Također primjetio poboljšanje brzine uploada ali i downloada. Stvarno zadovoljan i nadam se da će se Tcom nastaviti raditi u tome pogledu.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
I kod mene duplo brzi upload :)
EDIT: sisacko-moslavačka
tko dobije brži upload neka kaže gdje živi da znam kad ću doći ja na red (Vinkovci)
Jer idu po županijama redom
tko dobije brži upload neka kaže gdje živi da znam kad ću doći ja na red (Vinkovci)
Jer idu po županijama redom
Ja sam danas dobio.VŽ
Kod mene još ništa. Zg zapad.
meni upload jos uvijek 0.20 u vrbovcu sam.. kada ce mi prebacit
Već tjedan imam veći upload - Zagorje.
Ja sam dobio qitu u lovranu, mislim da ću bit među zadnjima.
lol mene su tako zaboravili prošlo dizanje brzina, pa smo se je i služba za korisnike dopisivali mailovima na sve strane ali su to sredili pododsta brzo.
Ima. Već tjedan ili možda i više čak. Mada nema situacije u kojoj to mogu primjetiti. Pohvalno što smanjuju asimetričnost, ali pravu pohvalu će zaslužiti kada osnovna brzina downloada bude duplo veća od aktualne.
Nemojte krivo shvatiti, ne tražim ja od njih poklanjanje mobitela kod produljenja, HDDova kod potpisivanja ugovora, veće brzine, sve od navedenog itd. Samo kažem da je razlika, barem meni, neprimjenta. Ali lijepo je znati.

Ima. Već tjedan ili možda i više čak. Mada nema situacije u kojoj to mogu primjetiti. Pohvalno što smanjuju asimetričnost, ali pravu pohvalu će zaslužiti kada osnovna brzina downloada bude duplo veća od aktualne.
Ne mozes ocekivati puno vece upload brzine na bakru odnosno ADSL-u kada je to tehnicki nemoguce, dolazi VDSL2 tako da ces tada moci ali biti ce povlasteni samo oni koji su oko 1 KM od centrale....

Na žalost prelazak je obavezan, nema hoće-nećeš. Rješenje ti je nabavka više prijenosnih telefona ili jednu bazu s više slušalica.
Dovoljna ti jejedna žica, dakle smao jedna telefonska utičnica i možeš spojiti 2 telefonska uređaja (ili 2 baze + više slušalica).
Router će morati biti stalno upaljen, ugašen ruter = nema telefoniranja. Nema struje = nema telefoniranja.
... ugašen ruter = nema telefoniranja. Nema struje = nema telefoniranja.
Rješenje: AGREGAT
i UPS je ok!
..ali za muškarčine agregat.
Na žalost prelazak je obavezan, nema hoće-nećeš. Rješenje ti je nabavka više prijenosnih telefona ili jednu bazu s više slušalica.
Dovoljna ti jejedna žica, dakle smao jedna telefonska utičnica i možeš spojiti 2 telefonska uređaja (ili 2 baze + više slušalica).
Router će morati biti stalno upaljen, ugašen ruter = nema telefoniranja. Nema struje = nema telefoniranja.
Trebalo bi ukinuti fisknu telefoniju. Zar to još itko uopće koristi?
dal će svim korisnicima biti to omogučeno(po pitanju brzine neta)?dal će se morati mjenjati ruteri radi toga?
Čujte, ljudi... nemam ništa protiv poboljšanja i nove tehnologije niti sam ikad imao! Pozdravljam svaki korak prema naprijed. Uostalom bilo je i vrijeme da se T-Com malo pomakne prema naprijed, jer u zadnjih par godina sve stagnira. Ja sam samo rekao da meni ova promjena neće ništa bolje donijeti (što se tiče telefona) osim novih troškova i zafrkancije.
Jedino ako se ova sramotno visoka cijena pretplate za telefon smanji... onda ću vedrije gledati na tu promjenu.
Inače, brzina downloada, uploada, optika... - to je ono što treba podizati i mijenjati! Ako će VoIP pomoći da se dođe do bitnijih pomaka, onda sam ZA.
E, da, zaboravih pitati. Hoće li baš svi preći na VoIP? Je li T-Com u potpunosti gasi te analogne centrale ili? A što s onima koji imaju samo telefon? Hoće li oni dobiti modem samo zbog VoIP-a?
Na žalost prelazak je obavezan, nema hoće-nećeš...
...E, da, zaboravih pitati. Hoće li baš svi preći na VoIP? Je li T-Com u potpunosti gasi te analogne centrale ili? A što s onima koji imaju samo telefon? Hoće li oni dobiti modem samo zbog VoIP-a?
Upravo ova pitanja odnose se na bit problema i odgovor na njih vjerojatno će pojasniti dosta toga: "Hoće li baš svi preći na VOIP" i gasi li provider u potpunosti analogne centrale?
Ako se vratimo desetljeće unatrag prije tehnologije ADSL u ponudi providera bila je ISDN tehnologija. Već sa dolaskom ISDN-a u ponudi su se pojavili digitalni telefonski aparati ili "ISDN"-telefoni, ali relativno malo korisnika prešlo je na digitalnu telefoniju.
Sada u vrijeme kada već nekoliko godina koristimo ADSL još uvijek je većina korisnika na analognoj telefoniji i vrši se postepeni prijelaz na digitalnu ili IMS-VOIP telefoniju.
Da malo pojasnim tehnologiju: Analogni telefonski signal kao takav putuje od telefonskog aparata do centrale paricama i stvara "smetnje" prolasku digitalnog ADSL signala koji odvajamo "spliterom". Dakle da izbjegnemo troškove kupnje digitalnih telefonskih aparata te i dalje koristimo postojeće analogne telefone, provideri postepeno zamjenjuju "stare" routere novima s implementiranom mogućnošću VOIP telefonije putem broadbanda. Analogni telefonski signal iz postojećih analognih aparata kao takav ide samo do routera, dalje sve usluge (INTERNET+ IPTV+ VOIP) idu putem broadbanda.
Nadam se da sam bar malo pojasnio, prelaskom telefonije na VOIP bit će manje zagušenja linija i ostat će više prostora za povećanje propusnosti broadbanda.
Jedino ako se ova sramotno visoka cijena pretplate za telefon smanji... onda ću vedrije gledati na tu promjenu.
Prije će se pretplata povećati nego smanjiti.
Ja mislim da će morati smanjivati cifre pretplate, jer pretpostavljam (uvjetno rečeno) da su ljudi sve više i više počeli prelaziti kod konkurencije. Također poslovni korisnici ne preferiraju baš T-Com, radije alternativne i druge solucije. Nešto će se morati mijenjati, možda ne istog časa, ali u bližoj budućnosti sigurno.
Upravo ova pitanja odnose se na bit problema i odgovor na njih vjerojatno će pojasniti dosta toga: "Hoće li baš svi preći na VOIP" i gasi li provider u potpunosti analogne centrale?
Ako se vratimo desetljeće unatrag prije tehnologije ADSL u ponudi providera bila je ISDN tehnologija. Već sa dolaskom ISDN-a u ponudi su se pojavili digitalni telefonski aparati ili "ISDN"-telefoni, ali relativno malo korisnika prešlo je na digitalnu telefoniju.
Sada u vrijeme kada već nekoliko godina koristimo ADSL još uvijek je većina korisnika na analognoj telefoniji i vrši se postepeni prijelaz na digitalnu ili IMS-VOIP telefoniju.
Da malo pojasnim tehnologiju: Analogni telefonski signal kao takav putuje od telefonskog aparata do centrale paricama i stvara "smetnje" prolasku digitalnog ADSL signala koji odvajamo "spliterom". Dakle da izbjegnemo troškove kupnje digitalnih telefonskih aparata te i dalje koristimo postojeće analogne telefone, provideri postepeno zamjenjuju "stare" routere novima s implementiranom mogućnošću VOIP telefonije putem broadbanda. Analogni telefonski signal iz postojećih analognih aparata kao takav ide samo do routera, dalje sve usluge (INTERNET+ IPTV+ VOIP) idu putem broadbanda.
Nadam se da sam bar malo pojasnio, prelaskom telefonije na VOIP bit će manje zagušenja linija i ostat će više prostora za povećanje propusnosti broadbanda.
Hvala na ovom iscrpnom objašnjenju. Imam još samo jedno pitanje: što su to VoIP telefoni? Vidio sam da neki imaju ethernet kabel na sebi, drugi imaju "običan" telefonski kabel, a neki čak USB. Pretpostavljam da ovaj s USB-om služi samo za stvari tipa Skype i ovisam je o PC-u. Dakle, to zapravo nije "pravi" telefon?
Naši modemi imaju obični telefonski ulaz za VoIP. Čemu onda služe ovi telefoni sa ethernetom? Vidio sam i da postoje adapteri za priključivanje običnih telefona na ethernet.
Dakle, ako sam dobro shvatio, modem ima ulaz za obične analogne telefone. Ne trebaju nam, znači, VoIP telefoni?
Prije će se pretplata povećati nego smanjiti.
Takav potez T-Comu nije baš pametno povući. Nova tehnologija bi trebala smanjiti cijenu, pogotovo onda kad prijelaz na nju ne uključuje velik ulog u poboljšanje infrastrukture.
Pogledajte VoIP u SAD-u. Tamo nitko više ni ne plaća pretplatu na telefon.
Takav potez T-Comu nije baš pametno povući. Nova tehnologija bi trebala smanjiti cijenu, pogotovo onda kad prijelaz na nju ne uključuje velik ulog u poboljšanje infrastrukture.
Pogledajte VoIP u SAD-u. Tamo nitko više ni ne plaća pretplatu na telefon.
Da je država zadržala infrastrukturu i iznajmljivala je svim providerima, umjesto što smo
prodali t-comu, dosad bi zbog konkurencije imali bar 2-3 puta manje cijene...jedna Rumunjska
ima oko 1200 Internet providera i 10-ak puta manje cijene od nas
Na mojih 10Mbita ,povecan upload na 640kbs.
Ja sam isto na 10mbit, no kad radim speedtest, dodje mi upload na 0,66 kao i tebi, no pred kraj padne na 0,40 otprilike
Dakle, ako sam dobro shvatio, modem ima ulaz za obične analogne telefone. Ne trebaju nam, znači, VoIP telefoni?
Upravo tako novi modemi koji postupno zamjenjuju postojeće ujedno su VOIP adapteri i na njih priključujemo "postojeće" analogne telefonske aparate.
Na žalost prelazak je obavezan, nema hoće-nećeš...
...E, da, zaboravih pitati. Hoće li baš svi preći na VoIP? Je li T-Com u potpunosti gasi te analogne centrale ili? A što s onima koji imaju samo telefon? Hoće li oni dobiti modem samo zbog VoIP-a?
Ja sam cuo da je još jedan razlog prelaska na voip, a to je da ulaskom u EU t-com nece vise smijeti naplacivati pretplatu na liniju pa ce tome doskociti tako da ce sad naplacivati pretplatu na voip?Koliko je to tocno?