Problemi sa pingom

poruka: 12
|
čitano: 7.332
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Problemi sa pingom

Da li postoji   rjesenje kako da smanjim ping. placam net download-a 3.5 mb/s upload-a 0.35 mb/s alii  sa pingom od 100ms ? ,  pa navise, takodje da istaknem da ovih 3.5mb/s download-a se posle otprilike 15 h  pretvori u 0.80 mb/s a u jutro je konekcija super nemam problema ping sto je najvaznije je 25ms net je wireless antena BOX 5 GHz/PA19 Router- Board 411 hvala za svaki vas komentar 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: Problemi sa pingom

Zovi ISP...nikako drugačije..

/(([ ∂αмαgєнιgн ]))\ // Bilo bi zgodno... Ali nije potrebno.
14 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

Zovi ISP...nikako drugačije..

Ima li kakvo drugo rjesenje osim toga ? :/ 

17 godina
neaktivan
A ni to ti nece pomoci previse... cisto sumnjam da ce mjenjati cjelokupne instalacije samo zbog malog postotka usera...

Ali da... to ti je jedini nacin...
In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
15 godina

Ne..to je krivica isključivo ISP-a..ti tu ne možeš ništa..

Postoje nekakve solucije niža brzina-veći ping...iako je bilo slučajeva kada ih samo nazoveš, malo zaprijetiš i ping se vrati u normalu..

U svakom slučaju, nazovi - možeš samo dobiti..

16 godina
Ja sam zvao ISP zbog pinga,bio mi je 47,i rekli da ce mi iskljuciti interleaving i za 10 min odkad nazvao - ping mi je 14 ms.
Nikakve prijetnje i slicne budalastine nisu ti potrebne. Dogovori se s agentom na ljudski nacin da ti to sredi jer ti iz xy razloga smeta i sredit ce ti koliko je to u njegovoj moci.
14 godina
neaktivan

ajde da probam i to jel imate kontakt telefon ili e-mail ? 

15 godina

Na kojem si ISP-u?

Lukylucke...ako im ne zaprijetiš kontrolom ili prekidom ugovora, vrlo često ništa od svega ne bude..na žalost, tako je.

16 godina
Ovisi kakvi su agenti.
Ja nikad nisam imao problema,SZK je u Amisu vrlo ljubazan i usluzan i u roku 24 h su mi uvijek rijesili bilo kakav problem.
Ne znam kako je kod ostalih,ali svakako je nepromisljeno odmah napasti agenta,jer mozda ti je bas htio pomoci,a sad iz inata nece. Ako problem ne mogu rjesiti,valjda je do kucnih instalacije,udaljenosti do centrale problem pa tu onda nema pomoci.
16 godina
neaktivan
Problemi sa pingom

Internet ti je preko wirelessa, tako da ti to nije ništa čudno. Stvar je jednostavna.

Ujutro kako nije puno ljudi spojeno na provider-ov AP/Router brzina ti je veca i ping manji,

zato sto AP/Router nije toliko zauzet i ne mora posredovati vezu između mnogo korisnika.

Što se više ljudi "kači" to ima vise posla i vece je zauzece bandwidtha jer svi djelite istu vezu

prema provideru, (najvjerovatnije imate u ugovoru klauzulu o fair sharingu da nebi pojednici skidali nonstop

sa p2p mreza i time gusili vezu, kao i da vam je brzina DO 3.5 Mb/s kao sto je i inace kod drugih providera).

Ali i općenito je veći ping na wireless mrežama nago na žičanim.

Znači zapravo jedini naćin da ti smanje ping je da nadograde infrastrukturu na mjestu gdje se ti spajaš,

što vjerujem da nećeš lako na brzinu isposlovati. Ali svakako se možeš javiti (najbolje bi bilo da se javi što više ljudi)

provideru i prijaviti da ti brzina tokom dana jako pada a ping naraste, tako da možda srede probleme jer je 

možda previše korisnika za tu lokalnu infrastrukturu.

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.10.2010 21:01 (drnde).

0 0 hvala 0
15 godina

Odmah ga napasti definitivno ne...ali u t-com-u bez toga, najčešće ne prolazi..

14 godina
neaktivan
Problemi sa pingom

Eh ovako novi sam clan ovde jer vise nemogu da izdrzim sa problemima oko adsla,iz Prijedora sam imam adsl i imam iptv brzina mi je 1356/192 nez oko 40,50 km tako nesto neznam sad tacnu cijenu al nebitno,u pocetku je sve bilo u redu,dok odjednom poce pucat konekcija jedne subote i to nestalo interneta a inace imam i UPS to je ono ko kutija kad grmi da komp mos normalno ugasit.Eh sad covjek je dosao i nije znao sta je  a bijeli kabal od neta je prikopcan bio u ups u to i on je rekao da probamo prvo sa tim izvadio on iz upsa i net se ugasio i upalio i sve u redu.kad je otisao sjeo sam na komp jer igram mp igrice najvise cod2,najbolje receno geek sam :D pogleda prema hrvatskim serverima ping mi je 70,80 na diabolicovom hostu gdje je uvijek 31 ping sada je 60,65 svagdje se povecao za 30 ma cak i vise.Surfao sam po netu i trazio odgovore naisao sam negdje gdje kaze da odem tamo u webconfigurator i ono ADSL mode da stavim G.lite ,a bilo je All,promjenuo sam na G,lite modem se restartovo i ja pogleda kad se ping vratio,al mi IPTV nije radio tj modem je radio al nije bilo kanala pisalo je Eror during videostart .PS imam drugova dosta sto igraju i ima ih par sto imaju net kod nas to je optima ja msm sa brzinom 1024/128 i njima je sve u redu ping i to.Meni na speedtestu je sve u redu mozda ce ovo ispasti i vise jer je sjediste mtela u Banjaluci msm glavno : evo resulta   http://www.speedtest.net/result/1152119895.png  da mislim da je ovo u redu download i upload al ping sere kad je adsl mode ALL a kad stavim da je G.lite sve je u redu sa pingom ali IPTV televizija neradi sto pise u navedenom error during videostart.Eto nadam se da cete mi moci pomoci,ali starci nemogu bez televizije kad restarttam modem to nastane haos u kuci ^^. ovo moje moze ici u par tema pa cu staviti ako nije problem vama hehe (:

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice