24/7
I moj laptop(računa li se stand by,ako nije onda radi kojih 15 sati).
24/7
I moj laptop(računa li se stand by,ako nije onda radi kojih 15 sati).
6 sati..kada skidam igricu ili film ostavim preko noći..to je nekih sveukupno...16h...ako neskidam 7-8..
0-24/7/30/365 eto
2 računara po cca 12 sati dnevno...
Ja sam glup
Ja mislim da je vrijeme da se ovo zaključa...kome je bitno da zna od 500 ljudi koliko im radi PC ??
zašto se svatko nebi izjasnio u tome???
zanimljivo je pogledati kako ljudi ne gase računala po dosta vremena, al to je sve normalnije da komp radi dugo. isto i meni zna radit po tjedan dana bez gašenja (krivac- privatni trackeri)
Ja mislim da je vrijeme da se ovo zaključa...kome je bitno da zna od 500 ljudi koliko im radi PC ??
zašto se svatko nebi izjasnio u tome???
zanimljivo je pogledati kako ljudi ne gase računala po dosta vremena, al to je sve normalnije da komp radi dugo. isto i meni zna radit po tjedan dana bez gašenja (krivac- privatni trackeri)
Krivac torrent i tak te gluposti kod mene a i vidim i kod tebe hehe
Ja sam počeo malo gasiti komp bar dok sam na poslu preko dana jer sam skužio da mi se nakuplja hrpa prašine kad non stop radi, da ne govorim o potrošnji struje (600-700W) i konstantnom zagrijavanju komponenti.
Najgore od svega mi je ako dok me nema nestane struje i onda dođem doma a ono komp zgašen i kad ga upalim sva dijagnostika se popali a ja molim boga da je hard preživio bez bad sectora i da je napajanje ok
Zna li netko gdje ima za nabavit dobrih filtera protiv prašine?
0-24 x 365
Radi dnevno..
Sada od 10-22 uz manje pauze tj. sleep mode
OMG ... Komp vam radi po 5 mjeseci, koliko vam isusati dodze racuna za struju. Ja nebi u zivotu dozvolio da mi komp radi vise od 2 do 3 sata dnevno, mene bi strefio sok kada bi dosao racun od 80€.
upalim ga oko podne radi do ponoći,ali nisam cijelo vrijeme na njemu,netko mi je rekao da je najbolje da se kompjutori ne pale gase cijelo vrijeme
oko 10 sati, kad skidam torrent onda i vise...
mene zanima kolko komp trosi struje ako npr. u mjesec dana radi 200h ...
kad ne bih 1 mjesec trosio struju uopce nego samo komp da radi 200h kolko bi bio racun odprilike ?
thx na odgovoru :D
Pa računaj prema PSU. Koliko ima snage u W? Meni je Chieftec 850 pa potrošnja u satima i dobiš Wh (vat-sate). Mis da je jedinica mjere za potrošnju kWh (kilovatsat). Onda moj komp zapravo ne troši 850W cijeli sat vremena nego u idle modu manje, a kad pokrećem 3D aplikacije u load troši više. Mis da je za moj potrošnja nekih 400W efektivnih jer imam jaku grafu i još je cijeli sistem overclockan.
Pa računaj prema PSU. Koliko ima snage u W? Meni je Chieftec 850 pa potrošnja u satima i dobiš Wh (vat-sate). Mis da je jedinica mjere za potrošnju kWh (kilovatsat). Onda moj komp zapravo ne troši 850W cijeli sat vremena nego u idle modu manje, a kad pokrećem 3D aplikacije u load troši više. Mis da je za moj potrošnja nekih 400W efektivnih jer imam jaku grafu i još je cijeli sistem overclockan.
Ma kakvi... U idleu ti je oko 100W, a u loadu maksimalno 250-300W
Sada sam računao i dođe mi na kraju valjda je to load 339W! Znači na pola puta od mojeg i tvojeg proračuna. Za idle sam znao da je to malo puno manje jer logički sam uočio nakon OC-a na CPU-Z i Catalyst Overclockingu da su taktovi manje i CPU, FSB, GPU, RAM.
Evo oko 48 sati uz dva resetiranja.
koji je smisao tog 1 tjedna
Sada sam računao i dođe mi na kraju valjda je to load 339W! Znači na pola puta od mojeg i tvojeg proračuna. Za idle sam znao da je to malo puno manje jer logički sam uočio nakon OC-a na CPU-Z i Catalyst Overclockingu da su taktovi manje i CPU, FSB, GPU, RAM.
To nije posve realno... Meni dođe oko 450W, a komp mi troši svega 350W u loadu (dok se furmark i OCCT CPU vrte). Znači ti maksimalno 300W možeš trošiti (mada u igrama vjerojatno trošiš oko 250W)
Imam tri mašine Ponekad rade i 24 sata!! ponosim se svojim mašinama Imam u Planu Proširenje na Servere odnosno nabavit
dobar server koji će također raditi super. eto!!
Radni 24/7, recimo da ga u prosjeku ugasim jednom u 2 mjeseca, to u onim slucajevima kad se ne vracam min 3 dana.
Torrent masina radi par godina bez gasenja. Tj ona mi nije na UPS-u pa kad nestane struje se ugasi, i to se dogodilo mozda 2 puta u zadnjih nekoliko godina.
Koliko struje neki sa ovog foruma potroše na bespotrebni rad kompa.,mogli bi svako 2 god. mijenjat komp.
pa meni u proseku radi oko 16-17 sati. znaci, kad se probudim za skolu upalim ga. onda on ostaje upaljen sve do ponoci dok ne legnem da njonjam. tako je obicno
25/8/367
I tako dva računala, monitora, UPS-a...
koja je svrha negašenja računala,nisu to hig-end audio komponente pa da se trebaju usvirati
Koliko struje neki sa ovog foruma potroše na bespotrebni rad kompa.,mogli bi svako 2 god. mijenjat komp.
Uvijek mi se nesto vrti, testira, svira muzika...itd
A torrent masina...no brainer
A druga stvar je da ta racunala trose ipak i dosta manje struje nego vecina ljudi misli, pogotovo kad ne rade nis zahtjevno, kad je iskljucen monitor, kad su downclockana...kao npr torrent masina.
Torrent masina mi godisnje ne uspije potrosit 500 kn struje.