T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.976
|
čitano: 7.137.799
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li nazn
Sasa2 kaže...

Evo usporedbe veze T-com-a i nakon prelaska na Iskon.

Brzina je OK kod T-coma je bila do 4Mbit, a kod Iskona je do 10Mbit.

Da li netko zna zašto su velike razlike u Noise margin i Line attenuation?

Mislim da je neka pogreska jer nema sanse da bi ti veza radila s takvim line attentuationom, mislim cak da su sve ostale vrijednosti prevelike tako da su ocitavanja vjerojatno kriva iz nekog razloga.

Ocitavanja dok si bio na T-Comu izgledaju ok.

Noise Margin (AKA Signal to Noise Margin or Signal to Noise Ratio)
Relative strength of the DSL signal to Noise ratio. 6dB is the lowest dB manufactures specify for modem to be able to synch. In some instances interleaving can help raise the noise margin to an acceptable level. The higher the number the better for this measurement.
6dB or below is bad and will experience no synch or intermittent synch problems
7dB-10dB is fair but does not leave much room for variances in conditions 
11dB-20dB is good with no synch problems
20dB-28dB is excellent
29dB or above is outstanding

Line Attenuation
Measure of how much the signal has degraded between the DSLAM and the modem. Maximum signal loss recommendation is usually about 60dB. The lower the dB the better for this measurement.
20dB and below is outstanding 
20dB-30dB is excellent
30dB-40dB is very good
40dB-50dB is good
50dB-60dB is poor and may experience connectivity issues
60dB or above is bad and will experience connectivity issues

Output Power
How much power modem (upstream) or DSLAM (downstream) is using. Maximum recommended is about 15dB. The lower the power the better for this measurement.

Po ovome se mozes ravnat sta se tice tih mjerenja.

"You can lead a fool to wisdom, but you can't make him think."
14 godina
puls4R kaže...
Sasa2 kaže...

Evo usporedbe veze T-com-a i nakon prelaska na Iskon.

Brzina je OK kod T-coma je bila do 4Mbit, a kod Iskona je do 10Mbit.

Da li netko zna zašto su velike razlike u Noise margin i Line attenuation?

Mislim da je neka pogreska jer nema sanse da bi ti veza radila s takvim line attentuationom, mislim cak da su sve ostale vrijednosti prevelike tako da su ocitavanja vjerojatno kriva iz nekog razloga.

Ocitavanja dok si bio na T-Comu izgledaju ok.

Noise Margin (AKA Signal to Noise Margin or Signal to Noise Ratio)
Relative strength of the DSL signal to Noise ratio. 6dB is the lowest dB manufactures specify for modem to be able to synch. In some instances interleaving can help raise the noise margin to an acceptable level. The higher the number the better for this measurement.
6dB or below is bad and will experience no synch or intermittent synch problems
7dB-10dB is fair but does not leave much room for variances in conditions 
11dB-20dB is good with no synch problems
20dB-28dB is excellent
29dB or above is outstanding

Line Attenuation
Measure of how much the signal has degraded between the DSLAM and the modem. Maximum signal loss recommendation is usually about 60dB. The lower the dB the better for this measurement.
20dB and below is outstanding 
20dB-30dB is excellent
30dB-40dB is very good
40dB-50dB is good
50dB-60dB is poor and may experience connectivity issues
60dB or above is bad and will experience connectivity issues

Output Power
How much power modem (upstream) or DSLAM (downstream) is using. Maximum recommended is about 15dB. The lower the power the better for this measurement.

Po ovome se mozes ravnat sta se tice tih mjerenja.

Ili ako hoces na hrvatskom objasnjenje http://forum.pcekspert.com/showpost.php?p=822867&postcount=1

12 godina
roby27 kaže...

Plaćam 10Mbps kod T-coma i već 3 tjedna brzina DL i UL mi je ovakva, nikako da dođe na prijašnjih 10Mbps, zvao sam i SZK i bio u T-centru ali bez pomaka. Inaće zatražio sam 10Mbps u 6 mjesecu i od tada nisam imao problema sa brzinama sve do prije cca 3 tjedna. Što se može napraviti po tom pitanju? Možda reset rutera ili nešto drugo?

Netko stručan ? 

13 godina
roby27 kaže...
roby27 kaže...

Plaćam 10Mbps kod T-coma i već 3 tjedna brzina DL i UL mi je ovakva, nikako da dođe na prijašnjih 10Mbps, zvao sam i SZK i bio u T-centru ali bez pomaka. Inaće zatražio sam 10Mbps u 6 mjesecu i od tada nisam imao problema sa brzinama sve do prije cca 3 tjedna. Što se može napraviti po tom pitanju? Možda reset rutera ili nešto drugo?

Netko stručan ? 

Nema tu strucnosti, ako ti ne daju brzinu koju hoces, otidi na onu njihovu aplikaciju reci da nisi sredio problem i nek ti dode doma i provjeri.

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
12 godina

Koju točno aplikaciju?

15 godina
neaktivan
roby27 kaže...

Koju točno aplikaciju?

Najbolje bi ti bilo sa HAKOMetrom 

"You can lead a fool to wisdom, but you can't make him think."
13 godina
T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li naznaka?

odi na t-com stranicu, tamo udi sa svojim podacima i imas rjesavanje problema ili kako vec... i tamo samo slijedi korake.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Da ali ja sam i dalje iznad 5mbps koliko je najniže dozvoljeno, max mi sada ide do 6,8mbps i neznam koliko se tu može utjecati jer sam zvao službu i čistili su liniju i nikakav pomak nije bio, a fino sam imao 10,5mbps jedno dobrih tri mjeseca ako ne i više.

16 godina
neaktivan

Nisi jedini sa tom brzinom. Jako je zanimljiva stvar da ju imaju svi istu i to u bit zvuči kao teorija zavjere ali živa istina. Jedno od riješanja je da se vratiš na 4 pa za dan dva podneseš zahtjev na 10 i tako non stop u krug.

http://www.youtube.com/glodalica
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina

I meni je točno tolika brzina ali samo onda kad imam upaljen i MaxTV. Kad je on ugašen onda se brzina digne.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Da pojasnim neke stvari oko ovoga kad se uzima drugi operater, a nemoze se dobit parica jer je nema.
Ovako to ide. Drugi operater posalje zahtjev za novog korisnika, ht izda nalog za terensku provjeru, ode se i provjeri ima li slobodnih parica, ako nema treba se stavljati vise parni kabel. E tu sad dolazi bitna stvar, ako se radi o drugom operateru izricito je zabranjeno slati nalog za zamjenu kabela, odnosno mora sebreci da tehnicki pogucnosti nema, znaci naredba je da za druge operatere nesmijemo mjenjati kabel. Dok ako za ht korisnika treba zamjena to je dozvoljeno.
Eto malo pojasnjenja da nebi bilo zabune, par puta smo stavilibda treba samo zamjena kabela, i onda je alternativni operator pritisnio ht i korisnik je dobio net, nakon tih nekoliko puta dosla je izricita zamjena izdavanja takvih naloga.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
16 godina
Meni je tako prosle godine 6 mjeseci dolazio racun u pola iznosa. Slao sam mail i isao u poslovnicu i rekao za navedeni problem nakon 2. racuna i nisu nista rijesili ali sam nakon 6. racuna morao platiti sve zaostatke. Ovo ljeto mi se isto desilo ali samo 2 mjeseca za redom. Nakon 1. racuna sam poslao mail i odgovorili su da ce rijesiti ali sam dobio i 2. racun u pola iznosa pa sam opet poslao mail i onda su to rijesili, ispricali se i otpisali mi dug tako da ovaj puta nisam morao platiti.
Scorp21
13 godina

Prelazim sa tcom-a na iskon. Telefon + internet brzina od 5 do 10 za 209 kn mjesecno  i tablet za 250 kn. Malo me frend zbunio jer kaze da je bolje otkazati tcomu pa poslje uzeti novog operatera jer se inace zna desiti da dobijas duple racune. Ima li tu istine ili ne bi trebao imati brige zbog toga?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Evo da vas obavijestim, kompletno podrucje Osiječko-baranjske županije s 15.12.13. u 00:00 ostaje bez analogne fiksne mreze. Koje je preso na voip je ko nije nece mu raditi telefon. 15.1. Je na redu Virovitičko-podravska.
16 godina
PC - stručnjak kaže...
Evo da vas obavijestim, kompletno podrucje Osiječko-baranjske županije s 15.12.13. u 00:00 ostaje bez analogne fiksne mreze. Koje je preso na voip je ko nije nece mu raditi telefon. 15.1. Je na redu Virovitičko-podravska.

ja nisam presao a i nisu mi ni nudili,niti me zvali radi prestekavanja,u rooteru vidim da je voip diseblan jos uvijek

iz okolice osijeka sam

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2260909
13 godina
neaktivan
Stavi modem na factory pa bi lampica trebala svijetlit, ali trebo si postom dobit, mi sad na terenu uzurbano prebacujemo ker su poslali da gase, al to se s njima nikada nezna. Mozda su te na MSAN stavili onda ti je sve isto ko i prije, a imas voip samo sto ide iz centrale a ne kod tebe.
11 godina
mariclius kaže...

Prelazim sa tcom-a na iskon. Telefon + internet brzina od 5 do 10 za 209 kn mjesecno  i tablet za 250 kn. Malo me frend zbunio jer kaze da je bolje otkazati tcomu pa poslje uzeti novog operatera jer se inace zna desiti da dobijas duple racune. Ima li tu istine ili ne bi trebao imati brige zbog toga?

Nemas straha, u istoj sam situaciji kao i ti, potvrdili su mi iz Iskona da oni sve rade (prebacivanje, odjava itd) i da mi korisnici nemam nista sa time, nekad davno je to bilo tako, danas vise ne, isti info sam dobio i iz t-coma.

Mene osobno vise brine na sta ce to licit, stigao mi je router, taj Eltek/Enkom sta daju je blago receno katastrofa. Ah, vidjet cu 16-og kad me prebace.

16 godina
jaZey kaže...
mariclius kaže...

Nemas straha, u istoj sam situaciji kao i ti, potvrdili su mi iz Iskona da oni sve rade (prebacivanje, odjava itd) i da mi korisnici nemam nista sa time, nekad davno je to bilo tako, danas vise ne, isti info sam dobio i iz t-coma.

Mene osobno vise brine na sta ce to licit, stigao mi je router, taj Eltek/Enkom sta daju je blago receno katastrofa. Ah, vidjet cu 16-og kad me prebace.

Po cemu zakljucujes da je router katastrofa? Koliko vidim po netu, bolji je od ovih Thomsonovih sto ih T-com nudi (onaj koji dobije Siemensa je pravi sretnik).

BTW za sve one koji su prije imali MaxTV, a sada imate Iskon Duo Funky.... opet mozete imati MaxTV utem satelita, a cijena je svega 67 KN za osnovni paket. MaxTV putem sateilta nije poskupio, dok je MaxTV putem adsl-a i telefona poskupio na 75 KN (osnovni paket) 

T-com ima najbolju IPTV uslugu sto jest jest (kanali + cijena), jedino im IPTV usluga nije precijenjena odnosno konkurencija je skuplja.

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.12.2013 9:25 (lovac82).
11 godina

Krivo sam se izrazio, tj. fali mi jedna rijec, izgleda, izgleda blago receno katastrofa.

16 godina
jaZey kaže...

Krivo sam se izrazio, tj. fali mi jedna rijec, izgleda, izgleda blago receno katastrofa.

Nego, koliko dugo si cekao router?

Zadnji put su mi se javili 3.11: "Vaša je dokumentacija zaprimljena i proslijeđena kolegama iz odjela za instalacije koji će Vas pravodobno obavijestiti o daljnjim koracima."

Jos me nitko nije kontaktirao...

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.12.2013 9:41 (lovac82).
15 godina

Mozda malo off topic pitanje al zanima me nesto. Kada imam kvar i zovem ih kazu da je rok popravka 3 dana... Sta ako ga prekorace? Jer trenutno mi internet ne radi a danas su puna 3 dana i jos ga nisu popravili

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
lovac82 kaže...

Nego, koliko dugo si cekao router?

27.11 - mail da su zaprimili dokumentaciju

4.12 - poziv da ce me prebacivat 16.12 

5.12 - sms od overseasa da mi Iskon salje router i da stize 6.12

6.12 - stigao router oko 18 sati

Znaci, router sam cekao 9 dana a ukljucenje, ako ce ic sve po planu, 19 dana, dok o tabletu ni glasa.

13 godina
neaktivan
Svi "pokloni" dolaze tek nakon sto je vidljiva aktivna usluga.
17 godina
PC - stručnjak kaže...
Stavi modem na factory pa bi lampica trebala svijetlit, ali trebo si postom dobit, mi sad na terenu uzurbano prebacujemo ker su poslali da gase, al to se s njima nikada nezna. Mozda su te na MSAN stavili onda ti je sve isto ko i prije, a imas voip samo sto ide iz centrale a ne kod tebe.

u slučaju MSAN-a će razliku uglavnom primjetiti samo oni koji imaju analogne modeme, faxove, POSove... da im odjednom ne rade baš najbolje.

13 godina
neaktivan
Isto kao i da ti fax itd. radi preko voipa kod tebe na modemh, fora stvar je sto optima takvu mrezu ima od prvog dana, znaci nikad nisu imali pravi analogni pots.
12 godina
roby27 kaže...

Da ali ja sam i dalje iznad 5mbps koliko je najniže dozvoljeno, max mi sada ide do 6,8mbps i neznam koliko se tu može utjecati jer sam zvao službu i čistili su liniju i nikakav pomak nije bio, a fino sam imao 10,5mbps jedno dobrih tri mjeseca ako ne i više.

op op brzine su se vratile na staro, torrent skidam 1,2MB/sec {#}

13 godina

Kakva je ova ciganska brije od strane T-com da ne mogu na net dok ne stisnem odustani da ne zelim uzeti 5-10mbps brzinu.

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina

ht možda preuzima telekom slovenije? ovo mi je najzanimljivi dio: Međutim, marže Telekoma Slovenije znatno su slabije od HT-ovih, što znači da bi konsolidirana kompanija izgubila nešto profitabilnosti,

0 0 hvala 0
13 godina

Najveca je fora sta sam cuo da švabe planiraju sebi uvesti VOIP pa se kod nas to prvo testira... eto koliko smo jadan narod {#}

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Kod nas ti se se sve testira u komercijalnoj uporabi jer smo mali, a usput dobro i zarade te otkriju di nastaju problemi i što treba popravljat. Voip sustav je neki mađarski koji nije bas nesto ok, konfigurator malo radi dobro malo ne. Evo danas je jos ok 30 min prosijek migracije. Zna bit i 10 min a i vise od 1 sat. A rucno se nemoze.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice