evo moje macke, pojavila sa u šupi i od tamo se nije micala.. bilo je problema prvih mjesec-dva, uopce nije isla k nama, ali sada sam ceka da skoci nekome u narucje. al od kad smo joj dali tablete protiv glista, postala je hiperaktivna. ujutro skroz mirna, pa odjednom pocne letat po kuci, skakat po nama, grebat i grist nas, unistavat namjestaj..katastrofa. jel znade itko do cega je to? (valjd tablete nisu krive), i kako stati tome na kraj?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
nista mi se neda
Imam problem s macanom.
Naime,poceo je pisati po kuci,kod nas je gotovo od kad se okotio,vec vise od godinu dana,prije je pisao samo u pijesak ali sad prije nekih mjesec-dva je poceo pisati u kuhinji i ispred ulaznih vrata,ponekad i u sobi kraj ormara.
Znaci ima odredjena mjesta gdje to radi,isto tako stalno mjauce da zeli ici van,pustamo ga nekad na terasu ali ne i dalje jer odma bjezi prema cesti.
Jel ko imao slicnih problema,dobro bi mi dosao neki savjet.
Imam problem s macanom.
Naime,poceo je pisati po kuci,kod nas je gotovo od kad se okotio,vec vise od godinu dana,prije je pisao samo u pijesak ali sad prije nekih mjesec-dva je poceo pisati u kuhinji i ispred ulaznih vrata,ponekad i u sobi kraj ormara.
Znaci ima odredjena mjesta gdje to radi,isto tako stalno mjauce da zeli ici van,pustamo ga nekad na terasu ali ne i dalje jer odma bjezi prema cesti.
Jel ko imao slicnih problema,dobro bi mi dosao neki savjet.
Može svašta biti, od prehrane do pažnje. Ma da, vjerovatno hoće curu :D Sad ako mu nedaš van, najbolje bi ga bilo sterilizirat ili mu curu nabavit.
btw, mačak je prelijep :D
Steriliziraj ga.
Steriliziraj ga.
Ma kako bi ga mogli sterilizirat? Di vam je srce ? Pusti ga van nek ide prčit pa ces vidit kako ce bit dobar
Sami sebi smo najveci neprijatelji
Zaš ga nebi sterilizirao? Stvar osobne preferancije, ko voli neka izvoli, ko ne voli neka trpi mjaukanje i označavanje teritorija
Kako da ga ja pustim vani a živim u zgradi na trećem katu? Nemogu ga onda nadgledati niti hraniti kako spada, ja ću ga morati na snip-snip za par mjeseci voziti :D
Dragi forumaši, trebam pomoć! Sister je jučer naišla na ovog malog slatkog peseka i vidjela kako ju baba na ulici s metlom tuče i tjera iz dvorišta. Raspitala se čija je i na kraju ispalo da je od ljudi koji ju više ne žele i rekli su da ju nosi ako hoće. Naravno mi svi kako smo u obitelji ljubitelji životinja uzeli smo malu k sebi, nahranili je, okupali i sad ne možemo odrediti kakvog rasta bi ta pesica mogla biti niti koje je pasmine. Danas ću otići s njom do veterinara da ju pregleda. Očito je da je križanka. Već smo je sad odlučili zadržati ali i dalje postoji nedoumica da li bi mogla izrasti u nekakvog velikog pesa ( nemamo baš puno prostora) , čitaj ko njemački ovčar ili veće.
Evo par slika malene.
Nebih zna kolika ce izrast i koje je pasmine al znam da je slatka previse.
Svaka ti cast sta si ju udomija.
Sami sebi smo najveci neprijatelji
Ne bude velikog rasta, prema njuški vuče na pekinezera, tak da ne brini da bude izrasla previše. Svaka čast na udomljavanju 
Update.
Mala je živa i zdrava. Nazvao sam ju Tera i ostat će naravno s nama. Odveo sam ju neki dan na cijepljenje protiv štenećaka, čipiranje i drugo cijepljenje protiv bjesnoće dolazi za mj dana. Tera je živahna i razigrana, traži sama van kada joj se piša ili kaka :D a preko noći spava na krevetu s nekim jer se tak najsigurnije osjeća :P. Baš nam je došla iznenadno ali nismo ju mogli vratit na ulicu ili u neku udrugu. Dobila je skoro pola kile od prošlog posta do današnjeg.
Evo mojih pasa , Prva slika je stafford i tu je razlika u 2 godine , Slika kad je tek dosla i slika pred 6 mj cca . Opasna pasmina koja je maza najveca ;) Druga slika je Njemacki Bokser star 2 godine isto tako maza najveca . Bokser mi boluje od epilepsije te ima svakh 2 do 3 tj napadaje al bez obzira na to on je vesel pas ;)
Evo mojih pasa , Prva slika je stafford i tu je razlika u 2 godine , Slika kad je tek dosla i slika pred 6 mj cca . Opasna pasmina koja je maza najveca ;) Druga slika je Njemacki Bokser star 2 godine isto tako maza najveca . Bokser mi boluje od epilepsije te ima svakh 2 do 3 tj napadaje al bez obzira na to on je vesel pas ;)
cool!
evo moje sada već 6. godina stare Freje
Kakav pas postane kada se kastrira,mislim po ponašanju jer se i dalje voli mazit?Nažalsot morat ću ga kastrirat jer je bio otrovan,stalno je bježo i sa čoporom vijo kuje,otrovali su ga,nja svu sreću dobro se oporavlja,ali reko veterinar da će se morat kastrirat kada se opravi.
ekipa nesto mi se dogada s mackom, i zabrinut sam
inace macka spava u boravku, na krevetu ili na podu, i uvijek se zavuce po noci k starcima u spavacu..al to pretproslu noc nije napravila. jucer ujutro se ustanemo ja i stara, macka u boravku lezi skroz cudna, nakon nekih 6h dodem ja s prakse i mama kaze da nesto nevalja s mackom, da se cijeli dan nije pomaknula, uopce ne jede, evo 2 dan za redom nije jela, nesto malo mlijeka pije.. jako tesko hoda, sepa na straznje noge..kad je primimo za leda iznad guzice pocne mjaukat, cmugat..jutros sam joj kupio onu hranu za male macke, juniore, ni to nije jela. sta da radim? odvezo bi ju veterinaru al kad ne radi, sutra je uskrs i nece radit, isto tako i u ponedjeljak
inace kad je pustimo van, dvorište je puno mačaka..jesu one mozda nesto napravile? jer na tijelu joj ne vidim nigdje rane i sl.
inace macka spava u boravku, na krevetu ili na podu, i uvijek se zavuce po noci k starcima u spavacu..al to pretproslu noc nije napravila. jucer ujutro se ustanemo ja i stara, macka u boravku lezi skroz cudna, nakon nekih 6h dodem ja s prakse i mama kaze da nesto nevalja s mackom, da se cijeli dan nije pomaknula, uopce ne jede, evo 2 dan za redom nije jela, nesto malo mlijeka pije.. jako tesko hoda, sepa na straznje noge..kad je primimo za leda iznad guzice pocne mjaukat, cmugat..jutros sam joj kupio onu hranu za male macke, juniore, ni to nije jela. sta da radim? odvezo bi ju veterinaru al kad ne radi, sutra je uskrs i nece radit, isto tako i u ponedjeljak
inace kad je pustimo van, dvorište je puno mačaka..jesu one mozda nesto napravile? jer na tijelu joj ne vidim nigdje rane i sl.
Možda je pokupila neki virus od drugih mačaka,krpelja (nadam se da nije piroplazmoza).Može bit više toga.Ako većinu vremena provodi u kući tad ni najmanje nije preporučljivo da ju puštate van bez nadzora.Moja mačka je imala sličnu situaciju dok je bila mala.Većinu vremena je ležala,na zadnje noge skoro da nikako nije mogla i nekim čudom se oporavila ali to ne mora bit da je slučaj i kod tvoje mačke.Pokušaj pitat ovdje http://foursoftpaws.yuku.com/
Pokušaj kontaktirati dežurnog veterinara za svaki slučaj.Ne znam gdje živiš al mislim da svaka općina mora imat neku dežurnu ekipu.Sretno!
Možda je pokupila neki virus od drugih mačaka,krpelja (nadam se da nije piroplazmoza).Može bit više toga.Ako većinu vremena provodi u kući tad ni najmanje nije preporučljivo da ju puštate van bez nadzora.Moja mačka je imala sličnu situaciju dok je bila mala.Većinu vremena je ležala,na zadnje noge skoro da nikako nije mogla i nekim čudom se oporavila ali to ne mora bit da je slučaj i kod tvoje mačke.Pokušaj pitat ovdje http://foursoftpaws.yuku.com/
Pokušaj kontaktirati dežurnog veterinara za svaki slučaj.Ne znam gdje živiš al mislim da svaka općina mora imat neku dežurnu ekipu.Sretno!
hej,ne znan gdje pitat,ali taj neki virus šta si spomenio,jel imam problem s mačkicom,starom oko godine dana,koje tri dana nije bilo doma,i danas se vratila,ali šepa na zadnje noge..pretpostavljam da je ipak udar auta u pitanju ili slično,ali ne znan kako da joj sad pomognen...jela je,dakle ipak je koliko toliko dobro,ali kako meni ka laiku izgleda,došlo je do nekog udara i to baš u predjelu zadnjeg kuka ili slično,pa joj šapa jedna onako "visi",ne spušta je doli jer je boli valjda...onako malo malo i onda zamjauče,kao da želi kazat da je boli...a večeras nikakav vet ne radi,nit inače ode kod nas u dalmaciji u makarskoj,nema nekih veterinara,pa tek ujutro mogu špotražit neku pomoć...znan da joj malo sad mogu učinit,i najviše me zabrinjava ako bude potrebna neka skupa operacija kukova ili slično,jel je jedna druga mačka s ulice imala udar autom,pa su je vodili u split,pa nakon par operacija je račun izaša 3 i više tisuće kuna :(
ako ima netko nešto pametno,bilo šta da može pomoći,jer ne znan kako da jopj sad olakšan bol baren...

ako van se svidi moj mali debilko.....
!