T-com DNS serveri ne odgovaraju baš...

poruka: 21
|
čitano: 39.816
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Ljudi, da li netko u zadnje vrijeme ima problema s T-com-ovim DNS serverima, malo odgovaraju na DNS upite, malo ne (i tako ne nekih 10-ak min) i onda opet radi... naravno, to je jako iritiruajuće prilikom surfanja, zapravo onesposobljava surfanje.

Debug:

dig @195.29.150.3 www.google.com

- T-com primarniDNS server - ništa ne odgovara (isto vrijedi i za sekundarni  195.29.150.4)

dig @213.191.128.8 www.google.com
; <<>> DiG 9.5.0-P2 <<>> @213.191.128.8 www.google.com
; (1 server found)  

- Iskonov DNS server - odgovara

dig @213.191.128.8 www.google.com
; <<>> DiG 9.5.0-P2 <<>> @213.191.128.8 www.google.com
; (1 server found)  

- OpenDNS server - odgovara

DSL router je Siemenes SE555 (s kojim sam nešto prije imao problema isto s DNS-om). Ima li netko ideju u čem je problem?

A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.' Two atoms bump into each other. One says 'I think I lost an electron!' The other asks, 'Are you sure?', to which the first replies, 'I'm positive.'

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: T-com DNS serveri ne odgovaraju baš...

195.29.149.197

17 godina
neaktivan
4ndY kaže...

Ljudi, da li netko u zadnje vrijeme ima problema s T-com-ovim DNS serverima, malo odgovaraju na DNS upite, malo ne (i tako ne nekih 10-ak min) i onda opet radi... naravno, to je jako iritiruajuće prilikom surfanja, zapravo onesposobljava surfanje.

Mi u firmi već dva-tri dana, postalo je za izludit. 
Probaj Linux! > linuxzasve.com
17 godina
ambivalent kaže...

Mi u firmi već dva-tri dana, postalo je za izludit. 
  Problem je što ne znam gdje je problem, a ne znam kako više diagnosticirati:
Ping direkt na IP prolazi bez problema, dig drugih DNS servera isto, zaključujem da je T-com u fafu, ali možda je i nešto drugo... 
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.' Two atoms bump into each other. One says 'I think I lost an electron!' The other asks, 'Are you sure?', to which the first replies, 'I'm positive.'
17 godina
neaktivan

Uglavnom ako nađeš rješenje javi.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kako se točno ponaša? Mi imamo problem što , vremenski slučajno, jednostavno "izgubi" default gateway. Jednostavno ne mogu shvatiti što se događa. Promijenjeno nekoliko modema-routera, pregledane instalacije višekratno, i mijenjanje čak, postavke, isključeni firewall, pa ponovo uključen, no gotovo svakodnevno se to dogodi tako da ručno moram pokrenuti konektiranje...

17 godina
neaktivan

BTuzgred, kolika je tolerancija na RX TRANSMIT greške?

17 godina

Ne mogu shvatiti kakve točno veze ovo ima, ali od kad sam isprobao to više nemam problema s Internetom... (možda se baš u tom trenutku i nešto drugo promijenilo).

http://lwn.net/Articles/92727/ 

(znam da je članak star, ali izgleda da se ništa nije mijenjalo i pogledajte zadnje komentare)

Uglavnom, fix za Linux korisnike:

echo 0 > /proc/sys/net/ipv4/tcp_default_win_scale

i restarta se konekcija, a za Windows korisnike ne znam (ali također i za njih vrijedi isti problem, barem se spominje Vista SP1).

Ako je to riješilo problem, jedini scenarij koji mi pada da su T-com-ovci na nekim "ulazima" promijenili router, a taj router izaziva ovaj problem... to je moj best guess.

EDIT: bojim se da ni to nije rješenje... evo, opet počelo zapinjat. Tražim dalje... Cool

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.9.2008 6:51 (4ndY).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jedno pitanje, da li možda "torentaš" u vrijeme kada puca? Ja sam jučer baš primjetio da kolega, odnosno njih dvojica, istodobno pokušavaju nešto skidati, naravno, portove im nisam otvorio, i nakon nekog vremena, router se sam diskonektira i treba ga ručno konektirati....

17 godina
beerhunter kaže...

Jedno pitanje, da li možda "torentaš" u vrijeme kada puca? Ja sam jučer baš primjetio da kolega, odnosno njih dvojica, istodobno pokušavaju nešto skidati, naravno, portove im nisam otvorio, i nakon nekog vremena, router se sam diskonektira i treba ga ručno konektirati....

Nope, ništa... samo surfam... moram vidit pisač na LAN-u, možda on "torentira"  Cool

Ali imam nove informacije, izgleda da nije problem u T-comovim DNS serverima... jer i drugi (Iskon, opendns...) počinju zakazivat nakon nekog vremena.. znači vrlo vjerojatno je problem kod mene.

Isprike T-comu. 
17 godina
neaktivan

I meni se isto dogada. Prije mi se vise-manje dogadala promjena ip adrese nakom 24 sata, a sad mi se resetira svako malo.

U ovom mjesesu po statistici imam 225!!! spajanja. U prosjeku veza traje 2h 27min. Ali sto je zabrinjavajuce imam rupe u vremenima gdje nema konekcije.

Inace izmedu dva restarta mi je razlika 20-ak sekundi. Sada imam rupe od 40min!

Pricekat cu do kraja mjeseca, a ako se nista ne promjeni budem ih zvao da pitam sta se to dogada.

Nazalost osuden sam na T-com, jer niti jedan drugi provider mi nije dostupan.

17 godina

T-com je nešto mijenjao DNS servere:

http://obavijesti.t-com.hr/dns-obavijest.php

Pokušajte sa novim:

195.29.149.196

195.29.149.197

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Rješio sam problem, ipak se radilo o neka dva trojana koje Ad-aware i NOD32 nisu prepoznali, ali zato AVG jest.

0 0 hvala 0
17 godina

Nisam ništa ni pipnuo ovaj vikend i sad stvar radi... izgleda da je ipak do T-coma. Grrr....

Povlačim isprike Šutim

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Chaky kaže...

I meni se isto dogada. Prije mi se vise-manje dogadala promjena ip adrese nakom 24 sata, a sad mi se resetira svako malo.

U ovom mjesesu po statistici imam 225!!! spajanja. U prosjeku veza traje 2h 27min. Ali sto je zabrinjavajuce imam rupe u vremenima gdje nema konekcije.

Inace izmedu dva restarta mi je razlika 20-ak sekundi. Sada imam rupe od 40min!

Pricekat cu do kraja mjeseca, a ako se nista ne promjeni budem ih zvao da pitam sta se to dogada.

Nazalost osuden sam na T-com, jer niti jedan drugi provider mi nije dostupan.

Na koji nacin mogu provjeriti da li mi se gornji problem dogada zbog neispravnog modema?
Osim da se zamijenim s frendom za modeme na nekoliko dana.
Da li ima u modemu neki error log ili bilo kakav log file koji bi mi pomogao u detektiranju problema.
Sve je radilo ok. Ovo mi se pocelo javljati zadnja tri mjeseca.
17 godina
neaktivan

Ovi dne serveri rade odlično

Postavio sam ih doma i pošto radim u servisu i terenski strankama na router postavim ova dva i nema problema

Primary-195.29.149.196

Secondary-195.29.149.197

HE..
17 godina
neaktivan

Ja odavno koristim:

195.29.150.3

195.29.150.4

World championships: 7, GP started: 257, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,403

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako može još netko potvrditi, ali bi sada DNS serveri od T-com-a trebali biti:

195.29.166.116

195.29.166.116

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Moj router pokazuje:

Primary DNS:     195.29.149.197

Secondary DNS: 195.29.166.117

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.10.2010 9:38 (macak).

0 0 hvala 1
17 godina

Postavite googleove dns.ove i mirna bosna

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da, ali ponekad google DNS moze biti "sporije" resenje od drugih. Zato predlazem da testirate svoje DNS servere sa  Domain Name Speed Benchmark  ili kao sto autor kaze  Are your DNS nameservers impeding your Internet experience?

Nisu losi niti Symantec/Norton DNS serveri

Primary: 198.153.192.1

Secondary: 198.153.194.1.

Google su 8.8.8.8 i drugi: 8.8.4.4 

Što ako imam još šest mjeseci života? Pisao bi što je brže moguće. Isak Asimov
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.10.2010 10:02 (Lazarus Long).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice