T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.965
|
čitano: 7.103.520
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: T-Com Internet
Gdje pogledati parametre na Speedportovom ruteru?
Za VDSL, jel.
Optimizam je nedostatak iskustva.
17 godina
neaktivan
Armor kaže...

Kaj mislite, kad budu pocele Božićne ponude?

Ili budu sve, kak su na početku godine i obećali, "nagradili" VDSL-om ili optikom...? :)

Prvenstveno tu mislim na MaxTV 6mj 1kn, promjene MAX3 ponuda i poklona itd.

Od 14.11., tj. od ovog tjedna kreće božićna ponuda, 13.11. kreće uređivanje T-centara. 

Why so serious?
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.11.2015 18:15 (Cesc).
17 godina
T-Com Internet

Večeras sam primjetio da mi je net ograničen na 20/4 iako imam mogućnost za 40+/10+ i iako mi je aktiviran Turbo30.

Natežem se s njihovom korisničkom službom (fejs oko toga), reset routera i ostalo ne pomaže.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
191x7 kaže...

Večeras sam primjetio da mi je net ograničen na 20/4 iako imam mogućnost za 40+/10+ i iako mi je aktiviran Turbo30.

Natežem se s njihovom korisničkom službom (fejs oko toga), reset routera i ostalo ne pomaže.

evo ista situacija.. javi ako sta rijesis

http://trakt.tv/user/MjezZza
17 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Puno brži način ti je da odeš na stranice od tcoma, pitaj agenta ikona, klikneš na to i onda tamo postaviš pitanje. Obično ti agent odgovori kako će te prespojiti sa kolegom iz tehničke službe i u roku od minutu, dvije imaš tehničku podršku na chatu. :D

Why so serious?
17 godina
Cesc kaže...
djigibao kaže...
Gdje i kome je stigla ta obavjest? Link?
Hvala

Interna obavijest, poslana od strane teamleadera, zato je ni ne mogu linkati, ujedno je aktivacija turbo opcija jedan od najlakših načina kako agenti ostvaruju bodove. Pošto se u zadnje vrijeme dosta turbo brzina aktivira, postoji mogućnost da će ukinuti bodovanje za nju, stoga se sad pokušava iskoristiti preostalo vrijeme da se skupe bodovi, dok se još boduje.

Kaj mi je onda raditi, imam MAX2 S (10mb) i davno obecanje za Turbo 30...?

samegas
17 godina
neaktivan
T-Com Internet

Javi mi se sa podacima u pp, pa da ti to sutra probam riješiti. 

Why so serious?

0 0 hvala 0
17 godina
Cesc kaže...
191x7 kaže...

Puno brži način ti je da odeš na stranice od tcoma, pitaj agenta ikona, klikneš na to i onda tamo postaviš pitanje. Obično ti agent odgovori kako će te prespojiti sa kolegom iz tehničke službe i u roku od minutu, dvije imaš tehničku podršku na chatu. :D

Na slici vidi što kaže sajt kad se odabere chat s agentom:

Twitter: @191x7
17 godina
neaktivan
T-Com Internet

Meni sad uopće ne prikazuje, možda nešto mijenjaju na stranici, pogledaj drugu sliku kako font izgleda. 

EDIT: sad sve radi 

Why so serious?
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.11.2015 19:16 (Cesc).

0 0 hvala 0
13 godina
T-Com Internet

Danas su me iz T-Coma zvali i rekli da mogu uzeti MaxTV na 6 mjeseci za 1 kunu mjesečno te da nema nikakve ugovorne obaveze i da se nakon tih 6 mjeseci može deaktivirati MaxTV. Poznavajući T-Com, ovo je nemoguće pa me zanima u čemu je caka, plaćaju li se neke naknade ili nešto slično jer sumnjam da bi nudili za 1kn/mj?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
FileFicho kaže...

Danas su me iz T-Coma zvali i rekli da mogu uzeti MaxTV na 6 mjeseci za 1 kunu mjesečno te da nema nikakve ugovorne obaveze i da se nakon tih 6 mjeseci može deaktivirati MaxTV. Poznavajući T-Com, ovo je nemoguće pa me zanima u čemu je caka, plaćaju li se neke naknade ili nešto slično jer sumnjam da bi nudili za 1kn/mj?

to su i meni nudili i uzeo sam.. na kraju mi je internet preslab bio ili nesto slicno, tako da sam nakon 2 dana isao vratiti opremu i morao sam platiti oko 150 kuna zbog koristenja navedene.. 

13 godina
maxy0 kaže...
FileFicho kaže...

to su i meni nudili i uzeo sam.. na kraju mi je internet preslab bio ili nesto slicno, tako da sam nakon 2 dana isao vratiti opremu i morao sam platiti oko 150 kuna zbog koristenja navedene.. 

To su penali jer si prerano vratio ili se i inače to plaća?

16 godina
T-Com Internet

Evo imam samo par pitanja.

Da li je VOIP na T-Comu obavezan?

Da li netko zna kolko brzine guta VOIP a kolko MAX TV?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ibari91 kaže...

Je, proveli su migraciju prošle ili pretprošle godine, radi "racionalizacije troškova". 

Za voip ne znam, ali ako ti (je loša) parica povlači brzinu ispod 5,5 mbita, ni ne možeš imati Max tv. 

Why so serious?
16 godina

Maksimalna propusnost linije mi je oko 13megabita down i 1 megabit up pa me zanimalo da li bi se nekako moglo iskombinirati bez voipa da mi radi trio paket 10 megabita brzine

17 godina
neaktivan
T-Com Internet

Sorry, krivo sam pročitao. Moja iskustva su na 4 mbit-noj brzini, sve mi radi ok, sad na 10 mbitnoj i max tv... moglo bi biti malo nategnuto. Tipa trzanje slike i sl. 

Why so serious?
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.11.2015 0:34 (Cesc).

0 0 hvala 0
16 godina

Znači imaš trio paket sa 10 megabita i radi sve full brzinom kada ti je upaljeni TV i plus VOIP?

15 godina
Pa neznam bas dal su penali bili u pitanju.. Mislim da su naplatili samo jer je oprema otpakirana i koristena.. Vise nisam siguran, bilo je to prije 2 god negdje, al ista je to gamad i dalje.
13 godina
T-Com Internet

Evo, ja sam dobio VAŽNU informaciju. Nemojte uzimati ovu promotivnu ponudu MaxTV 6 mjeseci po 1 kunu! Caka vam je sljedeća: nakon što prihvatite tu ponudu, oni vam "zalijepe" ugovornu obavezu na 2 godine. Vi ako želite nakon tih 6 mjeseci to raskinuti morat ćete platiti jako velike penale, jer ste raskinuli ugovor 1,5 prije nego što ističe bez da ste znali da ste ga uopće potpisali. Ova "promotivna" ponuda je kao i većina od T-Coma - obična namještaljka, a oni su još jedom potvrdili da su obična 

Moj PC  
3 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
ibari91 kaže...

VoIP ti je obavezan samo ako pređeš na VDSL radi načina na koji radi.

16 godina
odjavljen

Nije.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
15 godina
neaktivan
Nego što je onda?
Kada ide VoIP, a kada ne ide?
Obrazloži svoj odgovor!
11 godina
neaktivan
T-Com Internet

Ovo je čisto iz iskustva i iz razgovora s tehničarom. Kad je došao VDSL, maknut je spliter, tako da i da hoću ne mogu spojiti telefon a tehničar mi je u razgovoru rekao da radi prelaska na VDSL i načina na koji sve spojeno na centrali ne mogu imati analognu liniju i VDSL. Štoviše, to je i dokazano spajanjem. Kad bi spojio preko splitera, ne bi imao internet, kad bi spojio bez splitera imao sam internet i telefon (preko voipa). Pokušao sam se i žaliti njima govorivši da mi ne odgovara da router radi cijeli dan radi samo radi telefona, ali iz SZK su me samo otpilili da oni tu ništa ne mogu jer je VDSL tako koncepiran.

Trebao bih dodati da činjenica da HT misli prodavati struju možda ima nešto sa "prisilnim" prelaskom na voip,

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.11.2015 13:32 (dai53nja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Pa nisam na ispitu da tako vičeš na mene

Ugl, ovisi kakav je miniDSLAM u centrali, moguće je da tel. ide preko splittera (na annexu B, pogotovo, A vrlo, vrlo rijetko osim ako treba dodatna linija). Sve ovisi kako je u centrali nariktano.

BTW. TV i tel. ne diraju net bandwith, oni su na svojim VLAN tagovima i ne troše taj promet.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
17 godina
Ja sam imao poprilici isti down/up prije nego sam se prešaltao na vdsl i nikakvih problema. Ali naravno nikad se nezna.
ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
15 godina
neaktivan
Dobro, u pravu si. Malo sam se zanio. :D

Aha, znači ne ide, ako ne mora.
17 godina
neaktivan
FileFicho kaže...

Evo, ja sam dobio VAŽNU informaciju. Nemojte uzimati ovu promotivnu ponudu MaxTV 6 mjeseci po 1 kunu! Caka vam je sljedeća: nakon što prihvatite tu ponudu, oni vam "zalijepe" ugovornu obavezu na 2 godine. Vi ako želite nakon tih 6 mjeseci to raskinuti morat ćete platiti jako velike penale, jer ste raskinuli ugovor 1,5 prije nego što ističe bez da ste znali da ste ga uopće potpisali. Ova "promotivna" ponuda je kao i većina od T-Coma - obična namještaljka, a oni su još jedom potvrdili da su obična 

Pa praktički svaka ponuda kad te agent nazove ti je pod ugovornom obvezom. Razlog zašto ne možeš vidjeti da si "potpisao" novi ugovor je taj da te nazove agent iz teleprodaje i kada ti pristaneš uzeti novi max tv, tebi ne dolazi zahtjev (ugovor) na kućnu adresu već ti se aktivira po defaultu. S druge strane, uvijek možeš tražiti preslušavanje razgovora, budući da se svaki razgovor snima, reći da agent nije rekao da je uz ugovornu obvezu i stoga je to nepošteno oglašavanje. 

Fun fact: ako netko bude uzimao mobilne tarife, doći će vam na kućnu adresu zahtjev u kojem piše ime agenta i to što su vam aktivirali. Ako nešto piše drugačije od onoga što vam je agent rekao (npr. umjesto flat minuta i poruka u tcomu, dobijete 300 jedinica), imate pravo u roku od 14 radnih dana od primitka zahtjeva odnijeti zahtjev u najbliži t-centar i tamo ga stornirati. 

Why so serious?
17 godina
Cesc kaže...
 Pa praktički svaka ponuda kad te agent nazove ti je pod ugovornom obvezom. Razlog zašto ne možeš vidjeti da si "potpisao" novi ugovor je taj da te nazove agent iz teleprodaje i kada ti pristaneš uzeti novi max tv, tebi ne dolazi zahtjev (ugovor) na kućnu adresu već ti se aktivira po defaultu. S druge strane, uvijek možeš tražiti preslušavanje razgovora, budući da se svaki razgovor snima, reći da agent nije rekao da je uz ugovornu obvezu i stoga je to nepošteno oglašavanje. 

A sa korisnicke strane kada pozelis telefonski raskinut ugovor onda je to nemoguca misija nego moras ici u T-centar (koji se nalazi min. 100km) i potrosit vrijeme, novac i zivce!!!  

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
17 godina
neaktivan
djigibao kaže...
Cesc kaže...

A sa korisnicke strane kada pozelis telefonski raskinut ugovor onda je to nemoguca misija nego moras ici u T-centar (koji se nalazi min. 100km) i potrosit vrijeme, novac i zivce!!!  

To sve stoji što si rekao, ali takav je sistem, da obeshrabri prekid ugovora.

Why so serious?
9 godina
neaktivan
dai53nja kaže...

Ovo je čisto iz iskustva i iz razgovora s tehničarom. Kad je došao VDSL, maknut je spliter, tako da i da hoću ne mogu spojiti telefon a tehničar mi je u razgovoru rekao da radi prelaska na VDSL i načina na koji sve spojeno na centrali ne mogu imati analognu liniju i VDSL. Štoviše, to je i dokazano spajanjem. Kad bi spojio preko splitera, ne bi imao internet, kad bi spojio bez splitera imao sam internet i telefon (preko voipa). Pokušao sam se i žaliti njima govorivši da mi ne odgovara da router radi cijeli dan radi samo radi telefona, ali iz SZK su me samo otpilili da oni tu ništa ne mogu jer je VDSL tako koncepiran.

Trebao bih dodati da činjenica da HT misli prodavati struju možda ima nešto sa "prisilnim" prelaskom na voip,

Ja imam VDSL  Turbo50, ZTE router i nemam VOIP, telefon ide preko splitera. Nitko i Tcoma nikad nije spomenuo Voip, niti ga je tehnicar spominjao, i sve radi ko zmaj

Evo par SS iz rutera:

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.11.2015 20:16 (Danny2904).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice