T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.965
|
čitano: 7.125.268
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li nazn
lovac82 kaže...

Skidao sam prije i po 300-400+ vise mjeseci zaredom pa me nisu nista upozoravali, niti su mi limitirali brzinu... sada skidam manje, ugl 100-200. Vani limitiraju samo na tim vecim brzinama, al jbt... moram uzeti onu vecu brzinu od 50 mbit/s down i 10mbit/s up da bih mogao do 200 GB skinuti?!?!? radije bih 20 down i 30 up xD, mada nece spustiti kao na mobitelima, ipak ce ostati 6mbit/s.

Zanimljivo je bilo citati raspravu na hakom.hr gdje se raspravljalo o stetnosti acte itd.... odmah sam znao da ce operateri cmizdriti na to xD, znaju oni vrlo dobro sto ce se dogoditi kada nas pocnu provjeravati, vecina ce pijeci na slabiji paket od 15 i 1 GB {#}, tu svi oni dijele isto misljenje... mada bi ovo bio pravi rat piratstvu jer kada bi te ISP he**o, e onda je ozbiljno.

Nebi većina prešla, oni napredniji bi kupili seedboxeve i FTP-om prebacivali fajlove, a ostali bi morali prijeći na privatne trackere i Usenet.

Za pročitati : Waterways ✓ - Out of Position ✓ - Bridges ✓ - Isolation Play scan;_; - Green Fairy
15 godina
neaktivan
8ax kaže...
lnova65 kaže...
8ax kaže...

Prejadno, za zgradu iz 2009.

Mislim 9mbps downstream, wtf.

BTW, jel ovo znači da sam skinuo 60GB u 3 dana?

Čekam da dođe BTNet ovdje, Metronet već ima optiku al je daleko preskupo.

kolko je optika kod metroneta

5/5 + Telefon + Flat - 170kn

10/10 + Telefon + Flat - 240kn

15/15 + Telefon + Flat - 310kn

25/25 + Telefon + Flat - 420kn

A BTNet nudi:

10/10 1play Optic Flat - 99kn

24/24 1play Optic Flat - 179kn

Po meni je BTNet najbolja mreža i za DSL, imaju 4mbps, IPTV sa 39 programa i telefon za 100kn.

Za 300kn imaju 24/24mbps, IPTV sa 100 programa i 220min za telefon, a Amis za 360kn nudi isto to, ali sa daleko nižom upload brzinom (20/0.8)

Sve je to lijepo po cijenama i na papiru, ali BNet ima katastrofalnu kvalitetu usluge i podrška im je na istom nivou. Radije T-Com.

17 godina
T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li naznaka?

Nažalost od ostalih providera, jedino mi je t com dostupan za net, s cijenom sam nezadovoljan ko i večina njihovih korisnika, al podrška odnosno kvaliteta usluge im je ODLIČNA! Još dok bi cijenom bili pristupčniji, di bi im bio kraj..

Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
zvonac kaže...

Nažalost od ostalih providera, jedino mi je t com dostupan za net, s cijenom sam nezadovoljan ko i večina njihovih korisnika, al podrška odnosno kvaliteta usluge im je ODLIČNA! Još dok bi cijenom bili pristupčniji, di bi im bio kraj..

Slazem se da je kvaliteta usluge vise manje odlicna.... i moram priznati da sa tehnickom sluzbom nisam imao vecih problema, zvao sam ih par puta (ne sjecam se kada lol), zovu oni mene kada treba produziti ugovor ali uljudno pitaju bla bla, ja odbijem ako ne pase (kao npr mobitel koji vec imam, a uostalom zelim cekati jos da vidim sto ce biti s vdsl-om... ipak je ugovor na 2 god), dosada nikakvih problema... pucanja veze sam imao prije nekih 2-3 god (trajalo svega desetak dana) i to su ugl sva moja iskustva s njima. Samo jbt, kada vidim da je flat 100 KN, a svi ostali vani i kod nas nude po cca 30-50 KN flat onda mi dode muka (za brzinu sam vec navikao) {#}.... al dobro, to je monopol i mogu jer prakticki nemaju konkurencije na mnogim mjestima.

VRLO BITNO!

Evo, nasao sam site na kojem se nalazi prostorno uredenje Zagrebacke zupanije klik (vidi sliku), ugl bas kako sam i pretpostavio.... izgleda da se centrale nalaze tamo gdje su centri Hrvatske poste i/ili vatrogasni domovi i sl. Ovu drugu sliku sam kopirao od kolege sa pcexpert foruma "pipe", ugl 1000 feeta vam je 304.8 metara (dakle, radi se o brzini uploada i downloada u odnosu na udaljenost od centrale). Zadnje, jedno je gdje je centrala... a drugo je kojim putem idu vodovi, laze li malo router i sl.

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.8.2012 15:40 (lovac82).
16 godina
@ba2033 BTNet, ne BNet.
Za pročitati : Waterways ✓ - Out of Position ✓ - Bridges ✓ - Isolation Play scan;_; - Green Fairy
16 godina
Ja se na srecu u 12. mjesecu prebacujem na BTNet 3play 24/24 ili Metronet 3play 25/25...
15 godina
8ax kaže...
Ja se na srecu u 12. mjesecu prebacujem na BTNet 3play 24/24 ili Metronet 3play 25/25...

sta se nesto gradi ili se ti selis?

lnova65
16 godina
8ax kaže...

Nikad cuo za BTnet?

16 godina
8ax kaže...

Oni ne ogranicavaju flat? u tom slucaju je 1mbit vise manje isti k.... bitniji je ostatak usluge i kvaliteta.

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.8.2012 20:18 (lovac82).
17 godina

šta im to znaći udaljeni pretplatnički stupanj?

BF3:crna_bandera
16 godina
@inova65

Istece ugovor :D
Oduvijek je bila optika ovdje. (Vrbani 3)
16 godina
8ax kaže...
@inova65

Istece ugovor :D
Oduvijek je bila optika ovdje. (Vrbani 3)

To je novi dio jel tako? ( relativno nov )

14 godina
neaktivan

Tako sam i mislio da se te centrale nalaze gdje je pošta... znači moja izračunata vrijednost odgovara otprilke mojoj zracnoj udaljenosti od pošte (manje od 1 km..).

Ali znam da t-com ograničava brzine ako imas brzine veće od 4 mbps i skineš više od 100/200 GB. Pa to nije ništa. Ja svaki dan skinem bar 20 GB. Znači za mjesec dana bi skinuo bar 600 GB. Nije mi jasno odakle ISP-ovima pravo da ograničavaju flat-rate...flat rate bi trebao biti neograničen u svakom pogledu.

Ja znam jednog lika koji puno skida blu-rayeve i uploada (nije iz hrv naravno :)) i kaže da svaku malu mjenja ISP. Nikad nema isti ISP više od godine.

0 0 hvala 1
16 godina
@Fake

Da, 2009.
16 godina

Hah, nemogu se registirirat na moj.hrvatskitelekom.hr jer mi je stari poslovni korisnik, nego mora slat nekave faksove...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Konacno nam dolazi taj VDSL2, a nas najvise brine ta glupa udaljenost od centrale odnosno loop distance.... zato sam malo istrazio to oko tih mjerenja od centrale do kuca (nase i strane forume/site-ove i nije uopce tako prestrasno kako se cinilo na prvu), pa sam eto to sve "upakirao" u jednu sliku zajedno sa svim ostalim bitnim stvarima koje vec znamo. Pa eto, pokusao sam naci sto bolje grafove koji bi objasnili ovo... imajte na umu da je pola sa razlicitih izbvora odnosno operatera (njihove usluge, nece ponuditi svi isto bez obzira bila tehnologija 100% ista), tako da moze varirati... ali u osnovi, to je to (vise-manje) za nas.

Biti ce kopanja i sa VDSL2, ali ne ako cemo koristiti onaj Kabel X sto ce smanjiti troskove, odnosno kopat ce se samo zbog RTC (ormarica), a kabeli ce se izvaciti tim Kabel X sistemom...

EDIT:Sorry, evo uploadao sam ponovno, zaboravio skroz da BUG smanjuje sliku/kvalitetu

http://postimage.org/image/q9x0opr2p/full/

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.8.2012 21:16 (lovac82).
Moj PC  
5 0 hvala 5
16 godina

Stavi link na sliku, ovako se ništa nevidi.

Sad sam prominija rooter sa gigasetom sx763 i line attenuation mi je 13.2dB dog mi je thomson pokaziva 10dB, sad kome virovat.

Sve jedno to je to je onutar 1km i mislim da neću imat problema je mi gigaset pokazuje maximalnu brzinu linije od 17312kbps, a imam i HD paket.

Only the brave
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ispravljeno {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ali opet se nevidi, imaš li veće rezolucije? {#}

Edit: Evo sam si se ispravija.

Only the brave
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.8.2012 21:19 (RePlaY).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
8ax kaže...
@ba2033 BTNet, ne BNet.

Moje isprike.

Fake_Alert kaže...
8ax kaže...

Nikad cuo za BTnet?

Ni ja, ali to je zato što je dostupan u 5000 domova, tako da nije neka konkurencija, ikome.

17 godina

http://www.btnet.hr/ To je ovaj, iskreno, prvi put čujem, sve sam si mislil da je Bnet a ne BTnet{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
zvonac kaže...

http://www.btnet.hr/ To je ovaj, iskreno, prvi put čujem, sve sam si mislil da je Bnet a ne BTnet{#}

...dovoljno je da vidis njihovu maskaotu...magarac...

http://av-gurus.blogspot.com/ | https://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | https://www.youtube.com/user/TheDjigibao?feature=mhee
14 godina
neaktivan

Haha baš je 'fora' ta maskota. Magarac za kompom :P

To bi više pristajalo t-comu.

0 0 hvala 0
16 godina

Jbga pa tele ima ovcu pa svi trče kod njih.....

bug caruje, um klade valja

0 0 hvala 0
15 godina

jel T-com povecao brzina ili???
vec 2-3 dana ima da se povecala brzina... nije nesto veliko al uvijek mi je skidalo oko 400 kb/sec sad oko 550 kb/sec malo se popne i do 600

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

{#}

Ispricavam se za off topic!!!!

Imam jedno pitanje za vas.Koji je najbolji i najpovoljniji pružatelj internet usluga od ovih par navedenih:
Ako vi imate jos neke dobre sam napisite
1 H1 TELEKOM
9 BNET
4 ISKON
4 OPTIMA
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
BTNet je najjeftiniji (99kn za 4/256, telefon i 39 programa)
TCom ima najbolju uslugu.
17 godina
8ax kaže...

Al kad čovjek ne želi njedno od to dvoje :)

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
13 godina

Neznam jeli pravo mjesto ali... Ovi iz Tcoma nisu poslali računza ovi mjesec za internet i Maxtv(telefon smo prebacili). Treba li čekati ili zvati ih?

Aut vincere, aut mori!
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.8.2012 13:01 (Et_Tu_Brute?).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
segregator kaže...
8ax kaže...

Al kad čovjek ne želi njedno od to dvoje :)

Onda Iskon.

Dečo mešalica je v morju.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice