Zyxel VMG5313-B30A problem

poruka: 8
|
čitano: 17.030
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Evo ga dobio upravo od Iskona za VDSL paket i podešavam ga i imam problema za WLAN passwordom.

Ovako idem na Network Setting -> Wireless -> General, i tamo sam podesio SSID i stavio WPA2-PSK protection, kao što mi je bilo i na starom Thomson Speedtouch 780 modemu. E sad, dvije stvari me živciraju :

1. Kad promijenim WPA password, odem na neki drugi meni ili se odlogiram i onda se opet vratim tu, piše isti password (kad je uključena password unmask opcija) kao što sam podesio za login na router (ono umjesto default "Administrator") a ne ona koju sam upravo stavio za WPA password (iako je ta aktivna čini se jer mi se TV uspješno spaja na WLAN sa tim passwordom). Dakle koliko vidim zbog nekog buga tu pokazuje pogrešnu šifru, jel to se još kome događa i ima li kakvo rješenje, ili možda ja nešto pogrešno radim ?

2. Ne da mi da za WPA key postavim šifru baš onakvu kakvu želim, tj. istu kakva mi je bila na starom modemu i radila mi je lipo godinama. Kvaka je u tome što sam za istovremeno lako pamćenje i teško probijanje stavio niz riječi u meni smislenoj rečenici (koju niko ne bi pogodio za miljun godina) koja je uključivala spaceove i znak ' . E sad mi ovaj modem propovijeda da ne smijem koristiti te znakove nego samo kako on oće (tj. onaj ko je napisa softver).

Ima li ikakav način za natjerati ga da postavim šifru kakvu god želim (pod uvjetom da odgovara protokolu, a odgovara jer sam je dosad uvijek koristio bez problema i na routeru i na raznim uređajima koji su se na njega spajali) ? Možda kad bi probao ono "unlockanje" šta su mnogi radili koje otvara razne opcije koje je Iskon zaključao ?

Fak it novi modem bi trebao biti napredniji a ne da ne podržava ono šta je stari već podržavao...

P.S.

Evo sad sam prebacia na drugi modem i opet nazad, i pod WPA password (unmasked) mi piše doslovno sljedeće (bez da sam ja išta mijenja) :

<html><head><script type="text/javascript">top.location='/login/login.html';</script></head></html>

Zbilja buggavo...

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.11.2015 16:22 (Enkidu).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Još par stvari koje mi se ne sviđaju, ako neko može dat savjet može li se to negdi drugo vidit ili nekako promijenit.

1. Prije mi je stari router (Speedtouch 780) pod home network -> devices prikaziva sve uređaje koji su trenutačno spojeni na WLAN ili su IKAD BILI spojeni (ovi drugi bi samo bili zasivljeni), dok ovaj Zyxel router pod Connection status prikazuje samo uređaje koji su TRENUTAČNO spojeni, dakle da li mogu kako napravit da prikazuje i one koji su se spajali, ili u nekom drugom meniju mogu vidit bar neki log spajanja ?

2. Onaj info pod Connection Status -> Status koliko vidim daje otprilike isti info kao i ona connections stranica na Speedtouch modemu ali brate ovaj je jezivo loše sa pogleda preglednosti i useabilitya napravljena, lika koji je to napravio treba poslati na hitni tečaj iz korisničkih sučelja...

0 0 hvala 0
17 godina

Home Networking->LAN Setup

Auto reserve IP for the same host : Enable

Home Networking->Static DHCP

I onda gledas...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa to nije odgovor na nijedno od postavljenih pitanja. Meni ne treba static DHCP, treba mi da vidim da li se neka nepoznata adresa nekad spojila ili nije. Neka tuđa kužiš ? Zar je toliko komplicirano da vidim ko je sve bio u WLAN-u ?

Inače koga zanima našao sam rješenje za onaj problem sa passwordom, iako je jako glupo. Većina WLAN softwarea (bilo router bilo uređaj koji se spaja u mrežu) prihvaća ASCII password (ali ne i ovaj kretenski router) ali iz njega i SSID-a interno izračunava 256-bit kod. E pa ja sam naša način za dobit taj kod (u obliku heksadecimalnog niza) iz mog ASCII passworda i SSID-a, i to sad radi. Dakle u interfaceu ovog routera sam unio taj heksadecimalni niz, a svagdje drugo mogu lipo unijeti moju ASCII šifru i lipo radi.

Još jedna stvar, ko želi više mogućnosti ovo zasad još uvijek lipo otvara sva vrata na ovom routeru :

username: supervisor
pass: )gR9&cGn3(}ce{et}s[*

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Zyxel VMG5313-B30A problem
Enkidu kaže...

treba mi da vidim da li se neka nepoznata adresa nekad spojila ili nije. Neka tuđa kužiš ? Zar je toliko komplicirano da vidim ko je sve bio u WLAN-u ?

Pa tamo ces to vidjeti takodjer... ako se i kad se bilo tko spoji, dobije static IP adresu koja ostane tamo skroz... ako znas od svojih uredjaja MAC onda ces prepoznati i neki koji nije tvoj.

17 godina
neaktivan

Aha sad kužim šta si htio reć... Al ipak je bio jednostavniji oni sistem da ti lipo prikaže ikone i imena (koja si ti dodijelio MAC adresama) u listi pa čim vidiš nešto unknown znaš da je nešto sumnjivo. Tako odi i radi u biti ali samo za trenutačne...

Ok thx.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Zyxel VMG5313-B30B problem

Imam problem sa ZyXel routerom. Ne mogu se spojiti mobitelom na router. Imam 4 mobitela i sa ni jednim se ne mogu spojiti. Kad probam spojiti PC sa wireless usb stikom, isto ne mogu. Imam TV sony android spojen bežično na isti router i to radi. Kad sam u blizini slobodne mreže u gradu ili kod prijatelja, mobitel se spaja bez greške. Nisam to ni primjetio dok nije sin pokušao spojit svoj mobitel. Mislio sam da upisuje krivi pasword. Probao sam otvoriti stranicu routera i ne prihvaća "Administrator" kao login i pasword. Do sad nisam imao problema  Ima li tko kakvu ideju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Zyxel VMG5313-B30B problem

Riješeno.
Restartao ruter na tvorničke postavke, podesio, stavio pasword i sve ok.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice