Evo dok sam slao to digli mi brzinu, nije 30 ali je veća, neznam hoće li ići više od ovog ili ne.
Lupi screen sad sa vdsl-om..jel se mjenjaju parametri...
Evo dok sam slao to digli mi brzinu, nije 30 ali je veća, neznam hoće li ići više od ovog ili ne.
Lupi screen sad sa vdsl-om..jel se mjenjaju parametri...
Mogao bi cak dobiti i 30
Vidit ću sa njima još onda, jer brat je isto zatražio a živi kuću do mene ali izgleda da su mu upalili bez da promjene router pa sad nema neta
Kad njemu stave pa ću vidjet koliko on dobiva.
Ja imam 1 liniju i max tv je na satelit tako da možda bi i mogao ali nisu htjeli stavljat.
2-3 Megabita bi vise mogao dobiti dok actual rate ne dostigne attainable.. Jel.. Sve vise od toga bi dovelo do puno errora i MOZDA pucanja veze..
Jedno pitanje. Zvali me iz t-coma i nudili mi max 2s paket 4mbps (uz mogucnost povecanja brzine), 60 min razgovora za 215 kn na ugovor od 2 godine i za 60 kn neki galaxy mobitel. sad mene zanima, posto sam zaboravio pitati, da li je u tih 215 kn uracunata i naknada od 70 kn (ili koliko vec) za koristenje njihove mreze ili cu placati 285 kn?
Hvala :D
215kn je sve zajedno
Imam DSL 4mbit standard. Je li to samo dostupan FLAT promet ili još postoji 15 gb i 1 gb paket prometa?
Uzeo sam max2 S paket pa me strah da mi nisu slučajno ukinuli Flat, jer radim preko 100gb prometa mjesečno.
Evo ja sam sad narucio opciju turbo 50, Zivim u trnavi u ZG-u blizu City Centry one East.
Imam do ove njihove centrale 500m. I nisu mu rekli da moram ikoga zvat u vezi toga, sve ce tehnicari sredit kada ruter novi donesu :P
Trenutno sam na brzini 10Mbit i super radi, nastavit cu vas obavijestavati kako ce se odvijati stvari :)
Drzim fige da sve bude radilo kako spada
Jel samo meni ne radi ovo online prijava smetnje ili i vama?
Probao sam i preko mobitela, ali i dalje sivi popup box skoči kad dođem do opcije riješite smetnju.
cist da kazem, i ja sam u trnavi, nedavno uzeo turbo 30 i dobio nakon par dana, sve radi bez problema
http://i.imgur.com/nfrR1YN.png
Sada su mi ukljucili internet na novoj adresi, pa me zanima kolika je udaljenost i kvaliteta ovdje? Inace RIP old Turbo 30? :P
Sada su mi ukljucili internet na novoj adresi, pa me zanima kolika je udaljenost i kvaliteta ovdje? Inace RIP old Turbo 30? :P
Dosta veliki line..ali mislim da bi mogao navuci 30mb..sad ovisi jel centrala na koju si spojen podrzava vdsl..
Ja na 850m od centrale imam atenuaciju od 22db (kabel je oštećen na 150m od mene) te na 8mbps profilu imam 20db sn margine a ti jedva 12db.
Moja parica na vdsl-u ide do 27/2.6mbps a tvoja će još manje. Najvjerojatnije ti neće ni uključiti vdsl tj ni turbo 20.
Sve ovisi od parice do parice...netko ce na to dobiti netko ne...zato malo i nije pošten taj vdsl ali eto..
ja sam 150m di imam 43/11 a mogao bi iimat teoretski 50/kablu10-15 ,ali zbog kvara na tj.oscilacije nemogu
Ja na 850m od centrale imam atenuaciju od 22db (kabel je oštećen na 150m od mene) te na 8mbps profilu imam 20db sn margine a ti jedva 12db.
Moja parica na vdsl-u ide do 27/2.6mbps a tvoja će još manje. Najvjerojatnije ti neće ni uključiti vdsl tj ni turbo 20.
Treba uzet u obzir da je trenutno na fastu i nema nikakve protekcije na liniji. Ti vjerojatno imas. Po atenuaciji ga vjerojatno nece ukljucit jer je preko tih 1500. Jos nema errora na liniji, ali pretpostavljam da je tek resetirao, ili na fastu ne biljezi errore uopce, posto nema opcija ispravka (sto mi je glupo, i dalje bi trebao biljezit). Samim time sto su ga stavili na fast ga mozda i ukljuce, jer ne stavljaju svakog. U svakom slucaju, pokusat i vidjet, al sumnjam da ce ic u analizu linije dalje od "1600 m > 1500m, no vdsl" :)
ako su ovome ukljucili turbo 20 onda ce tebi sigurno
pogledaj sliku
Evo meni su dali turbo 20 a mom bratu turbo 30 a živimo u udaljenosti od 10 metara, sad sam zvao al kaže ženska da ću teško dobit ali da je poslala zahtjev, baš glupo.
Evo meni su dali turbo 20 a mom bratu turbo 30 a živimo u udaljenosti od 10 metara, sad sam zvao al kaže ženska da ću teško dobit ali da je poslala zahtjev, baš glupo.
zivite 10 metara daleko i svatko ima svoj internet?!? na tvojem mjestu bi odjavio turbo20 internet ako je bez ugovorne obveze (i ustedio 215 kn mjesecno odnosno 2580 kn godisnje) i spajao se na taj turbo30 internet
A gledaj, kuće su 10 metara udaljene ali signal baš ne hvata do mene, bude 1 crtica, hoću reći da mi nije jasno zašto njemu može a meni ne a kuće su praktički spojene, kažem rekla je ženska da je poslala zahtjev ali da još izbacuje da mi je max brzina 20, možda i bude 30 tko zna, on je dobio drugačiji router ja imam zte on ima onaj noviji pa neznam kako da nađem specifikacije kada uđem u router da mu vidim paricu.
Evo specsi, znači po njima meni je 20/2 max?
da li imaš maxtv?
Imam al je spojen satelitski, brat ima spojen na internet pa su mu dali 30, ispada da ima duplo bolju vezu od mene, mislim zadovoljan sam ja i s ovim ali mi nije jasno na koju osnovu oni daju te brzine pošto mi moramo imat 90% iste specifikacije kada su kuće praktički spojene
Imam al je spojen satelitski, brat ima spojen na internet pa su mu dali 30, ispada da ima duplo bolju vezu od mene, mislim zadovoljan sam ja i s ovim ali mi nije jasno na koju osnovu oni daju te brzine pošto mi moramo imat 90% iste specifikacije kada su kuće praktički spojene
Svaka linija je drukcija...ima oscilacija od jedne do druge kuce...evo moje parice..inace imam turbo 50 i max tv...
Jasno je to meni. ali sam mislio da ako je toliko blizu i ako nam kabel prolazi kroz kuće da je internet jednako jak, izgleda da nije, vidjet ćemo šta će sutra biti.
A gledaj, kuće su 10 metara udaljene ali signal baš ne hvata do mene, bude 1 crtica, hoću reći da mi nije jasno zašto njemu može a meni ne a kuće su praktički spojene, kažem rekla je ženska da je poslala zahtjev ali da još izbacuje da mi je max brzina 20, možda i bude 30 tko zna, on je dobio drugačiji router ja imam zte on ima onaj noviji pa neznam kako da nađem specifikacije kada uđem u router da mu vidim paricu.
Evo specsi, znači po njima meni je 20/2 max?
kakav ti je speedtest po ovome bi morao biti nesto jaci od 20 mbita sigurno oko 23-24 mbit/sec i upload oko 2,5
javi
Speed jo onoliki koliko oni daju, bude 20.71 download i upload 2,13, vjerujem da bi bilo brže da otvore do 30/5
Speed jo onoliki koliko oni daju, bude 20.71 download i upload 2,13, vjerujem da bi bilo brže da otvore do 30/5
moraju ti dati turbo 30 ako su meni dali turbo 50...