HP 470 Ralink RT3290 Problem

poruka: 6
|
čitano: 3.593
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
HP 470 wifi Ralink RT3290 Problem

Posjedujem laptop HP 470 GO sa Ralink RT3290 802.11bgn Wi-Fi Adapterom, sa istim imam ogroman problem, naime pocelo mi se desavati da jednostavno pukne wifi veza pa se ponovo konektujem (cesto je i to nemoguce) i tako u krug. Probao sam sa novim drajverima, sa guglom i svim sto mi je padalo na pamet, medjutim ovaj Ralink RT3290 je otpad,ne salje mi se laptop na servis zbog toga iako je pod garancijom, nadam se da je neko imao slican problem pa ce mi pomoci.

Na laptopu je instaliran orginalni Win 8.1 

verzija drajvera je 5.0.37.0

Probao sam sa power opcijama, drugim starijim verzijama drajvera ma nista mi nije pomoglo :( :( 

Hvala unaprijed.

info o drajveru info o drajveru
Dženan

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

nažalost neman ti rješenje za problem...meni se znalo dešavat (još uvik mi se dikod desi) na aceru v5-552g da mi ne prolazi veza na net...piše limited na wifi...a wi fi radi uredno na mobu...tako par sekundi stoji onda proradi...qualcom atheros je u mene...tako da mislin da je više stvar win 8 nego do same kartice...

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
Re: HP 470 Ralink RT3290 Problem

Ako ne riješiš problem jer ne mora biti do win8, uvijek mozes kupiti drugi wifi adapter klik ali svakako ako je laptop pod garancijom nosi na servis neka pogledaju pa mozda dobis novu verziju kartice koja nije problematična.

12 godina
neaktivan
Re: HP 470 wifi Ralink RT3290 Problem

Ja sam imao sličan problem sa 470 G1 i mediatek mt7630 karticom. Isprobao sve i svašta što sam našao na netu i nije pomoglo.

Na kraju sam odnio na servis - stavili mi drugu karticu (qulcomm mislim) i sad šljaka OK.

12 godina
neaktivan

hvala svima, evo sam ponio na servis. pa cemo da vidimo sta ce biti.

Evo su mi iz ovlastenog servisa javili da probam sa updateom BIOS-a, kao ni to nije pomoglo, saljem ga na servis definitivno, valjda ce biti dobro.

Dženan
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.4.2014 13:22 (dzenan).

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Laptop je napokon stigao sa servisa, stavili su novu wifi karticu, Qualcomm Atheros AR9285 802.11b/g/n WiFi Adapter , zakacio sam se na wifi kod kuce i evo cini se da je ok (citavih 20min), medjutim sad mi dugme za wifi krene da blinka...to je novi momenat, zasto bi sad to dugme blinkalo ako za to vrijeme imam urednu konekciju, kako frustrirajuce...hp sucks ! ! ! ! :(

aali ajde de, testirati cemo da li ce gubiti mrezu...

Dženan

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice