Kvaliteta DSL parice? izdvojena tema

poruka: 6.156
|
čitano: 1.679.547
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Kvaliteta DSL parice?

Ako ti nije problem postavi sada sliku iz routera.

10 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Evo:

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Brzinu su postigli, kolko tolko stabilno, ali zato CRC errora ima cijelo cudo, sto naravno nije ok.
Sto znaci da signal u jako puno slucajeva il ti ga paketi dolaze neispravni na mrezi.
Kako su ovo na tolkom gusenju postigli je zanimljivo.
No najvjerojatnijem digli izlaznu snagu dslama, s cime se je dobila veca amlituda signala i moze savladat taj otpor.
Al tu je puno suma i puno gresaka.
U konacnici to je katastrofa.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
10 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Trenutno je brzina limitirana na 2 mbit/s, prije nego što su ograničili radilo je stabilno i na 2,8 mbit/s (mi prezadovoljni). Sad sam im vratio zahtjev da dignu iznad ovih 2 mbit/s dokle ide. Jako su me naljutili s pokušajem da nepotrebno smanje brzinu. Ili su neprofesionalni, ili se nekom nije dalo raditi ili su me jednostavno htjeli zavaljati..

Ugl, svima hvala jako puno na feedbacku. :)

0 0 hvala 0
11 godina
Kvaliteta DSL parice?

Bilo bi smješno da nije žalosno. Ne mogu mi aktivirati VDSL dok HP ne dostavi obavjest da je isporučio ruter. Nikakvi razgovori ne pomažu niti sken dostavnice niti ništa drugo što bi dokazalo da je ruter isporučen još jučer. Naš T-com gleda samo u jednom pravcu nikako da budu fleksibilni.A HP treba tjedan dana da dostavi obavjest. Tako da ovaj vikend bez VDSLa.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Jučer mi je zamjenjen router jer je veza pucala nekoliko puta dnevno..danas je ponovno pukla ali samo jednom i to nakon točno 24h. U postavkama routera nije uključen auto reset. Na parici je tehničar izmjerio 9 Mbps i ograničio mi brzinu na 6. Je li to u redu ili može podnijeti i veću brzinu? Do centrale je 2500m..izmjerio tehničar.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.5.2015 21:58 (Mandalore).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Svaki 24 sata se mjenja ip i tad ide reconecr. Na to se nemre utjecat, jedino da se recimo probudis u 3 ujutro il kad ti pase ugasis i upalis modem e onda ce ti tad ic reconect svaki 24 h.
10 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Imam 10MGbt FLAT pretplatu kod T-Com-a sa MAX-TVom i do sada sve radilo ok. Download je bio negdje prosjek oko 800 kB/s a ponekad, mada rijetko i do deklarirane 1,200 kB/s. Prije 10-tak dana dogodio se prekid telefona i interneta (ne samo meni već nekoliko kućanstava u okolici sa iste centrale)  pa došla ekipa iz HT-a... promijenili router i neke mehaničke stvari u kutijici (nisam stručnjak što) i otiđoše. Sve bilo ok jedno 3-4 dana kao i prije međutim onda nestao samo internet dok je telefon radio uz "no DNS communication" ili nešto slično. 

Opet došao tip nakon par dana, spojio nešto na centrali i proradila veza međutim avaj,  kad sam kasnije išao skidati brzina pala na mizernih 100kB/s  a tako je ostalo i do sada. Reset veze su radili preko službe i brzina je najviše išla sa speed testom do 3,5 mbita a onda pada nakon nekog vremena (30-tak minuta, nekad duže nekad manje) do ove mizerije. Dakle sad sam na nekakvoj pretpotopnoj brzini surfanja od 100kB/s a skidanje naravno ne dolazi u obzir, to sve skupa traje sad već jedno 10-tak dana. 

Danas su zvali iz T-COMA opet i nešto su rekli kao da mi sad MAX-TV ograničava vezu pa nemam prijašnji donwload jer kao MAX uzima 4mbita ali da će doći sutra vidjeti što je jer sam im rekao da je do sada veza funkcionirala gotovo apsolutno savršeno ... međutim zar ne bih onda imao download barem ostatak od 6gbita umjesto 100kB/s ??? 

Mala napomena, jučer kad sam pronašao ovu temu mjerio sam na routeru signal noise po uputama koji je bio jednak na obje strane (up/down) od 8.2.

Danas je ne znam kako, nešto veći, dakle je li moguće da je signal noise jednak na obje linije jer to nisam vidio na većini screenova sa ove teme?

Kažem za sutra su se opet najavili doći pa valjda treća sreća, u međuvremenu ovo je situacija sa routera:

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.5.2015 23:23 (PanzerGod).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ta parica ili radi po jednoj grani, ili nevalja nist.
Jer na 25 dB gusenju se da izvuc ljepih maximalnih 18-20 Mbita, s l profilom od 1650 ak je 10 net i maxtv uz margine ko i sad.
11 godina
Kvaliteta DSL parice?

Danas uključili VDSL. Malo je upload čudan dali je to do rutera ili je stvarno tako.I još jedno pitanje sa novim ruterom su i došli novi telefonski kabeli za spajanje od utičnice do rutera i primjetio sam da imaju samo dvije žice a u utičnici su četri ima li to kakve veze.Hvala

LP

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.5.2015 16:12 (Grobnik300).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

I moraju biti samo dvije žice.

My name is Legion... For we are many!
15 godina

Da li ce na ovakvoj parici vdsl raditi ok?

14 godina
Kvaliteta DSL parice?

Kakve su šanse na ovoj liniji za Iskon duo hit 20Mbs/5Mbs . Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
galinjo24 kaže...

Da li ce na ovakvoj parici vdsl raditi ok?

Radit će bez problema.

Mirda 1 kaže...

Kakve su šanse na ovoj liniji za Iskon duo hit 20Mbs/5Mbs . Hvala

Vjerojatno nećeš imati 5mbita uploada, ali 20 u downloadu ide bez problema.

11 godina
Kvaliteta DSL parice?

Pitanje. prebacujem se na iskon i koji bi modem od ponudjenih trebao zicat za kvalitetniju vezu. u ponudi su im zte ,albion ,siemens,speedtouch

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Kvaliteta DSL parice?

Vidite malo ovaj Upload dali da tražim da to povećaju ili da ostavim kako je. Jer nije mi jasno da postavljeno više nego što je propusnost. Za sada je sve stabilno,što mi savjetujete. Jer i ovo je bolje nego da me vrate na ADSL.

LP

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.5.2015 7:07 (Grobnik300).

0 0 hvala 0
12 godina
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav

Da li ce na ovoj parici raditi vdsl ok?

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.5.2015 23:30 (filipusis5).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
filipusis5 kaže...

Pozdrav

Hvala

Radit ce sasvim uredno

14 godina
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav ekipa,

naime, zanima me kolikog utjecaja ima instalacija u kući s kvalitetom DSL parice?
Ili to najbolje mogu znati tako da isprobam s nekim boljim kabelom.
Linija do modema je najjobičniji telefonski kabel.

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Jel kabel čitav i koliko je dug? Ako ga nema više od 15 metara, nije oštećen i ne ide paralelno uz neku struju (produžni i sl.), nema tu nekog velikog utjecaja...

My name is Legion... For we are many!
10 godina
Grobnik300 kaže...

Vidite malo ovaj Upload dali da tražim da to povećaju ili da ostavim kako je. Jer nije mi jasno da postavljeno više nego što je propusnost. Za sada je sve stabilno,što mi savjetujete. Jer i ovo je bolje nego da me vrate na ADSL.

LP

Zte, sve sto treba reci.

filipusis5 kaže...

Pozdrav

Hvala

Trebao bi radit ludilo :)

sudy_freak kaže...

Pozdrav ekipa,

naime, zanima me kolikog utjecaja ima instalacija u kući s kvalitetom DSL parice?

Ima utjecaja na nacin da ako sve odradis kako treba (znaci spojevi su ti ispravni, kabeli ispravni itd itd), nemas "pobosljanje" nego ono kakva ti je parica. Ako nesto zeznes, mozes pokvarit dosta :))) I eventualno ako vec stavljas stvarno nove instalacije ,onda si i stavi malo bolje kabele (neki utp cat 5e, 6itd). Ko zna gdje ce to ic za par godina pa da te ne bude ogranicavalo tad :).

14 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Jel kabel čitav i koliko je dug? Ako ga nema više od 15 metara, nije oštećen i ne ide paralelno uz neku struju (produžni i sl.), nema tu nekog velikog utjecaja...

Čitav je cijeli, dug nisam siguran koliko je.

sandokan111 kaže...
sudy_freak kaže...

Pozdrav ekipa,

Ima utjecaja na nacin da ako sve odradis kako treba (znaci spojevi su ti ispravni, kabeli ispravni itd itd), nemas "pobosljanje" nego ono kakva ti je parica. Ako nesto zeznes, mozes pokvarit dosta :))) I eventualno ako vec stavljas stvarno nove instalacije ,onda si i stavi malo bolje kabele (neki utp cat 5e, 6itd). Ko zna gdje ce to ic za par godina pa da te ne bude ogranicavalo tad :).

Spojevi su ispravni, kabeli isto tako. Možda ću staviti neki kvalitetniji kabel do routera (just in case).

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
10 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav,

Korisnik sam Optime: tv+telefon+internet flat 4Mb. Tražio sam povećanje brzine na 10Mb ili čak 40Mb, no iz Optime su mi rekli da to nije moguće, pošto vdsl još nije dostupan na mojoj lokaciji i da mi je ukupna max brzina 10Mb. U međuvremenu je bio kod mene tehničar iz T-coma, i rekao mi je da kod njih mogu imat max brzinu 20Mb, i nije mu jasno zašto mi Optima ne može ponudit toliko. Optima na mojoj lokaciji također koristi njihovu mrežu.

Zovem ja ponovo Optimu i kažem što mi je T-com tehničar rekao i kako to da mi oni ne mogu ponudit tu brzinu,..da bi mi nakon 15min čekanja rekli da i kod njih mogu imat max 20Mb.

Koji tjedan poslije, zovu mene iz Optime da su utvrdili da kod njih ipak ne mogu imat 20Mb, već je ukupna dostupna brzina prema meni maksimalno 14Mb, što znači da mi ne mogu povećat internet niti na 10Mb, a da uz to tv i telefon normalno rade. Svaki put kad ih zovem daju mi neku drugu informaciju, i ne znam više tko tu pije, no znam da ja plaćam.

Ispričavam se na podužem postu, i molim vas komentar na moju sliku routera.

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Lažu te iz Optime. Ili ti prikaz u routeru ne valja.

Trenutno si na adsl-u, imaš max. 22 mbps , atenuacija ti je jako mala i jako si blizu centrale.

Na ovoj parici bi bez problema mogao imati 10Mbps na adsl-u (+tv) a na vdsl-u bi vjerojatno išlo 50/10Mbps a 30mbps sigurno.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
13 godina
neaktivan
Postoji jedan aplikacija koja po broju telefona provjerava dostuponost, koja ima od hta bazu koja nikad nije tocna, te u njoj pisu vecinom netocne vrijednosti. A ovi pokemoni iz prodaje ni negledaju trenutno stanje s modema vec lupe po toj app pa sta ona god rekla.
10 godina
Saibot kaže...
Koji tjedan poslije, zovu mene iz Optime da su utvrdili da kod njih ipak ne mogu imat 20Mb, već je ukupna dostupna brzina prema meni maksimalno 14Mb, što znači da mi ne mogu povećat internet niti na 10Mb, a da uz to tv i telefon normalno rade. Svaki put kad ih zovem daju mi neku drugu informaciju, i ne znam više tko tu pije, no znam da ja plaćam.

Reci tom tko te dao da da otkaz i ode prodavat povrce na placu :)

Jasno se vidi iz routera koliko mozes, koliko si daleko i sve. Reci mu da se spoji na modem i odgonetne misterij kako to modem prikazuje max 22 syncrate. I trazi da te spoji s nekim tko se razumije u to sto prica.

Al vjerojatno te ne zele spojit iz nekih drugih razloga pa ti pricaju bajke :). Meni su iz h1 prvo rekli da me nemogu na 17a prebacit jer "neda hakom nikom u hr", pa je hakom to opovrgnuo, pa su rekli da nemogu jer sam na "mini dslamu" (hahaahha), pa kad sam napisao da pricaju gluposti su samo rekli "ne nudimo 17a", a mogli su to odmah napisat.

16 godina
Saibot kaže...

Pozdrav,

Korisnik sam Optime: tv+telefon+internet flat 4Mb. Tražio sam povećanje brzine na 10Mb ili čak 40Mb, no iz Optime su mi rekli da to nije moguće, pošto vdsl još nije dostupan na mojoj lokaciji i da mi je ukupna max brzina 10Mb. U međuvremenu je bio kod mene tehničar iz T-coma, i rekao mi je da kod njih mogu imat max brzinu 20Mb, i nije mu jasno zašto mi Optima ne može ponudit toliko. Optima na mojoj lokaciji također koristi njihovu mrežu.

Zovem ja ponovo Optimu i kažem što mi je T-com tehničar rekao i kako to da mi oni ne mogu ponudit tu brzinu,..da bi mi nakon 15min čekanja rekli da i kod njih mogu imat max 20Mb.

Ispričavam se na podužem postu, i molim vas komentar na moju sliku routera.

Hvala.

Imao sam i ja slican slucaj kad sam htio prijeci sa Optime na H1. Ponude oni meni duplo brzi paket TO2, kao moja adresa je na podrucju njihove infrastrukture. To mi potvrde dvoje iz call sluzbe,  ja zatrazim jos i pisani mail od tehnickog backupa za takvu informaciju i dobijem ga. Odustanem od H1, napravim ugovor sa Optimom za taj T02 paket. Nakon mjesec dana stize informacija da ipak ne mogu isporuciti taj paket jer nisam na njihovoj infrastrukturi. Ja sve otkazem i predjem na H1. Onda me zovu jos desetak puta da zasto sam odustao. LOL

10 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav,

Evo molio bih vas još komentar i na ovu sliku koleginog routera. Korisnik je Optime: tel+internet 4Mb, no ne mogu mu isporučit ni tih 4, već samo 2Mb, često i manje od tog.

Koliko se ja kužim u ove brojke, veza mu je blagorečeno katastrofa, no zanima me jeli se može iz ovoga saznat dal je to zbog loše parice, ili je jednostavno predaleko od centrale, ili oboje.

Hvala na odgovoru.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Taj nek je sretan sto uopce i imato to sto ima, pre pre velika udaljenost. Po ovome on ima izrazito dobru paricu, jer ima odlicnu brzinu i sn marginu na tolikom gusenju.
17 godina
Kvaliteta DSL parice?

Istekao mi ugovor kod optime gdje je i bilo sve ok.

Slika pokazuje trenutnu brzinu = 220 kn mjesecno.

Gledam ovu opciju 40 mbita/s pa me zanima koliko mi je dostupno.

Gdje to ocitam na sagecomu?

P.S. jel to to pod slika 2?

TrustNo1
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.5.2015 14:33 (Miki77).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice