Optima & B-net

poruka: 8
|
čitano: 8.998
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Optima & B-net

Evo ovko, istekao mi je ugovor sa t-comom i pod hitno tražimi novog provajdera (optima ili b-net). Uzeti ću tv, telefon i internet-flat. Otprilike mjesec dana, pratim i čitam po forumima razne debate i još sam neodlučan. Do jučer sam mislio da će to biti optima, a danas mi je prevagnuo b-net. Razlog tomu je posjet njihovom predstavništvu i odgovor na pitanje koliko se čeka za priključak (mjesec do mjesec i po dana). Gledao sam na njihovim stranicama što nude i znam da je razlika u količini 70/40 programa, fletu 5/4mbps ,a i cijeni 262/226kn. Znam da i optima ima iptv ,a b-net kabelsku.

Ono što me interesira je kakva je kvaliteta veze za net, i pogotovo razlika u kvaliteti tv-a?

Voli bi čuti mišljenje korisnika tih dvaju operatera , jer možda već sutra bude kasno...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Optima & B-net

ja imam optimin flat,nemam tv i ne planiram ga uzeti jer sam imala loših iskustava ne što se tiče same usluge nego zaposlenika i pri sklapanju ugovora su zeznuli sve što su mogli pa me to izritiralo..što se tiče adsl ok je,nisam imala puno poteškoća s njim,imam ga oko godinu i pol par puta nije radilo,i recimo kad sam imala probleme s brzinom dosta su brzo to riješili,bed je jedino što im helpdesk radi od 8-22,a ja sam recimo uvijek navečer  na netu i onda ako ne radi,jbg,čekaj..jednom nije baš nikako radilo,zvala sam pa su rekli da je problem u spliteru(bio je problem i spliter,ali i protokoli) i tad sam čekala gotovo tri tjedna da mi to zamijene,a račun je uredno stigao..što se bneta tiče bratić je prije imao njihovu kabelsku i optimin adsl,sad je skroz prešao na bnet i dosta je zadovoljan,programi su soldini(u biti oni koji se najviše i gledaju),adsl zasad isto ok,a oni ti imaju i opciju drugog prijemnika(on im je rekao da će vjerovatno kroz skoro vrijeme stviti tv i u spavaću i da bi htio odmah imat i tamo kablesku,dečki su to sve odmah pripremili i rekli da će doći postaviti ako se odluči).samo,opet što se njih tiče sam čula da je dosta nestručna služba za korisnike,i da često adsl jednostavno ne radi..ja o iskonu razmišljam,mislim da je to najbolja opcija

17 godina
neaktivan
Optima & B-net

Na B.netu ADSL sigurno ne radi, jer B.net nudi kabelski internet :)

A autoru, da sam u poziciji da biram novog operatera odlučivale bi mi slijedeći kriteriji:

1) samo internet - Optima

2) samo tv - B.net

3) samo telefon - Iskon/Optima

4) internet i tv - B.net

5) internet i telefon - Iskon

6) tv i telefon - Iskon

7) sve tri usluge - B.net/Iskon

Zašto bi tako odabrao ne pitaj, predugačak bi post napisao, a ima i subjektivnosti u svemu.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Optima & B-net
mahoona kaže...

Na B.netu ADSL sigurno ne radi, jer B.net nudi kabelski internet :)

A autoru, da sam u poziciji da biram novog operatera odlučivale bi mi slijedeći kriteriji:

1) samo internet - Optima

2) samo tv - B.net

3) samo telefon - Iskon/Optima

4) internet i tv - B.net

5) internet i telefon - Iskon

6) tv i telefon - Iskon

7) sve tri usluge - B.net/Iskon

Zašto bi tako odabrao ne pitaj, predugačak bi post napisao, a ima i subjektivnosti u svemu.

a dobro detalji ;)

15 godina
Optima & B-net

Evo , večeras "potpisao" b-net, ali još uvijek strah u kostima da mi se ne dogodi kao sa t-comom (kad se opečeš ,pušeš i na hladno). Uglavnom, ugovorom sam vezan na dvije godine uz triplay uslugu. Znači internet flet 4mbps, telefon besplatni razgovori unutar Hrvatske za fiksne tel. (plaća se uspostava poziva) a mobilne mreže se plaćaju kao u t -comu i TV -40 analognih kanala (rade na digitalizaciji?).

Prva tri mjeseca imam popust i plaćam 169 kn sa tim da sam uzeo bežični modem (kojeg   plaćam   mjesečno 29 kn za vrijeme cijelog ugovora - a mogao sam ga i platiti jednokratno 499 kn). Inače , nakon tri mjeseca plaćam 226 kn + 29 kn. Moguće je uzeti prošireni paket programa sa još tridesetak kanala koji se plaća još 26 kn.

Inače u startu se dobije jako loš modem sa samo jednim   žičnim priključkom, a pošto ja imam dva kompa morao sam uzeti drugi.

Cijena tri mjeseca: 198 kn

ostatak ugovora : 255 kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Optima & B-net

Meni je Optima odlična, još mi dva frenda tamo rade pa nikad nema problema Cool

Prodajem Logitech G500 nov,neotvoren za 400kn

0 0 hvala 0
15 godina
Optima & B-net

Ma i ja sam htio Optimu , ali moram čekati mjesec, mjesec ipo dana za priključak. A b-net bi mi trebao biti priključen već drugi tjedan (bar tako kažu), a ja jedva dočekao istek ugovora sa t-comom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Optima & B-net

Evo nakon nešto više od mjesec ipo dana moja iskustva sa b-netom. Nije baš da sam u potpunosti zadovoljan, a to se odnosi na telefon i televiziju, internet je OK.

Pošto b-net ima svoje instalacije (antenaski-koaksijalni kabeli) preko kojih je priključen i telefon, taj isti telefon ima jako loš zvuk. Kad sa nekim razgovaraš kao da govori čovjek iz bačve i moraš se dobro koncentrirati da bi cijeli razgovor skužio. Nije mi to i jedini problem sa telefonom bio. Prvi ,a i jedva riješen problem bio je kad su mi spojili b-net. Telefon mi nije mogo primati pozive. Znači ja sam mogo zvati, a mene nitko. To je riješeno kupovinom novog telefona, navodno stari ne podržava spajanje sa modemom (pošto se na b-netu spaja telefon na modem). Žao mi je, jer sam staroga platio prije više godina tisuću ipo kuna, a imao je sekretaricu i svakakva druga sr....(siemens gigaset). Tako da mi je i tu trošak od tristotinjak kuna za novi telefon.

Također ni televizija mi nije nešto. Inače, prije b-neta koristio sam max-tv i nakon početnih bagova max-tv je bio OK. Na b-netu imam kabelsku televiziju i na probno u roku od tri mjeseca sam dobio neki njihov reciever sa karticom.   Što se tiće tog recievera na njemu sam dobio 40 programa (kvalitetne slike)  od kojih je nakon mjesec dana isključeno pola programa. A i tv vodić im je užasno složen, tako da se još nisam navikao na njega. Što se kabelske tiče ona je više manje OK. Problem je što su meni spojene dva tv-a pa se gubi kvaliteta slike na oba, a druga stvar je što nema teletexta na svim programima .

Nakon mjesec ipo dana još nisam dobio uplatnicu pa sam sav u iščekivanju, koja će cifra biti. Potpisao sam novi paket (akciju), jer onu prvu što sam trebao dobiti su zagubljeni papiri. Navodno je agent koji je sređivao moje papire dobio otkaz pa se isti zagubili. Novi paket je , plaćaš televiziju prva tri mjeseca u cijeni za tri-d paket (čini mi se 69kn). Poslje tri mjeseca plaćaš normalno ,226kn. I još nešto, zbog takve akcije uzeo sam bežični modem jdenokratno 499kn.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice