Spanje na internet

poruka: 8
|
čitano: 3.066
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Spajanje 2 pc-a na internet

Ovako, imam stolno računalo koje je spojeno na t-comov internet kabelom (modem siemens gigaset sx 763 wlan dsl).

Prije par mjeseci sam kupio novi pc, te ga planiram spojiti na isti internet kao i ovaj stari komp.

Da li se isplati uzimati onaj usb pa preko njega spojiti se na internet, ili? Oprsotite ako je ovo glupo pitanje, ali sam totalno neupucen i treba mi pomoc. pozz

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.6.2011 18:46 (Maki999).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Spajanje 2 pc-a na internet

Ako ti racunalo nije bas previse udaljeno od modema, kupis kabel za internet (inace je to ethernet kabel, onaj zuti, evo slika, on ti je malo siri nego onaj obicni telefonski kabel!) Spojis ga u modem i u racunalo i imas internet. A ako ti je racunalo previse udaljeno da bi vukao taj kabel po kuci, uzmi neki najjeftiniji onaj bezicni usb, kad ga kupis vjerovatno ces dobit i cd sa driverom i upustva za instaliranje. Nakon sta instaliras, pretrazis mreze i pronades ime svoje bezicne mreze (cjerovatno ce ti pisat Siemens wlan ili nesto slicno) i pritisnes na njega i stisnes connect. Ako ti je bezicna mreza zakljucana, u papirima od t-com bi negdi trebao pronaci sifru, jer su ti je oni napisali na papir, nakon sta saznas sifru, upises je, stinses OK i eto interneta. Mozda ti ovako izgleda komplicirano dok citas, al viruj mi nemoze bit jednostavnije! Ako zatrebas jos nesto samo pitaj

14 godina
protjeran
Re: Spajanje 2 pc-a na internet
Pave Techno kaže...

Ako ti racunalo nije bas previse udaljeno od modema, kupis kabel za internet (inace je to ethernet kabel, onaj zuti, evo slika, on ti je malo siri nego onaj obicni telefonski kabel!) Spojis ga u modem i u racunalo i imas internet. A ako ti je racunalo previse udaljeno da bi vukao taj kabel po kuci, uzmi neki najjeftiniji onaj bezicni usb, kad ga kupis vjerovatno ces dobit i cd sa driverom i upustva za instaliranje. Nakon sta instaliras, pretrazis mreze i pronades ime svoje bezicne mreze (cjerovatno ce ti pisat Siemens wlan ili nesto slicno) i pritisnes na njega i stisnes connect. Ako ti je bezicna mreza zakljucana, u papirima od t-com bi negdi trebao pronaci sifru, jer su ti je oni napisali na papir, nakon sta saznas sifru, upises je, stinses OK i eto interneta. Mozda ti ovako izgleda komplicirano dok citas, al viruj mi nemoze bit jednostavnije! Ako zatrebas jos nesto samo pitaj

Imam taj modem i ako ti je lakše piše ti ispod modema(nači onaj dio šta inače gleda prema podu) šifra, pisat će ti WPA key ili tako nešto:)

14 godina
neaktivan
Spanje na internet

danas planiram uzet taj USB. to idem u t-com jel tako?

hvala na odgovorima

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Spanje na internet

bolje uzet u adm ili protis ili  links

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Spanje na internet
Maki999 kaže...

danas planiram uzet taj USB. to idem u t-com jel tako?

hvala na odgovorima

Nee t-scum, oni su skupi, odeš u bilo koju prodavaonicu informatičke opreme i kažeš usb wlan stick samo tako reci znat će ovaj, po mogućnosti uzmi od d-linka jer imaju kvalitetne uređaje:)

15 godina
protjeran
Spanje na internet

Haha da D-LINK, Uređaji jesu OK, ali support i download center katastrofa, onaj DWL 2100 AP čisto sranje mislim cijele serije znaju bit sranje toliko o njima

npr

DWL 2100 AP koi je 600kn je govno za Airlive WL5470 koi je 50 eura

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Spanje na internet
kokokoko kaže...

Haha da D-LINK, Uređaji jesu OK, ali support i download center katastrofa, onaj DWL 2100 AP čisto sranje mislim cijele serije znaju bit sranje toliko o njima

npr

DWL 2100 AP koi je 600kn je govno za Airlive WL5470 koi je 50 eura

Meni je moj sasvim okej, i neznam kakav support ti treba oko toga? metneš stick i cd da ti se driveri instaliraju i radi.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice