Ove godine svaki mjesec sam prekoračio min 15 Gb i sve su mi naplatili. ni jednom nisu tolerirali
ADSL u BiH
- poruka: 2.541
- |
- čitano: 930.522
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Potrošit 40-50GB prometa je normalno, bez bilo kakvog non stop perma down/up. Znači kad bi normalno surfa + pogleda serije preko neta (bez downloada bilo kakvih filmova) otišlo bi oko 40GB. Nema mi druge nego pitat ove iz pincoma, neću uzimat kod njih ništa ako nemogu misečno 40GB, 1.3GB na dan, potrošit.
Potrošit 40-50GB prometa je normalno, bez bilo kakvog non stop perma down/up. Znači kad bi normalno surfa + pogleda serije preko neta (bez downloada bilo kakvih filmova) otišlo bi oko 40GB. Nema mi druge nego pitat ove iz pincoma, neću uzimat kod njih ništa ako nemogu misečno 40GB, 1.3GB na dan, potrošit.

Je li neko saznao jel neograničen promet u 6. mj. samo za one koji potpišu ugovor u 5. mj. ili i za one koji več imaju ugovor?
Jel mislite da će dopustit da se potroši 100+ GB? Mislim na HT.
Koliko sam ja svatio da će to biti samo onima koji potpišu ugovor u 6.mj ali tu se ne ubrajaju oni koji već imaju ugovor, tj. onima kojima još traje odprije potpisani ugovor. Znači jedino korisnici koji su trenutno bez ugovora, ili novi korisnici koji potpišu ugovor na 12 ili 24 mj. ili koliko već. Ja sam trenutno bez ikakvog ugovora sa njima (mislim na neki vremenski okvir ono 12-24 mj.) i ne pada mi na pamet išta potpisivati, jer ako se ikakav drugi provajder pojavi, a da liči i na što, prekidam sa ADSL-om. A tih 100+GB dopustit će oni, samo što će (kao što je već netko rekao) taj mijesec veze toliko biti zagušene da nećeš moći toliko fizički skinuti zbog male brzine!
EDIT: Sorry na duplom postu..! my bad :( :(
I nekoga vraga mi ne radi ovo čudo, ne mogu ubaciti nikakav emontikon niti prebebaciti se u novi red niti citirati nekoga ni sliku dodati ni... :(
Izgleda da je u FF nešto problem jer sa IE sve radi...
Je li neko saznao jel neograničen promet u 6. mj. samo za one koji potpišu ugovor u 5. mj. ili i za one koji več imaju ugovor?
Jel mislite da će dopustit da se potroši 100+ GB? Mislim na HT.
Nije točno!
Oni koji su trenutno vezani ugovorom bilo na 12 ili 24 mjeseca a potpišu u 5.mj(sada) ugovor na još 12 ili 24 mjeseca dobivaju u lipnju neograničen promet! To se tiče HT-a.
A ovo vezano za WIC. Posjeti njihovu stranicu i tamo imaš mapu pokivenosti. Već u priliku dobro pokrivaju. Scorpion je iz Širokog Brijega a i ja sam, on je malo dalje od odašiljača a meni je "pred nosom" Tako da se ne dvoumim ni sekunde oko mijenjanja ISP-a. Ako i ovi u pincomu varaju vjerujem da varaju manje od ovih u HT-u!

U HT-u je dobro sto veza ne puca, barem to nije do njih. Veza samo puca onima koji imaju ZyXel 600 Series modeme, to su oni crni modemi i katastrofa su... Griju se ko ludi i disconnectaju odmah. Onda mi je taj modem riknuo (hvala Bogu), pa su mi dali Kasdu ADSL router (bijela) sa 4 LAN-a i USB-om. Nikada veza pukla nije. A sto se tice brzine , zivim u novoj zgradi s novim instalacijama i download je 1.70 Mbps i nekada imam probleme s brzinom paralelno s ljudima koji imaju isti pocetak tel. broja (kod) :S, smijesno ali istinito

Ima flat paket ali nema pristupa ni rapidshare-e, a rijetko koji torrent da mu radi...!!

Mislim na HT.
Da se malo ubacim.
Prije par dana sam se preselio u stan i sad sam otisao u postu da tamo uvedem novi broj i internet da mi prebace.
Podnio sam zahtjev za duo start paket 33 km + pdv i naravno telefonski broj iako sam bio na neogranicenom ugovoru.
E sad ljude sam smorio toliko o pucanju konekcije i brzini da su se obradovali kad sam otisao, al rascistili smo sljedece ako bude kakvih problema kao dosad na prijasnjoj lokaciji mogu raskinuti ugovor bez penala i pozivam se na tehnicku nemogucnost pruzanja usluge.
Sto se tice flata vrijedi samo za sljedeci mjesec i to ako podnesete zahtjev u ovom mjesecu.
Na pitanje kako ce se ponasat net kad bude flat, ljudi su se samo smjeskali!!
Uglavnom ni sami neznaju sta ce biti ako se krene sumanuto skidati jer izgleda nisu potpuno svjesni hoce li im moci infrastruktura izdrzati nego se samo NADAJU jer su uvodili neke linkove itd itd.
Sto se tice kontrole prometa - ljudi kazu da se najvjerovatnije nece kontrolirati flat promet koji ce dati za sljedeci mjesec, ali ostaje vidjeti hoce li se moci skidati sumanuto ili ne.
Na pitanje jeli to samo proba za uvodjenje flata u ponudu HT Mostara, odgovorili su sa "vjerovatno" a na pitanje kolika ce biti cijena ako uvedu flat nisu znali odgovoriti jer su nagadjanja...
Na pitanje jeli to samo proba za uvodjenje flata u ponudu HT Mostara, odgovorili su sa "vjerovatno" a na pitanje kolika ce biti cijena ako uvedu flat nisu znali odgovoriti jer su nagadjanja...

Bit ce flata ali ne za manje od 200 KM, vjerojatno, a ako im ovo bude proba, nece proci dobro, jer nikada preko njihove optike nece proci ovoliko podataka koliko u 6. mj.
Bit ce flata ali ne za manje od 200 KM, vjerojatno, a ako im ovo bude proba, nece proci dobro, jer nikada preko njihove optike nece proci ovoliko podataka koliko u 6. mj.
Baš tako, mislim da neće biti baš previše onih koji će produžiti ugovor sa njima za još 12 ili 24 mjeseca, a isto tako neće biti ni puno onih koji će biti u mogućnosti platiti njihov flat. Koliko su god glupi i nerazumi za korisnike, toliko su pametni i znaju kako će sebi bolje napraviti, jer da su išli na to da testiraju flat na što veći broj, rekli bi da je SVIMA flat 6 jesec kao što su znali za koji mjesec do sada povećati promet, ali to im nije ni u interesu niti to žele, a ovim sa potpisivanjem ugovora dobivaju dvostruko, em što će im ti korisnici testirati mogućnost uvođenja flat-a (kao pokusni kunići), a i osigurat će se na te korisnike bar sljedećih 12 mjeseci...!
Neki dan sam potpisao ugovor na 12 mjeseci, zato što nemam skoro nikakve alternative, tj. ima wireless ali sam imao loše iskustvo sa jednim, tako da sam siguran da ću sljedećih 12 mjeseci biti na HT-u. Vidjet ćemo šta će i kako će da bude u lipnju...
Gh0sT: ...jer da su išli na to da testiraju flat na što veći broj, rekli bi da je SVIMA flat...
Pa vjerovatno će kada (ako) bude flat, biti 80+ KM + moraš potpisat ugovor.
Ma dobro je ako bude 80+pdv...
Jer kako idu ovi paketi 29+, 49+, 69, znači da je po nekoj logici flat minimalono 89+ tj. ispod 100 sa pdv-om nema sta gledati...!
Bruka i balek, makedonci imaju 15MB vezu (kablovsku) u flat paketu, za 15eura mjesecno..a mi...
Jer kako idu ovi paketi 29+, 49+, 69, znači da je po nekoj logici flat minimalono 89+ tj. ispod 100 sa pdv-om nema sta gledati...!
Bruka i balek, makedonci imaju 15MB vezu (kablovsku) u flat paketu, za 15eura mjesecno..a mi...
Ma cudim se brzini, a kod nas optika max 8Mbps
Ma tu informaciju imam od jednoga lika iz Makedonije koji je vrtio server za CoD, pa sam mu malo pomagao oko testiranja i to, ali kad bi se nakacilo 10-15 +ljudi ping bi nenormalno porastao, pa smo mlao onda pricali oko konekcije pa mi je spomenuo da ima tu konekciju, i da je to u njih sasvim normalna konekcija za kuću.. Većina ima takvu... I meni je bilo malo cudno ali, tako je!
A i Hrvatskoj su brzine ADSL-a sada do 20Mb, pa...mislim da i nije toliko čudno...samo cijena u odnosu na nas, no comment!!
Ja neću potpisat taj ugovor s HT Mostarom, puno mi je da potpisem na 12 mjeseci da i 1 mjesec imam flat kojem će sigurno brzina bit ograničena...
A i mislim da će valjda neki drugi bolji provider doć kod nas za tih 12 mjeseci tako da mogu odma preć na njega...
Da je barem Telekom Srpske na drzavnom nivou, imaju flat za 19 KM, ajde nije neka brzina, ali ipak je flat:
http://www.teol.net/cms/view.php/6840.html?PHPSESSID=e2e79b4b75ac738235f13fac91912dda
ziku onog TOP paketa aaaaa, al to je wireless