Ovako dali je ovo ikako moguće: od susjeda "posuđujem" wlan. na njega se spajam pomocu usb wlan kartice na starijem laptopu. a jedan je lik na njuskalu poklonio isto wlan karticu ali ovoga puta pcmcie ilitiga ona koja ulazi u onu rupu di je prije isao i web n walk neznam kako se tocno zove. dali je ikako moguće da ja taj signal nekako prek te druge kartice opet "posaljem" po kuci pa da jedan drugi laptop to prima posto mi za ovaj signal usb kartica mora biti na prozoru? molim samo da ne stavljate glupe komentare jer moj net smijem samo za skolu koristiti....
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako sam dobro shvatio to nije moguće.
Bilo bi ti najbolje (najjeftinije) naći kakav polovan router i staviti ga u repeater mod pa susjedov signal primati i pojačati i kao takvog ga koristiti u svom prostoru s više laptopa wlanom.
ahaaaa ma dobro onda jer imam sad viska pa gledam jel mogu kako iskoristiti. oke hvala
bok
Ne piše koji wlan imaš ali ja sam imao neki koji je signal bio katastrofa pa kupio na ebayu za 200kn (tipa ALPHE) i preezadovoljan sam.
Znači probaj posudit od nekog tko ima jaču wlan karticu da vidiš da li bi ti bolja pomogla
hehehhe
svasta vi navlajaste tu. Prvi tesko ces naci ako uopste postoji usb, ili pcnmci wlan karticu koja radi i u client i repeater modu. Drugo ni router ne moez raditi u repeater modu, barem ne vecina. Treba ti acces point koji stavis na prozor i postavis ga u repeater modu i onda hvatas taj pojacani signa.
Možda ipak postoji način. Ako imaš Windows 7 (vjerojatno se da i na Visti i na XP-u, ali mislim da na 7-ci najbolje radi), odeš na Network and Sharing Center->Change Adapter Settings, i ako ti se tamo pojavi ta PCMCIA kartica (a trebala bi), možeš ju bridgati sa ovom USB karticom, s kojom hvataš susjedov signal. Može i jednostavnije; desni klik na USB karticu, pa na Sharing, i odabereš na koji adapter želiš da ti se dijeli veza (odabereš ovaj PCMCIA, ili napraviš obrnuto - sa PCMCIA hvataš od susjeda i podijeliš ga sa USB karticom). Zatim napraviš Ad-hoc konekciju (Manage Wireless Networks->Adhoc), i onda se spajaš s čim hoćeš na nju.
Nemam baš iskustva sa USB bežičnim karticama, a pogotovo sa PCMCIA, no znam da s PCI karticama (i ovim integriranim u laptop) stvar radi kada se želi od žičnog priključka napraviti bežični. Jedino ako USB ili PCMCIA kartice nemaju mogućnost odašiljanja signala... Mada bi trebale imati, budući da je za inicijaciju komunikacije sa AP-om potrebno da i one odašilju CTS signale, itd.
I da, Sharing i Bridging ne rade baš najpouzdanije, samo da znaš. :)
Okee hvala puno, al sam trenutacno na XP-u pa mozda budem nesto pokusao ali sumnjam da cu uspijeti. Hvala jos jednom!