Desktop ili laptop

poruka: 8
|
čitano: 1.870
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Desktop ili laptop

Dakle, razmišljam o prelasku sa desktop racunala na laptop. konfa je iz "moj PC" - Phenom II 955BE, HD6850 itd. imam i SSD kojeg bi stavio u laptop

volio bih cuti misljenje nekoga tko je radio i na jednom i na drugom. poceo sam studirati i putujem svaki tjedan. trenutno mi je komp na stanu i doma nemam nista, a dobro bi mi doslo da imam laptop pa ga lakse transportiram amo-tamo. hoce li neki "jeftini" laptop sa ssd-om biti sporiji (manje responsivan) od deskopa. cesto se srecem sa starijim laptopima koji jedva disu, a kamoli da rade jos kakve operacije. posto znam tu i tamo odigrati kakvu igru, ima li kakav lap po snazi procesora u rangu sa 955be a da nije 10 000 kn?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Desktop ili laptop
Idealist kaže...

Dakle, razmišljam o prelasku sa desktop racunala na laptop. konfa je iz "moj PC" - Phenom II 955BE, HD6850 itd. imam i SSD kojeg bi stavio u laptop

volio bih cuti misljenje nekoga tko je radio i na jednom i na drugom. poceo sam studirati i putujem svaki tjedan. trenutno mi je komp na stanu i doma nemam nista, a dobro bi mi doslo da imam laptop pa ga lakse transportiram amo-tamo. hoce li neki "jeftini" laptop sa ssd-om biti sporiji (manje responsivan) od deskopa. cesto se srecem sa starijim laptopima koji jedva disu, a kamoli da rade jos kakve operacije. posto znam tu i tamo odigrati kakvu igru, ima li kakav lap po snazi procesora u rangu sa 955be a da nije 10 000 kn?

Za potrebe posla ''tipkanja, neta, dokumenata'' itd imas laptopa koji ce sa ssd-om radit sasvim fine po cijeni do 3000 - 3500kn, dakle slicno tvom desktopu, tipa Asus X550DP-XX090D na njemu se moze po nesto i odigrati.

Ali za igranje na razini phenoma 955 i hd 6850 treba ipak nesto jace.

14 godina
neaktivan
lGRACINA kaže...
Idealist kaže...

Za potrebe posla ''tipkanja, neta, dokumenata'' itd imas laptopa koji ce sa ssd-om radit sasvim fine po cijeni do 3000 - 3500kn, dakle slicno tvom desktopu, tipa Asus X550DP-XX090D na njemu se moze po nesto i odigrati.

Ali za igranje na razini phenoma 955 i hd 6850 treba ipak nesto jace.

i5 4200M ili H, odnosno i7 4xxxU,  bi trebao biti tu negde sa tvojim phenomom. Cak i i5 starijih generacija nije preslab za usporedbu dokle god u oznaci ima M ili Hna kraju.

Sto se tice graficke 6850 je isti jarac ko 6970M - znaci gledas graficke koje ostvaruju oko 3000 bodova u 3d marku 11. Ovo nije 100% egzaktno, ali daje ti smjernice. Odnosno ako hoces iste graficke performanse gledas Class 1 graficke na notebookchecku.

Dosta dobro testiranje svih grafickih imas na notebookchecku.

Ako se ne misliš igrat bilo koji laptop sa pentium/i3/i5 XXXXM procesorom u kombinaciji sa ssd-om bi trebao biti i vise nego dostatan za sve kaj prosjecan korisnik/student radi. Neko pravilo U procesora je da su sporiji za jednu i pol stepenicu od M braće. Znaći i7 xxxxU je u rangu i5/i3 xxxxM procesora. i5 xxxxU je u rangu i3 xxxxM, a malo brzi od Pentiuma xxxxM.

Dell Precision M6600
12 godina
neaktivan
darkydark kaže...
lGRACINA kaže...
Idealist kaže...

i5 4200M ili H, odnosno i7 4xxxU,  bi trebao biti tu negde sa tvojim phenomom. Cak i i5 starijih generacija nije preslab za usporedbu dokle god u oznaci ima M ili Hna kraju.

Sto se tice graficke 6850 je isti jarac ko 6970M - znaci gledas graficke koje ostvaruju oko 3000 bodova u 3d marku 11. Ovo nije 100% egzaktno, ali daje ti smjernice. Odnosno ako hoces iste graficke performanse gledas Class 1 graficke na notebookchecku.

Ako se ne misliš igrat bilo koji laptop sa pentium/i3/i5 XXXXM procesorom u kombinaciji sa ssd-om bi trebao biti i vise nego dostatan za sve kaj prosjecan korisnik/student radi. Neko pravilo U procesora je da su sporiji za jednu i pol stepenicu od M braće. Znaći i7 xxxxU je u rangu i5/i3 xxxxM procesora. i5 xxxxU je u rangu i3 xxxxM, a malo brzi od Pentiuma xxxxM.

To sve stoji, ali koliko košta laptop sa i5M i 6970M - jer cini mi se da njemu iznos igra dosta bitnu ulogu u svemu tome.

12 godina
Desktop ili laptop

Ne može ovce i novce. Ili budget laptop ili laptop za igranje.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
lGRACINA kaže...
darkydark kaže...
lGRACINA kaže...
Idealist kaže...

To sve stoji, ali koliko košta laptop sa i5M i 6970M - jer cini mi se da njemu iznos igra dosta bitnu ulogu u svemu tome.

6970m se vise ne proizvodi :D

Moze se naci jos koji alienware sa njom ili Dell Precision M6600 - ko ovaj moj iz potpisa ispod 6000kn s još nešto jamstva, naravno vani preko ebaya. To sam mu dao ko smjernice - iznenadio bi se kolko grafickih sad ima tu snagu, a cijenom ne kostaju ko svetog petra kajgana.

Makar mislim da bi njemu nekakva business klasa rabljena do 2000-2500kn sjela idealno. Probook 6570b, Elitebook 8470p ili nesto slicno za te vikende kad ide doma. Ili napraviti eGPU setup o kojem ima više u mojoj drugoj temi.

Dell Precision M6600
11 godina
protjeran
Desktop ili laptop

Dakle,u RH racunaj na oko 1000 Eura,za onaj koji moze sve,pa i igre..imas lapove sa HDD ima na 7200 i u kombinaciji sa snaznim hardverom,su itekako responzivni...no opet ne ucekuj ultimativne igrace strojeve..

0 0 hvala 0
13 godina
Desktop ili laptop

ako tražiš nešto jeftinije, solidan kompromis ti je acer v5-552g sa a10 procesorom i 8750m+8650g grafikom, 3dmark 11 je oko 2700 bodova, vrti manje više sve solidno, osim wota i sličnih single core neoptimiziranih igara, na moju žalost dosta igram wot pa sam shvatio da nije za mene {#}, uglavnom novi su bili 4k kn, a rabljenih sa garancijom se da naći ispod 2800...

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.11.2014 22:25 (Checola).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice