Gubim konekciju na internet

poruka: 36
|
čitano: 31.358
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Imam isti problem kao i ti. Bilo je još gore prije nego što sam isključio firewall na routeru, prije toga je još bilo i sporo.

Samo mi nestane konekcija, trebam se zakačiti na susjedovu, onda se pojavi moja, spojim se na moju i onda je oko minute žuti trokutić. Signal mi je obično na 3 ili 4 crtice (od 5), a mobitel se uredno spaja iako ima ziher slabiji mrežni adapter od onog u kompu (koji još ima neku ekstra antenu pošto je dost daleko od routera).

Inače, router je Ciscov (kabelski), a ISP B.net. Sa Siemensovim Gigasetom (na T-comu) nije bilo takvih problema, ali mi ne smeta toliko.

Probaj isključiti firewall na routeru pa vidi...

When my time comes, I want to be buried face down. So that anyone who doesn't like me, can kiss my ass.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Gubim konekciju na internet
Na routeru je isključen FW.
Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
16 godina
Danny_HR kaže...

Driver nije riješio problem.

Međutim danas sam otkrio da nakon reseta ADSL konekcije moj network adapter ne ubere nove dns postavke i zato nema konekcije...

No, čim ga resetiram (network adapter) normalno radi... :-/

tad rješi fixnim postavkama, za gateway i dns staviš IP routera (ili ukucavaš direktne brojeve).

- reset bi mogao i u CMDu, ipconfig /flushdns ako je to uzrok tad je rješenje (fušersko) isključiti DNS cache, net stop dnscache

...  i VPN? Normalno 'kašnjenje' mreže cca 10tak minuta da pokupi parametre (refresha), pogotovo ako se zbuni ili kešira..

-možeš kod idućeg takvog slučaja sačekati... max 15min.

-gornja naredba bi morala pomoći. Probaj s ipconfig /all vidi dali je auto.config omogućen. Korisno i ipconfig /renew.

i_rambo_plache kaže...

Inače, router je Ciscov (kabelski), a ISP B.net. Sa Siemensovim Gigasetom (na T-comu) nije bilo takvih problema, ali mi ne smeta toliko.

to je bnetov način rada .. tj na žici dozvoljava jedan IP, reset automatski dozvoljava spojenom računalu pristup, ostala računala dobiju ''trokutič''.

-Rješenje je router s WANom, koji preuzima na sebe spoj ili wireles model koji nije tako ograničen.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
ihush kaže...
i_rambo_plache kaže...

to je bnetov način rada .. tj na žici dozvoljava jedan IP, reset automatski dozvoljava spojenom računalu pristup, ostala računala dobiju ''trokutič''.

-Rješenje je router s WANom, koji preuzima na sebe spoj ili wireles model koji nije tako ograničen.

Wow, fakat je tako! :D

When my time comes, I want to be buried face down. So that anyone who doesn't like me, can kiss my ass.
16 godina
neaktivan

Da ne otvaram novu temu , problem je u tome što već oko dva tjedna svaki dan otprilike tri puta ostanem bez signala , normalno guglam i samo mi se u desnom kutu pojavi onaj žuti trokutić sa uskličnikom ?, koristim dsl -584t router .

http://soksa.3dhr.net/
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.6.2011 15:26 (nixXxa).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pitanje:

tu i tamo mi pukne veza na net i pojavi mi se poruka "ograničen pristup" kad krenem provjeriti WTF. Što to zapravo znači, budući da nemam nikakvog pristupa, a ne samo "ograničenog".

Kad sve ostalo propadne, pročitajte upute.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice