Kako pojacati wi fi signal?

poruka: 6
|
čitano: 37.285
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Bok,

Zanima me na koji način mogu pojačati wi fi signal za svoj laptop, naime wi fi uzimam od gradske dvorane koja je 50ak metara od moje kuće no signal je dosta slab.

U jednom dijelu kuce je signal ok, negdje je jako slab a negdje ga uopce nema..

Sad pošto vidim na njuskalu ima dosta antena koje pojačavaju wi fi signal nije mi bas najjasnije sto da uzmem i na koji nacin to funkcionira?

Ili još bolje, mogu li na nekakav uredaj preuzeti wi fi signal i onda ga s toga uredaja slati dalje po kuci za sve uredaje..? nekakav pojacani bridge?

hvala

0 0 hvala 0
15 godina

Radio-amateri kažu da je najbolje pojačalo dobra antena. Postoji širok spektar antena koje možeš npr. postaviti na prozor koji gleda prema odašiljaču ali bi bio ograničen dužinom kabla što i nije tako loše jer imaš besplatan internet.

http://www.ebay.com/itm/Mini-150Mbps-USB-WiFi-Wireless-Adapter-150M-802-11n-g-b-LAN-Card-with-Antenna-/310575842495?pt=US_USB_Wi_Fi_Adapters_Dongles&hash=item484fc344bf

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Bok.

Živim u stanu ispod susjeda. Dao mi je šifru od svoga interneta, ali nikako da dobro uhvatim signal.

Nekada dobro hvata, a nekada ga uopće nevidi i neće se spojiti. Spajam se preko laptopa (vidi Moj PC).

Kako mogu pojačati taj prijem, znači da uvijek hvata i da veza ne puca.

Zračna udaljenost od laptopa do rutera je manja od 10m, a zidovi nisu armirani. {#}

Dali se može tu kaj napraviti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Kako pojacati wi fi signal?

Pogledaj ovo. Da se ne ponavljam. Ako i dalje ne bude radilo, trebat će ti neko eksterno rješenje.

15 godina
neaktivan

Imam instalirane neki Intel driver. Da ga obriš pa stavim atheros i onda probam tvoj postupak?

Ovdje su driveri za moj laptop. Koji da skinem što se wirelesa tiče?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Kako pojacati wi fi signal?

NE miješaj drivere. Ako imaš Intelovu wifi karticu, tada idu Intelovi driveri. Klikni na ovaj link i odaberi Intel Driver Update Utility. Program će zatim detektirati imaš li zadnje Intelove drivere.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice