Imao sam prilike raditi sa dosta operatera u HR za koju većina možda nije niti čula i susretao sam se sa raznim problemima kako tehničke tako i pravne prirode, tvoje razmišljanje da će tebi sutra mirisati ruže i biti lijepo i vedro jer si jedne zamjenio drugima je velika zabluda. Svi od reda pričaju ono što im u datom trenutku odgovara i sve može kada ide njima u korist, čim to nije tako onda bacaju drvlje i kamenje da te uspore u tvom naumu da ostvariš svoja prava. Tako svijet funckionira i nema toga što će netko napraviti da se to promjeni.
Kako si i sam rekao "što to oni skrivaju a da mi kmetovi ne smijemo znati" sada ide u tvom smjeru; tj koji je to po tebi jedini koristan savjet koji si dobio DM-om a koji bi eventualno pomogao nekom tko se bori sa istim vjetrenjačama?
Prošao sam kroz sve velike operatere, svaki od njih je identičan i ovo što si naveo je jasno apsolutno svima čisto kroz iskustva u zadnjih par godina sa kretenoidnim malverzacijama kao: +20kn na coax linijama, +20kn za rebrandiranje firme nakon akvizicije, tele2 flat tarifa sa 200gb, JEBENA INFLACIJSKA KLAUZULA kakvu nema ni najjači megacorp u američkoj turbokapitalističkoj distopiji.
Fokusiram se na Tscum isključivo zato što na mojoj lokaciji oni imaju monopol i jer su me već nekoliko puta oštetili kršenjem prijašnjih ugovora, ne razumijem kako ti nije jasno da čovjeku nakon nekog vremena jednostavno dopizdi i želi čisto moralnu pobjedu ako ništa drugo. Da živim u nekakvoj zabludi da će mi sa drugom firmom bit sjajno i korektno, ne, nisam toliko naivan niti mislim da itko tko živi u Hrvatskoj dulje od mjesec dana može biti.
Što se tiče izjave o kmetovima, sjajan whataboutism jer još uvijek nisam od tebe čuo koja to situacija može bit tajna (osim da je nešto ilegalno pa ne žele priznat). Ali odgovorit ću ti, podijelio mi je čovjek vrlo slično iskustvo i kako ga je on riješio. Jednostavno im je prijetio državnim inspektoratom jer je imao zahtjev/predugovor za uključenje što je prema inspektoratu kažnjivo ukoliko telekom to ne izvrši u određenom roku i ne daje razlog. Isti postupak namjeravam pokrenuti i ja obzirom da imam takav zahtjev već više od 6 mjeseci, uz slanje kolektivnog dopisa cijele ulice koji od telekoma traži da ili započnu ili se službeno izjasne o razlogu i konkretnom datumu početka uključenja.
Ponavljam, koja je uopće svrha ovih rasprava, pokrenuo sam thread da skupim savjet/iskustva ljudi u sličnim situacijama, ne da se raspravljam i opravdavam svoj izričaj simpatizeru korporacija koje u razumnom sustavu ne bi ni postojale jer bi u godini gospodnjoj 2024. pristup internetu bio normalna režija sa svim pripadnim regulacijama.
Thread slobodno može bit zatvoren jer je živ jedino zbog ovih prepucavanja koje ne koriste nikome. U dogledno vrijeme, nadam se čim prije, kad/ako razriješim stvari s T-scumom ću sjest i napravit novi thread sa detaljnim postupkom za druge u ovakvoj ili sličnoj situaciji.
LP,
T-Scum delenda est.
Edit: ta filozofija da ne treba ikad išta pokušat jer "tako svijet funkcionira i nema načina da se išta promijeni" je toliko odvratna da bi me sram bilo takvo što uopće pomislit, kamoli napisat, a mislim da je očito da me malo toga sram napisat.