardno flashas, ali moram te upozoriti da ukoliko nešto zezneš spalit ćeš ploču ili se lap više neće upaliti.