I opet, nažalost, moram potvrditi i sa svojim iskustvom. Zabrinjavajuće raste broj pokvarenih i lažljivih agenata a što je još gore, njihovi nadređeni ih štite a ni Hakom ih ne kažnjava.
Za jedan priključak sam naveden kao kontakt i agent me je zvao sa nekakvom ponudom pa sam ga zamolio da pošalje na mail kako bi mogao prenijeti vlasniku a tip je taj poziv zloupotrijebio za produženje ugovora. Nije poslao nikakav sms ili mail sa linkom za potvrdu što im je inače obaveza.
Par mjeseci poslije, računajući na to da je ugovor istekao htjeli smo prijeći na drugog operatera i teta na SZK kaže da smo pod ugovorom.
I onda slijedi agonija, namjerno i bezobrazno odugovlačenje sa odgovorom tko je, kako i kada produžio ugovor. Dobio sam punomoć od vlasnika da mogu istjerati ona dva obavezna kruga prigovora i da bi mogao slučaj proslijediti Hakomu.
Konačno sam došao do Hakoma i oni utvrde da nema ugovorne obaveze (odnosno HT nije mogao dokazati da postoji) i ništa - nikakve kazne HTu ni odštete nama što su nas maltretirali 5 mjeseci. Naravno ni za besramno laganje potpisnice odgovora na 2.stupanjski prigovor. To je naravno prouzročilo i daljnju štetu, jer zbog tog njihovog izmišljenog ugovora novi operater (Telemach) nije mogao do kraja obaviti cijeli proces (prijenos broja). I njihov agent je odgovoran jer nas je uvjeravao da će sve biti ok umjesto da je odmah sve obustavio dok se spor sa HTom ne riješi. Kad sam mu nakon cijelog postupka poslao konačnu odluku Hakoma mrtav hladan napiše da oni tu više ništa ne mogu napraviti i više se ne javlja.
Da ne duljim, ne prihvaćajte bilo kakve usmene ponude, samo pismeno a i to sa puno opreza jer idu dotle da odbijaju dati i snimke razgovora kad ih se uhvati u lažima.
Poseban problem je kad sve dogovori netko tko nije vlasnik (kao ja u ovom primjeru) a onda se poslije prave blesavi i to obilato zlorabe. Agent Telemacha me uopće nije tražio punomoć jer sve je super, divno i krasno kad treba sklopit novi ugovor. Nedugo poslije zovem SZK i pitam zašto nije stigao pismeni ugovor i potpuno me ignoriraju sa opravdanjem da ja nisam vlasnik. Da ponovim, ja sam sve dogovorio, imaju samo moj kontakt i potpis na radnom nalogu (instalacija priključka).
Na pismeni upit za objašnjenjem, je li onda ugovor uopće legalan (kad već ja koji sam sve dogovorio nemam nikakva prava) također nisu htjeli odgovoriti.
Ne znam da li redakcija ima volje i želje pozabaviti se ovim pitanjem ali to bi stvarno trebalo razjasniti jer je ovo sve gore i gore.
Ako nitko osim vlasnika ne može sklopiti ugovor ok, onda neka to ni ne nude ili neka se uvjetuje punomoć, ali onda, kad netko sve dogovori onda on ima sva prava i obaveze kao da je vlasnik.