Jedan kabel,dva računala zaključana tema

poruka: 48
|
čitano: 23.200
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Jedan kabel,dva računala

U sobi imam dva računala i jedan kabel za internet!

Dali postoji kakav adapter da pomocu jednog kabla ustekam jos jedan?

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Jedan kabel,dva računala
coolermasterex kaže...

kakav kabel?

Inter pedes virginum gaudium est iuvenum
15 godina
protjeran
mind_challenge kaže...
coolermasterex kaže...

kakav kabel?

Pa piše,lan kabel-za internet.

15 godina
neaktivan
Jedan kabel,dva računala

NE....jer trebaš imati 2 RJ 45 kabla...jedan za svakog...jedino ako hoćeš kupi si wifi adapter i spoji jedan bežično ali to je skuplje nego otić u neki PC shop i kupit jedan RJ 45 kabel i spojit na router

Avatar...ready....clear a path! .......................IN GAME: IWEK91
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.8.2010 18:46 (Krešo91).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Jedan kabel,dva računala

pise kabel za internet, ne lan-kabel, al nema veze, jel imas vise izlaza na routeru/modemu?

edit: ako imas, samo kupi jos jedan kabel i stvar rjesene, a ako imas wlan modem/router kupi si wi-fi adapter za taj drugi komp

Inter pedes virginum gaudium est iuvenum
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.8.2010 18:47 (mind_challenge).
Moj PC  
2 0 hvala 3
15 godina
protjeran
Jedan kabel,dva računala

Pitam zato jel od kompa do rutera imam proc cijeli dnevni stepenice itd...Pa da ne vucem kabel kroz cijelu kucu!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
coolermasterex kaže...

Pitam zato jel od kompa do rutera imam proc cijeli dnevni stepenice itd...Pa da ne vucem kabel kroz cijelu kucu!

Ako nećeš vuči kabel toliko imaš 2 opcije:

1. WIFI veza ovisi o routeru tj. jeli ima wifi antenu i koliko će dosegnut signal

2. Preko strujne utičnice

WIFI router WIFI router
WIFI kartica WIFI kartica
WIFI USB WIFI USB
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.8.2010 18:51 (Krešo91).
15 godina
neaktivan
Jedan kabel,dva računala

Wifi rijesava stvar bez ikakvih kablova.............

The quieter you become, the more you are able to hear | where there is a shell , there is a way (◣_◢)...
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
coolermasterex kaže...

jedino rijesenje ti je wireless, u protivnom moras kupit lan kabel , i postavit postavke na modemu da se spaja ppoe/ppoa , tj preko lan-a da se spaja direktno,(NE BROADBAND) i onda mozes na dva pc-a imat internet jer san i ja tako napravia

ja razumin sta ti zelis, ti zelis ka da ima neki spliter u kojega bi ustekao lan kabel od rutera i da ima na izlazu dva prikljucka za lan , to u zivotu nisan vidia, jedino rijesenje ti je jos jedan kabel (ne mislin zasto bi to bia problem , ako ga fino provuces )

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.8.2010 18:53 (jojo_surf).
17 godina
Jedan kabel,dva računala

@mind_challenge mu je vec sve tocno odgovorio.

ima opciju wifi ili kabelom...danasnji routeri imaju 2 lana,2 za iptv i 2 za ip-cakulanje

neka bude malo temeljitiji u postavljanju pitanja. sto mu donosi doma internet preko bakrene zice ili sto li vec?!

teško vrijeme za matore
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.8.2010 18:55 (torrente).
Moj PC  
5 0 hvala 2
15 godina
protjeran
Jedan kabel,dva računala

Necu wifi,a onda nista ako nema spliter!Dobro si mislija.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
coolermasterex kaže...

Necu wifi,a onda nista ako nema spliter!Dobro si mislija.

Ako nećeš WIFI ni kabel ima i treća solucija HomePlug uređaji ali to ti i nije neko jeftino rješenje Neodlučan

16 godina
neaktivan
Jedan kabel,dva računala

Dovuči to kablo do računala, kupi 5-portni switch, spoji modem i switch te 2 kabla iz switcha u svako računalo.

Nažalost, na forumu je puno sveznalica koji znaju sve o Wi-Fi, mreži preko struje i ostalim đinđama-minđama,a ne znaju za običan switch.

Otvori se zemljo.

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.8.2010 19:00 (Smooth Operator).

6 0 hvala 1
17 godina
Jedan kabel,dva računala

ovaj video pokazuje da je sasvim moguce povezati dva kompjutera preko jednog lan kabla sa ruterom

jer se kao za komunikaciju koriste samo 4 zice,ja ovo prvi puta vidim tako da nemogu nista tvrditi jel moguce, nisam nikad tako nesto pokusavao  :)

http://www.metacafe.com/watch/768071/utp_double_wiring_tutorial/

EDIT:a uvijek mozes kupiti dvostruki utp kabel,evo jednog:

http://www.made-in-china.com/showroom/spark888/product-detailQeoJIlCyXnHB/China-Lan-Cable-DUAL-UTP-CAT5e-.html

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.8.2010 19:14 (crozoki).
Moj PC  
4 0 hvala 4
15 godina
protjeran
Smooth Operator kaže...

Dovuči to kablo do računala, kupi 5-portni switch, spoji modem i switch te 2 kabla iz switcha u svako računalo.

Nažalost, na forumu je puno sveznalica koji znaju sve o Wi-Fi, mreži preko struje i ostalim đinđama-minđama,a ne znaju za običan switch.

Otvori se zemljo.

A moze link od switcha?

15 godina
protjeran
jojo_surf kaže...

ja razumin sta ti zelis, ti zelis ka da ima neki spliter u kojega bi ustekao lan kabel od rutera i da ima na izlazu dva prikljucka za lan , to u zivotu nisan vidia, jedino rijesenje ti je jos jedan kabel (ne mislin zasto bi to bia problem , ako ga fino provuces )

Da,to je to.

17 godina
Jedan kabel,dva računala

hoces biti ljubazan pa da nam javis koji model routera imas, one kutijice koju ti je dao davatelj usluge.

kada ga okrenes,napisi koliko ima ulaza i sto sve pise na ulazima.

jos to nismo doznali,a kad  ustvrdimo da nema dva lan ulaza u sebi prepustit cu te svicanju.

teško vrijeme za matore
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Jedan kabel,dva računala

Ajd molim vas, ideja o dvostrukom LAN kablu je kao takva neprimjenjiva zato što to kablo nije standardizirano i nema ga nabaviti!

Ovakav ti treba switch:

http://www.links.hr/index.php?naziv=Switch+D-LINK+DES-1005D%2C+5-ports%2C+10%2F100+Mbps&option=artikl&id_kategorija=053506&id_artikl=053.506.027

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
torrente kaže...

hoces biti ljubazan pa da nam javis koji model routera imas, one kutijice koju ti je dao davatelj usluge.

jos to nismo doznali,a kad  ustvrdimo da nema dva lan ulaza u sebi prepustit cu te svicanju.

Nije problem u tome, nego je problem što čovjek ne bi provlačio 2 kabla stepenicama do oba računala.

Poslušaj me, govorim ti iz iskustva. Mrežno kablo uštekaj u roter, dovuci to kablo do sobe u kojoj su računala. Uštekaj u switch. Kupi 2 kraća LAN kabela (zovu se patch kabeli, uzmi dužinu koja ti odgovara, možda 3m), i iz switcha uštekaj u jedno i u drugo računalo. Nema veze koje ulaze koristiš na switchu.

Vjerojatno imaš DHCP omgućen na routeru i sama će računala pokupiti IP adrese i imaš izlaz na net!

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.8.2010 21:37 (Smooth Operator).
15 godina
protjeran
Smooth Operator kaže...
torrente kaže...

Nije problem u tome, nego je problem što čovjek ne bi provlačio 2 kabla stepenicama do oba računala.

Poslušaj me, govorim ti iz iskustva. Mrežno kablo uštekaj u roter, dovuci to kablo do sobe u kojoj su računala. Uštekaj u switch. Kupi 2 kraća LAN kabela (zovu se patch kabeli, uzmi dužinu koja ti odgovara, možda 3m), i iz switcha uštekaj u jedno i u drugo računalo. Nema veze koje ulaze koristiš na switchu.

Vjerojatno imaš DHCP omgućen na routeru i sama će računala pokupiti IP adrese i imaš izlaz na net!

Da cijela drama je da u tome da mi se neda provlacit kabel preko cijele kuce do sobe.

15 godina
neaktivan
coolermasterex kaže...

Da cijela drama je da u tome da mi se neda provlacit kabel preko cijele kuce do sobe.

Kolko metara otprilike ima od routera do kompa

15 godina
protjeran
Krešo91 kaže...
coolermasterex kaže...

Kroz zid mozda 2 metra ali mora zica ic okolo naokolo.

15 godina
neaktivan
coolermasterex kaže...
Krešo91 kaže...
coolermasterex kaže...

Kroz zid mozda 2 metra ali mora zica ic okolo naokolo.

A jbg onda, kolko ima okolo

Ako hoćeš mogu ti ja provuć te kablove Belji se šala naravno

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.8.2010 21:46 (Krešo91).
15 godina
protjeran
Krešo91 kaže...

A jbg onda, kolko ima okolo

Ako hoćeš mogu ti ja provuć te kablove Belji se šala naravno

20 metara!

15 godina
neaktivan
coolermasterex kaže...

20 metara!

Kod mene je od routera do set top box-a (Opti TV) ima 3 metra kroz zid....ali zid je nosivi i nemam dovoljno dugačak borer za bušilicu koji će probušit toliku rupu i sproveo sam otprilike 15 metara kabla okolo stana:

1 = moja soba  2 = devna soba  crveni pravokutnik = Set Top Box (Opti TV) preko optime sam  zeleni pravokutnik = router  plava linija = lan kabel 1 = moja soba 2 = devna soba crveni pravokutnik = Set Top Box (Opti TV) preko optime sam zeleni pravokutnik = router plava linija = lan kabel
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.8.2010 22:05 (Krešo91).
17 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...

Otvori se zemljo.

Hvala bogu da neko zna. Citam ispocetka i ne mogu vjerovati kakvih gluposti ima ;)

Naravno switch ce raditi ako je router u router modu. AKo je u bridge modu onda samo jedan komp moze na net a drugi tek kad prvi zavrsi ;)

:)
17 godina
neaktivan
crozoki kaže...

ovaj video pokazuje da je sasvim moguce povezati dva kompjutera preko jednog lan kabla sa ruterom

jer se kao za komunikaciju koriste samo 4 zice,ja ovo prvi puta vidim tako da nemogu nista tvrditi jel moguce, nisam nikad tako nesto pokusavao  :)

http://www.metacafe.com/watch/768071/utp_double_wiring_tutorial/

EDIT:a uvijek mozes kupiti dvostruki utp kabel,evo jednog:

http://www.made-in-china.com/showroom/spark888/product-detailQeoJIlCyXnHB/China-Lan-Cable-DUAL-UTP-CAT5e-.html

Ja sam to vidio i pao na zemlju ;)

To niej predvidjeno tako da se radi i to je izmisljotina "strucnjaka" koji nista ne priznaju ako nema izolir trake ;)

Pa switch je bagatela.

16 godina
Jedan kabel,dva računala

Nista ako nemas drugog izbora kupi adapter,ja ti to preporucujem...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kakav adapter???????????

17 godina
protjeran
Softwer kaže...

Nista ako nemas drugog izbora kupi adapter,ja ti to preporucujem...

A šlape ti, jedino ako pod adapter misliš switch.

@coolermasterex

Ili nisi normaln, ili si glup, nebi wireless, nebi kabal provlačio nisi napisao koji ruter imaš ustvari bi se ti hebo ali nebi ga stavio u ...../..... (neznam koji spol preferiraš, valjda češ sam odgonetnut šta sam mislio), jedino da kupiš dLAN uređaj.

Kažeš da imaš u sobi dva kompa a jedan kabal, onda kupiš 4-portni switch, i spojiš kabal koji ide iz rutera u njega a iz kompova u switch krače kablove. To ti je najjeftinije i najbolje.

I don't need sex, T-com fucks me every day
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice