Evo ga dobio upravo od Iskona za VDSL paket i podešavam ga i imam problema za WLAN passwordom.
Ovako idem na Network Setting -> Wireless -> General, i tamo sam podesio SSID i stavio WPA2-PSK protection, kao što mi je bilo i na starom Thomson Speedtouch 780 modemu. E sad, dvije stvari me živciraju :
1. Kad promijenim WPA password, odem na neki drugi meni ili se odlogiram i onda se opet vratim tu, piše isti password (kad je uključena password unmask opcija) kao što sam podesio za login na router (ono umjesto default "Administrator") a ne ona koju sam upravo stavio za WPA password (iako je ta aktivna čini se jer mi se TV uspješno spaja na WLAN sa tim passwordom). Dakle koliko vidim zbog nekog buga tu pokazuje pogrešnu šifru, jel to se još kome događa i ima li kakvo rješenje, ili možda ja nešto pogrešno radim ?
2. Ne da mi da za WPA key postavim šifru baš onakvu kakvu želim, tj. istu kakva mi je bila na starom modemu i radila mi je lipo godinama. Kvaka je u tome što sam za istovremeno lako pamćenje i teško probijanje stavio niz riječi u meni smislenoj rečenici (koju niko ne bi pogodio za miljun godina) koja je uključivala spaceove i znak ' . E sad mi ovaj modem propovijeda da ne smijem koristiti te znakove nego samo kako on oće (tj. onaj ko je napisa softver).
Ima li ikakav način za natjerati ga da postavim šifru kakvu god želim (pod uvjetom da odgovara protokolu, a odgovara jer sam je dosad uvijek koristio bez problema i na routeru i na raznim uređajima koji su se na njega spajali) ? Možda kad bi probao ono "unlockanje" šta su mnogi radili koje otvara razne opcije koje je Iskon zaključao ?
Fak it novi modem bi trebao biti napredniji a ne da ne podržava ono šta je stari već podržavao...
P.S.
Evo sad sam prebacia na drugi modem i opet nazad, i pod WPA password (unmasked) mi piše doslovno sljedeće (bez da sam ja išta mijenja) :
<html><head><script type="text/javascript">top.location='/login/login.html';</script></head></html>
Zbilja buggavo...