Za propusnost u routeru moraš vidjeti koliki ti je Line Attentuation.
Ovakvo nešto moraš pronaći u routeru
To sam i pretpostavio da moram uć u router. Ali neće mi otvorit uopće 192.168.1.1
Za propusnost u routeru moraš vidjeti koliki ti je Line Attentuation.
Ovakvo nešto moraš pronaći u routeru
To sam i pretpostavio da moram uć u router. Ali neće mi otvorit uopće 192.168.1.1
http://192.168.5.1 je adresa rutera
Šaki, nešto krivo radiš. Rekao si da si na Optimi a oni koriste 192.168.1.1 dok Iskon koristi 5.1
Pogledaj koji router imaš i na stranicam tvog operatera bi trebala biti uputa na koju stranicu se trebaš spojiti, u router će ti pisati status/mogućnost linije.
No ako ti na Iskonu piše da možeš, onda si blizu centrale koja ima VDSL.
Za moj router nema uputa, ali druge koje sam vidio piše 192.168.1.1. Ali meni neće pa neće otvorit
kontaktiraj optimu pa ce ti oni rec ja koliko znam njihovi svi ruteri se mogu otvorit na 192.168.1.1 al nazovi ih pitaj to je 5 minuta posla
Molim pomoc isto sam na iskonu, imam ruter SX 763, u zadnje vrime uvik oko slicne ure ovako navecer 10-11 sati internet se sam od sebe pogasi kao da se resetira i onda krece ponovno spajanje koje traje i traje, a i kada se spoji radi koji minut i onda se cuje kao da nesto skljocne u njemu i onda ponovno spajanje krece i tako to mucenje traje po ure-uru kako kada......tokom dana sve radi savrseno bez prekida bez icega tako da ni sam nisam pametan sta mu je.....
Molim pomoc isto sam na iskonu, imam ruter SX 763, u zadnje vrime uvik oko slicne ure ovako navecer 10-11 sati internet se sam od sebe pogasi kao da se resetira i onda krece ponovno spajanje koje traje i traje, a i kada se spoji radi koji minut i onda se cuje kao da nesto skljocne u njemu i onda ponovno spajanje krece i tako to mucenje traje po ure-uru kako kada......tokom dana sve radi savrseno bez prekida bez icega tako da ni sam nisam pametan sta mu je.....
jesi kontaktirao tehničku podršku?
Očito imaš problem s paricom i vjerojatno posotje smetnje i zagušenje u to doba. Pogledaj i postaj ovdje što ti piše na 192.168.5.1 (admin) pod Status-internet.
Pozdrav!
Ujutro u 6 mi je stigla poruka da sam prebacen s T-coma na Iskon (bio sam na Optimi, al to valjda neke interne fore).
Pogledam ja mobitel, internet uredno radi, makar je stari od Optime s njihovim podacima! :/
Brzo ja ukljucim Iskonov router i sve u njega.
Lokalna mreza radi, svi se vide, WiFi radi.
Ali nema interneta.
I jaaako tesko pristupam routeru na 192.168.5.1. Ucita stranicu pa se srusi. Pa nece ucitati. Pa dugo ucitava.... Pa ucita. Pa se smrzne stranica...
Oni upravljaju routerom pa je "zauzet"?
Trebam cekati?
Sjecate se vaseg prespajanja?
Nazovi ih na 0800 6320 ili pričekaj još malo.
Ne sjećam se kako je bilo kod mene jer sam davno prelazio :/
Hvala. Čekanje je pomoglo.
Dosta viši pingovi na Speedtestu nego prije na Optimi, al su zato brzine više od deklariranih
Optima
http://www.speedtest.net/my-result/4030158910
Iskon:
http://www.speedtest.net/my-result/4073823221
Ping mi je recimo važan zbog online igranja...
Spajanje na router još uvijek ne radi!!
"Waiting for 192.168.5.1"
Ima netko ideju što bi moglo biti?
Pokušam laptop spojiti žično pa probam?
Za manji ping nazovi službu za korisnike i reci da ti isključe interleaving delay, ping bi bi trebao biti manji za 10-12 ms
Za manji ping nazovi službu za korisnike i reci da ti isključe interleaving delay, ping bi bi trebao biti manji za 10-12 ms
Oo, hvala
Prvo ću probati kak ovo radi, pa onda zovem ako mi ne paše
Nego, Attenuation mi je znanstvena fantastika
noise margin downstream: 14 db
output power upstream: 12 db
attenuation downstream: 4 db
Pa gdje mi je centrala, u zgradi preko?
Prema planu grada, imam više od pola kilometra zračne linije do centrale... a kablovski vjerojatno dosta više...
I nije mi jasno, jer mi je na Optimi bilo oko 15
E da, i jednom sam se spojio na router s mobitelom, i od onda mi je proradilo i spajanje s računalom.
Sve radi savršeno, još da navečer isprobam igre
Hvala, pozdrav!
SUdeći po ovome jako si blizu centrali, ako ti je centrala modernizirana vozi na vdsl2 30/5 !
SUdeći po ovome jako si blizu centrali, ako ti je centrala modernizirana vozi na vdsl2 30/5 !
Nije, al su mi telefonski obećali "Evo, samo što nije"
Nadam se da će još trajati akcija s popustima!!
Hvala. Čekanje je pomoglo.
Dosta viši pingovi na Speedtestu nego prije na Optimi, al su zato brzine više od deklariranih
Optima
http://www.speedtest.net/my-result/4030158910
Iskon:
http://www.speedtest.net/my-result/4073823221
Ping mi je recimo važan zbog online igranja...
Kako ti je ping tako velik pa meni je odavde do Zagreba 12ms a uključen mi je taj interleaving. Je da sam ja na vdslu al nevirujen da je do toga tolko ipak je to opet bakar.
Vi koji ste nedavno presli na Iskon, kolko je trajalo od podnosenja zahtjeva do ukljucenja usluge? Vremenski....
Hvala
Pozz
Ako mozda prelazis sa T-coma ostat ce ti T-comova usluga dok Iskon ne donese svoju opremu. Tako je barem u slucaju moje familije..
Imam VIP Trio, koji istice 23.5. a ne bih zelio biti niti sekundu duze na VIP-u nego kaj trebam...pa ono da znam kad da zovem Iskon :)
Imam VIP Trio, koji istice 23.5. a ne bih zelio biti niti sekundu duze na VIP-u nego kaj trebam...pa ono da znam kad da zovem Iskon :)
1mj prije obračunskog razdoblja
Vi koji ste nedavno presli na Iskon, kolko je trajalo od podnosenja zahtjeva do ukljucenja usluge? Vremenski....
Isti sam i ja imao slučaj. S Optimom sam imao ugovor do 31.12. i nazvao sam Iskon da pitam za savjet :)
Rekli su da ne predam prerano, da ne bi slučajno morao platiti penale :/
Predao sam dva tjedna prije novi godine.
Več slijedeći dan su zvali iz Iskona da je sve zaprimljeno i odlazi u obradu!
I odma dan poslije, poziv iz Optime dal se slažem s prekidom ugovora kod njih!
Bio sam ugodno iznenađen.
I odma su mi rekli da prikapčanje ide 20.01.2015.
Tako da bi moja preporuka bila da pozoveš njihovu službu za korisnike i sve im objasniš, pa nek ti oni kažu datum kad da predaš zahtjev.
Kako ti je ping tako velik pa meni je odavde do Zagreba 12ms a uključen mi je taj interleaving. Je da sam ja na vdslu al nevirujen da je do toga tolko ipak je to opet bakar.
Hvala Replay.
Idem onda još malo proučiti ping. Vidim da router imao uključen firewall i još neke opcije, pa se možda s tim poigram, možda smanjim ping
14 dana max
30 dana je zakonski rok znaci unutar 30 dana se sve odraduje nekom moze bit za 15 nekom za 24 a nekom za 30 ali u svakom slucaju kad udes u zadnjih mjesec dana koristenja kod postojeceg operatera nema vise penalizacije i mozes predat zahtjev za uslugom
Kakav je Iskon prema torrentima?
Vidim da su neki napisali da su na Carnet Iskonu dobili opomene. Kako je s "normalnim" iskonom?
Danas sam prvi puta skidao puno torrenta i veza mi je danas prekinuta desetak puta. Sve ostale dane od kad imam Iskon veze traju 24:00:00
U pitanju je Iskon, kvaliteta veze ili router?
Moje mišljenje:
Kvaliteta veze vjerojatno nije jer mi je attenuation oko 4.
Iskon vjerojatno ne bi restartao vezu nego poslao neko upozorenje.
Tko zna kakve routere dijele, pa najviše sumnjam na njega. Imam onaj Zyxel p-2601hn-f3
Vaše mišljenje?
P.S. Imam svoj gigabitni "n" D Link router. Dal je kod Iskona komplicirano prebacivanje u bridge mod rada? Vidim da nije moguće u routeru, pa pretpostavljam da se mora njih zvati.
Nez, koliko ja znam ne ogranicavaju torrente niti salju upozorenja na "normalnom iskonu" (bijela i narancasta zona).... na Iskonu sam vec cca 1 god, dobio sam Enkom router ali uslugu sam prebacio u bridge mod tako da imam sada dva routera (Thomson TG782i od t-coma i Iskonov Enkom), veza je uvijek stabilna (uvijek maksimalnih 10 Mbit/S), nikada ne puca i ping je na relativno niskoj vrijednosti.
Evo, upravo sam isprobao s jednim torrentom i sve radi savrseno.
Izgleda da router ne moze izdrzati velik broj konekcija
Ima koji znalac, jesam u pravu?
I da ponovo pitam, ima netko iskustva s prebacivanje u bridge?
@lovac, moram njih zvati, ili je ipak skriveno negdje u routeru?
Kakav je Iskon prema torrentima?
Vidim da su neki napisali da su na Carnet Iskonu dobili opomene. Kako je s "normalnim" iskonom?
Danas sam prvi puta skidao puno torrenta i veza mi je danas prekinuta desetak puta. Sve ostale dane od kad imam Iskon veze traju 24:00:00
U pitanju je Iskon, kvaliteta veze ili router?
Moje mišljenje:
Kvaliteta veze vjerojatno nije jer mi je attenuation oko 4.
Iskon vjerojatno ne bi restartao vezu nego poslao neko upozorenje.
Tko zna kakve routere dijele, pa najviše sumnjam na njega. Imam onaj Zyxel p-2601hn-f3
Vaše mišljenje?
P.S. Imam svoj gigabitni "n" D Link router. Dal je kod Iskona komplicirano prebacivanje u bridge mod rada? Vidim da nije moguće u routeru, pa pretpostavljam da se mora njih zvati.
Nije problem do routera ili ičega već do uploada. Iskon ima problem s uploadom, ja sam im više od godinu dana to prijavljivao (veza pukne nakon što nešto stalno uploadaš 1-2min). Prijavi problem i nemoj prihvatiti odgovor da "ograničiš upload na 80%".