T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.965
|
čitano: 7.099.919
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran
T-Com Internet

sandokan111

ja sam zapravo udaljen 990 metara od centrale,taj ZTE  ne pokazuje dobro attenuation,imao sam prije ZTE-a gigaset763 i on je pokazivao 13.7 attenuation i to je točan podatak,onda po onome kalkulatoru max na vdsl je 38 megabita,mislim da ne žele pustit vdsl zbog noise margin

Pričaš gluposti ovo oko raskidanja ugovora, jer je ovo besplatna opcija i ne bih plaćao ništa više nego što sad plaćam 10megabita, nit bih imao ikakvo pravo na raskid ugovora ako bi mi na vdsl dali npr. 19megabita brzine

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2015 15:59 (Silent horror1992).

0 0 hvala 0
10 godina
T-Com Internet

Lol ides pomoc covjeku on te posere a da nezna sta prica :P Svasta.

Ne pricam gluposti, pravno, ti ako si na 30, a ne isporucuju ti iznad zakonskog minimuma imas pravo na raskid ugovora. To sto je to "besplatna opcija" ne znaci da pravno ne nosi nikakve posljedice. Zao mi je ako to ne razumijes, ali to je tako.

A da noise margin ima veze dal zele pustit vdsl il ne, je smjesno, al eto, ti nastavi vjerovat u taj podatak.

1 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Re: T-Com Internet
sandokan111 kaže...

Lol ides pomoc covjeku on te posere a da nezna sta prica :P Svasta.

Ne pricam gluposti, pravno, ti ako si na 30, a ne isporucuju ti iznad zakonskog minimuma imas pravo na raskid ugovora. To sto je to "besplatna opcija" ne znaci da pravno ne nosi nikakve posljedice. Zao mi je ako to ne razumijes, ali to je tako.

A da noise margin ima veze dal zele pustit vdsl il ne, je smjesno, al eto, ti nastavi vjerovat u taj podatak.

pa nisam te posrao kako  kažeš,samo sam se krivo izrazio,da sam znao da ćeš se nać uvrijeđen za ovo "gluposti" napisao bi ti isto samo bez toga hah.

ajde mi samo reci gdje sam ja to po papiru ili nekom ugovoru na 30megabita da bi imao pravo na neki prigovor ili kako ti kažeš raskid ugovora ?

a što se tiče noise margin zar nije što ti puste veću brzinu da margina pada i ako je preniska da veza može pucati ? ili sam i tu zalutao u procjeni

Da si ti u mojoj situaciji,da imaš uvjete za vdsl i da te tako odbiju šta bi učinio,odustao ili dosađivao svaki dan da uključe ?

15 godina
neaktivan
T-Com Internet

TURBO30 nema UO,radi toga ne možeš tražiti raskid cijelog ugovora,pogotovo ako je potpisan na 2-4.

Da imaš tehničkih problema,da ne možeš dobiti ugovorom vezanih 2-4 onda da,inače ne.

I da,tebi TURBO30 na toj liniji raditi neće,radi toga je potrebno odraditi promjenu na TURBO20,osim ako imaš MCD na 10.

LP

EUNE: 321Zdravko
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2015 17:44 (pandza94).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
protjeran
pandza94 kaže...

TURBO30 nema UO,radi toga ne možeš tražiti raskid cijelog ugovora,pogotovo ako je potpisan na 2-4.

Da imaš tehničkih problema,da ne možeš dobiti ugovorom vezanih 2-4 onda da,inače ne.

I da,tebi TURBO30 na toj liniji raditi neće,radi toga je potrebno odraditi promjenu na TURBO20,osim ako imaš MCD na 10.

LP

Ipak sam u pravu za ovo oko ugovora,a imaš i pm pa mi daj neki pametan savjet šta da radim.

17 godina
T-Com Internet

Pa sigurno sam 10min citao i suzdrzavao se dali rec nesto ili ne...

Ukratko, sta si trazio - to si dobio !

Nije ti vrag dao mira kad su ti ukljucili turbo30 i te greske su ti mozda prekidale liniju, rusile vezu ?

Nis mogo otvorit redtube itd ? Ne... jednostavno je ocima smetalo da iskacu tamo neke greske jel ?

I sad kad su ti fino ispeglali liniju da nemas tih gresaka, sve fino, uredno, ma uzivancija ti sad gledit info u modemu.... sad opet nevalja, ha ?

Zbilja nisam zloban ali nadam se da ugovor nes moc prekinut 

1 0 hvala 0
10 godina
Silent horror1992 kaže...

pa nisam te posrao kako  kažeš,samo sam se krivo izrazio,da sam znao da ćeš se nać uvrijeđen za ovo "gluposti" napisao bi ti isto samo bez toga hah.

ajde mi samo reci gdje sam ja to po papiru ili nekom ugovoru na 30megabita da bi imao pravo na neki prigovor ili kako ti kažeš raskid ugovora ?

a što se tiče noise margin zar nije što ti puste veću brzinu da margina pada i ako je preniska da veza može pucati ? ili sam i tu zalutao u procjeni

Da si ti u mojoj situaciji,da imaš uvjete za vdsl i da te tako odbiju šta bi učinio,odustao ili dosađivao svaki dan da uključe ?

Pa nisam uvrijedjen nego sam navikao na neku normalnu komunikaciju. Kad pricam na forumu ponasam se kao da pricam uzivo s covjekom. Nebitno, idemo dalje. Ovo sto si napisao tu za marginu je tocno, ali onaj prvi zakljucak sto si rekao da te radi toga ne prebacuju na vdsl neam neke logike, al i to je nebitno jer ide presiroko, a napisao sam ti vec zasto mislim da te ne prebacuju.

Sto se tice prava, hakom je odredio da je za 30 neki 21 minimum. Ili ako nije hakom onda se toga kao pijan plota drze svi operateri. E sad, ti nemas nikakvu ugovornu obvezu za tu opciju, ali ti si i dalje nesto s njima ugovorio. Nisam se previse zanimao za ovu opciju pa moram priznat nisam ni gledao detalje, ali stvari jednostavno tako funkcioniraju. Sve mora bit pravno rjeseno. Kako su oni opisali ovu opciju bi pogledao da znam nekog tko je na ovome pa bi ti mogao detaljnije reci, ali kao sto sam rekao, ne vjerujem da ti oni mogu ponudit 30, i ne moc to isporucit i nikom nista :) Stvari jednostavno ne funkcioniraju tako.

pandza94 kaže...

Dobro, koliko sam upoznat, ti ako si potpisao na 2-4 i nemozes uzet turbo 30? Ili mozes ali se placa?

Kako je onda to pravno regulirano da ti oni nesto nude bez ikakvih sankcija ako ti kazes da se ne moze ugovor raskinut. Po nekoj logici stvari, ti kad se prebacis na tu opciju jednostavno aneksiras postojeci ugovor u novi ugovor kojim ti je ponudjena brzina 30 i vdsl tehnologija, te nastavljas placat pod tim uvjetima. Nema stvaranaj nove ugovorne obveze, nego ostaje stara. Ako znas kako je ovo pravno rjeseno slobodno napisi.

tomytheboss kaže...

Evo što HT radi kod nas. Od 26.2 imamo Turbo 20. Sve radi odlično bez ikakvih grešaka tri mjeseca. U petak se nakon šest godina bez ugovorne obveze odlučimo na ugovor Max2L na 24 mjeseca i odmah kada se radi ugovor na još dodatnu brzinu za 10 kn/mjesečno radi Turbo 30 jer nam linija to dopušta.
Prvo isključenje Turbo 20, vraćanje na adsl 4Mbit/s, pa adsl 10Mbit/s i onda na Turbo 30...
Ali tu počinju problemi... primjetim promjene u postavkama modema i dosta crc i hec grešaka koje su dosta brzo rasle kojih prije na Turbo 20 nije bilo... napišem im email tehničkoj službi koji izvrše reset, te da bi na kraju ispalo ovo na zadnjem screenshotu. Zovem službu za korisnike maloprije i oni postavljaju liniju točno na 21 Mbit da se ne može napraviti pritužba jer je Turbo 30 od 21 do 30Mbit-a.. pa sad vi recite jel ovo normalno i onda se pitaju zašto godinama nismo htjeli ugovornu obvezu... Ne znam samo koliki je rok za raskid ugovora bez penala ako je rađen u T centru jer ovo je prestrašno.

Nesto ti nevalja tu, nista se tebi posebno nije dogodilo. Nemozes ti na 13db vdsl atenuacije imat max 20 kao sto pise na zadnje 2 slike. Ti ili ti je router u banani ili neznam sta. Zovi da to rijese, i pitaj ih kako je to max 22 na 13db atenuacije vdsl, a prije je bilo 54.

17 godina
T-Com Internet

A sta bi ja trebao rec...

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
T-Com Internet

Total time = 1 days 5 hours 9 min 18 sec
FEC:      1209840      20
CRC:      3698      10
ES:      1078      8
SES:      35      0
UAS:      287      287
LOS:      0      0
LOF:      0      0
LOM:      0      0

Htjedoh reci... ako sve radi ok, ako veza ne puca, ako nema cudnog ponasanja veze tipa da laga nesto ili download/upload nemaju neke

zamjetnije oscilacije..., onda se NE ZIVKA korisnicka sluzba, ne zali se na "greske" koje u sustini nisu greske ako sve ovo gore od problema

nije uocljivo nego je modem/router toliko puta "popeglao" liniju, ispravio sta je vec trebao itd...

Moras shvatit i tehnicku sluzbu tamo, sta da su ti napravili da imas manje gresaka ? Pa normalno da ce prvo "opalit" po brzini racunajuci

nizi profil - bolja stabilnost - manje gresaka samo sto je sad tamo ko zna sta sve petljao i zanji ss je katastrofa.

Da si surfo a manje vodio brigu o stats modema sad nebi bilo problema koje ces se sad nacekati da netko skuzi tamo sta i kako napraviti.

Bilo kako bilo, cinjenica je da si si sam nepotrebno uzrokovao probleme i sad se malo bori sa njima.

Sam si si kriv.

1 0 hvala 0
17 godina

@tomytheboss nisu ti mogli toliko ubiti vezu. Tebi je nešto drugo u igri.

Pogledaj kako ti je noise margin pao na 6db za DL i max se jako smanjio. Vrlo vjerojatno je loš spoj na portu dslama u centrali. Prijavi kvar i pošalji sliku prije i poslije.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
15 godina
djigibao kaže...

A sta bi ja trebao rec...

A tek ja..

Sve radi uredno..nema pucanja veze..sopcast, bf3, te streamovi i ostalo sve 5.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.5.2015 14:59 (Crojumper).
13 godina
neaktivan
T-Com Internet

imas li statistiku parice dok si bio na adsl-u?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Pozz ekipo...evo malo mog iskustva sa nasim cijenjenim t-comom...trebam i preporuku... 3 god imam max2 paket sa 4 mbps brzinom i placam nekih 250kn...pred par dana zove me operater i ponudi novi ugovor sa istom brzinom al sa neogranicenim pozivima( telefon opce ne koristim) za 280kn ?!! Pitam na koju foru on meni misli prodat novi ugovor ako ja sa njim nista ne dobivam nego cak i gubim tih 30 kn on odgovara da ugovor kakav sam do sada imal vise ne moze bit produzen...nakon nekoliko minuta pregovaranja on odluci da mi sad moze produzit ugovor koji sam imal do sad i da ce mi poslat na adresu... Nakon prekida razgovora moj internet ne radi...pricekam 2 sata i zovem ja njih. Ubrzo mi se ispricaju za prijasnji konflikt ukljuce ponovo net i nude max tv 3+3 mj.besplatno kao opravdanje za nesuglasice. Nakon toga zainteresiro se malo, vidim da za te novce mogu dobit vecu brzinu, ak se ne varam i do 30mbpsa..molio bi poneki savjet sta da radim i kako ostvarit nesto bolji ugovor
roman
15 godina
peace_of_cake kaže...

imas li statistiku parice dok si bio na adsl-u?

Nemam, ali sve je bilo ok na max 2s 10Mbit/s i nije bilo nikakvih errora. Sjećam se attenuation na Optimi dok sam bio prije godinu dana na D-Linku dslr 2640b čini mi se bilo nešto sitno 10-12 tu negdje. Kad su donijeli ovi iz HT-a ovaj ZTE skočile su sve vrijednosti. Do moje zgrade je sve ok vuče i do 50Mbit/s , ali su žice u stubištu prastare te bi ih trebalo ponovno provući, a ja sam na 5 katu tako da to baš i nema smisla s obzirom da ovo radi bez problema. Max tv nemam i ne trebam ga..

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.5.2015 23:04 (Crojumper).
15 godina
needlap kaže...
Pozz ekipo...evo malo mog iskustva sa nasim cijenjenim t-comom...trebam i preporuku... 3 god imam max2 paket sa 4 mbps brzinom i placam nekih 250kn...pred par dana zove me operater i ponudi novi ugovor sa istom brzinom al sa neogranicenim pozivima( telefon opce ne koristim) za 280kn ?!! Pitam na koju foru on meni misli prodat novi ugovor ako ja sa njim nista ne dobivam nego cak i gubim tih 30 kn on odgovara da ugovor kakav sam do sada imal vise ne moze bit produzen...nakon nekoliko minuta pregovaranja on odluci da mi sad moze produzit ugovor koji sam imal do sad i da ce mi poslat na adresu... Nakon prekida razgovora moj internet ne radi...pricekam 2 sata i zovem ja njih. Ubrzo mi se ispricaju za prijasnji konflikt ukljuce ponovo net i nude max tv 3+3 mj.besplatno kao opravdanje za nesuglasice. Nakon toga zainteresiro se malo, vidim da za te novce mogu dobit vecu brzinu, ak se ne varam i do 30mbpsa..molio bi poneki savjet sta da radim i kako ostvarit nesto bolji ugovor

Ako se hoćeš obvezivat, najbolji ti je MAX2 S, ali ugovor ti je 2 godine, brzina 10/0,6mbps (ili 30/5 ako ti je dostupna VDSL tehnologija) i 60 minuta telefoniranja 215kn.

Ako bi gledao i MaxTV imaš Max3 S, cijena ti je 300kn mjesečno ( 269kn + 30kn za funkcionalnost opreme, 269kn je samo reklama...)...

Čovječe, bolji sam u objašnjavanju od njihovih operatera, gdje da se prijavim za posao? 

15 godina
neaktivan
T-Com Internet

Max2 S samo za net naravno,no napredniji uzmu L zbog voice/uređaja.

EUNE: 321Zdravko
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Voice/uredaj? Moze neko laicko objasnjenje koja ja razlika izmedju S i L varijante? Te kolika je cijenovna razlika. Kako mogu provjerit dal imam pristup vdsl tehnologiji?
roman
12 godina
protjeran
T-Com Internet

evo i meni su pustili vdsl pa vidite ako to izgleda,navodno zbog max tv nisu htjeli turbo30 al dosta mi i ovo,ja zadovoljan. 

vdsl vdsl

0 0 hvala 0
10 godina
T-Com Internet

Osobno ne vidim razloga za tako nesto. Da ti puste profil 30 mozda ne bi imao svih 30, ali blizu, barem po ovom sto si tu stavio. Iako, to je zte, taj prikazuje svasta :)

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
sandokan111 kaže...

Osobno ne vidim razloga za tako nesto. Da ti puste profil 30 mozda ne bi imao svih 30, ali blizu, barem po ovom sto si tu stavio. Iako, to je zte, taj prikazuje svasta :)

tehničar je dolazio neka žica na centrali bila otišla pa nije htjelo sinkronizirat dsl uopće,on kaže da tu nema ni 900metara udaljenosti i da bi bez problema išlo turbo30 al neka dobro meni i  ovako samo da ne bude pucanja veze

16 godina
neaktivan
T-Com Internet

Evo nešto novo iz T-coma. Pošto sam prije pokušavao VDSL dobiti ali nije bilo moguće zbog centrali, sad me zovu  da je ona omogućena i da će mi poslati novi router.

inače, ovo je za područje Požege(Vidovci)

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
T-Com Internet

Ja živim u Novom Zagrebu (Brezovica) i meni nemogu spojiti 10 mb/s zato što je kao parica preopterećena pa će mi kao veza jako pucat

ja nemogu vjerovat, pa živimo u 21. st.

Ako sam ti pomogao, pritisni hvala
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.5.2015 20:55 (hrčak).
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
hrčak kaže...

Ja živim u Novom Zagrebu (Brezovica) i meni nemogu spojiti 10 mb/s zato što je kao parica preopterećena pa će mi kao veza jako pucat

ja nemogu vjerovat, pa živimo u 21. st.

Tako sam i ja imo isto i nisam mogo imat 10mb nego 4mb i taman mi spojili optiku na zgradu i prije par mj preso sa 4 mb na 100mb :P

12 godina
neaktivan
T-Com Internet

Moze li netko tko ima Turbo 30 opciju, duze od 3 mjeseca, potvrditi da je cijena i brzina ostala ista ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ista je cijena

Bit će!
14 godina
Drakon kaže...

Evo nešto novo iz T-coma. Pošto sam prije pokušavao VDSL dobiti ali nije bilo moguće zbog centrali, sad me zovu  da je ona omogućena i da će mi poslati novi router.

Evo da i ja javim da sam dobio VDSL (Turbo 20) u Požegi (Sajmište).
17.5 narucio router, dosao mi jucer. Sve ja to pospajam i nazovem ih i kazem da mi aktiviraju VDSL, prvo se javila neka zena i kaze oke sad cu vam ja to restartati, pricekajte 10 minuta i dobit ce te VDSL. Ja pricekam kad ono opet pise ADSL modul, i ista brzina. Zovem ja opet i javlja se neki decko i kaze da oni moraju svojoj administraciji poslati da mi je stigao router pa ce to biti aktivirano sutra.
Eto tako je i bilo, probudim se danas oko 11 sati kad ono ceka me punih 20/2Mbps. ;)

Stara parica Stara parica
Nova parica Nova parica
Stara brzina Stara brzina
Nova brzina Nova brzina
15 godina
neaktivan
Killuminati kaže...

Moze li netko tko ima Turbo 30 opciju, duze od 3 mjeseca, potvrditi da je cijena i brzina ostala ista ?

Meni se drastično spustila cijena, prije plaćao adsl 280 Kn telefon i 10 mbit, svaki mjesec, a s turbo i novim ugovorom plaćao 219 Kn, koristio sam 5 mjeseci turbo 30 i nakon toga dobio mogućnost da pređem na optiku i u ovome 5 mjesecu prešao na optiku.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.5.2015 12:10 (jobi123).
15 godina
dinos3 kaže...
Drakon kaže...

Evo da i ja javim da sam dobio VDSL (Turbo 20) u Požegi (Sajmište).
17.5 narucio router, dosao mi jucer. Sve ja to pospajam i nazovem ih i kazem da mi aktiviraju VDSL, prvo se javila neka zena i kaze oke sad cu vam ja to restartati, pricekajte 10 minuta i dobit ce te VDSL. Ja pricekam kad ono opet pise ADSL modul, i ista brzina. Zovem ja opet i javlja se neki decko i kaze da oni moraju svojoj administraciji poslati da mi je stigao router pa ce to biti aktivirano sutra.
Eto tako je i bilo, probudim se danas oko 11 sati kad ono ceka me punih 20/2Mbps. ;)

po ovom, možeš i na 30 bez problema

nemam za potpis
12 godina
protjeran
T-Com Internet

Juče mi pustili 27megabita za maxtv i net radilo sve super nije pucala veza,danas uđem u ruter i vidim ovo HAHAHA,pa nekom će mama na pazar samo da ih dobijem na telefon,šta rade oni nisu mi jasni nikako

hah hah

0 0 hvala 0
15 godina
Drakon kaže...

VDSLa ima u Vidovcima a nema pola kilomentra od centra... Extra

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice