ADSL u BiH izdvojena tema

poruka: 2.541
|
čitano: 930.461
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: ADSL u BiH
Vakaka kaže...
ivoni44 kaže...

Danas mi na inernetu stalno pucala veza,je li ima netko slicnih problema.

Ili ovi nesto nadograđuju.

Meni je prošle nedjelja i dio ponedjeljka nije bilo veze nikako, ne samo meni nego čitavoj zgradi.

Sad dali nešto kemijaju to ne znam. Uglavnom osim ta dva dana, kad nije bilo veze malo duže vrijeme, zna se desit da veza pukne ali dosta rijetko da bi zapazio odnosno da bi mi zasmetalo.

Ako ti je baš vrlo učestalo puca veza onda ti je najbolje nazvat njih i pitat odnosno prijavit "kvar".

Nema nikakvog kvara,jednostavno se desi da jedan dan puca veza,a drugi bude sve ok,evo danas sve uredu.

13 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Ako koristite HT  znajte da su neke routere u centrali mijenjali, pa vam je možda zato nestajalo...

A da nije slučajno...?
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Gozz kaže...

Ako koristite HT  znajte da su neke routere u centrali mijenjali, pa vam je možda zato nestajalo...

HT koristim,znaci to je razlog valjda ce sada biti bolje i neće često pucati.

Hvala na odgovoru...

17 godina
ADSL u BiH

Koristi li neko TRIO PAKET od HT MOSTAR?  Koristim njihov telefon, internet FLAT 4096/320 i ovo mi se čini kao pogodna opcija da sve ujedinim u jedan paket... 

Kakva su vaša iskustva??

http://www.hteronet.ba/privatni-korisnici/home.tv/trio-paket/

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Evo ja cekam da prikljuce Home Tv, par prijatelja ima Home TV kazu da nema nekih vecih problema. Trio paket je solidan sto se tice cjene, a i adsl brzina nije losa 4mbita pozz.

0 0 hvala 0
17 godina
Publicenama kaže...

Evo ja cekam da prikljuce Home Tv, par prijatelja ima Home TV kazu da nema nekih vecih problema. Trio paket je solidan sto se tice cjene, a i adsl brzina nije losa 4mbita pozz.

Iskreno ja smatram budalom svakog ko uzme taj "Home Tv" obicni reciver bez pretplata omogucava sve Hrvatske "start paket" programe, a Total TV mi ima bolju ( i daleko jeftiniju) ponudu.

http://www.totaltv.tv/Ponuda/412/Paketi.shtml

http://signup.leagueoflegends.com/?ref=4c9cd93fca6d2687966453
13 godina
neaktivan

Da ima ali ne mozes gledat sve emisije posto bude scrambled, a to sto tv total nudi je isti ku**c ko i Homet TV ili obicni reciver. Po meni su Home Tv i Total  sranje, ali kad nema bolje uzmes sta ima.

A taj dio da su svi budale tko uzme Home Tv necu komentirat, tko zna u kakvom si emocionalnom stanju bio u trenutku pisanja posta hehe{#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.8.2012 9:55 (Publicenama).
17 godina
Publicenama kaže...

Da ima ali ne mozes gledat sve emisije posto bude scrambled, a to sto tv total nudi je isti ku**c ko i Homet TV ili obicni reciver. Po meni su Home Tv i Total  sranje, ali kad nema bolje uzmes sta ima.

A taj dio da su svi budale tko uzme Home Tv necu komentirat, tko zna u kakvom si emocionalnom stanju bio u trenutku pisanja posta hehe{#}

Bio sam rastresen na rubu placa. . .

Definitivno napisat "budale" je bilo preterano, istina Total TV je isto sranje drugo pakovanje, ali kad uporedis cjene (jos HT nikad ne napise cjenu s PDVom) ovi nude isti proizvod za manje novca, kraj price. Sto se tice HT-a da imam izbora nebih koristio ni njihov skupi net ali monopol je monopol pa nemam izbora . . .

http://signup.leagueoflegends.com/?ref=4c9cd93fca6d2687966453
17 godina
ADSL u BiH

Od kako su mi postavili HOME TV stalno imam problema sa konkecijom. LAN portovi često ne rade ili radi samo jedan.  Navodno za IPTV im trebaju 2 porta -ZyXEL router. Ostaju mi 2 porta a 4 ili nekad 5 priključaka. zna li neko daju li oni switch ili i njega naplaćuju??

1 0 hvala 0
15 godina
ADSL u BiH

jel zna netko koji je tjedni limit za flat brzinu 4096/320

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
dreadmoore kaže...

jel zna netko koji je tjedni limit za flat brzinu 4096/320

To je pola maksimalno moguceg download prometa.

Maksimalni tjedni promet je

7(dani u tjednu) * 24(sati u danu) * 3600(sekundi u satu) s * 4096kbit/s = 7 * 24 * 3600 * (512 * 8kbit) = 7 * 24 * 3600 * 512 Kb = 309657600 Kb = 295.3125 GB.

Pa pola maksimalnog moguceg tjednog download prometa je:

147.66GB.

I would love to change the world, but they won't give me the source code
12 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Jel ima netko problema sa HT-om zadnja 2 dana? Kao da blokiraju p2p promet, dobivam maksimalnih 30 kB/s na svakom torrentu..a daleko sam od tjednog limita.

Zovem tehnicku podrsku, govore mi da je sve u redu {#} Nazovem par prijatelja, kazu i njima tako. Jel mi se cini ili me/nas ovi u HT-u prave budalama?

0 0 hvala 0
15 godina
DSRTG kaže...

Jel ima netko problema sa HT-om zadnja 2 dana? Kao da blokiraju p2p promet, dobivam maksimalnih 30 kB/s na svakom torrentu..a daleko sam od tjednog limita.

Ja sam danas skidao debian linux preko torrenta i nije bilo nikakvih problema.

I would love to change the world, but they won't give me the source code
15 godina
ADSL u BiH

e da imam i ja taj problem ogranicen sam na 30Kb/s

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Najgore sto ovi u Mostaru govore da je s njihove strane sve u redu, ne znam ko je lud tu. Jel kod tebe to ogranicenje vezano samo za p2p promet ili?
Mozes sa softpedia.com recimo da skines nesto a da ti nije ogranicen download na tih 20ak kB/s?

15 godina
ADSL u BiH

ma sta god skidam ogranicen sam

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
ADSL u BiH

ne znam sta da ti kazem, ovo samo kod nas ima..cekam da udjem u novi tjedan, ne bude li od pon sve kako treba, past ce mrtva glava {#}

0 0 hvala 0
15 godina
ADSL u BiH

ma u mom ugovoru nista ne pise uvezi ovog ogranicavanja paketa

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ja skidam torrent punom brzinom.
Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
15 godina
Smooth Operator kaže...
Ja skidam torrent punom brzinom.

Ali pogledaj na stranici tamo koliki si promet napravio. Ja sam za ovaj mjesec napravio 105GB i opet sam dobio ogranicenje na brzinu.

Što znači korištenje ADSL FLAT usluge na fer osnovi
(klauzula „fair use“)?Što je fer osnova?

Pravilo korištenja ADSL usluge na fer osnovi (klauzula „fair use“) odnosi se na korisnike ADSL FLAT i DUET FLAT paketa i osigurava brzinu i pouzdanost ADSL usluge u svakom trenutku.

Na koga se odnosi?

MMali broj korisnika intenzivno (cjelodnevno) i nekontrolirano prenose velike količine podataka (korištenje programa za dijeljenje datoteka ili neprestani download). Kako neodgovorno (ne fer) ponašanje vrlo malog broja korisnika ne bi ugrozilo kvalitetu usluge ostalim ADSL korisnicima, primjenjuje se pravilo korištenja ADSL usluge na fer osnovi.

Kada se primjenjuje?

Pravilo korištenja ADSL usluge se primjenjuje na tjednoj osnovi nakon 50% iskorištenog maksimalnog tjednog download prometa koji omogućava pojedini ADSL FLAT ili DUET FLAT paket. U slučaju prekoračenja, za protokole koji predstavljaju problem za mrežu download i upload brzine se značajno smanjuju do kraja tjedna, dok za ostale protokole (http, smtp i mnoge dr.) one ostaju nepromijenjene. Već početkom sljedećeg tjedna brzine se vraćaju na vrijednosti koje odgovaraju odabranom paketu

evo i uputsva ali tko je ovdje pametan sam bog zna......

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.8.2012 18:53 (dreadmoore).
12 godina
neaktivan
ADSL u BiH

ali pazi, fer osnova se odnosi na tjedani download. Prosli tjedan sam ja recimo imao 25gb prometa, sve ok bilo. Sad imam 19gb i ovo se dogadja

Uz to, danas skidam film preko turbobit-a (koristeci internet download manager), normalna brzina..poslije krenem da skidam VLC player s neta (ponovo koristeci IDM), brzina opet 20 kB/s

0 0 hvala 0
15 godina
ADSL u BiH

u kratko treba nekome jbt znas i sam sta

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
ADSL u BiH

pa nazovi ih i reci im o cemu se to radi

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ADSL u BiH

Kod mene ista stvar, na dva razlicita ADSL prikljucka brzina downloada preko torrenta ne prelazi 30kB/s...

Karma is a funny thing.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
CikaSpaso kaže...

Kod mene ista stvar, na dva razlicita ADSL prikljucka brzina downloada preko torrenta ne prelazi 30kB/s...

ne znam da li da ih nazovem kretenima ili lopovima..ili mozda oboje? Odem u poslovnicu, ispricam im sve i kazu mi tijekom dana ce se vratiti u normalu sve..to su oni uradili nesto

Nadalje pitam kako mogu ogranicavati brzinu ako 'fair use' primjenjuju na tjednoj osnovi (a daleko sam bio od tjednog limita), naravno nisu znali sta ce da mi odgovore, vec nesto okolo samo..kao izgovor da sam ovaj mjesec skinuo vise od 90 GB

Sto je najsmijesnije, download su ogranicili i nekim ljudima koji uopce nemaju FLAT, znaci 10-20 GB i opet ti to naprave.

samo da ugovor istekne, ovo treba odj...

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.8.2012 13:32 (DSRTG).
15 godina
ADSL u BiH

meni sinoc ok bilo sad opet isto sranje opet nemoze preko 30KB/s

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ADSL u BiH

HOME TV je li valja išta,kakvi su dojmovi,meni često puca veza znaći li to da bi i slika prekidala kad pukne konekcija i može li se prikljuciti na više TV,ili se to dodatno plaća.

0 0 hvala 0
17 godina
ivoni44 kaže...

HOME TV je li valja išta,kakvi su dojmovi,meni često puca veza znaći li to da bi i slika prekidala kad pukne konekcija i može li se prikljuciti na više TV,ili se to dodatno plaća.

Valja! Ako ti se sviđa paket kanala onda je odlično. meni ništa ne fali. samo ovaj HBO ON DEMAND preskup - do 1.10. besplatno a onda 11 KM više na preplatu od 60KM.

Što se tiče konekcije, ja do sada nisam nikad imao problema tako da nemam ni sada. Vrlo rijetko pukne konekcija i onda nemaš ni interneta ni tv, logično.

Rekli su da će se od 1.9. moći prikopčati i na drugi TV i da se ne plaća dodatno, ali evo još nema nikakve info o tome. Zvat ću ovo koji dan

14 godina
neaktivan
kemal_r kaže...
ivoni44 kaže...

Valja! Ako ti se sviđa paket kanala onda je odlično. meni ništa ne fali. samo ovaj HBO ON DEMAND preskup - do 1.10. besplatno a onda 11 KM više na preplatu od 60KM.

Što se tiče konekcije, ja do sada nisam nikad imao problema tako da nemam ni sada. Vrlo rijetko pukne konekcija i onda nemaš ni interneta ni tv, logično.

Rekli su da će se od 1.9. moći prikopčati i na drugi TV i da se ne plaća dodatno, ali evo još nema nikakve info o tome. Zvat ću ovo koji dan

Hvala,ovo me je najviše zanimalo.

I dobro je sto u osnovnom paketu ima i Arena i Sport Klub.

17 godina
ivoni44 kaže...
kemal_r kaže...
ivoni44 kaže...

Hvala,ovo me je najviše zanimalo.

I dobro je sto u osnovnom paketu ima i Arena i Sport Klub.

Ovo što si boldirao provjeri još jednom. tako su rekli - a znaš kad oni nešto kažu da to baš i ne bude kako obećaju...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice