hej,ne znan gdje pitat,ali taj neki virus šta si spomenio,jel imam problem s mačkicom,starom oko godine dana,koje tri dana nije bilo doma,i danas se vratila,ali šepa na zadnje noge..pretpostavljam da je ipak udar auta u pitanju ili slično,ali ne znan kako da joj sad pomognen...jela je,dakle ipak je koliko toliko dobro,ali kako meni ka laiku izgleda,došlo je do nekog udara i to baš u predjelu zadnjeg kuka ili slično,pa joj šapa jedna onako "visi",ne spušta je doli jer je boli valjda...onako malo malo i onda zamjauče,kao da želi kazat da je boli...a večeras nikakav vet ne radi,nit inače ode kod nas u dalmaciji u makarskoj,nema nekih veterinara,pa tek ujutro mogu špotražit neku pomoć...znan da joj malo sad mogu učinit,i najviše me zabrinjava ako bude potrebna neka skupa operacija kukova ili slično,jel je jedna druga mačka s ulice imala udar autom,pa su je vodili u split,pa nakon par operacija je račun izaša 3 i više tisuće kuna :(
ako ima netko nešto pametno,bilo šta da može pomoći,jer ne znan kako da jopj sad olakšan bol baren...
Ako šepa zbog udarca tad joj ti ne možeš ništa pomoći osim je ne dirati i ne micati da ne bi došlo do ozbiljnije ozljede.Ako jede to je dobar znak jer pretpostavljam da onda nije došlo do unutarnjeg krvarenja ili oštećenja unutarnjih organa.Najbolje kontaktirat nekog veterinara.Ne znam ništa drugo šta bi ti mogao savjetovat jer nisam stručnjak po tom pitanju.Ovo za virus sam čitao negdje da se zna dogodit kod mačaka da obole od toga pa im bude djelomično paraliziran zadnji dio tijela.Ne znam kolega ni ja puno i drage volje bi ti pomogao da znam više.
ekipa nesto mi se dogada s mackom, i zabrinut sam
inace macka spava u boravku, na krevetu ili na podu, i uvijek se zavuce po noci k starcima u spavacu..al to pretproslu noc nije napravila. jucer ujutro se ustanemo ja i stara, macka u boravku lezi skroz cudna, nakon nekih 6h dodem ja s prakse i mama kaze da nesto nevalja s mackom, da se cijeli dan nije pomaknula, uopce ne jede, evo 2 dan za redom nije jela, nesto malo mlijeka pije.. jako tesko hoda, sepa na straznje noge..kad je primimo za leda iznad guzice pocne mjaukat, cmugat..jutros sam joj kupio onu hranu za male macke, juniore, ni to nije jela. sta da radim? odvezo bi ju veterinaru al kad ne radi, sutra je uskrs i nece radit, isto tako i u ponedjeljak
inace kad je pustimo van, dvorište je puno mačaka..jesu one mozda nesto napravile? jer na tijelu joj ne vidim nigdje rane i sl.
evo javljam da se macka oporavila. pocela je jest, i vec divlja po kuci. sinoc je napravila iza na trosjedu rupu i zavukla se unutra..jedva smo je van izvadili 
Danas je moju obitelj napustio pas Robi i otišao na drugi svijet.Hvala ti na predvine provedene 3 godine stobom.uvijek si bio pravi prijatelj,uvijek si me znao raspoložiti,nikad te neću zaboraviti i tvoje veselo mahanjem repićem.Sada si u boljem svijetu tamo di te više niko neće trovati i gdje nikada nećeš osjetiti bol,prirasto si mi srcu i neznam kako ću bez tebe.Počivao u miru Robi.Vidjet ćemo se mi jednog dana.
Danas je moju obitelj napustio pas Robi i otišao na drugi svijet.Hvala ti na predvine provedene 3 godine stobom.uvijek si bio pravi prijatelj,uvijek si me znao raspoložiti,nikad te neću zaboraviti i tvoje veselo mahanjem repićem.Sada si u boljem svijetu tamo di te više niko neće trovati i gdje nikada nećeš osjetiti bol,prirasto si mi srcu i neznam kako ću bez tebe.Počivao u miru Robi.Vidjet ćemo se mi jednog dana.
I neka što prije za njim ode onaj tko ga je otrovao (ako sam dobro razumio) i nek ode u najvecim mukama .
Postoje 2 varijante priče,prva je to da je on u petak on zapeo izmedu letvica ograde i lupio se u metal dole i klimala su mu se tri zuba,pa sam ga odveo veterirnaru iako sam ja tada primjetio da mu se jedan zub klima i on mu je pokušo izvaditi zub,ali nije uspio i reko je da će mu otpast kada bude jeo,medutim njemu su se kuci klimala tri zuba,ono baš su visila i ja sam mu nekak uspio izvaditi,njemu nije prestala curit krv iz tih zubi i mozda je imo još unutarnje krvarenje kak je bio izmedu letvica ograde,iako ja sumnjam u to,on je htio ići samnom u školu jer ja i on smo bili jako vezani i eto zapeo je izmedu letvica,u kuci je stalno bio uz mene,spavao mi u krevetu i uvijek je plakao kada bih negdje išo,ja sam nazvo veterinara u subotu jer je njemu curila krv od tamo di smo mu izvadili zube i on je rekao da se ništa nebrinem da će prestat to,onda u nedelju je povraćo tamnu krv i stolica mu je bila onak sluzava i onda smo ga odvezli veterinaru u Duboševicu(selo u baranji) i dao mu je k1 vitamin i nešto protiv bolova i rekao da on ne može umrijet od krvarenja iz zubi,primjetio je krvarenje iz desni i rekao da ništa ne brinemo da sutra ujutro dodemo u veterinarsku stanicu u Beli Manastir i još mu izmjerio temperaturu i imo je normalnu temperaturu i rekao je kako nije rjec o unutarnjem krvarenju i mi došli kući on je povraco ponovo krv i imao je proljev i kad god je pio vodu on je imo proljev,u ponedljak u ponoc on se mucio ,pokušo mi se popeti na krevet i nije uspio i kak je pao tako je osto nepomično ležati,ja sam ga onda stavio da spava na nešto mekano,onda je u tri sata ujutro tesko je diso,usto se odjedanput je lego i poceo ono bas tesko disat i presto je disat i pustio je krv iz usta i proljev u tom lezecem polazaju i vidim da mu srce kuca,ali je ubrzo prestalo i brzo sam zvao veterinara u 3 ujutro i išli smo u Duboševicu,nadao sam se da je bilo spasa za njega,da se može ga oživjeti,nisam htio vjerovat da je mrtav i stavrno mi je teško bez njega i jako mi fali i kad smo ga doveli veterinaru u Duboševicu on je reko da je umro i da je vjerovatno riječ o unutarnjem krvarenju,sutra dan mi smo odveli mog drugog psa Arona na kastraciju i Robi se trebo kastirat,ali eto desilo se da je umro :( i veterinar iz Belog Manastira je rekao kako je on ponovo otrovan i kako nije mogao imat unutarnje krvarenje zbog letvicai i da je krvario zbog trovanja ,kako je neko od susjeda bacio otrov u dvoriše, on je imao siptome trovanja,krvarenje iz desni i još je bio natečen onak malo po stomaku,onak ljubičaste boje,tak je bio natečen(zapravo je bio tada jako puno više natečeniji) isto kada je bio otrovan prije 3 tjedna i tada je dobivao terapiju svaki dan je dobivao k1 vitamin i preživio je to trovanje,ja iskreno vjerujem da je on umro od trovanja i više vjerujem veterinaru iz Belog Manastira i mislim kako bi moj pas preživio da je dobio infuziju u nedelju(kod veterinara iz Duboševice) jer je on isti bio onaki kada je bio prije 3 tjedna otrovan(samo što tada nije povraćo krv),ali po ponašanju i bio isti ,nije imo snage za ništa,samo je ležao i sav jadan je bio,nije mogo spavati,ali nakon što je dobio infuziju njemu je bilo puno bolje,mogo je spavat bez ikakih problema,neznam kako ću bez svog Robija i žao mi je što se patio i to si nikad neću oprostiti,šta vi mislite od čega je on umro?ja sam uvjeren da je rječ o trovanju.
Jutar 
Samo da pljusnem jednu informaciju ovdje možda se kojim čudom javi vlasnik.
Pronađen pas!
Prije 3 tjedna ispred ulaza pojavio se mali muški pesek koji nije htio otići pa je sad kod mene.
Pas je potpuno crni, valovite dlake uz pristunu smeđu palež dlake na leđima, nema više od 10kg, čupav rep uvijen prema leđima, nema više od godinu dana(eventualno godinu i pol), ima sve trajne zube koji su još snježno bijeli, tamno smeđe oči, između jastučića na šapama dlaka je bijela.
Inače pas nije baš socijaliziran, jako se boji svega i pokušava gristi i ljude i druge pse(osim na livadici tamo je najdivniji pas i igra se sa svima), Užasno je posesivan,non-stop mi visi po nogama i pokušava se utovarit u krilo, ukoliko odem od kuće skače preko 1,5m ograde s mjesta
i bris zamnom, ne zna hodati na lajni, sjedni-miran su mu strani pojmovi pa smo u fazi učenja.
Pas je trenuto kod mene jer je gospođa iz Šapice rekla citiram "ne uzimaju pse s ovog područja jer općina nije potpisala ugovor s njima (kad su trebali donacije od nas nije bila bitna općina) i nek zovem komunalnog redara" uz napomenu "da će ga komunalni redar preuzet ali vjerojatno odvest u šumu i ubit"
, veterinarskoj stanici je ministarstvo zatvorilo stacionar pa ni oni ne uzimaju pse.
Tako da se trenutno snalazim sa jednim blesavim psom i svojim bolesnim i poluslijepim kraljem dvorišta koji treba stalnu pažnju i kojeg mali zvrndavac jako živcira pa sad uz sve zdravstvene probleme imamo problema i s njegovim živčanim povraćanjem i trčkalicom. 
Ukoliko netko zna čiji je to pas ili vlasnik čita neka se javi na pm, pas ga čeka.
Ili ako je neko zainteresiran da ga udomi (mora biti netko tko zna s psima i ima strpljenja malog učiti jer kao što rekoh nije socijaliziran) slobodno nek se javi.
Zafaljujem 
Prije 16 godina (taman prije nek kaj sam krenuo u 1. osnovne) dosla je iz nepoznatog smjera i jos uvijek je tu. :D
Ima neogranicen kapacitet za hranu, voli slatko, ali posto je u godinama pazimo da ne jede previse masnog. :P
ajde kad svi stavljaju fotke svojih ljubimaca, da pokažem i ja svoju menažeriju
dakle, prvo idu pero i korni, gmo nusprodukti križanja ninja kornjača i svinje, svaki od kilu i po, koje su prvo bile male slatke kornačice, a kasnije su me nemilice žderući prisilili na tri investicije u obliku sve većih akvarija - ovaj posljednji koji smo uzeli prošle godine (a mogao sam uzet poštenu grafu za njega
) proteže se preko cijelog šanka u kuhinji i mislim da mi sad slijedi kopanje bazena u dvorištu...
sljedeći su razbojnici wilson i tito, kojima je osnovni cilj u životu raditi pizdarije i bježati po kući, gristi namještaj i moje nožne palce dok spavam - pa smo se također odlučili na investiciju u obliku ogromnog kaveza koji inače služi za debele zecove ili punicu, al kaže žena - nek imaju mjesta, i puf... ode i planirani monitor 
žuta i kokolo (valjda se kuži koji je kokolo) su ustvari najmirniji i najbolji stanovnici mojeg zoološkog vrta (osim mene naravno), jer koštaju vrlo malo i stvaraju enormne količine prašine (što je dakako bio argument u nagovaranju žene na novo kućište s dobrim filterima i ventilacijom - zato ih i volim ponajviše
)
ova posljednja živina je sara, umiljati psić naizgled, a ustvari zvijer iz pakla - munjena sasvim i grize kad namanje očekuješ, izvor brojnih problema, svađa i netrpeljivosti sa izgriženim susjedima (legende u mom kvartu kažu da se po noći šunja naokolo crno bijeli vukodlak i da je bolje ostat doma)
eto, još bi stavio i fotke najmilijih mi ljubimaca (žene i djece), no onda bi me netko vjerojatno prijavio socijalnoj službi, pa ćete se morat zadovoljiti i ovim primjercima iz mojeg zoo-a
Ode i moj Tomy :'(
Inace je bio kucni macak ali smo ga pustali van jer si je vec sam znao otvarati vrata i nije htio biti stalno u kuci i u nedjelju je otisao do ceste i udario ga je auto u glavu,odmah je dotrcao dolje i nije imao nikakve znakove povrede.
Drugi dan sam primjetio da mu ide malo krv kod usta ali sam mislio da ga je susjedov macak ogrebao posto su se tukli i eto,prekjucer ga je brat pronasao ispred kuce,krv mu je isla na usta i na nos tako da je imao unutarnje krvarenje :(
Tuzno je da je taj isti dan ujutro dosao u kuhinju i na jako se poceo maziti svima i skakati po ukucanima sto nikad nije radio,cak je i sapama onako "pushao" u pod :/
Inace dan prije smrti je "obradio" susjedovu macku koja od onda svaki dan dolazi ispred naseg praga,mijauce i trazi ga po dvoristu,ako se okoti uzimamo macice da se nastavi "loza" :)
Ode i moj Tomy :'(
Inace je bio kucni macak ali smo ga pustali van jer si je vec sam znao otvarati vrata i nije htio biti stalno u kuci i u nedjelju je otisao do ceste i udario ga je auto u glavu,odmah je dotrcao dolje i nije imao nikakve znakove povrede.
Drugi dan sam primjetio da mu ide malo krv kod usta ali sam mislio da ga je susjedov macak ogrebao posto su se tukli i eto,prekjucer ga je brat pronasao ispred kuce,krv mu je isla na usta i na nos tako da je imao unutarnje krvarenje :(
Tuzno je da je taj isti dan ujutro dosao u kuhinju i na jako se poceo maziti svima i skakati po ukucanima sto nikad nije radio,cak je i sapama onako "pushao" u pod :/
Inace dan prije smrti je "obradio" susjedovu macku koja od onda svaki dan dolazi ispred naseg praga,mijauce i trazi ga po dvoristu,ako se okoti uzimamo macice da se nastavi "loza" :)
šteta,kolko si ga dugo imo?
Od 9. mjeseca 2013 je kod mene,okotio se negdje u 7,8. mjesecu ali sam se naviko na njega,brutalno se vezes za zivotinju kad se druzite svaki dan gotovo 2 godine :/
I bas je bio EPIC macak,jako inteligentan,otvarao bi si vrata tako da bi skocio gore i kod pada bi udario u kvaku,razvedri ti dan kad vidis tako nesto :)
Od 9. mjeseca 2013 je kod mene,okotio se negdje u 7,8. mjesecu ali sam se naviko na njega,brutalno se vezes za zivotinju kad se druzite svaki dan gotovo 2 godine :/
I bas je bio EPIC macak,jako inteligentan,otvarao bi si vrata tako da bi skocio gore i kod pada bi udario u kvaku,razvedri ti dan kad vidis tako nesto :)
neko će reč to je samo životinja,ja Robija i Arona nikad nisa smatro samo životinjama,već obitelji,uvijek bi me usrećili kada bi bio tužan i ono baš bi mi uljepšali dan kada dođem iz škole ,pa me obojica sretno dočekaju,nažalost prije par tjedana sam ja osto bez svoga psa Robija i znam da se sada loše osječaš,meni ne prođe dan da ne pomislim na Robija,hvala Bogu sa Aronom je sve uredu.
Bok. Imam 4 mala mačića za poklonit. Za sada imam 2 slike, tokom dana stavim slike jos druga 2. Stari su malo više od 2 i pol mjeseca. Ovi bijeli s crnim mrljama su muški, a ova ostala dva ženski
Poklonio bih u prave ruke 4 male kujice rase Epaniel Breton.
Kujice su 100% čistokrvne,potjeću od poznate krvne linije.
Papiri nisu mogući!
Iako su stavljene na prodaju,poklonio bih nekome ovdje,jer primjecujem da zaista volite zivotinje,a i "žiceri" koji znaju da se na toj rasi jako dobro zarađuje i koji bi njih držali cisto radi zarade,ne citaju ovdje,tako da sam koliko-toliko siguran da ce biti primite u dobre ruke.
Iako su na slikama crno,orandž-bljele,kasnije ce dobiti poznate pjege na bjelim povrsinama.
Epaniel Breton je lovački pas koji je nevjerovatno inteligentan,izdrzljiv i razigran.NIKAKO NIJE ZA LANAC!
Zahtjeva redovno šetanje.Također ima genetsku predispoziciju "slaboga ugruza",tako da je idealan za djecu..jer ne grize
...grize...ali ne kao pit-bull.
Eto,zaista pas koji je idealan za prijatelja i zaista bi bilo lipo da ga netko od vas Bugovaca udomi!
Poklonio bih u prave ruke 4 male kujice rase Epaniel Breton.
Kujice su 100% čistokrvne,potjeću od poznate krvne linije.
Papiri nisu mogući!
Iako su stavljene na prodaju,poklonio bih nekome ovdje,jer primjecujem da zaista volite zivotinje,a i "žiceri" koji znaju da se na toj rasi jako dobro zarađuje i koji bi njih držali cisto radi zarade,ne citaju ovdje,tako da sam koliko-toliko siguran da ce biti primite u dobre ruke.
Iako su na slikama crno,orandž-bljele,kasnije ce dobiti poznate pjege na bjelim povrsinama.
Epaniel Breton je lovački pas koji je nevjerovatno inteligentan,izdrzljiv i razigran.NIKAKO NIJE ZA LANAC!
Zahtjeva redovno šetanje.Također ima genetsku predispoziciju "slaboga ugruza",tako da je idealan za djecu..jer ne grize
...grize...ali ne kao pit-bull.
Eto,zaista pas koji je idealan za prijatelja i zaista bi bilo lipo da ga netko od vas Bugovaca udomi!
Svaka ti čast.
Ja već dugo razmišljam o nabavi kujice.
Imam trenutno Cane Corso mužjaka živim na selu pa ima svoje dvorište.
Javio bih se no nisam siguran kako bi se slagao sa mojim pesekom koji inaće jako razigran i nikada nije pokazivao agresivnost na druge pse..
Ne znam :(
Svaka ti čast.
Javio bih se no nisam siguran kako bi se slagao sa mojim pesekom koji inaće jako razigran i nikada nije pokazivao agresivnost na druge pse..
Gle,samo ti neodgoljeni ili glupi psi imaju problem sa socijalizacijom.Epaniel Breton spada u top10 inteligentnih pasa (ako ne i u top 5),tako da nemaju problema sa socijalizacojom.
Pogotovo u tvome slucaju kada imas muzjaka,nema problema!
Problem nastaje samo kada se kuja pocne tjerati...
ali to je vec druga prica!
Svaka ti čast.
Gle,samo ti neodgoljeni ili glupi psi imaju problem sa socijalizacijom.Epaniel Breton spada u top10 inteligentnih pasa (ako ne i u top 5),tako da nemaju problema sa socijalizacojom.
Pogotovo u tvome slucaju kada imas muzjaka,nema problema!
Problem nastaje samo kada se kuja pocne tjerati...
ali to je vec druga prica!
a nek se pare :) ovaj moj ima 4 godine i djevac je haha.. moram vidjeti sa ženom jel mogu uzet psa :(
El Diablo 1 mjesec star
Tek misec dana star a već zna uživat 
Sami sebi smo najveci neprijatelji