Gaming Laptopi izdvojena tema

poruka: 3.804
|
čitano: 1.412.825
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Gaming Laptopi

Koliko je tom Legionu minus:  ekran, jer je 144hz a ne 165. I kolor spektar mu nije 100% (IPS 300nits Anti-glare, 45% NTSC, 144Hz, FreeSync)

Koliko je to primjetno za normalnu upotrebu ako ne radiš grafički dizajn ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.5.2023 9:29 (Nick_Diamond).
16 godina
Gaming Laptopi

razliku izmedu 144 i 160 neces primjetiti,  osim ako nisi neki elite pr0 fps gamer koji zivi od toga i onda treba svaki mhz prednosti

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ok, a 45% NTSC u usporedbi sa 75% ?

5 godina
Nick_Diamond kaže...

Koliko je tom Legionu minus:  ekran, jer je 144hz a ne 165. I kolor spektar mu nije 100% (IPS 300nits Anti-glare, 45% NTSC, 144Hz, FreeSync)

Koliko je to primjetno za normalnu upotrebu ako ne radiš grafički dizajn ?

Ako ne radiš ništa za što ti je bitan kolor spektar nebi ti trebalo smetat.
Ja sam imao prije dve-tri godine priliku usporedit Lenovo Ideapad 3 sa 300nits/45%NTSC/IPS ekranom i Legion 5 sa 300nits/72%NTSC/IPS ekranom i razliku sam primijetio tek dok sam ih stavil jedan pokraj drugoga i gledal isti video/fotku/pozadinu.
Puno sam prije/lakše recimo primijetio razliku u vršnoj/maksimalnoj svjetlini između tog Ideapada i HP Gaming Paviliona koji je imao isto 45%NTSC/IPS ekran samo mu je vršna deklarirana svjetlina bila 250nitsa.

13 godina
PESfanCRO kaže...
Over(C)lock kaže...

Da isključivo, jednostavno preferiram 17". 15,6 mi je premali laptop. 

Doduše i ovaj mi se lenovo sviđa, dosta je jeftiniji samo me strah jel dovoljno jak za malo lol-a, programiranje i tako. 

A na žalost, izbor 17" laptopa u našim trgovinama i nije nešto (pogotovo gaming do 1000€).

Kolko vidim za lol je dovoljan, ima i dobar ekran (doduše 60Hz), jedino je šteta kaj nije 16gb ram-a.

IdeaPad,IdeaPad 3 17ALC6,Model:82KV005ESC (lenovo.com)

Nakraju cijele balade sam se predomislio i odlučio uzet ovaj lap, tenks na videu, jedino mi za lol treba od gejminga a koliko vidim handle-a ga vrlo dobro. Proučavajući skužio sam da onaj Nitro nema caps lock led pa sam i od njega odustao, to mi ne možeš maknut. Stigao danas i zasad je okej valjda neće i s njim biti problema, al zasad odlično. MSI mi je u IDLu imo proc na 85 - 90 stupnjeva nakon malo dužeg korištenja. Bez coolpada nemoš niti surfat, a vruć je bio i na coolpadu sa 4x120mm fanovima. Ovaj je gotovo nečujan dok nešto ne radi a i tad je okej. UGL na akciji plaćeno 4100 kn sa 2 + 3 godine jamstva i 2 godine onog volim ga nazvat kasko. Mislim da sam prošao dosta budget te da će zadovoljit sve moje potrebe bez nepotrebnog pre**ravanja sa uzimanjem overkill stvari za prvotno navedene potrebe. Hvala dečki na savjetima!  

13 godina
Over(C)lock kaže...
PESfanCRO kaže...
Over(C)lock kaže...

Doduše i ovaj mi se lenovo sviđa, dosta je jeftiniji samo me strah jel dovoljno jak za malo lol-a, programiranje i tako. 

A na žalost, izbor 17" laptopa u našim trgovinama i nije nešto (pogotovo gaming do 1000€).

Kolko vidim za lol je dovoljan, ima i dobar ekran (doduše 60Hz), jedino je šteta kaj nije 16gb ram-a.

Nakraju cijele balade sam se predomislio i odlučio uzet ovaj lap, tenks na videu, jedino mi za lol treba od gejminga a koliko vidim handle-a ga vrlo dobro. Proučavajući skužio sam da onaj Nitro nema caps lock led pa sam i od njega odustao, to mi ne možeš maknut. Stigao danas i zasad je okej valjda neće i s njim biti problema, al zasad odlično. MSI mi je u IDLu imo proc na 85 - 90 stupnjeva nakon malo dužeg korištenja. Bez coolpada nemoš niti surfat, a vruć je bio i na coolpadu sa 4x120mm fanovima. Ovaj je gotovo nečujan dok nešto ne radi a i tad je okej. UGL na akciji plaćeno 4100 kn sa 2 + 3 godine jamstva i 2 godine onog volim ga nazvat kasko. Mislim da sam prošao dosta budget te da će zadovoljit sve moje potrebe bez nepotrebnog pre**ravanja sa uzimanjem overkill stvari za prvotno navedene potrebe. Hvala dečki na savjetima!  

Katana koja je imala sačasti otvor nad komponentama i bila koliko toliko otvorena se grijala, ali IdeaPad, entry level Lenovo sa kompletno zatvorenim donjim poklopcem neće? Kroz šta ti cooler upuhuje zrak na tom ideapadu?

Bitno da si ti zadovoljan, nek te dugo služi.

5 godina
quickr kaže...
Over(C)lock kaže...
PESfanCRO kaže...
Over(C)lock kaže...

Katana koja je imala sačasti otvor nad komponentama i bila koliko toliko otvorena se grijala, ali IdeaPad, entry level Lenovo sa kompletno zatvorenim donjim poklopcem neće? Kroz šta ti cooler upuhuje zrak na tom ideapadu?

Radi se o totalno različitim laptopima i građom i namjenom i komponentama. U toj Katani je i7-11800H (default TDP 45w) i diskretna grafička, a u ovom ryzen 5 5500u (default TDP 15w) sa igpu-m i prilično sam siguran da ima rešetku s donje strane tak da niš čudno da je hladniji.

13 godina
PESfanCRO kaže...
quickr kaže...
Over(C)lock kaže...
PESfanCRO kaže...
Over(C)lock kaže...

Radi se o totalno različitim laptopima i građom i namjenom i komponentama. U toj Katani je i7-11800H (default TDP 45w) i diskretna grafička, a u ovom ryzen 5 5500u (default TDP 15w) sa igpu-m i prilično sam siguran da ima rešetku s donje strane tak da niš čudno da je hladniji.

S obzirom kakva je rešetka, kao da je nema. Bude kolega vidio, najbolje je saznati grije li se lap ili ne nakon kaj ga kupiš. Nikako ne pogledati reviews prije kupnje

16 godina
Gaming Laptopi

gaming laptop koji se ne grije nije gaming laptop :kava:

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Gaming Laptopi

Na stranu grijanje to bi se i rješilo al ovo nisam mogo gledat ovakav backlight bleed.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
quickr kaže...

S obzirom kakva je rešetka, kao da je nema. Bude kolega vidio, najbolje je saznati grije li se lap ili ne nakon kaj ga kupiš.

pa da, kak se niko prije toga nije sjetio

a isto ce saznat i jel radi. lap. ili ne. naravno NAKON kaj ga kupi i plati.

kak je meni reko trgovac, naravno da NE MOZES palit novi lap jer je novi.

plati, nosi i doma si ga pali, kad krene garancija.

Gemmy kaže...

gaming laptop koji se ne grije nije gaming laptop :kava:

hold my beer : i can do you one better, why is gamora

gejming laptop na kojem se NE GEJMA se NE GRIJE! ! !  : kawa-bunga:

Over(C)lock kaže...

Na stranu grijanje to bi se i rješilo al ovo nisam mogo gledat ovakav backlight bleed.

evo upravo je i moj lenovo Y700 kao novi imao backlight bleed u svim coskovima ekrana, ali se to primijetilo samo kod potpuno sive pozadine, npr. kod ucitavanja World of tanks

sad su skroz odvojeni gornji dio od donjeg, i samo su naslonjeni jedan na drugi, povezuje ih kabel monitora

svi LEGIONI nakon njega su imali defekt da se zabrika pant, samo jedan, i da potrga serafe kej drze gornji dio kucista i iscupaju ih iz plastike

to se i meni dogodilo, a tvornicka greska je prejako zatezanje panti tj. matica na njima i nakon nekog vremena jedan zablokira i iscupa serafe

posto meni vise NISTA ne drzi gornji dio laptopa i ekran je totalno otpusten tj. "sjedi na pantima", samim time se i ekran "poravnal" i skuzil sam da je base bleed bil samo iz razloga prejako zategnutih serafa kaj drze gornji dio lapa za pante

uglavnom, moze se ekran namjestit, kad su panti poravnati da ne pigaju ekran, da uopce nema promjene boje niti ikakvog base bleeda

Kupujem DVD FC2,3,4, Crysis2,3...PM me
12 godina
Gaming Laptopi

Ima tko ovaj laptop. Zanima me ako ima HR tipkovnicu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
PESfanCRO kaže...
ED63 kaže...

imam stari lap koji je na kraju puta, kupljen 2017, lenovo y700 (serija prije legiona)

i7 6700HQ quad

32 gb ddr4 2666

1tb m2 nvme + 500 giga sata ssd

full hd 15", mislim da je monitor 60Hz, nista fensi, mozda 250 nitsa

nvidija gtx 960m 4gb gddr5

racunam da bi u novi prebacil RAM-ove i ssd-ove, tak da gledam da bi novi imal ddr4 RAM, ne ddr5

prvenstveno za gejming starih igara, world of tanks, warships, warplanes, war thunder, far cry 2-3-4-primal

od novih imam samo escape from tarkov

gledam kaj bi uzel novog do nekih soma eura +- 10%

nisam neki zahtjevan korisnik, jos samo postavljam okvire kaj bi mu ustvari trebalo

mislim da svaki novi procesor, grafa i ekran bi bili veliki napredak u odnosu na sada

kopam kaj se tice grafe, vidim da jeftileni idu sa 1650m, kaj je napredak u odnosu na moju, al je prastara

3050 je nesto bolja, a 3050TI je jos malo bolja (od 960m)

sad je vani i 4050, ali se cijene jos nisu spustile za banana trzista

i ogranicenje je 4gb gddr6 u grafi, makar je moje gejmanje ograniceno na FullHD

nekak sam misljenja kad vec kupujem novi lap, nebi bas dal dreku pljusku i isao ispod 3060 zbog 6gb memorije

ne trazim preporuku za specifican laptop vec nekakve okvirne smjernice da znam malo vise, jel sam ja u pravu po pitanju misljenja, ili sam zabrijal zbog neinformiranja

naravno da bi lijepo bilo uzet najnovije, najskuplje, sa svim djindjama unutra, pa nek bude thunderbolt, pcie 4.0, ddr5 ram, i kajtija-znam-kaj-jos, ali to mi realno netreba jer je lap za zabavu, ne za posao

zato nekak gledam uzet nesto optimalno, kaj bi realno radilo opet 5 godina bez nekih uskih grla za moje potrebe

naravno da ako financije dozvole bi isao na 3070 i i7, ali za sada mi je nekak po osjecaju i gomili kopanja po netu gornja granica 3060 i bilo koji noviji proc

stari lap je maximalo dogradjen-unaprijedjen, jedino kaj bi jos mogao je spojit prek hdmi-ja ga na monitor ili televizor koji ima rezu manju od full hd tako da umjetno dobijem jos malo vise iz njega kaj se tice performansi

rado cu procitak pokoji savjet od ljudi kaj znaju vise od mene ili su nedavno uzimali novi lap, ili im je to posao (" kaj da uzmem novog?")

dajte nabacite koje misljenje

Ovo ti je best buy Lenovo Legion 5 15ARH7H, 82RD006VSC, 15,6 FHD IPS, AMD Ryzen 5 6600H, 16GB RAM, 512GB SSD, NVIDIS GeForce RTX 3060, Free Dos, laptop | Gaming laptopi | Laptopi | Laptopi i oprema | Računala | eKupi.hr - Vaša Internet trgovina, trenutno 950€ na Ekupi.

Ako neko ima baš ovaj model , kakva je buka ventova dok se ne igra. Čitam da zna bit glasan čak in

U quiet modu. A taj mod zakržlja malo cpu. 

8 godina
neaktivan
Gaming Laptopi

Pozdrav. Moze savjet za gaming laptop do 1000 eura. Može biti rabljeni ili novi. Cilj bi bio igrati novije naslove te da vecinu igara moze pokrenuti i igrati na high postavkama. 

0 0 hvala 0
11 godina

skrolaj na vrh stranice, taman za soma eura imaš lenovo legion na ekupi

13 godina
neaktivan
Gaming Laptopi

Gledal prvo Legion 5 sa 6600h. Pa otišel na Asus Olede Vivobook s 15, pa ThinkBook 15 G4... I na kraju povukao okidač na Lenovo 5 al sa 12500h i ekranom na 165hz za 150kn više nego onaj 6600h.

Javim dojmove

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.5.2023 2:42 (Nick_Diamond).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Može li link odakle si kupio :)

13 godina
neaktivan

Mislim da sutra tek dolazi... Vikendom ne dostavljaju.

14 dana je rok za povrat , a Visa 10% je još samo danas. 

Tak da javim dojmove. Ak nije to to, ide natrag. Makar ne znam kaj bi bilo bolje za 970e.

Malo me svrbilo jedino da doplatim još pa idem na R7 6800h proc. Al brijem da bude i 12500h poslužil dobro.

Veliki plus mu je da ima jako puno usb ulaza portova i HDMI 2.1. i dosta opcija za upgrade... 

13 godina

Zanimalo me jelnl se zna random derati i dizati ventove dok tipa surfaš, youtube i tako to. Imao sam Ideapad 3 sa Ryzen 5800h i taj je bio tih, dok je npr Acer Nitro 5 sa Ryzen 5600h se znao derati i dizati vent i pri tim jednostavnijim zadatcima. 

16 godina
Gaming Laptopi

meni je legion 5 bio super tih u surfu i normalnom radu, jedino u igrama moras koristiti slusalice koliko buci. ali to je tako sa svim gaming laptopima

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
Gemmy kaže...

meni je legion 5 bio super tih u surfu i normalnom radu, jedino u igrama moras koristiti slusalice koliko buci. ali to je tako sa svim gaming laptopima

Ma za gaming jasno da su svi ko turbine, ali ima ih koji su i za normalan rad iritantni.

13 godina
neaktivan
blackened_bm kaže...
Gemmy kaže...

Ma za gaming jasno da su svi ko turbine, ali ima ih koji su i za normalan rad iritantni.

To i mene zanima najviše. Mislim da bude stvar spasila mogućnost paljenja quiet modea direkt sa keyb shortcutom.

Quiet/Balance/Performance.

14 godina
Nick_Diamond kaže...
blackened_bm kaže...
Gemmy kaže...

To i mene zanima najviše. Mislim da bude stvar spasila mogućnost paljenja quiet modea direkt sa keyb shortcutom.

Quiet/Balance/Performance.

Imam zenbook, on na jubito vrišti koliko ventovi rampaju, dok strimas 4k netflix, nista, tih ko bubica. Uzeo sam si legion 5 sa 6600h upalis quiet mode i sam se full full malo cuje (lagani humm), malo je glasniji kad si u normalnom modu, ali nije kao da mlažnjak polijeće.

[URL=https://www.speedtest.net/result/12321352167][IMG]https://www.speedtest.net/result/12321352167.png[/IMG][/URL]
8 godina
Gaming Laptopi

Nakon tjedan dana korišenja Legion 5 Gen 7 laptopa s Linksa, mogu reći sljedeće dojmove;

- kvaliteta izrade je odlična; poklopac je izrađen od aluminija, a ostatak laptopa je izrađen od čvrstog polikarbonata.

- fantastična selekcija portova s jedinom manom gdje su 3.5mm utor za slušalice mogli staviti na lijevu stranu umjesto desne.

- izvrsne performanse posebice ako uključite samo diskretnu grafiku.

- relativno tih s niskim temperaturama.

- ekran je 45% NTSC te ne podržava G-Sync opciju kod diskretne grafike (iako podržava FreeSync u hibridnom modu). Unatoč tome, 144 hz čini razliku te nema screen tearinga. Boje sam kalibrirao te ne izgledaju toliko isprano iako nisu niti izgledale loše out of the box. Svjetlina je pristojna te ima anti glare. Iskreno mislim da ljudi dižu preveliku strku oko kvalitete boja na panelu. Nagledao sam se i gorih panela tako da za ovaj nemam zamjerke. Ako želite kvalitetan panel, to će te i platiti.

- zvučnici su čisti prosjek. Ima boljeg, ali ima i goreg. Nahimic audio koliko toliko zamaskira nedostatke.

Sve u svemu, i više nego zadovoljan. Opcija koja ima bolji ekran i nešto jači procesor bi bila dobrodošla, ali budimo zadovoljni s tehnikom koju imamo jer je realno uvijek nešto bolje baš tamo iza ugla.

I want to believe
Moj PC  
6 0 hvala 0
14 godina
Brki1994 kaže...

Nakon tjedan dana korišenja Legion 5 Gen 7 laptopa s Linksa, mogu reći sljedeće dojmove;

- kvaliteta izrade je odlična; poklopac je izrađen od aluminija, a ostatak laptopa je izrađen od čvrstog polikarbonata.

- fantastična selekcija portova s jedinom manom gdje su 3.5mm utor za slušalice mogli staviti na lijevu stranu umjesto desne.

- izvrsne performanse posebice ako uključite samo diskretnu grafiku.

- relativno tih s niskim temperaturama.

- ekran je 45% NTSC te ne podržava G-Sync opciju kod diskretne grafike (iako podržava FreeSync u hibridnom modu). Unatoč tome, 144 hz čini razliku te nema screen tearinga. Boje sam kalibrirao te ne izgledaju toliko isprano iako nisu niti izgledale loše out of the box. Svjetlina je pristojna te ima anti glare. Iskreno mislim da ljudi dižu preveliku strku oko kvalitete boja na panelu. Nagledao sam se i gorih panela tako da za ovaj nemam zamjerke. Ako želite kvalitetan panel, to će te i platiti.

- zvučnici su čisti prosjek. Ima boljeg, ali ima i goreg. Nahimic audio koliko toliko zamaskira nedostatke.

Sve u svemu, i više nego zadovoljan. Opcija koja ima bolji ekran i nešto jači procesor bi bila dobrodošla, ali budimo zadovoljni s tehnikom koju imamo jer je realno uvijek nešto bolje baš tamo iza ugla.

Da se nadovežem, imam istim model, također imam i lenovo hybrid usb-c dock koji uredno radi preko usbc-pd porta (onaj port iza, kod zadnjeg io-a), dobivam 144Hz na oba ekrana. Tako da imate i tu opciju.

[URL=https://www.speedtest.net/result/12321352167][IMG]https://www.speedtest.net/result/12321352167.png[/IMG][/URL]
15 godina
Evo ja se pocastio iz njemacke narucio , bio je jako povoljan 875 eura jer je B grade, otvarana ambalaza pa na popustu. Dosao mi laptop kao nov stvarno sve top. Radi se o 17 incha HP omenu sa Core i5 , RTX 3060 (130w), ekran je FHD 144hz 17.3” .. lomio sam se izmedju onoga lenovo sa ekupi i ovoga ali posto je ovaj 17.3 onda je to bilo presudno u odluci. Ja sam zadovoljan stavio sam ga na silent mode i Diablo radi odlicno a zato je i kupljen da mogu D4 igrati kad nisam doma
Intel 80286
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina

S koje stranice si ga uzeo? 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice