...pa i sad imam tih gresaka...zar ne?
Da, dodao sam "više". Imao bi ih više jer 17a profil ima manju snagu.
...pa i sad imam tih gresaka...zar ne?
Ima vecu frekvenciju i radi s visim frekvencijama, zato ima vise gresaka.
Danas mi je net baš koma. Ovo se stvarno nikad nije dešavalo. YouTube uopće ne mogu gledat iznad 360p, stranice se svaka druga crashaju... Ne znam šta je (brzina je oko 9.5/0.55 a inače je 10/0,64, tako da vjerujem da je do onih errora)
(Btw, primjetio sam da mi je data path fast, a prije par stranica je netko rekao da to ne može... evo kod mene je...)
Cini mi se da je opet sve palo i stalo.
Nis ne reagira kaj se fiksnog neta tice.
Cini mi se da je opet sve palo i stalo.
Nis ne reagira kaj se fiksnog neta tice.
Sve uredno radi..brzina 51-11
Je li funkcionira spajanje 2 routera izravno na ONT na optici?
Znači stavim HT router u bridge i koristim ga samo za maxtv+voip, a ovaj drugi (vlastiti) konfiguriram na internet? Znam da funkcoinira spajanje vlastitog routera u bridgani HT router, ali me baš zanima ovaj slučaj.
Hvala.
(Btw, primjetio sam da mi je data path fast, a prije par stranica je netko rekao da to ne može... evo kod mene je...)
Nije da ne moze, sve se moze, samo je stvar sto i kako bi se trebalo. Sto se kaze "pravila struke". Na tvoju atenuaciju stavit fast, to samo ako je linija ultra dobra. Tvoja cak i nije losa po prikazanom, al na tu razdaljinu ja fast ne bi stavljao jer je po ZTE-u i dalje slabija od nekog prosjeka.
Znači stavim HT router u bridge i koristim ga samo za maxtv+voip, a ovaj drugi (vlastiti) konfiguriram na internet? Znam da funkcoinira spajanje vlastitog routera u bridgani HT router, ali me baš zanima ovaj slučaj.
Hvala.
Kakva crna dva rutera? Ak je ht router u bridge modu, on i dalje hendla voip a u trio paketima ce hendlat i iptv. Ne vidim poantu extra rutera za voip i maxtv, jer ga ustvari ne trebas. Daj vise info iako 99% sam siguran da em ne trebas em nece raditi jer su privatne mreze za iptv i voip konfigurirane u ruteru i nemos se spojiti s drugog rutera na njih :)
Kakve su šanse za povećanje brzine za nas koji smo dalje od centrale. T-com već dugo vremene ništa nije redio po tom pitanju. VDSL neide za sad na ove linije. Čemu se možemo nadati?
Kakve su šanse za povećanje brzine za nas koji smo dalje od centrale. T-com već dugo vremene ništa nije redio po tom pitanju. VDSL neide za sad na ove linije. Čemu se možemo nadati?
Trenutno maxnet mini il kak se to zove, nije vdsl al radi. Bolja verzija je sunsea ormarici s optikom koji nicu na nekim remote lokacijama ali kojom logikom i redoslijedom ih slazu nemam pojma
Hvala.
Kakva crna dva rutera? Ak je ht router u bridge modu, on i dalje hendla voip a u trio paketima ce hendlat i iptv. Ne vidim poantu extra rutera za voip i maxtv, jer ga ustvari ne trebas. Daj vise info iako 99% sam siguran da em ne trebas em nece raditi jer su privatne mreze za iptv i voip konfigurirane u ruteru i nemos se spojiti s drugog rutera na njih :)
Gdje sam napisao da mi treba extra router za mxtv i voip? Daj čitaj malo bolje.
Njihov router bi bio stavljen u bridge mod i služio za maxtv i voip. Samo me čisto zanima informacija da li fukcionira spajanje vlastitog routera (koji bi bio podešen/tagiran za Internet) direkno na ONT, a ne u seriju nakon bridganog HT routera ?
Hvala.
Gdje sam napisao da mi treba extra router za mxtv i voip? Daj čitaj malo bolje.
Njihov router bi bio stavljen u bridge mod i služio za maxtv i voip. Samo me čisto zanima informacija da li fukcionira spajanje vlastitog routera (koji bi bio podešen/tagiran za Internet) direkno na ONT, a ne u seriju nakon bridganog HT routera ?
Aha, fakat
Cak ima externih slucajeva gdi su ljudi direktno stb spicili u ont :D I kao radi, mos i to probat, pa imas onda ruter za net i voip.
Moze se i ruter direktno u ont spajat, ali treba podesiti vlan tagging, id 100 ak nije bilo promjena je internet.
Znaci na tvom mjestu bi probal spojiti STB direktno i htov u bridgeu koristio i bok.
Evo došao vdsl u moje malo selo, al izgleda ništa za mene, veli mi pajdaš iz tehnike da karakteristike parice ne podržavaju vdsl i da ne može dodati u profil. Izgleda da line att i udaljenost od 1.3 km radi problem.
Nekakav savjet šta dalje? Poslao sam mail na prigovore pa ćemo vidjet šta i kako.
Evo došao vdsl u moje malo selo, al izgleda ništa za mene, veli mi pajdaš iz tehnike da karakteristike parice ne podržavaju vdsl i da ne može dodati u profil. Izgleda da line att i udaljenost od 1.3 km radi problem.
Nekakav savjet šta dalje? Poslao sam mail na prigovore pa ćemo vidjet šta i kako.
U potpunoj sam istoj situaciji kao i ti, čak imam i vrlo slične parametre u ruteru, selo ima vdsl, ja ne mogu, kažu da nije moguće. Poslao mail na prigovore, dobio sam isti odgovor kao i na fejsu...
U potpunoj sam istoj situaciji kao i ti, čak imam i vrlo slične parametre u ruteru, selo ima vdsl, ja ne mogu, kažu da nije moguće. Poslao mail na prigovore, dobio sam isti odgovor kao i na fejsu...
Vrijedi i za icu i tebe reedy: ak niste pod UO, pogledajte kaj vam iskon nudi. Ak daju vdsl uzmite od njih. Oni daju do cca 1.5km, ja evo s 1.3km i shebanom paricom jasem na vdslu od Iskona :D
netko te zafrkava
tu ide VDSL bez problema barem turbo 20
Vrijedi i za icu i tebe reedy: ak niste pod UO, pogledajte kaj vam iskon nudi. Ak daju vdsl uzmite od njih. Oni daju do cca 1.5km, ja evo s 1.3km i shebanom paricom jasem na vdslu od Iskona :D
Koja brzina ?
A odbijen si radi njihove interne politike da ne spajaju korisnike dalje od 1km valjda. S vdslom ne bi previse dobio, al bi ipak dobio nesto bolje nego s adslom. Nije ti linija bas losa, vrijedilo bi probat, ako nista, barem radi uploada. Pogledaj s drugim ISPom, oni nisu tako rigorozni, ili salji prigovor na prigovor dok te netko ne prihvati :)
Mene već godinu dana ne mogu/žele prebacit na neku od Turbo opcija. Trenutno imam 10/1 MBit i kad god pitam puteme telefona/facebooka/telekom portala uvijek isti odgovor. Nazalost na telefonskom broju 021/xxxxxx nemate tehnicke mogucnosti, no svakodnevno radimo na poboljsanju istih... Zivim na Bracu u Supetru, od centrale zracno 500m
Mene već godinu dana ne mogu/žele prebacit na neku od Turbo opcija. Trenutno imam 10/1 MBit i kad god pitam puteme telefona/facebooka/telekom portala uvijek isti odgovor. Nazalost na telefonskom broju 021/xxxxxx nemate tehnicke mogucnosti, no svakodnevno radimo na poboljsanju istih... Zivim na Bracu u Supetru, od centrale zracno 500m
Kod mene ista situacija, 500m zračne i 800 metara cestovne linije i svejedno nemože. Poslao sam i upit zašto točno nemože, pa su me lagali da centrala ne podržava a trojica kolega imaju vdsl na istoj smo centrali i slična je udaljenost samo sam ja južno a oni zapadno od centrale.
Zauzeti svi portovi na VDSL dslamu možda?
Koja brzina ?
Zbog shebane parice imam trenutno aktivan duo 20 paket, u kojem dobivam 19/2mbit. U 30 paketu max je bilo oko 24.5/2. Max u ruteru stoji na 29/2.2. Da je infrastruktura bolja mislim da ne bi bilo problema s 30/5.
Zauzeti svi portovi na VDSL dslamu možda?
Ma kakvi zauzeti, to je velika centrala, bio sam unutra, a možda 50 ljudi ima vdsl sve skupa.
ne zeli mi se danas povezati na wifi.. ni na jednom uredaju.. otisao sam tamo u postavke modema i promijenio sifru ali neide opet. jel zna netko mozda u cemu je problem
Pozdrav!
Koje routere daje T-COM uz optiku? Ili je jedan jedini model?
Ako je doma sva oprema gigabitna (racunala, NAS, media player...) isplatilo bi se uloziti u novi router, ili je ovaj njihov cisto dovoljan?
Pozdrav!
Ako je doma sva oprema gigabitna (racunala, NAS, media player...) isplatilo bi se uloziti u novi router, ili je ovaj njihov cisto dovoljan?
Za ekipu do 100mbit uvaljuju ZTE ZXDSL 931VII.
Za ekipu preko 100mbit Speedport W724V Type Ci.
Iako znaju i speedportove davati ekipi s 100mbit ali lan im spuste na 100mbit
Ne vidim razloga da ovaj njihov nebi bio dovoljan, osim ak imas neke specijalne zelje/potrebe :)
Pozdrav!
Za ekipu do 100mbit uvaljuju ZTE ZXDSL 931VII.
Za ekipu preko 100mbit Speedport W724V Type Ci.
Iako znaju i speedportove davati ekipi s 100mbit ali lan im spuste na 100mbit
Hvala!
Pretpostavljam da je Speedport dosta kvalitetniji komad hardvera?
Oprostite ako je , no zanima me kao korisnika Max tv-a kod kanala Arena 1 Arena 2, Arena 3, Arena 4 i Arena 5, dal je besplatno gledanje istih?
Odnosno kada dođem na te kanale piše mi gledanje i moram potvrditi a ispod mi stoji crvenim slovima 0,00kn
Dal to znači da je besplatno ili se ipak plaća.....
Eto oprostite još jednom na off topic pitanju
Pozdrav,
Zanima me par stvari jer imam pravo neke zalbe.
U šetom mjesecu sam napravio zahtjev za prebacivanje usluga na novu adresu. Na staroj adresi imao sam VDSL Turbo 30, i oni su mi stonirali nalog za preseljenje jer na novoj lokaciji nije moguce Turbo 30. I onda me oni nazovu drugi dan i obecaju kako ima VDSL ali Turbo 20 na mojoj lokaciji. I dan danas zovem i kazu da je maximum 10Mbit/s na ovoj lokaciji te da nema VDSL-a. Imam li neko pravo zalbe?
Oprostite ako je , no zanima me kao korisnika Max tv-a kod kanala Arena 1 Arena 2, Arena 3, Arena 4 i Arena 5, dal je besplatno gledanje istih?
Odnosno kada dođem na te kanale piše mi gledanje i moram potvrditi a ispod mi stoji crvenim slovima 0,00kn
Dal to znači da je besplatno ili se ipak plaća.....
Eto oprostite još jednom na off topic pitanju
Arena 1 ti je uključena u osnovni paket max tv-a, a s obzirom na to da si rekao da ti crvenim slovima stoji 0,00 kn, znači da nisi kupio pojedinačnu utakmicu za gledati. Arene 2,3,4,5 nećeš ni moći gledati ako ne uzmeš sportski paket ili kupuješ pojedinačne utakmice. Mali savjet, ako ćeš više gledati sportske sadržaje (nogomet, formula itd.), uzmi si na pretplatu sportski paket, jeftinije ti je platiti jednom mjesečno 70ak kuna za 10ak kanala nego platiti jednu utakmicu 50 kn. :)