T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.965
|
čitano: 7.111.100
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
T-Com Internet

Ne znam jel već postavljeno ovo pitanje, al cu pitat svejedno. Znaci primjetia sam da mi je brzina smanjena na 2Mbita (dok je prije bilo 4) i onda odem na njihovu stranicu i vidim da sad kod brzine piše 2-4Mbita (što njima očito znači default 2). Zanima me jel ovo privremeno ili oni planiraju ovim postupkom me utlačit da kao uzmem skuplji paket sa većom brzinom? Bojim se da će dobit jedino da se prebacim na nekog drugog operatera. Da li je itko drugi primjetia pad brzine?

0 0 hvala 0
13 godina
Re: T-Com Internet

http://speedtest.ht.hr/

izmjeri brzinu i ako je ispod 2MB prcaj ih jer ćeš onda dobiti punu brzinu

14 godina
T-Com Internet

A mislim stvarno, rezultat test u privitku, testira sam sa speedtestom i sličan rezultat... očito ću morat ih zvat sutra, nemam sad volje se svađat ^^ 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
msimu666 kaže...

A mislim stvarno, rezultat test u privitku, testira sam sa speedtestom i sličan rezultat... očito ću morat ih zvat sutra, nemam sad volje se svađat ^^ 

Mozes li uci u konfigurator routera i prvo pogledati na koju je brzinu router spojen? Moze biti i problem sa wifi-jem, ako se preko njega spajas.

Jer neces nista postici pametno ako zoves i svadas se sa njima, a router je uredno spojen na svoju brzinu.

14 godina
Ma uđem ko admin i disableam Wi-fi kad radim test i ovakva je brzina. A ne razumin baš na šta misliš sa ovim "pogledat na koju je brzinu router spojen", di tocno da pogledam?
15 godina
neaktivan
msimu666 kaže...
Ma uđem ko admin i disableam Wi-fi kad radim test i ovakva je brzina. A ne razumin baš na šta misliš sa ovim "pogledat na koju je brzinu router spojen", di tocno da pogledam?

Ne znam sada koji router imas. Na ZTE kojeg ja imam, mozes vidjeti iz slike.Znaci, bitan je Actual speed i tu se vidi kako je router spojen sa DSLAM-om.

Uglavnom je to nesto veca brzina od one koju bi ti mjerio sa speedtestom sa jednim racunalom spojenim zicno i bez ikakvog internetskog prometa jer se dio gubi na VoIP, overhead, error correction itd.

Znaci, sa svojih 3584 kbps kako je router spojen, ja mjerim brzinu oko 3.05 do 3.1 Mbps.

konfigurator konfigurator
14 godina
alen29 kaže...
msimu666 kaže...

Ne znam sada koji router imas. Na ZTE kojeg ja imam, mozes vidjeti iz slike.Znaci, bitan je Actual speed i tu se vidi kako je router spojen sa DSLAM-om.

Uglavnom je to nesto veca brzina od one koju bi ti mjerio sa speedtestom sa jednim racunalom spojenim zicno i bez ikakvog internetskog prometa jer se dio gubi na VoIP, overhead, error correction itd.

Znaci, sa svojih 3584 kbps kako je router spojen, ja mjerim brzinu oko 3.05 do 3.1 Mbps.

a nigdi mi ne piše "actual speed" kao tebi (vidi sliku) :/ a model routera je THOMSON TG782

15 godina
neaktivan

Nesto je drugo kod tebe problem, nije do manje pustene brzine jer je router spojen na 5341 kbps u downstreamu, trebao bi mjeriti punih 4 Mbps. Moze biti da ti nesto od uredaja vuce bandwidth, provjeri detaljno. Probaj pogasiti sve uredaje i mjeriti samo preko jednog racunala zicno spojenog i nek ti je wifi i dalje iskljucen u tom trenutku. Ja bih rekao da je tu negdje problem.

Ako mjeris i dalje malo, probaj prestekati mrezni kabel u drugi eth port ili probati sa drugim eth kabelom. Eventualno restartati router iako je rijetkost slucaj da je router spojen uredno sa DSLAM-om, a ne isporucuje brzinu koju bi trebao prema uredajima u kucanstvu.

EDIT: Jos jedna stvar. Imas li MAXtv tj. bas IPTV?

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.12.2014 1:35 (alen29).
15 godina
neaktivan
Provjeri mu SNR marigne u upstreamu i downstream,provjeri atenuaciju,resetiraj liniju te šibni reboot CPE,čisto da se uvjerio da nije do nas.
"A man,a woman and a yordle walk into the sun...They die,because it burns them alive.."
15 godina
neaktivan
pandza94 kaže...
Provjeri mu SNR marigne u upstreamu i downstream,provjeri atenuaciju,resetiraj liniju te šibni reboot CPE,čisto da se uvjerio da nije do nas.

Ne radim ja vise u HT-u ako si meni rekao.

14 godina
alen29 kaže...

Nesto je drugo kod tebe problem, nije do manje pustene brzine jer je router spojen na 5341 kbps u downstreamu, trebao bi mjeriti punih 4 Mbps. Moze biti da ti nesto od uredaja vuce bandwidth, provjeri detaljno. Probaj pogasiti sve uredaje i mjeriti samo preko jednog racunala zicno spojenog i nek ti je wifi i dalje iskljucen u tom trenutku. Ja bih rekao da je tu negdje problem.

Ako mjeris i dalje malo, probaj prestekati mrezni kabel u drugi eth port ili probati sa drugim eth kabelom. Eventualno restartati router iako je rijetkost slucaj da je router spojen uredno sa DSLAM-om, a ne isporucuje brzinu koju bi trebao prema uredajima u kucanstvu.

EDIT: Jos jedna stvar. Imas li MAXtv tj. bas IPTV?

A kad je ugašen wi-if nema šta drugo vuć bandwith jer imam samo jedno računalno spojeno žično. Kad se vratim sa posla probat ću preštekat kabel i restartat router pa javim.
Imam MAXtv

12 godina
neaktivan
pandza94 kaže...

Rijetko kada sam dobio poziv da optika kasni,no istina nekima i kasni.

Na tom linku pogledaj dostupnost,ispuni obrazac,ili najsigurnije nazovi SZK da ti to ispune,

bude realizirano kroz 30 dana.

Hahahaha dobro sam se nasmijao. Da ti ja posaljem mail dopisa s tvojim kolegama?

Dostupno kao jeste ali sad odjednom treba napraviti projekt. Pa jbt. zivim u centru grada akao da sam na selu.

U samom centru.

SZK kaze jedno, u mailu pise jednom ovako drugi put onako. I nikada nista.

Pisao sam vec prijetio sam i odvjetnikom i Hakomom ali ne vrijedi. Vi tulite i dalje svoje.

15 godina
neaktivan
msimu666 kaže...

Ne znam jel već postavljeno ovo pitanje, al cu pitat svejedno. Znaci primjetia sam da mi je brzina smanjena na 2Mbita (dok je prije bilo 4) i onda odem na njihovu stranicu i vidim da sad kod brzine piše 2-4Mbita (što njima očito znači default 2). Zanima me jel ovo privremeno ili oni planiraju ovim postupkom me utlačit da kao uzmem skuplji paket sa većom brzinom? Bojim se da će dobit jedino da se prebacim na nekog drugog operatera. Da li je itko drugi primjetia pad brzine?

Tak su i meni samo odjednom smanjili brzinu sa 10 na 6, i tako je bilo neko kratko vrijeme, tipa tjedan-dva, i onda su opet vratili na 10. Al to ne znači da će i tebi vratit.

15 godina
neaktivan
T-Com Internet

-

"A man,a woman and a yordle walk into the sun...They die,because it burns them alive.."
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.2.2015 14:42 (pandza94).
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

5341 kbps 

Dakle imaš net+maxtv 

Maxtv = 4Mbit i ovaj ostatak ti je Net..

SNR Margine su ti jad i bijeda , a Line Attenuation ti je malo visok , dakle parica ti je u banani.

Zatrazi mjerenje linije od tehnicara .

13 godina
T-Com Internet

zašto ovako velike razlike u sn margin i trebam li poduzimati što ili je to samo do njih

1 1
2 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

evo vratili mi optiku nakon osmomjesečne pauze. i dalje plaćam 4 Mb/sec.

Po mudrosti Nestor, po genijalnosti Sokrat, po umjetnosti Vergilije. Zemlja pokriva, narod plače, Olimp ga ima
15 godina
neaktivan

-

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.2.2015 14:42 (pandza94).
13 godina
odjavljen
Arnold Layne kaže...

Nemam internet,maxtv i telefon jos od 15.11.

Problem u podzemnom kablu.

Jel bi mogo na temelju toga prijevremeno prekinut ugovor ? 

Ako da , kako  ? Koja je procedura.

Bump 

Problem je jos uvijek i rekli su da bit trebalo bit popravljeno do Bozica lol 

Sto je vise od mjesec dana

http://www.snabbox.org/
13 godina
protjeran
meni su došli u petak ili subotu, zahtjev je verificiran u ponedjeljak, a usluga danas,

kad sam prvi put uvodio internet došli su za 3 dana od podnošenja zahtjeva. sve t-com.
Po mudrosti Nestor, po genijalnosti Sokrat, po umjetnosti Vergilije. Zemlja pokriva, narod plače, Olimp ga ima
13 godina
neaktivan

Ako nemaš pucanja veze ili problema sa sinkronizacijom onda je ovo ok , jer vidim da ti  Line Attenuation  dosta nisko sto je super .

12 godina
neaktivan
pandza94 kaže...

Default je 2-4 Mbit/s,no ako ti parica nije iz srednjeg vijeka,može podnijeti 4.

Samo mi u PP pošalji fiksni broj,pa ću pogledati to.

Joj vi ste mi najdraži,da bi vam se do zgrade dovela optika treba napraviti ogroman trošak onda se nešto žale,

pa prijete SZK.Da se mene pita,takve prijeteće pozive bih poslao negdje,a ne pokušavao pomoći.

Uglavnom,ako ćeš iskreno,nikakva prijetnja niti odvjetnik ti neće pomoći protiv T HT-a,tako bilo,tako ostalo.

Imaju više izlaza po ugovorima nego normalno računalo bitova.

Sad što tebi treba više do 30 dana iskreno ne mora značiti da svima drugima treba toliko.

Slozio bi se u svemu s tobom samo da dobijem nekakav tocan odgovor i isti od vise strana.

A ne prvo moguce je brzo, pa ipak ne tako brzo, pa mozda traje malo dulje, pa biti ce te pismeno obavijesteni a na kraju

nije ni moguce dok se projekt ne ostvari. I tako vec preko 3 mjeseca.

Vase povezivanje medjusobno i dijeljenje informacija je na nivou jedne Etiopije. Ne postoji!

Da u pravu si. Ovdje se nemoze ni odvjetnikom nista napraviti jer smo u takvoj zemlji gdje je servis prema potrosacima nevazan. Jedino vas ignorirati

ali opet imate monopol pa vas nije briga. Ali doci ce i vama vrijeme kad ce te uvidjeti da gubite puno s takvim akcijama.

Mozda to nece biti za godinu dana vec za pet godina. Ali doci ce vam kad sve vise ljudi pocne uzimati druge providere.

Znam to jer sam dugo godina zivio vani i vidio kako je kad izgubite monopol pa se komad kolaca smanjuje i smanjuje dok manji

provideri uzimaju veci udio jer im je servis bolji.

Ovo mi je trebao biti drugi prikljucak na moje ime. Sad nece biti nijedan.

Pa ako je vama svejedno sto ce biti 600 KN manje uplaceno na vas racun bome je i meni.

15 godina
neaktivan
T-Com Internet

-

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.2.2015 14:43 (pandza94).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
T-Com Internet

Obrati se HAKOM-u koji zabranjuje T-HT-u da uvede optiku do svih korisnika u Hrvatskoj, ograniceno im je jer bi time imali monopol ;)

Bolje pet do dvanaest, nego nijednu poslije jedan.
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
T-Com Internet

Poštovanje ljudi...eto da se priključim i ja sa svojim upitom...Zanima me (jer nisam mogao dobiti odgovor od tcoma) sljedeće: par godina sam imao thomsonov router speedtouch onaj.. Kad sam pitao da mi povećaju brzinu adsl-a, govorili su da ne može proći kroz sustav radi parice... Naime neki dan bio tehničar, stavio novi router (zxdsl 931VII) jer je stari crknuo, ja pošaljem zahtjev za brzinu 10mbit/s kad ono uspije proći kroz njihov sustav. Sav sretan napokon!! Mjerim brzinu onim speedtestom od tcom-a, download piči na 10,43 konstantno...I ta sreća je trajala samo jedan cijeli dan :( Sutradan mjerim brzinu, ona na 6,7-7 Mbit/s u downloadu i tako već 2 dana... Što zavisi do toga, to je pitanje koje me muči... ? Imam žično spojen komp jedan i mob na wifi po potrebi...Hvala vam svima unaprijed na odgovoru, volio bih kad bi ta brzina došla natrag jer sam se veselio samo jedan dan {#}

Evo i nekih parametara od mene... Evo i nekih parametara od mene...
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.12.2014 21:46 (berdas007).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Margine su jako niske. Vjerojatno parica nije dovoljno snazna da drzi vezu duze vremena na toj brzini. Pretpostavljam da se on uspije spojiti na toj brzini ponekad, ali margine osciliraju i nakon nekog vremena DSL pukne. Takoder je atenuacija dosta velika za tu brzinu.

Probaj barem DSL kabel iskopcati i ponovo ukopcati sa obe strane da vidis moze li ti se opet spojiti na toj brzini pa pogledaj onda stanje parametara linije.

10 godina
neaktivan

Pokušao sam,vidim da nema nekih znatnih promjena...Dakle bitno mi je da znam da nije stvar do mene nego do parice... ipak bolje i 7 nego 4 Mbit, što je tu je :) Bilo je lijepo na oko vidjeti onih 10 :D . Hvala na pomoći!

14 godina
T-Com Internet

Ceakm ukopcanje optike vec 100 dana - muci me jedno tehnicko pitanje.

Telefonski prikljucak mi dolazi u garazu (i bakar i optika). Odande je bakar bio povucen u kucu do komunikacijskog ormarica gdje je i modem/ruter.

Kako sada izgleda ta instalacija s optikom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

isto kao i sa bakrom samo dobiješ router više. optički kabel je tanak, mekan i lagan, žute boje i sproveden je kroz bijelu plastičnu lajsnu koja je montirana na vrhu zida tik do stropa pa se onda okomito spušta kad dođe u ravninu routera.

inače najveća prednost optike je da wireless veza ne može puknut ni na maximalnom downloadu, a najmanja brzina je 20 Mb/sec tako da se i dalje plaća ona najmanja 4 Mb/sec koja je prije instalacije optike bila na bakru (t-com). nema novog ugovora, ni povećanja cijene.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.12.2014 10:18 (glagoljica).
11 godina
neaktivan
T-Com Internet

Tu hebenu situaciju s optikom nikad neću prežalit. Živim na selu i očajno mi je potrebna optika međutim vjerojatno neće za mog životnog vijeka doći ovdje,dok moja sestra koja živi u gradu 10 km udaljenom od mog sela (Sl.Brod) može imati optiku a njoj ne treba, hebemti svijeta.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice