Kvaliteta DSL parice? izdvojena tema

poruka: 6.156
|
čitano: 1.682.953
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: Kvaliteta DSL parice?

E sad vidis kak je meni koji se jos ne kuzim evo malo slikica. Ulaz u stan odma do ulaznih vrata je ovo.

http://snag.gy/AtJYM.jpg

Ta zica ide 15m do sobe i onda je oguljena izolacija razdvojena na dvije zice crnu i sivu jedna ide u phone jedna ide u dsl. Oba dva konektora su obicna telefonska konektora

http://snag.gy/j0Z8P.jpg

Ethernet kabel ide samo za maxtv do recivera. Malo jasnije? E sad kakav je to hack job servisera stvarno ne znam. Moje pitanje je da li je to tak OK i da li cu moc imati bolju vezu ako se to napravi kak spada sa onim podacima iz prvog posta, ako treba jos info pucajte.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.12.2015 23:21 (max667).
13 godina
neaktivan
Kod tebe je tu sve idealno, dalo bi se rec da zivis u centrali.
Spram koliki je uptime modema ni greske nisu problem.

HT po adsl2plus ne nudi vise 20.
A svima kazu da mogu max 10 kome VDSL dslam nije dostupan, ili vise nema mijesta.

Ti tu mozes gurat bilo koji paket od HT-a po VDSL-u, samo je pitanje dali centrala ima kapaciteta.

A ako ti nedaju znaci nema.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
13 godina
neaktivan
Pošto pisem s moba, jos da se na dovežem.

Nemas nikakvih problema s instalacijom, niti bi ista trebao mjenjat, sređivat ili bilo sto.

Sve je savrseno uredno, te nema nikakvih prepreka da dobijes vecu brzinu kad se HTu digne ona stvar da osposobe VDSL port za tebe.
9 godina
neaktivan

Hvala, odlican odgovor. Ovo objasnjava puno stvari ak je maksimum ADSL2+ kod njih 20 Mbit onda je ok da su izmjerili max propusnost nesto iznad 17, -4 za MaxTv znaci da mi mogu dati 13. A ovi turbo paketi su 10,20,30 s tim ako ukljuce 20 moraju garantirat min 14. A ovo spajanje mi i dalje nije jasno kak radi telefon bez da ide kabel iz modema u telefon ali softver je vise moja stvar ne kablovi :).

14 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?
Sta se moze ovdje izvuci?

Actual Rate(Up/Down) 638/9216 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 1005/17120 kbps
Noise Margin(Up/Down) 24.7/22.2 dB
Line Attenuation(Up/Down) 5.5/17.9 dB
Output Power(Up/Down) 11.3/17.3 dBm

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Čudan neki att rate (triput veći na up?) ali inače je ok. Trebalo bi frknuti pravo mjerenje i možda se ukaže mogućnost za VDSL barem 20 mbit.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
14 godina
neaktivan

Mozda bih poboljsao kad bih nakacio se direktno na paricu? Inace na parici u hodniku imam spoj kabal koji ide na drugi kraj prostorije pa onda uticnica, znaci 1 kontakt bi bio manje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.12.2015 21:39 (Hellas).
16 godina
odjavljen

Nema ti to puno veze, samo pazi da je dobro spojen, nije oksidirao i dobro je izoliran.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
14 godina
Kvaliteta DSL parice?

Imam problem sa T-Comovim modemom ADB a4202N.
Svakih pola sata mi se na kompu pojavi No internet connection (onaj žuti uskličnik) i tako bude 2 minute i onda se opet vrati veza. U večernjim satima situacija bude i gora. A nekad se ni nakon te dvije minute veza ne povrati već moram resetirati modem (nekad mogu ući preko webGUI sučelja a nekad ne, nego moram fizički to obaviti).

Evo slike stanja linije; mislim da je ona OK i da nije do nje.

Što vi mislite?

0 0 hvala 0
14 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Nema ti to puno veze, samo pazi da je dobro spojen, nije oksidirao i dobro je izoliran.

Ima veze, ja sam imao oko 15M friškog UTP kabela spojenog priključnicom na paricu, nakon što sam spojio direktno router na paricu Noise Margin mi se spustio za 1Db, i rate porastao za nekih 700kbs, što kraći kabel i manje spojeva ma kolko dobri bili to bolje..

17 godina
ivicask kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Ima veze, ja sam imao oko 15M friškog UTP kabela spojenog priključnicom na paricu, nakon što sam spojio direktno router na paricu Noise Margin mi se spustio za 1Db, i rate porastao za nekih 700kbs, što kraći kabel i manje spojeva ma kolko dobri bili to bolje..

Ma nema nikakve veze... Do 50m utp ili klasicnog telefonskog kabla ako su kablovi i spojevi ispravni i ako nema vanjskih utjecaja na samom, bio router na kraju istoga ili na parici direktno - razlike nema.

Imam 2 u tavanu duzine 36m i testirano je malo to tako da ne pricam napamet. VDSL2 radi na takvim frekvencijama da mu tih 15-20m kabla nis ne znaci ili predstavlja ako su spojevi dobri.

Vjerojatno ti prikljucnica na parici nije bila dobro skrimpana na kabl. Moji spojevi su svi zalemiti i zalemio router direktno na paricu ili iza 36m 2 kabla sto imam - razlike nema.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.12.2015 7:06 (spaljeni).
17 godina
Kvaliteta DSL parice?

Razgovarah s mrežašem, lem je vjerojatno najlošiji spoj u slučaju spajanja lan kabela i sličnih.

Twitter: @191x7
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Ne može biti,pogotovo jer ti se ne može dogoditi da spoj oksidira kao u ufrkanim spojevima.
Mora biti manji otpor kada je spoj zalemljen nego samo ufrkan
robimarko@gmail.com
9 godina
neaktivan
Zanima me sta tocno znaci oznaka CRC kad otvorim meni u modemu...koliko trebaju bit patametri iste???

0 0 hvala 0
17 godina
191x7 kaže...

Razgovarah s mrežašem, lem je vjerojatno najlošiji spoj u slučaju spajanja lan kabela i sličnih.

Ma gluposti... kako moze biti los spoj ufrkana zica u duzini od 3-4cm + cinol flux za meki lem i malo tinola ?

Pa samim time sto su zice prvo ufrkane spoj je sam po sebi dobar a tinol sluzi samo da sa godinama isti ne oslabi.

Pa ljudi imaju i dan danas u kucama gradjene 50/60-ti ufrkane zice u cjeloj instalaciji struje i prije ce se kuca orusiti, instalacija negdje drugdje potrunuti od vlage nego sto ce ufrkana zica izgubiti spoj ako je kvalitetno ufrkano.

Lem ne prodire u zicu i ne stvara otpor strujama niti frekvenciji koja ide kroz taj spoj jer su 2 vodica medjusobno isprepletena a lem je samo ovojnica okolo takvog spoja.

Tko zeli biti picajzla takav spoj moze dodatno izolirati jos izolirkom ili buzirom pa preko cijelog spoja omotati tanku limenu trakicu koju ce umasiti/uzemljti negdje na zemlju ili uzet neko antensko pojacalo koje vise ne radi, izvaditi djelove iz njega da vam ostane samo limena kutijica. Kablove sprovest kroz ulaze za antenski kabl, unutra pofrkati/polemiti i opet sa te limene kutijice spojiti vodic prema zemlji mada ni to nije potrebno jer ce se onda ta kutijica ponasati kao Faradayev kavez.

17 godina
spaljeni kaže...

Ma gluposti... kako moze biti los spoj ufrkana zica u duzini od 3-4cm + cinol flux za meki lem i malo tinola ?

Lem i "ufrkavanje" žice su noćna mora za mrežne kabele.

Zato se to nigdje ni ne radi već krimpa ili na slične načine rješava.

12 godina
Kvaliteta DSL parice?

Ali zar nije da ako se kabal krimpa imaš ustvari 3 spoja, prvi spoj je između jednog kraja kabla i utičnice drugi spoj je između početka drugog kabla i utikača i treći spoj je između utičnice i utikača ako se žice samo zafrkaju imaš samo jedan spoj

0 0 hvala 0
17 godina
Kvaliteta DSL parice?

Kod frkanja zica imate dodirne kontakte. Cesto takvi kontakti nisu "čvrsti" i nisu fiksirani. Navedeno ne smeta na visokim naponima i nepreciznim uređajima, recimo električna mreža u kući, ali kod slabih signala to itekako smeta, u to sam uvjeren. Ne pricamo o analognoj telefoniji, pobogu. Kod krimpanja kabela, recimo dvije žice preko spojnice, bude jedan do dva spoja i spoj bude fiksiran. Čisto i trajno. Kakvi god gubitci bili, ne variraju. Nikad to ne moze biti ideala, ali frkanje je svakako losije. Ponavljam, ne pričamo o 5A 220V elektricnoj mrezi na kojoj su uređaji koji primaju od 210 do 240V.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Doktor-X kaže...

Ali zar nije da ako se kabal krimpa imaš ustvari 3 spoja, prvi spoj je između jednog kraja kabla i utičnice drugi spoj je između početka drugog kabla i utikača i treći spoj je između utičnice i utikača ako se žice samo zafrkaju imaš samo jedan spoj

Naravno da imaš ta tri spoja, samo su ti spojevi i definirani standardom. No problem je u tome što to nije el. instalacija, ne traži se kontakt koji dodirnom površinom mora imati čim manji otpor da bi proveo 20A struje, tu je problem smanjivanja smetnji u komunikacijskom dijelu priče. Zato je bitno koliko odfrkati žicu, kako izvesti kontakte, zašto su neku Cat moduli deset puta skupji od kineza i slično.

16 godina
Kvaliteta DSL parice?

Evo novih vijesti iz Hakoma o povećanju naknada za izdvojeni pristup lokalnoj mreži - http://www.hakom.hr/default.aspx?id=7558

Može biti da će se sada po većim naknadama, a očekivano i većim cijenama usluga povećati i kvaliteta parica.

Pa nije valjda da ćemo više plaćati za isti šrot hehe. Das Deutsche Telekom.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.12.2015 11:09 (bonzai).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
bonzai kaže...

Pa nije valjda da ćemo više plaćati za isti šrot hehe.

To bi bilo super, ali nekako ne vjerujem da će stvarno biti tako.

15 godina
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav,

Ima li šanse za VDSL?

Trenutno sam na H1, 4Mbps (ADSL 2+).

Jel moguće dobiti 20Mbps?

LP

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
bonzai kaže...

Pa nije valjda da ćemo više plaćati za isti šrot hehe. Das Deutsche Telekom.

Pa naravno da hoćete, barem oni koji su na alternativcima koji iznajmljuju parice od Tcoma.

S obzirom da su alternativni operateri ionako na rubu bankrota, ovo će im doć ko šlag na posmrtnu tortu.

Očekujem da do 2017 budemo imali duopol VIP/Tcom.

VIP kupuje H1, Optima prelazi u vlasništvo Tcoma.

Onda budu sjeli iza zatvorenih vrata... ljudi smo, dogovorit ćemo se.... 

16 godina

Pa Optima je već vlasništvo T-coma, a H1 čiji je ne zna se....

13 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Aj da vas pitam, na optimi sam i vise manje sam bio zadovoljan do prije 2-3 mjeseca. Od onda mi se zna dogadjat da mi se nesto odspoji s wifi-a, nekad laptop, nekad mob a nekad tv... Imam trenutno neki tp-link modem koji sam doio od njih jos prije nekih 5-6 godina. Kao sto sam reko sve je bilo super do prije 2-3 mjeseca... Trenutno sam na brzini od 10, bi li po vasem misljenju mogo dobit neku vecu brzinu na vdsl-u, i da li da pokusam trazit novi modem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Dalo bi se progurat 30 Mbita po VDSL bez problema, a sto se tice ovi ostali problema, samo prijavi kvar kako si tu opiso i doce tehnicar zamjenit ti router
17 godina
Kvaliteta DSL parice?

Stavio ove spojnice umjesto frkanja kabela

Broj CRC, HEX i FEC grešaka drastično opao.

Evo nakon nekih 20ak sati:

Prije bi u istom vremenu bilo tisuće grešaka u svemu, samo FEC u downloadu milijuni i više.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Te spojnice su ebeno zlo kad sa vremenom oksidiraju od vlage

16 godina

A koji spoj nije u bananni kad ga vlaga pojede?

16 godina
odjavljen

Pa svi, ali žicu možeš odfrkat rukom a ovo zlo jedino cvikcange rješavaju.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice