T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.965
|
čitano: 7.126.646
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li naznaka?

Također primjetio poboljšanje brzine uploada ali i downloada. Stvarno zadovoljan i nadam se da će se Tcom nastaviti raditi u tome pogledu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

I kod mene duplo brzi upload :)

EDIT: sisacko-moslavačka

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.9.2012 18:47 (BORG).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

tko dobije brži upload neka kaže gdje živi da znam kad ću doći ja na red (Vinkovci)

Jer idu po županijama redom

Da Bog da svi čiteri dobili rak kostiju,tako da ne mogu držati jebeni miš u ruci.Tada će imati barem malo opravdanja za varanje.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Re: T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li nazn
crozoki kaže...

tko dobije brži upload neka kaže gdje živi da znam kad ću doći ja na red (Vinkovci)

Jer idu po županijama redom

Ja sam danas dobio.VŽ

سمندری ڈاکو
15 godina

Kod mene još ništa. Zg zapad.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Bilo je i vrijeme da naprave nesto s brzinom uploada.

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.9.2012 18:57 (sky016).

0 0 hvala 0
17 godina
Jel ima tko iz Primorsko-Goranske zupanije da je dobio veci upload?
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

meni upload jos uvijek 0.20 u vrbovcu sam.. kada ce mi prebacit

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Već tjedan imam veći upload - Zagorje.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Ja sam dobio qitu u lovranu, mislim da ću bit među zadnjima.{#}

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Meni u Tenji(Osijeku) još uvijek ništa
robimarko@gmail.com
17 godina

lol mene su tako zaboravili prošlo dizanje brzina, pa smo se je i služba za korisnike dopisivali mailovima na sve strane  ali su to sredili pododsta brzo.

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Ima. Već tjedan ili možda i više čak. Mada nema situacije u kojoj to mogu primjetiti. Pohvalno što smanjuju asimetričnost, ali pravu pohvalu će zaslužiti kada osnovna brzina downloada bude duplo veća od aktualne.

Nemojte krivo shvatiti, ne tražim ja od njih poklanjanje mobitela kod produljenja, HDDova kod potpisivanja ugovora, veće brzine, sve od navedenog itd. Samo kažem da je razlika, barem meni, neprimjenta. Ali lijepo je znati.

Hvala ti Bože što sam RIJEČANIN!
15 godina
kod mene u Zadru još uvijek ništa...
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
TIR669 kaže...
djigibao kaže...

Ima. Već tjedan ili možda i više čak. Mada nema situacije u kojoj to mogu primjetiti. Pohvalno što smanjuju asimetričnost, ali pravu pohvalu će zaslužiti kada osnovna brzina downloada bude duplo veća od aktualne.

Ne mozes ocekivati puno vece upload brzine na bakru odnosno ADSL-u kada je to tehnicki nemoguce, dolazi VDSL2 tako da ces tada moci ali biti ce povlasteni samo oni koji su oko 1 KM od centrale....

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.9.2012 12:55 (lovac82).
15 godina
Sorry na blagom udaljavanju od teme, ali vidio sam da se spominje prijelaz na VoIP. Mene zanima hoćemo li svi morati na to preći ili samo oni koji žele? Mislim, ja imam tri telefona u kući sa spliterima i to sve funkcionira super! Utičnice su u zidovima posvuda u kući. I kako da ja onda sve te telefone spojim u modem koji je u mojoj sobi!? To znači da treba kopati kuću i svaku telefonsku žicu dovesti do mog modema? I još se odreći jednog telefona (modem ima 2 ulaza)?? Pa radije ću ostati na spliterima! Ovako bar mogu ugasiti modem kad mi ne treba ili kad otputujem, a u kući su starci koji moraju imat telefon u hodniku... U mom slučaju bi VoIP samo zakomplicirao stvar.
dr. Watson
17 godina
diskDEfragmenter kaže...
Sorry na blagom udaljavanju od teme, ali vidio sam da se spominje prijelaz na VoIP. Mene zanima hoćemo li svi morati na to preći ili samo oni koji žele? Mislim, ja imam tri telefona u kući sa spliterima i to sve funkcionira super! Utičnice su u zidovima posvuda u kući. I kako da ja onda sve te telefone spojim u modem koji je u mojoj sobi!? To znači da treba kopati kuću i svaku telefonsku žicu dovesti do mog modema? I još se odreći jednog telefona (modem ima 2 ulaza)?? Pa radije ću ostati na spliterima! Ovako bar mogu ugasiti modem kad mi ne treba ili kad otputujem, a u kući su starci koji moraju imat telefon u hodniku... U mom slučaju bi VoIP samo zakomplicirao stvar.

Na žalost prelazak je obavezan, nema hoće-nećeš. Rješenje ti je nabavka više prijenosnih telefona ili jednu bazu s više slušalica.

Dovoljna ti jejedna žica, dakle smao jedna telefonska utičnica i možeš spojiti 2 telefonska uređaja (ili 2 baze + više slušalica).

Router će morati biti stalno upaljen, ugašen ruter = nema telefoniranja. Nema struje = nema telefoniranja.

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
15 godina
neaktivan
191x7 kaže...
diskDEfragmenter kaže...

... ugašen ruter = nema telefoniranja. Nema struje = nema telefoniranja.

Rješenje: AGREGAT{#}

i UPS je ok!

..ali za muškarčine agregat.

Steam: nuketown | xfire: delacruser5 | skype: bernard.sasko | Facebook: Bernard Šaško | Origin: bernard.sasko@facebook.com (Berologic)
17 godina
191x7 kaže...
diskDEfragmenter kaže...

Na žalost prelazak je obavezan, nema hoće-nećeš. Rješenje ti je nabavka više prijenosnih telefona ili jednu bazu s više slušalica.

Dovoljna ti jejedna žica, dakle smao jedna telefonska utičnica i možeš spojiti 2 telefonska uređaja (ili 2 baze + više slušalica).

Router će morati biti stalno upaljen, ugašen ruter = nema telefoniranja. Nema struje = nema telefoniranja.

Trebalo bi ukinuti fisknu telefoniju. Zar to još itko uopće koristi?

15 godina
neaktivan

dal će svim korisnicima biti to omogučeno(po pitanju brzine neta)?dal će se morati mjenjati ruteri radi toga?

Što ga više lome-to ga više volim!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
191x7 kaže...
diskDEfragmenter kaže...

Čujte, ljudi... nemam ništa protiv poboljšanja i nove tehnologije niti sam ikad imao! Pozdravljam svaki korak prema naprijed. Uostalom bilo je i vrijeme da se T-Com malo pomakne prema naprijed, jer u zadnjih par godina sve stagnira. Ja sam samo rekao da meni ova promjena neće ništa bolje donijeti (što se tiče telefona) osim novih troškova i zafrkancije.

Jedino ako se ova sramotno visoka cijena pretplate za telefon smanji... onda ću vedrije gledati na tu promjenu.

Inače, brzina downloada, uploada, optika... - to je ono što treba podizati i mijenjati! Ako će VoIP pomoći da se dođe do bitnijih pomaka, onda sam ZA. 

E, da, zaboravih pitati. Hoće li baš svi preći na VoIP? Je li T-Com u potpunosti gasi te analogne centrale ili? A što s onima koji imaju samo telefon? Hoće li oni dobiti modem samo zbog VoIP-a?

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.9.2012 18:38 (diskDEfragmenter).
13 godina
neaktivan
diskDEfragmenter kaže...
191x7 kaže...
diskDEfragmenter kaže...
Sorry na blagom udaljavanju od teme, ali vidio sam da se spominje prijelaz na VoIP. Mene zanima hoćemo li svi morati na to preći ili samo oni koji žele?...

Na žalost prelazak je obavezan, nema hoće-nećeš...

...E, da, zaboravih pitati. Hoće li baš svi preći na VoIP? Je li T-Com u potpunosti gasi te analogne centrale ili? A što s onima koji imaju samo telefon? Hoće li oni dobiti modem samo zbog VoIP-a?

Upravo ova pitanja odnose se na bit problema i odgovor na njih vjerojatno će pojasniti dosta toga: "Hoće li baš svi preći na VOIP" i gasi li provider u potpunosti analogne centrale?

Ako se vratimo desetljeće unatrag prije tehnologije ADSL u ponudi providera bila je ISDN tehnologija. Već sa dolaskom ISDN-a u ponudi su se pojavili digitalni telefonski aparati ili "ISDN"-telefoni,  ali relativno malo korisnika prešlo je na digitalnu telefoniju.

Sada u vrijeme kada već nekoliko godina koristimo ADSL još uvijek je većina korisnika na analognoj telefoniji i vrši se postepeni prijelaz na digitalnu ili IMS-VOIP telefoniju.

Da malo pojasnim tehnologiju: Analogni telefonski signal kao takav putuje od telefonskog aparata do centrale paricama i stvara "smetnje" prolasku digitalnog ADSL signala koji odvajamo "spliterom". Dakle da  izbjegnemo troškove kupnje digitalnih telefonskih aparata te i dalje koristimo postojeće analogne telefone, provideri postepeno zamjenjuju "stare" routere novima s implementiranom mogućnošću VOIP telefonije putem broadbanda. Analogni telefonski signal iz postojećih analognih aparata kao takav ide samo do routera, dalje sve usluge (INTERNET+ IPTV+ VOIP) idu putem broadbanda.

Nadam se da sam bar malo pojasnio, prelaskom telefonije na VOIP bit će manje zagušenja linija i ostat će više prostora za povećanje propusnosti broadbanda.

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.9.2012 1:37 (Hardwhelper!!!).
13 godina
neaktivan
diskDEfragmenter kaže...
191x7 kaže...

Jedino ako se ova sramotno visoka cijena pretplate za telefon smanji... onda ću vedrije gledati na tu promjenu.

Prije će se pretplata povećati nego smanjiti.

13 godina

Ja mislim da će morati smanjivati cifre pretplate, jer pretpostavljam (uvjetno rečeno) da su ljudi sve više i više počeli prelaziti kod konkurencije. Također poslovni korisnici ne preferiraju baš T-Com, radije alternativne i druge solucije. Nešto će se morati mijenjati, možda ne istog časa, ali u bližoj budućnosti sigurno.

Fuck me I'm famous.
15 godina
Hardwhelper!!! kaže...

Upravo ova pitanja odnose se na bit problema i odgovor na njih vjerojatno će pojasniti dosta toga: "Hoće li baš svi preći na VOIP" i gasi li provider u potpunosti analogne centrale?

Ako se vratimo desetljeće unatrag prije tehnologije ADSL u ponudi providera bila je ISDN tehnologija. Već sa dolaskom ISDN-a u ponudi su se pojavili digitalni telefonski aparati ili "ISDN"-telefoni,  ali relativno malo korisnika prešlo je na digitalnu telefoniju.

Sada u vrijeme kada već nekoliko godina koristimo ADSL još uvijek je većina korisnika na analognoj telefoniji i vrši se postepeni prijelaz na digitalnu ili IMS-VOIP telefoniju.

Da malo pojasnim tehnologiju: Analogni telefonski signal kao takav putuje od telefonskog aparata do centrale paricama i stvara "smetnje" prolasku digitalnog ADSL signala koji odvajamo "spliterom". Dakle da  izbjegnemo troškove kupnje digitalnih telefonskih aparata te i dalje koristimo postojeće analogne telefone, provideri postepeno zamjenjuju "stare" routere novima s implementiranom mogućnošću VOIP telefonije putem broadbanda. Analogni telefonski signal iz postojećih analognih aparata kao takav ide samo do routera, dalje sve usluge (INTERNET+ IPTV+ VOIP) idu putem broadbanda.

Nadam se da sam bar malo pojasnio, prelaskom telefonije na VOIP bit će manje zagušenja linija i ostat će više prostora za povećanje propusnosti broadbanda.

Hvala na ovom iscrpnom objašnjenju. Imam još samo jedno pitanje: što su to VoIP telefoni? Vidio sam da neki imaju ethernet kabel na sebi, drugi imaju "običan" telefonski kabel, a neki čak USB. Pretpostavljam da ovaj s USB-om služi samo za stvari tipa Skype i ovisam je o PC-u. Dakle, to zapravo nije "pravi" telefon?

Naši modemi imaju obični telefonski ulaz za VoIP. Čemu onda služe ovi telefoni sa ethernetom? Vidio sam i da postoje adapteri za priključivanje običnih telefona na ethernet.

Dakle, ako sam dobro shvatio, modem ima ulaz za obične analogne telefone. Ne trebaju nam, znači, VoIP telefoni?

dRoID kaže...

Prije će se pretplata povećati nego smanjiti.

Takav potez T-Comu nije baš pametno povući. Nova tehnologija bi trebala smanjiti cijenu, pogotovo onda kad prijelaz na nju ne uključuje velik ulog u poboljšanje infrastrukture.

Pogledajte VoIP u SAD-u. Tamo nitko više ni ne plaća pretplatu na telefon.

17 godina
diskDEfragmenter kaže...

Takav potez T-Comu nije baš pametno povući. Nova tehnologija bi trebala smanjiti cijenu, pogotovo onda kad prijelaz na nju ne uključuje velik ulog u poboljšanje infrastrukture.

Pogledajte VoIP u SAD-u. Tamo nitko više ni ne plaća pretplatu na telefon.

Da je država zadržala infrastrukturu i iznajmljivala je svim providerima, umjesto što smo

prodali t-comu, dosad bi zbog konkurencije imali bar 2-3 puta manje cijene...jedna Rumunjska

ima oko 1200 Internet providera i 10-ak puta manje cijene od nas

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
13 godina
neaktivan

Na mojih 10Mbita ,povecan upload na 640kbs.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Siskin kaže...

Na mojih 10Mbita ,povecan upload na 640kbs.

Ja sam isto na 10mbit, no kad radim speedtest, dodje mi upload na 0,66 kao i tebi, no pred kraj padne na 0,40 otprilike

[url=http://www.enjin.com/bf3-signature-generator][img]http://sigs.enjin.com/sig-bf3/680763f317669c2b.png[/img][/url]
13 godina
neaktivan
diskDEfragmenter kaže...

Dakle, ako sam dobro shvatio, modem ima ulaz za obične analogne telefone. Ne trebaju nam, znači, VoIP telefoni?

Upravo tako novi modemi koji postupno zamjenjuju postojeće ujedno su VOIP adapteri i na njih priključujemo "postojeće" analogne telefonske aparate.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.9.2012 2:08 (Hardwhelper!!!).
17 godina
Hardwhelper!!! kaže...
diskDEfragmenter kaže...
191x7 kaže...
diskDEfragmenter kaže...
Sorry na blagom udaljavanju od teme, ali vidio sam da se spominje prijelaz na VoIP. Mene zanima hoćemo li svi morati na to preći ili samo oni koji žele?...

Na žalost prelazak je obavezan, nema hoće-nećeš...

...E, da, zaboravih pitati. Hoće li baš svi preći na VoIP? Je li T-Com u potpunosti gasi te analogne centrale ili? A što s onima koji imaju samo telefon? Hoće li oni dobiti modem samo zbog VoIP-a?

Ja sam cuo da je još jedan razlog prelaska na voip, a to je da ulaskom u EU t-com nece vise smijeti naplacivati pretplatu na liniju pa ce tome doskociti tako da ce sad naplacivati pretplatu na voip?Koliko je to tocno?

Da Bog da svi čiteri dobili rak kostiju,tako da ne mogu držati jebeni miš u ruci.Tada će imati barem malo opravdanja za varanje.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice